Merkez Bankası Enflasyon

Merkez Bankası Enflasyon

Son dakika Merkez Bankası enflasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası enflasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası enflasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Enflasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası enflasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.328 merkez bankası enflasyon haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası enflasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Ekonomide nefesler tutuldu! Gözler piyasayı etkileyecek kritik tarihe çevrildi
Ekonomide nefesler tutuldu! Gözler piyasayı etkileyecek kritik tarihe çevrildi Yılın ikinci enflasyon rakamı pazartesi günü açıklanacak. Ocak ayında enflasyon TÜFE'de aylık bazda yüzde 6,7 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 olarak gerçekleşti. Gözler şimdi şubat ayı rakamlarında. Peki, enflasyonun ne zaman zirve yapması ve ne zaman düşüşe geçmesi bekleniyor? İşte tüm detaylar...
28.02.2024 Ekonomi
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı Merkez Bankası enflasyon raporunda konut kiralarını düşürecek bazı önerilerde bulundu. Öneriler arasında kiralık konut arzının planlanarak artırılması, devlet destekli kiralık sosyal konut sistemi, Sermaye Piyasası Kurulu'na bağlı şirketlerle kurumsal kiralama, hisseli kiracılık uygulaması ve konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi de var.
17.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden çarpıcı Türkiye ekonomisi yorumları geldi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, "Politika değişikliğinin, yakın vadeli makrofinansal istikrar risklerini ve ödemeler dengesi baskılarını azalttığını düşünüyoruz" derken, S&P Global Market Intelligence Küresel Ekonomi Başkan Yardımcısı Ken Wattret, "Para politikasındaki bu yön değişikliği bizi daha istikrarlı bir ortama götürüyor gibi görünüyor. Para birimini desteklemek ve enflasyonu istikrara kavuşturmak için gerekli mekanizmalar şu anda mevcut görünüyor, ancak bu biraz zaman alacak" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz artışı için dikkat çeken tahmin! Oran verildi
Merkez Bankası'nın faiz artışı için dikkat çeken tahmin! Oran verildi Merkez Bankası’nın bu haftaki toplantısı, iç ve dış piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlar Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılacak beşinci toplantıdan faiz artırım kararının çıkmasını beklerken, Morgan Stanley’den de yeni bir tahmin geldi. Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin 26 Ekim’deki toplantısında faiz oranını yüzde 35’e çıkaracağını tahmin etti.
24.10.2023 Yaşam
Borsa neden düştü 26 Ocak 2023? Borsa İstanbul güne nasıl başladı, neden düşüyor?
Borsa neden düştü 26 Ocak 2023? Borsa İstanbul güne nasıl başladı, neden düşüyor? Borsa neden düşüyor, 26 Ocak 2023 Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul`da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 azalışla 5.291,91 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,86 puan ve yüzde 0,11 değer kaybederek 5.291,91 puana geriledi. Peki, Borsa neden düşüyor?
26.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yüzde 5 olarak korundu
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yüzde 5 olarak korundu Merkez Bankası, enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, hükümet ile belirlenen orta vadeli enflasyon hedefinin yüzde 5 olarak korunduğunu açıkladı.
30.12.2022 Ekonomi
Politika faizi nedir? Politika faizi inerse ne olur? Merkez Bankası politika faizi kaç oldu? MB güncel politika faizi!
Politika faizi nedir? Politika faizi inerse ne olur? Merkez Bankası politika faizi kaç oldu? MB güncel politika faizi! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı açıklandı. MB faiz kararına göre, politika faizinin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirilmesine karar verdi. Peki, Politika faizi nedir? Politika faizi inerse ne olur? Merkez Bankası politika faizi ne olur? MB güncel politika faizi kaç? İşte detaylar…
24.11.2022 Ekonomi
Ekim ayı enflasyon beklentisi kaç? Enflasyon beklentisi TÜİK tarafından açıklandı! (Ekim ayı enflasyon beklentisi anketi)
Ekim ayı enflasyon beklentisi kaç? Enflasyon beklentisi TÜİK tarafından açıklandı! (Ekim ayı enflasyon beklentisi anketi) Ekim ayı enflasyon rakamları 3 Kasım’da açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan enflasyon oranı emekli ve memur maaş zammı için büyük önem arz ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinin yayımlanmasıyla ekim ayı enflasyon beklentisi tahmini de belli oldu. Peki, Ekim ayı enflasyon beklentisi kaç?
31.10.2022 Ekonomi
Asgari ücretli, memur ve emekli maaşına zam için oran belli oldu! Tek tek hesaplandı
Asgari ücretli, memur ve emekli maaşına zam için oran belli oldu! Tek tek hesaplandı Asgari ücretli çalışan, memur ve emekli maaşıyla ilgili son dakika gelişmesi geldi. Merkez Bankası enflasyon tahminini değiştirdi. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini 4.8 puanlık güncellemeyle yüzde 60.4’ten yüzde 65.2’ye çıkardı. Bu orana göre yeni maaşlar tek tek hesaplandı. İşte asgari ücretli, emekli ve memur maaşıyla ilgili tüm hesaplamalar...
28.10.2022 Çalışma Hayatı
Politika faizi nedir? Politika faiz oranı artarsa ne olur?
Politika faizi nedir? Politika faiz oranı artarsa ne olur? Merkez Bankası faiz kararları kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor. Merkez Bankasının faiz kararlarında yer alan politika faizi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bir hafta vadeli repo işlemlerinde uygulanan faiz oranı olarak bilinen politika faizinin yüksek olması durumunda piyasalara etkisinin ne olacağı araştırılıyor. Peki, Politika faizi nedir? Politika faiz oranı artarsa ne olur? İşte detaylar…
22.09.2022 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde yüzde 0,5'e çekti. Mevduat faizi de 50 paz puan artarak sıfıra çekildi. Banka böylece faizde 11 yıl sonra yukarı yönlü adım attı.
21.07.2022 Ekonomi
Memur ve emekli maaşlarına zam! Ve belli oluyor, yüzde 40'ı geçecek...
Memur ve emekli maaşlarına zam! Ve belli oluyor, yüzde 40'ı geçecek... Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlar bekliyordu. Ve bugün belli oluyor. Yılın ikinci yarısı için geçerli olacak temmuz zammı, TÜİK'in haziran ayı enflasyon oranı TÜFE açıklaması sonrası kesinleşecek. TÜİK bugün haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Açıklanacak rakamla memur ve emeklilerin yılın ikinci yarısı için alacağı enflasyon farkı da netlik kazanacak. Enflasyon beklentilerine göre birçok maaşla birlikte ek zamlı yeni emekli, memur ücret hesaplamaları ve sosyal yardım ödemelerini hesaplandı. İşte enflasyon beklentilerine göre ayrı ayrı tüm zam oranı ve maaş hesaplamaları...
4.07.2022 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
Zam geliyor! Cuma günü belli oluyor, ikili hesap ortaya çıktı, temmuz zammı, enflasyon farkı ve ek ödeme...
Zam geliyor! Cuma günü belli oluyor, ikili hesap ortaya çıktı, temmuz zammı, enflasyon farkı ve ek ödeme... Milyonlarca kişinin maaşı temmuz ayında değişiyor. Enflasyon oranlarının belirleyici olduğu zam miktarında rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Bununla beraber temmuz zammı için ipuçları gelmeye devam ediyor. Nisan ayı enflasyon oranı sonrası emekli ve memur maaşları için 4 aylık zam oranı emekli için yüzde 31,71, memur için yüzde 31,21 olarak kesinleşirken, TÜİK bu Cuma günü Mayıs ayı enflasyon rakamlarını paylaşacak. Yeni veriler sonrası 5 aylık enflasyon farkı ile temmuz maaş zammı da büyük oranda netleşmiş olacak. Ayrıca mayıs ve haziran ayı enflasyon beklentisi anketi Merkez Bankası tarafından açıklandı. 'En düşük emekli ve memur maaşı Temmuz zammı ile ne kadar olacak' sorusunu en çok merak edilenler arasında yer alıyor. İşte 5 aylık, 6 aylık enflasyon beklentisi ve ek zam ile beraber meslek meslek enflasyon farkı, emekli zammı, memur zammı hesapları...
29.05.2022 Çalışma Hayatı
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması TCMB enflasyon değerlendirmesinde tüketici yıllık enflasyonundaki artışın alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkının başta gıda olmak üzere enerji ve hizmet gruplarından geldiği belirtildi.
6.05.2022 Ekonomi
Rusya'dan ekonomik yaptırımlara karşı kritik hamle! 32,3 milyar dolar...
Rusya'dan ekonomik yaptırımlara karşı kritik hamle! 32,3 milyar dolar... Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Batı tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımları hatırlatarak, söz konusu yaptırımların aşılması ve Rus ekonomisine destek amacıyla 2,5 trilyon rubleden (32,3 milyar dolar) fazla bir bütçe kullanacaklarını ifade etti.
19.04.2022 Dünya
Dolarla ilgili Merkez Bankası'ndan flaş açıklama!
Dolarla ilgili Merkez Bankası'ndan flaş açıklama! Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması! Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde; yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi şubat döneminde yüzde 34,06'ya çıktı. Cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi ise bir önceki anket döneminde 16,13 TL iken, bu anket döneminde 16,04 TL oldu.
11.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesini yayınladı
Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesini yayınladı Merkez Bankası aylık fiyat gelişmeleri raporunda tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskının sürdüğü belirtildi.
4.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası enflasyon raporu açıklandı! MB 2022 enflasyon beklentisi ne, TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi yükseltildi mi?
Merkez Bankası enflasyon raporu açıklandı! MB 2022 enflasyon beklentisi ne, TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi yükseltildi mi? TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi açıklandı. Merkez Bankası enflasyon raporu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 2022 yıl sonu için yüzde 11,8 olan enflasyon tahmini 11,4 puan artışla yüzde 23,2'ye yükseltildi. 20 Aralık'ta Merkez Bankası'nın tek kuruş satmadığını belirten Kavcıoğlu, bilançoda rezervlerdeki düşüşte BOTAŞ'a yapılan döviz satışının etkili olduğunu kaydetti. İşte Merkez Bankası enflasyon raporu detayları…
27.01.2022 Gündem
Merkez Bankası enflasyon tahmini 2022! MB yıllık enflasyon tahmini arttı mı, beklenti yüzde kaç?
Merkez Bankası enflasyon tahmini 2022! MB yıllık enflasyon tahmini arttı mı, beklenti yüzde kaç? Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 2022 yılının ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Toplantıda Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edildi. Peki, Merkez Bankası yıllık enflasyon tahmini arttı mı, beklenti yüzde kaç?
27.01.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Ve belli oldu, yüzde 5...
Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Ve belli oldu, yüzde 5... Merkez Bankası'ndan yeni bir açıklama geldi. Merakla bekleniyordu. Enflasyon hedefi açıklandı. 2022 yılı Para ve Kur Politikası metni yayımlandı. Merkez Bankası, 2022 yılı Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. Buna göre hükümetle birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korundu.
29.12.2021 Ekonomi
Market fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama! Resmen hayata geçiyor, yakından takip edilecek
Market fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama! Resmen hayata geçiyor, yakından takip edilecek Market fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından takip edeceğini duyurmuştu. Merkez Bankası devreye girdi. Yeni sistem resmen hayata geçiyor. Gıda ürünlerindeki fiyat dalgalanmaları böyle takip edilecek. Sonuçlar anında bakanlık ile paylaşılacak. Detaylar belli oldu. 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, bir süredir planlanan ve tarım ürünlerinde arz ve rekolte tahminlerinin sağlıklı yapılabilmesine imkan verecek olan Erken Uyarı Sistemi kurulacak, gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmasının büyük veri ve ileri analitik yöntemler kullanılarak yakından takip edileceği Ürün Gözetim Mekanizması hayata geçirilecek.
26.10.2021 Ekonomi
Merkez Bankası dolar tahmini! 2021 Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini yükseldi mi?
Merkez Bankası dolar tahmini! 2021 Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini yükseldi mi? Merkez Bankası dolar tahmini merak ediliyor. Merkez Bankası enflasyon ve dolar tahminini yükseltti. Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini 8,92'den 9,22'ye, enflasyon tahminini ise yüzde 16,74'ten yüzde 17,63'e yükseltti.
15.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Enflasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası enflasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.