Mera

Mera

Son dakika mera haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mera ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mera haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mera

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mera gelişmeleri de dahil olmak üzere 377 mera haberi bulunmuştur. Tüm mera haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otlatma sezonu Adana'da başladı!  Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor
Otlatma sezonu Adana'da başladı! Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta özellikle yem girdi maliyetinin azaltılmasında önemli bir yere sahip olan meralarda, ilkbahar dönemi otlatma sezonu Adana’da başladı.
7.04.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor Kalyon Enerji, dünyanın 6’ncı, Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) küçükbaş hayvanların otlaması için kullanımına açarak, Türkiye’de bir ilke imza attı.
25.09.2023 Ekonomi
Kıdem tazminatı özel emeklilik fonlarına devredilecek mi? Detaylar ortaya çıktı
Kıdem tazminatı özel emeklilik fonlarına devredilecek mi? Detaylar ortaya çıktı Beklenen oldu, Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan ve programa göre 2024’ün son çeyreğinde uygulamaya geçmesi planlanan tamamlayıcı emeklilik sistemine, eleştiriler gelmeye başladı. OVP’nin açıklanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kıdem tazminatında fonlu sistemin önümüzdeki dönemde gündemdeki konular arasında olacağını yönelik açıklaması ile eleştirilerin dozu da arttı. Konuyla ilgili mera edilen detaylar ortaya çıktı.
25.09.2023 Ekonomi
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı Günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye’nin dördüncü büyük doğa harikası Eğirdir Gölü'ndeki su seviyesi kritik seviyelere yaklaşıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi aynı zamanda Su Enstitüsü müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Şehnaz Şener, 1969 yılı Haziran ayından itibaren bugüne kadar göl hacminin yarı yarıya azaldığını belirterek “Göl yüzey alanının ise 55 kilometre kare daha küçüldüğünü söyleyebiliriz” dedi.
22.09.2023 Yaşam
Fotoğrafçıda iğrenç olay! 'Ya çocuklarım da orada olsaydı'
Fotoğrafçıda iğrenç olay! 'Ya çocuklarım da orada olsaydı' Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, fotoğrafçı dükkanı işleten 2 çocuk annesi Ö.Ö. (41), vesikalık fotoğraf çektirmek için dükkana gelen M.D.’nin, stüdyoda eşofmanını indirip cinsel organını göstererek tacizde bulunduğu iddia edip, şikayetçi oldu. Gözaltına alınan M.D., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ö.Ö., “ Işık ayarlarını yaptıktan sonra kafamı çevirdiğimde adam, eşofman altını dizine kadar indirmiş, cinsel organını gösterdi. Stüdyodan çıktım. Kapıya doğru ilerledim. Benim çığlık attığım an çok hızlı bir şekilde kapıyı açıp, çok hızlı bir şekilde koştu. Tek korktuğum benim çocuklarım buraya gelip duruyor. Ya benim çocuklarım da burada olsaydı” dedi.
22.09.2023 Yaşam
Tarla ve mera kavgalarını sonlandıracak uygulama devreye giriyor! Yatırım için büyük avantaj
Tarla ve mera kavgalarını sonlandıracak uygulama devreye giriyor! Yatırım için büyük avantaj İçişleri Bakanlığı'nın mülki idari sınırların netleşmesi, dijital veri tabanının oluşturulması amacıyla 2018 yılında başlattığı Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS), pilot bölge seçilen Trakya'da tamamlandı.
22.09.2023 Ekonomi
‘Tosun Paşa’daki kavgalar bitecek! Arazi anlaşmazlıkları MİDAS ile sona eriyor
‘Tosun Paşa’daki kavgalar bitecek! Arazi anlaşmazlıkları MİDAS ile sona eriyor İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı MİDAS Projesiyle, idari sınırlar netleşiyor. Meraların, göletlerin hangi köy sınırları içinde kaldığı netleşecek, ‘Tosun Paşa’ filminde izlediğimiz mera kavgaları son bulacak.
15.09.2023 Gündem
Çiftçilerin korkulu rüyası! Tarım arazilerini istila ettiler
Çiftçilerin korkulu rüyası! Tarım arazilerini istila ettiler Tekirdağ’da sürüler halinde göç eden çekirgeler tarım arazilerine zarar veriyor. Üreticilerin korkulu rüyası olan çekirgeler çiftçiyi tedirgin ediyor. Çekirge istilasından dolayı muzdarip olduklarını söyleyen çekirgeler yetkililerden destek beklediklerini ifade ediyor.
19.07.2023 Ekonomi
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir?
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir? Halk arasında irbik, kazankarası ya da develangir olarak da bilinen ebegümeci otu meralık alanlarda yetişmektedir. Yaz aylarında toplanan ebegümeci otu vitamin ve mineral açısından zengindir.
11.07.2023 Sağlık
Kuka Çiftlik Bol Pazar'da
Kuka Çiftlik Bol Pazar'da Trakya’da mera hayvancılığı yapan, kendi topraklarını işleyen ve kendi kaynakları ile sürdürülebilir üretim yapan Kuka Çiftlik, kahvaltı ve şarküteri ürünleri ile her hafta sonu Bol Pazar'da olacak.
12.04.2023 Ekonomi
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Kurum deprem bölgesinde! 2 ay içinde temeller atılıyor
Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Kurum deprem bölgesinde! 2 ay içinde temeller atılıyor Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Adıyaman'da yeni yerleşim yerlerinin belirlendiğini belirtirken ayrıca, 'Tüm illerimizde 604 bin 856 bölümden oluşan 212 bin binanın acil yıkılacak, yıkık, ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık.' dedi. Kurum, "13 bin 987 köy inşa evi yapacağız. Arazisi uygunsa arazisine, uygun değilse mera arazilerine yapılacak. İnşallah 2 ay içinde 11 ilde 244 bin konutun temellerini atacağız" ifadelerini kullandı.
2.03.2023 Gündem
Köylere çelik ev geliyor! 10 kat hafif, daha dayanıklı
Köylere çelik ev geliyor! 10 kat hafif, daha dayanıklı Depremde yıkılan 70 bin köy evi fay hatlarından olabildiğince uzakta dağ yamaçlarına inşa edilecek. Evler dayanıklı ve inşa süreci hızlı olsun diye çelik konstrüksiyon kullanılacak. Evlerde bahçe ve ahır, köylerde de sosyal donatılar, çocuk parkları olacak.
24.02.2023 Ekonomi
17 Şubat Recep ayının kaçıncı günü? Miraç kandili Recep'in kaçına denk geliyor?
17 Şubat Recep ayının kaçıncı günü? Miraç kandili Recep'in kaçına denk geliyor? Yılın ikinci kandili Miraç gecesi 17 Şubat 2023 Cuma günü idrak ediliyor. Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandilini vatandaşlar ibadetle geçirecek. Ellerin semaya açıldığı Miraç kandili Recep ayının kaçına denk geliyor sorusu da mera konusu oldu. Peki 17 Şubat Recep ayının kaçıncı günü? İşte detaylar...
17.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47 binin üzerinde gazi, gazi ve şehit yakınının kamuda istihdamını sağladıklarını, 210 binden fazla gazi ve yakınına ücretsiz seyahat kartı verdiklerini söyledi. Bakan Kirişci, "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Vatan toprağında özgürce aldığımız her nefeste onlara borçlanıyoruz" dedi.
19.09.2022 Ekonomi
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Erzurum’da 300 hane ile oba hayatı yaşayan göçerler 20 bin hayvana bakıyor
Erzurum’da 300 hane ile oba hayatı yaşayan göçerler 20 bin hayvana bakıyor Erzurum’un Dumlu bölgesinde yüksek kesimlerde oba hayatı yaşayarak hayvancılık yapan göçerlere Erzurum Valisi Okay Memiş ziyarette bulundu. Meraya 300 hane olarak yerleşen göçerler 20 binin üzerinde hayvana bakarak ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkıda bulunuyor.
23.08.2022 Yaşam
Merada kaybolan Ali için arama çalışması başlatıldı
Merada kaybolan Ali için arama çalışması başlatıldı Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde, meraya çıkan Ali Akkanat (25) bir daha dönmedi. Ailesinin başvurusu üzerine kurtarma ekibi oluşturulurken, bölgede arama başlatıldı.
19.08.2022 Yaşam
Bakan Kirişci: Savaş çıktı kimse petrolü, suyu konuşmadı herkesin konuştuğu tahıl koridoru oldu
Bakan Kirişci: Savaş çıktı kimse petrolü, suyu konuşmadı herkesin konuştuğu tahıl koridoru oldu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımın artık dünya gündeminin en tepesine yerleştiğini vurgulayarak, "Rusya ve Ukrayna birbirine girdi. 2 ülke birbirine girdiğinde kimse petrolü, suyu konuşmadı herkesin konuştuğu tahıl koridoru oldu. Dünya bir nefes aldı, bir rahatladı, bir umutlandı. Savaş çıktığında biz bu 2 ülkeden birini tutsaydık en az onlar kadar zarar gören 3'üncü ülke olurduk" dedi.
12.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mera ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mera haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.