Matbaa

Matbaa

Son dakika matbaa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan matbaa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını matbaa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Matbaa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan matbaa gelişmeleri de dahil olmak üzere 336 matbaa haberi bulunmuştur. Tüm matbaa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi!
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi! Bursa'nın Osmangazi ilçesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden Hürriyet Mahallesi’ne muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında isminin yanına yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. sezer, “Her şey matbaacının broşürde yazan lakabı, pusulaya da yazmasından ibaret. Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat edeceğim. Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz" dedi.
7.04.2024 Gündem
ÖSYM Başkanı Ersoy: Tüm Türkiye’ye e-Sınav’ı yayacağız
ÖSYM Başkanı Ersoy: Tüm Türkiye’ye e-Sınav’ı yayacağız ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, şu an Türkiye’nin 4 bölgesinde e-Sınav yapılabildiğini belirterek, "Hedefimiz şu anda 4 bölgede olan bu sınavları inşallah Türkiye'nin tüm bölgelerinde yapmak ve sınav kapasitemizi öncelikle 10 bin aday şeklinde oluşturmak. Bundan da nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Tüm Türkiye’ye bu e-Sınav’ı yayacağız" dedi.
9.09.2023 Gündem
Ünlü iş insanı arı sokması sonucu hayatını kaybetti
Ünlü iş insanı arı sokması sonucu hayatını kaybetti Muğla'nın Bodrum ilçesinde, teknede arı sokup fenalaşan iş insanı Aydın Berkman (61), yaşamını yitirdi.
19.08.2023 Yaşam
(GÜNCEL2023 HURDA FİYATLARI) Hurda demir, bakır, alüminyum fiyatları kaç TL, hurda demir kilo fiyatı ne kadar?
(GÜNCEL2023 HURDA FİYATLARI) Hurda demir, bakır, alüminyum fiyatları kaç TL, hurda demir kilo fiyatı ne kadar? Hurda demir kilosu ne kadar, güncel hurda fiyatları kaç TL? Hurda fiyatları meraklısı tarafından sorgulanıyor. Hurda fiyatlarında yükseliş yaşanırken, geri dönüşüm sektöründe çalışanlar “Hurda demir kilosu ne kadar?” sorusuna yanıt arıyor.
15.08.2023 Ekonomi
Arnavutköy'de 4 katlı bir fabrikada yangın
Arnavutköy'de 4 katlı bir fabrikada yangın Arnavutköy Akpınar Sanayi Bölgesi’nde bulunan 5 bin metrekare alana kurulu 4 katlı cam üretim fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ölü ve yaralının bulunmadığı yangında, çevre ilçelerden de gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.
11.08.2023 Yaşam
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Öğrencilerin gelir kaynağı oldu: 'Başka bir yerde gördüğümüzde mutlu oluyoruz”
Öğrencilerin gelir kaynağı oldu: 'Başka bir yerde gördüğümüzde mutlu oluyoruz” Eskişehir’de matbaa bölümü öğrencilerinin pandemi sürecinde başladığı peçete üretimiyle diğer okulların ihtiyacı karşılanırken, her hafta yaklaşık 2 tona kadar üretim yapılabiliyor.
14.06.2023 Ekonomi
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı Seçimler sonrasında Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgârı esecek. Hükümette bakanlık yapan isimler milletvekili listelerinden seçildi. Bakanların milletvekili olarak kalması halinde Nureddin Nebati, Fatih Dönmez, Mustafa Varank gibi isimler Meclis sıralarında görülecek. CHP’de bazı ekonomi kökenli milletvekilleri Meclis dışında kalırken, iş dünyasından gelen ve Bolu’dan seçilen Türker Ateş yeni dönemin dikkat çekici isimlerinden olmaya aday.
18.05.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Barbaros Şansal kimdir, neden gözaltına alındı?
Barbaros Şansal kimdir, neden gözaltına alındı? Metin Uca'nın gözaltına alınmasının ardından Barbaros Şansal'ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Ünlü modacı Barbaros Şansal, karakolda yaptığı açıklamada "Olmayan Facebook hesabım yüzünden alındım. Birazdan ifademi vereceğim birazdan, serbest kalacağım, bir şey yok yani" dedi. Peki, Barbolos Şansal kimdir, kaç yaşında, nereli?
2.02.2023 Magazin
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman?
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi işçi alımı yapılacak. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu ne zaman, Darphane işçi alımı şartları neler?
16.01.2023 Personel Alımı
Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden geçici işçi alacak! İşte başvuru şartları!
Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden geçici işçi alacak! İşte başvuru şartları! Orman Genel Müdürlüğü duyurdu! Kimya Laboratuvar Teknisyeni pozisyonunda 19, Matbaa Teknisyeni pozisyonunda 2, Aşçı pozisyonunda 84, Otomotiv Elektrikçisi pozisyonunda 3, Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi pozisyonunda 4, Otomotiv Şasi ve İskelet İşçisi pozisyonunda 10, Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) pozisyonunda 1, İşletme Elektronik Bakımcısı pozisyonunda 8 olmak üzere toplamda 131 Geçici İşçi alımı yapılacak. Peki, Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Orman Genel Müdürlüğü personel alımı şartları ve ilanın detayları…
29.12.2022 Personel Alımı
Jandarmadan sahte para operasyonu
Jandarmadan sahte para operasyonu  İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla; sahte para basarak piyasaya sürme hazırlığında bulunan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Eyüpsultan ve Bağcılar'da bulunan adreslerinde yapılan aramalarda; 100’lük banknotlar halinde 22 bin 29 adet sahte Amerikan Doları, 100'lük ve 200'lük banknotlar halinde 12 bin 500 adet sahte Türk lirası, 1 adet tabanca ile çok sayıda malzeme ele geçirildi. Şüpheli A.K. ve N.A. isimli şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
20.11.2022 Gündem
Üretime başlayan liseliler, 3 milyon lira ciroya ulaştı
Üretime başlayan liseliler, 3 milyon lira ciroya ulaştı Malatya’da kağıttan ürettikleri ürünlerle yaklaşık 3 milyon liralık ciroya ulaşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor.
11.11.2022 Ekonomi
Haçlı Seferleri Nedir, Nedenleri Nelerdir? Haçlı Seferleri Sonuçları Nelerdir?
Haçlı Seferleri Nedir, Nedenleri Nelerdir? Haçlı Seferleri Sonuçları Nelerdir? Haçlı seferleri aynı zamanda haçlı akınları olarak bilinir. 1096-1270 yılları arasında farklı zaman dilimlerinde gerçekleşmiş seferler olarak öne çıkar. Özellikle Avrupalı Katolik Hıristiyanların Ortadoğu toprakları üzerinde siyasi ve askeri kontrol elde edebilmek için yapmış oldukları seferlerdir.
10.11.2022 Eğitim
9 ayda 47 milyon lira kazanç elde ettiler! 'İleride atölye açmayı planlıyorum'
9 ayda 47 milyon lira kazanç elde ettiler! 'İleride atölye açmayı planlıyorum' Antalya'da, 'fabrika' gibi çalışılan meslek liselerinde öğrencilerin mobilya, metal, matbaa, kimya, bilişim teknolojileri, güzellik, çocuk gelişimi, denizcilik, moda tasarım, yiyecek içecek, konaklama ve seyahat sektörüne yönelik üretim ve hizmetinden 9 ayda 47 milyon 61 bin 425 lira ciro elde edildi.
7.10.2022 Ekonomi
Fabrika sahibi meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti!
Fabrika sahibi meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti! Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde dün meydana gelen patlamada ağır yaralanan fabrika sahibi Ömer Asım Eralp (76), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
2.08.2022 Yaşam
Fabrikada patlama sonrası yangın! Yaralılar var
Fabrikada patlama sonrası yangın! Yaralılar var Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir fabrikada yaşanan patlama sonrası yangın çıktı. Fabrika sahibi ile 2 kişi yaralanırken, patlamanın nedeni araştırılıyor.
1.08.2022 Gündem
Avcılarda sahte pasaport imalatına suçüstü
Avcılarda sahte pasaport imalatına suçüstü Avcılar'da düzenlenen operasyonda haklarında arama ve yakalama kararı olan, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve pasaport imal eden şüpheli yakalandı. Operasyonda çeşitli kurumlara ait sahte mühür, çok miktarda sahte nüfus cüzdanı, sahte pasaport ve sahte belgelerin yapımında kullanılan özel üretim ve basım malzemeleri de ele geçirildi.
28.04.2022 Yaşam
Fiyatlarda rekor artış! İki yılda dörde katlandı, 20 liradan...
Fiyatlarda rekor artış! İki yılda dörde katlandı, 20 liradan... Geçen yıl zam rekortmeniydi. Fiyatlardaki artış bu yıl da devam ediyor. Küresel çapta selüloz fiyatlarındaki artış, döviz kurunun yükselmesi ve yeterli fabrikanın bulunmaması nedeniyle kağıt fiyatları yüzde 100’ün üzerinde arttırdı. Sektör temsilcileri “Neredeyse her alanda kullanılan kâğıdın üretimi desteklenmeli, bu sektörde de babağiyitler çıkarmalıyız” diyor.
15.03.2022 Ekonomi
Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı! Tamamen değişiyor, artık...
Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı! Tamamen değişiyor, artık... Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı. İşletmeciler değişen fiyatlara ve kağıt maliyetlerine karşı çareyi QR kodlu menüye geçmekte buldu. Fiyat değişikliği gerektiği zaman da anında sonuç alınabildiği için bu durumdan memnun olan işletmeciler, “Şu anda 10 adet menü basımı 4 bin lira. Bu fiyat menünün tasarımı hariç şekilde böyle. Ben en son matbaaya gittiğimde neredeyse 4 bin liraya yakın fiyat çıkarmıştı bana. Ben de ‘artık menü bastırmayalım’ dedim ve en güzel çözüm QR kod diye düşündüm. O yüzden QR kodlu menülere geçiş yaptık. Şu an hem pandemiden dolayı hijyen açısından hem de fiyat artışlarından dolayı bu şekilde yapıyoruz." dedi.
15.03.2022 Ekonomi
MSB 173 personel alımı yapacak! MSB personel alımı başvuruları ne zaman?
MSB 173 personel alımı yapacak! MSB personel alımı başvuruları ne zaman? Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarına çeşitli unvan ve branşlarda 173 personel alımı yapacak. İşte MSB personel alımı ilanının detayları…
1.01.2022 Personel Alımı
Fiyatlar üçe katlandı! Kitap basımı durdu
Fiyatlar üçe katlandı! Kitap basımı durdu Dövizdeki hızlı yükselişe bağlı olarak kağıt fiyatlarının üç kat arttığını belirten İmge Kitabevi Sahibi Refik Tabakçı, "Bu süreçte kitap fiyatlarını artırmadık ama kitap üretimini durdurduk. Bu durumun bedelini yayınevi emekçileri ödüyor" dedi
26.12.2021 Ekonomi
Fiyatlara yüzde 80 zam geldi! '600 lirayken 2 bin liraya yükseldi'
Fiyatlara yüzde 80 zam geldi! '600 lirayken 2 bin liraya yükseldi' Dolar ve eurodaki artış sonrası sürekli yükselen fiyatların etkisi etiketlere de yansıdı. Haftalık fiyat artışları nedeniyle esnaf, sürekli etiket değiştirmek zorunda kaldı ve matbaalarda yoğunluk arttı. İstanbul Matbaacılar Sitesi'nde kasım ayında bin 500 adet etiketin fiyatı 600 lirayken, aralık ayında 2 bin lira oldu. Esnaf ise etiket maliyetini de gıda ürünlerinin fiyatına yansıttı. Kimi esnaf ise etiket almayı bırakarak fiyatları kendisi yazmaya başladı.
25.12.2021 Ekonomi
Paraya para demiyorlar! Liselilerin aylık maaşları şaşırtıyor
Paraya para demiyorlar! Liselilerin aylık maaşları şaşırtıyor Paraya para demiyorlar. Lise öğrencileri hem okuyor hem de yüksek gelir elde ederek kazanç sağlıyorlar. Tokat’ta meslek lisesinin matbaacılık bölümünde okuyan öğrenciler asgari ücret kadar kazanıyor.
29.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Matbaa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki matbaa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.