Mardin Artuklu Üniversitesi

Mardin Artuklu Üniversitesi

Son dakika Mardin Artuklu Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mardin Artuklu Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mardin Artuklu Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mardin Artuklu Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mardin artuklu üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 mardin artuklu üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm mardin artuklu üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meyve suyunda büyük tehlike! Birçok hastalığı tetikleyebilir
Meyve suyunda büyük tehlike! Birçok hastalığı tetikleyebilir Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, aşırı işlenmiş gıdaların tüketilmesiyle birçok hastalıkta yüzde 15 ile 30 arasında artışa neden olduğunu değerlendirerek uyarılarda bulundu.
30.01.2023 Sağlık
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022 Sağlık
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı Mardin'in Dargeçit ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan ve 12 bin yıllık olduğunu değerlendirilen tapınak, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Kodaş, 2020 yılına kadar kurtarma kazıları olarak devam eden çalışmaların bu yıl itibarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Kazısı, Türk Tarih Kurumu' statüsünde yürütüldüğünü söyledi.
21.10.2021 Yaşam
Tarihi kazıda çarpıcı keşif! Hepsini yemişler...
Tarihi kazıda çarpıcı keşif! Hepsini yemişler... Van’da Urartu Kralı 2. Rusa tarafından 2 bin 700 yıl önce inşa edilen ve Urartu medeniyetinin son görkemli kalesi olarak bilinen Ayanis Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarında Urartuların çöplüğünde bulunan hayvan kemikleri incelemeye alındı. Kazı başkanı yardımcısı Uzman Arkeolog Vedat Sezer, "Şu anda elde ettiğimiz sonuçlar çok çarpıcı. Urartuların çok yoğun bir şekilde koyun ve keçi hatta buradaki göçmen kuşları bile tükettiklerini gördük. Bu konudaki araştırmalarımız devam ediyor" dedi.
21.09.2021 Gündem
Hemşirelik öğrencisi Merve'den 3 gündür haber alınmıyor
Hemşirelik öğrencisi Merve'den 3 gündür haber alınmıyor Diyarbakır'da, 3 gün önce ‘Staj için kayıt yaptırmaya gidiyorum’ diyerek evden çıkan bir daha da haber alınamayan üniversite öğrencisi Merve Mutlu’nun (21) ailesi, kızlarının hayatından endişe ediyor.
27.08.2021 Gündem
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
10 üniversiteye yeni fakülte kurulacak! Erdoğan imzaladı
10 üniversiteye yeni fakülte kurulacak! Erdoğan imzaladı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, 10 üniversiteye yeni fakülte kurulacağı, 2 üniversitenin de yüksekokullarının kapatılacağı belirtildi.
30.04.2021 Gündem
Eski milletvekili Kadri Yıldırım hayatını kaybetti
Eski milletvekili Kadri Yıldırım hayatını kaybetti Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Türkiye'nin ilk Kürdoloji bölümünün de kurucusu olan ve geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren HDP eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım tedavi gördüğü Diyarbakır'daki özel bir hastanede hayatını kaybetti.
26.03.2021 Siyaset
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor Küresel enerji piyasasında yaşanan dalgalanma ve Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik daralmaya bağlı olarak sert bir şekilde azalan petrol ve hac-umre gelirleri Muhammed bin Selman’ın dört yıl önce planladığı ekonomik başarı hikayesini imkansız kılıyor. Yemen savaşı ve Orta Doğu genelinde sürdürülen karşı devrimci politika Suudilerin hem İslam dünyasındaki hem de uluslararası arenadaki itibarlarına çok önemli zararlar verdi
24.04.2020 Dünya
HDP önündeki eylemde 90'ıncı gün
HDP önündeki eylemde 90'ıncı gün Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 90'ıncı günde de sürdürüyor. Vatani görevi için usta birliğine giderken yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan yeğeni Emrah Avunan (24) için oturma eylemini sürdüren Muhittin Avunan, HDP'lilerin il binasını terk ederek, kaçıp gittiklerini söyledi.
1.12.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 89'uncu gün
HDP önündeki eylemde 89'uncu gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 89'uncu günde de sürdürdü. İstanbul Arnavutköy'deki evinden 5 yıl önce "Bana iş buldular, işe gidiyorum" diyerek, çıkan ve geri dönmeyen oğlu Tuncay Bingöl (19) için oturma eylemine katılan anne Fatma Bingöl, "Devlet büyüklerime diyorum ki, bizi unutmasınlar. Evlatlarımızı geri getirsinler. Tuncay'ımı çok özledim" dedi.
30.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 87'nci gün
HDP önündeki eylemde 87'nci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 ailenin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 87'inci günde de sürüyor. Oğlu Tuncay için eylemini sürdüren Fatma Bingöl, "Artık evlatlarımızı istiyoruz. Biz 87 gündür buradayız. HDP götürdü, HDP'den istiyoruz, getirsinler" dedi.
28.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 86'ncı gün
HDP önündeki eylemde 86'ncı gün Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 ailenin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 86'ncı günde de sürdü. Oğlu Roşat'ın 5 yıl önce PKK'lılar tarafından kaçırıldığını, büyük oğlu 4 çocuk babası Sami Çiftçi'nin (21) de terör örgütüne destek vermediği gerekçesiyle kaçırılarak şehit edildiğini anlatan Necibe Çiftçi, çocuğundan haber alana kadar oturma eylemine devam edeceğini söyledi. Çiftçi, oğluna, "Kaç gel, kardeşlerine sahip çık, kendine yuva kur" diye çağrıda bulundu.
27.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 84'üncü gün
HDP önündeki eylemde 84'üncü gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 84'üncü günde de sürdürdü. Oğlu Erkan, 4 yıl önce İstanbul'un Sultangazi ilçesinde kaçırıldıktan sonra üzüntüden felç geçiren Fahrettin Akkuş, mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
25.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 82'nci gün
HDP önündeki eylemde 82'nci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 82'nci günde de sürdürdü. 2015 yılında, usta birliğine giderken Tunceli- Pülümür karayolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan oğlu Adil Kabaklı için oturma eylemi yapan Cennet Kabaklı, "82 yıl da geçse oğlum gelene kadar oturma eylemini sürdüreceğim" dedi.
23.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 78'inci gün
HDP önündeki eylemde 78'inci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 78'inci günde de sürdürüyor. 5 yıldır haber alamadığı oğlu Ramazan (22) için HDP önünde eylem yapan Mevlüde Üçdağ, terör örgütü tarafından çocukları kaçırılan diğer annelere seslenerek, "Gelin evlatlarımızı beraber arayalım" dedi.
19.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 76'ncı gün
HDP önündeki eylemde 76'ncı gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 76'ncı günde de sürdürdü. 5 Mayıs'ta kaybolan oğlu Yusuf (16) için oturma eylemini sürdüren Celil Begdaş, "Ciğerimiz yanıyor. Hepimiz burada perişan haldeyiz" dedi.
17.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 75'inci gün
HDP önündeki eylemde 75'inci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 75'inci günde de sürdürüyor. 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan oğlu Roşat Çiftçi'ye seslenen Necibe Çiftçi, "Gel Türk askerine sığın. Sana bir şey yapmazlar. Seni sağ salim bize getirirler" dedi.
16.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 74'üncü gün
HDP önündeki eylemde 74'üncü gün DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 74'üncü günde de sürdürüyor. 5 yıl önce İstanbul'dan kaçırılan 19 yaşındaki oğlu Tuncay için oturma eylemi yapan Şevket Bingöl, diğer ailelere de seslenerek, "Gel burada çocuğuna sahip çık" dedi.
15.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 73'üncü gün
HDP önündeki eylemde 73'üncü gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 73'üncü günde de sürdürdü. Aileler, eylem öncesi Diyarbakır'daki Kara Şehitliği'ni ziyaret ederek, mezarlar karanfil bırakıp, dua etti.
14.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 70'inci gün
HDP önündeki eylemde 70'inci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 70'inci günde de sürdürdü. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 2015 yılında PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan asker oğlu Adil Kabaklı (24) için oturma eylemini sürdüren Cennet Kabaklı, çocukları kaçırılan diğer anne babalara seslenerek, eyleme katılmalarını istedi.
11.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 64'üncü gün
HDP önündeki eylemde 64'üncü gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 64'üncü günde de sürdürdü. HDP İl Başkanlığı'nın parti çalışmalarına geçici olarak kapatıldığı belirtilirken, eylemdeki aileler, bu karara tepki gösterdi.
5.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 62'nci gün
HDP önündeki eylemde 62'nci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 62'nci günde de sürdürdü. Eylemdeki anneler, Mehmetçik ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için atkı örmeye başladığını söyledi. Atkı ören annelerden Songül Altındaş, "Mehmetçiğimiz bizim için savaşıyor. Üşümesin, bizim de bir katkımız olsun" dedi.
3.11.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 61'inci gün
HDP önündeki eylemde 61'inci gün Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin bekleyişi 61'inci günde de devam etti. Usta birliğine giderken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kaçırılan asker oğlu Adil Kabaklı (24) için oturma eylemine katılan anne Cennet Kabaklı, "Bıraksınlar artık, yeter. Özledik. Bir anne olarak dayanacak gücüm kalmadı" dedi.
2.11.2019 Gündem
Mardin'de 11 bin 300 yıllık tapınak bulundu!
Mardin'de 11 bin 300 yıllık tapınak bulundu! Mardin'in Dargeçit ilçesinde 11 bin 300 yıllık olduğu tahmin edilen tapınak bulundu.
30.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mardin Artuklu Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mardin artuklu üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.