Mal

Mal

Son dakika mal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mal gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.424 mal haberi bulunmuştur. Tüm mal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ceyhan’daki trafik sorunu için akıllı kavşak projesi! Kaza riski azalacak
Ceyhan’daki trafik sorunu için akıllı kavşak projesi! Kaza riski azalacak Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, ilçedeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen Akıllı Kavşaklar Projesi'ni hayata geçirmeye başladı.
2.05.2024 Adana
Erdoğan'dan Batı'ya tepki: İsrail'e 'artık yeter' diyecek bir cesur çıkmadı
Erdoğan'dan Batı'ya tepki: İsrail'e 'artık yeter' diyecek bir cesur çıkmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarına hitap etti. Erdoğan, "Almanya Cumhurbaşkanı'na da ifade ettim, Solingen faciasından 31 yıl sonra 4 kardeşimize düzenlenen ırkçı saldırıyı gündeme getirdim. Tamamen aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledim. Bu hadiseler karşısında sessiz kalamayız." dedi.
2.05.2024 Gündem
İlk çıktığından bu yana motorlu araç alımında uygulanan ÖTV oranları: 2024'de ÖTV indirimi olacak mı?
İlk çıktığından bu yana motorlu araç alımında uygulanan ÖTV oranları: 2024'de ÖTV indirimi olacak mı? İlk çıktığından bu yana 10 yıl geçen Özel Tüketim Vergisi, günümüze kadar uğradığı değişimleri araştırdık. Bir harcama vergisi olarak bilinir ve belirli mal veya ürünler üzerinden alınır. Avrupa Birliği'ne uyum amacıyla gündeme gelimştir. 2002 yılında kabul edilip yürürlüğe giren ÖTV'de asıl amaç devlete para kazandırmak değil sosyal fayda sağlamaktır. KDV gibi mal her el değiştirdiğinde alınmaz, sadece ilk alıcısından alınır. Araba, kürk, sigara, mücevher, akaryakıt, alkol gibi ürünlerden ÖTV alınır. İşte geçmişten günümüze ÖTV oranları...
2.05.2024 Gündem
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı! Ulaşımda kısıtlama olacak
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı! Ulaşımda kısıtlama olacak İstanbul Valiliği 1 Mayıs'ta toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini açıkladı. Kapatılacak yollarda kısıtlama 04.00'te, deniz ve raylı sistem ulaşımındaki kısıtlamalar kısıtlamalar 05.30'ta başlayacak.
30.04.2024 Gündem
Simit fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Zorunlu hale getirildi
Simit fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Zorunlu hale getirildi Simit fiyat tarifelerinde Ticaret Bakanlığı'nın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. Böylece ekmek fiyat tarifelerindeki sistem simit tarifileri için de geçerli olacak. Bu kapsamda hazırlanan tarifeye Bakanlığın olumsuz görüş vermesi halinde yeni tarife talebi gerekçeleriyle birlikte Bakanlığı gönderilecek. Bakanlık görüşünün ardından tarife yürürlüğe girecek.
30.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." dedi.
29.04.2024 Gündem
Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi Tayvan’ın doğusunda bulunan Hualien şehrinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
26.04.2024 Dünya
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024 Ekonomi
16 ilde Sibergöz operasyonları: 58 şüpheli yakalandı
16 ilde Sibergöz operasyonları: 58 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 ilde düzenlenen Sibergöz-33 Operasyonları'nda 16, 11 ilde düzenlenen Sibergöz-34 Operasyonları'nda 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
24.04.2024 Gündem
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir?
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir? Hem dini açıdan hem de günlük yaşam içerisindeki anlamı ile fıkıh kelimesi kullanılır. Bu bağlamda bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak, öğrenmek ve bilmek fıkıh olarak ifade edilmektedir. Bu karşılık kelime anlamı ile birlikte günlük hayatta kullanılan cevap olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda İslam hukukunda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü olarak da ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlamları eşliğinde günlük hayatta tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun kullanılır. Diğer yandan eski bir öğrenme biçimi olarak da ifade edilen fıkıh, günümüzde hala kullanılan ve geçerli olan sözcükler içerisinde yer almaktadır.
22.04.2024 Gündem
Çöpten servet çıktı! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar
Çöpten servet çıktı! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar Ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve israfı önleme çağırsı yaptı.
22.04.2024 Gündem
Hibe desteği aldı, hayatı değişti! Devletten karşılıksız 800 bin TL aldı, şimdi yurt dışından talep yağıyor
Hibe desteği aldı, hayatı değişti! Devletten karşılıksız 800 bin TL aldı, şimdi yurt dışından talep yağıyor Erzurum'un İspir ilçesinde Mahmut Yaşar, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) sağladığı 800 bin liralık hibe desteği ile Arkun Barajı'nda kurduğu tesiste ürettiği somonları ihraç ediyor.
21.04.2024 Gündem
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara tepki göstermek isteyen bazı vatandaşlar sosyal medyadan boykot çağrısında bulundu. Yapılan çağrının İstiklal Caddesi'nde karşılık bulmadığı görülürken, restoran girişlerindeki kalabalık dikkat çekti. İstiklal Caddesi'nde restoran işleten Sinan Güler, Bizim burada boykot yok, kalabalık ve herkes memnun. Fiyatlarımız orta düzeyde. Fiyat yüksekliği varsa önce buradaki mal sahiplerini boykot etmeleri lazım dedi. Fatma Genç adlı müşteri ise, Boykot çağrısı mantıklı bir çağrı. Fiyatlar gerçekten yüksek. Enflasyona göre de baya fark var, sadece enflasyonla açıklanabilecek bir şey değil bence ifadelerini kullandı.
20.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı!
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasının itfaiye raporu savcılığa ulaştı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesindeki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin itfaiyenin olay raporu savcılığa ulaştı. Raporda, işyeri dahilinde acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhalarının olmadığı, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi.
15.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
İndirim yapılmayacak! Maliye merak edilen sorunun yanıtını verdi
İndirim yapılmayacak! Maliye merak edilen sorunun yanıtını verdi Hacker saldırısına uğrayan bir şirkete Maliye’den de kötü haber geldi. Mal almak için Fransa merkezli bir şirketle anlaşan şirket, ödeme yaparken Hacker’ların saldırısına uğradı.
15.04.2024 Ekonomi
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı pay, 2023 sonunda yüzde 1,08'e, hizmet ihracatındaki payı da yüzde 1,3'lük artışla rekor seviyeye ulaştı.
11.04.2024 Ekonomi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Tümgeneral, uygulamayı denetleyip çocuklara şeker ve hediye verdi! Bayram boyunca devam edecek
Tümgeneral, uygulamayı denetleyip çocuklara şeker ve hediye verdi! Bayram boyunca devam edecek Adana İl Jandarma Komutanı Tümgeneral, Coşkun Sel, uygulama noktalarını denetleyerek, durdurulan araçlardaki çocuklara şeker ve hediye verdi.
9.04.2024 Adana
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde bulunan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi, annesi ve babasının da bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. İddianamede Süleyman D.'nin 5 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapsi ve 130 bin gün adli para cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
Sivilce sıkmak nelere mal olur? Sadece 3 sebep bile sizi ikna edecek
Sivilce sıkmak nelere mal olur? Sadece 3 sebep bile sizi ikna edecek Vücutta, elde yüzde çıkan sivilceler, çıktığı ilk anda bile sanki sıkılmak için orada dururlar. O sivilceyi sıkmak için adeta kudurursunuz. Ancak bu dürtüyü kontrol altına almanız sizin için daha iyi olabilir. Zira sivilceleri sıkmanın nelere mal olduğunu bu haberde öğreneceksiniz.
3.04.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.