Maden Suyu

Maden Suyu

Son dakika maden suyu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maden suyu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maden suyu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maden Suyu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maden suyu gelişmeleri de dahil olmak üzere 533 maden suyu haberi bulunmuştur. Tüm maden suyu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
3.01.2024 Sağlık
Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Zayıflamak isteyen kişiler birçok yöntemi deneyerek olumlu sonuç almaya çalışırlar. Tabi bunun için dikkat çekici bazı tarifler olduğu bilinmektedir. Bunların başında ise yoğurt kürü yer alır. Yoğurt kürünün zayıflamak için ideal bir karışım olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sağlıklı bir şekilde zayıflamak için yoğurt küründen destek alınabilir. 
4.12.2023 Sağlık
Vicdanları sızlatan hırsızlık: Şehidin baba ocağını soydular
Vicdanları sızlatan hırsızlık: Şehidin baba ocağını soydular Elazığ’da yalnız yaşayan Şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın babası Ahmet ile annesi Şehriban Kılıç çiftinin evine giren hırsız, 200 bin lira değerinde eşya çaldı. Özellikle oğlundan kalan 31 yıllık saatin çalınmasından dolayı yüreğinin acıdığını dile getiren anne Şehriban Kılıç, “Zafer’in saati bana çok acı veriyor. Siz, bu bayraktan ve şehidimin fotoğraflarından da mı utanmadınız” diyerek sitem etti.
22.10.2023 Yaşam
Mineral kaynağı maden suyunun aşırı tüketimi böbrek taşı riskini artırabilir
Mineral kaynağı maden suyunun aşırı tüketimi böbrek taşı riskini artırabilir Aşırı maden suyu tüketiminin böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini söyleyen Nefroloji Uzmanı Dr. Bahtışen Güven, “Yüksek mineral içeriği ve sodyum miktarı, böbreklerin normal çalışmasını bozabilir ve böbrek taşı riskini artırabilir. Her şeyin olduğu gibi maden suyunun da fazlası zarar. Günde 1-2 şişe, en fazla 600 ml maden suyu tüketimi böbrek taşı oluşum riskini azaltabilir. Ancak özellikle böbrek taşı hastalığı olan kişilerde 4-5 şişe tüketilmesi tam tersi etki göstererek taşların artışına neden olabilir” dedi.
9.08.2023 Sağlık
Uzmanından "maden suyu" uyarısı
Uzmanından "maden suyu" uyarısı Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni Esra Koçak, yemeğin hemen ardından tüketilen maden suyunun faydaları kadar zararları da bulunduğunu belirtti.
30.05.2023 Sağlık
Kızılay Başkanı Kınık CNN Türk'te açıkladı: Bize ait olan bütün çadırları AFAD'a verdik
Kızılay Başkanı Kınık CNN Türk'te açıkladı: Bize ait olan bütün çadırları AFAD'a verdik Kızılay Başkanı Kerem Kınık CNN TÜRK'te 'Kızılay çadır sattı' tartışmasıyla ilgili olarak CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'nin sorularını yanıtladı. Kerem Kınık, "Tüm çadırları AFAD'a verdik" ifadelerini kullandı.
27.02.2023 Gündem
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
İçecekte zorunlu depozito dönemi başlıyor! Tarih verildi
İçecekte zorunlu depozito dönemi başlıyor! Tarih verildi İçecek ambalajlarında 2023 yılından itibaren zorunlu depozito sistemi hayata geçirilecek. Uygulamanın maden suyunun diğer içeceklerle rekabetini zorlaştıracağını belirten Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği Başkanı Ömer Kızıl, "Maden suyu firmalarının günlük satışlarının yüzde 35'lik bedelinin peşin ödemesi yükü kayıt dışılığı arttıracak" dedi.
18.11.2022 Ekonomi
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın!
13 Ekim A101 kataloğu 2022! A101 13 Ekim 2022 kataloğu indirimli perşembe aktüel ürünleri raflarda! 13 Ekim 2022 A101 kataloğuna göz atın! 13 Ekim 2022 A101 kataloğu yayınlandı. En çok ziyaret edilen market zincirlerinin başına gelen A101 market bu hafta da birbirinden farklı ürünleri tüketiciye sundu. A101 13 Ekim kataloğunda; Teknoloji ürünleri, Beyaz Eşya, Elektrikli Ev Aletleri, Televizyon çeşitleri, mini döküm ürünler, cep telefonu, mutfak ürünleri, züccaciye, ev tekstili ve giyim ürünleri indirimli olarak satışa sunulacak. Peki, A101 indirimli ürünlerde bu Perşembe neler var, A101 13 Ekim 2022 kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 13 Ekim A101 kataloğu 2022…
13.10.2022 Ekonomi
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla Yaz sıcaklarında hipertansiyon hastalarına dikkatli olmaları çağrısında bulunan Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Memnune Sena Ulu, “Sıcak havalarda vücut ısısının yükselmesiyle birlikte kan basıncı da olumsuz etkilenebilir. Özellikle yaşlı yüksek tansiyon hastalarında, sıcak havalar beyin kanaması riskini de artırabilmektedir. Çünkü hipertansiyon hastalarının normal bireylere göre beyin kanaması geçirme riski 7 kat daha fazladır” dedi.
23.08.2022 Sağlık
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları! Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
2.08.2022 Sağlık
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi Türkiye, yazın en sıcak günlerini yaşıyor. Güneyde sıcaklar 40 derecenin üzerine çıktı. Diğer bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyarıyor.
31.07.2022 Yaşam
Hamilelere 'yaz' uyarısı
Hamilelere 'yaz' uyarısı Yaz mevsiminin kendini gösterdiği günlerde, herkes güneşin yakıcı etkisine karşı kendini korumak ve ferahlatmak için uğraşırken, hamileler hem aldıkları fazla kilolarla hem de gebeliğin etkisinde hormonlara bağlı artan sıcaklık hissi ile mücadele ediyor.
23.07.2022 Sağlık
Tatilde kilo almamak için 5 öneri
Tatilde kilo almamak için 5 öneri   Birçok insan tatilden evine kilo alarak dönüyor. Tatilde yapılan bazı hataların rutin beslenme düzenini bozduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, tatilde yeme-içmeyi abartmayıp eve kilo alarak dönmemenin 5 yolunu açıkladı:
12.07.2022 Sağlık
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün Obezite, önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu kapsamda sigarayı bırakmanın sağlığa faydalarının “az bir miktar” kilo alınmasından çok daha yüksek olduğunu söyleyen Psiko-Diyetisyeni Dyt. Maria Tanoğlu, davranış değişikliği ve beslenme çözümleriyle kilo almadan sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu da ekledi.
30.06.2022 Sağlık
Oruç tutmak beyni güçlendiriyor
Oruç tutmak beyni güçlendiriyor İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre oruç tutmanın yeni beyin hücrelerinin büyümesini sağladığını ve beyni güçlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melisa Karataş, “Oruç tutarken kanımızda ghrelin hormonu (açlık hormonu) artıyor. Ghrelin hormonunun en önemli etkisi açlık oluşturmak olsa da bu hormonun beynin öğrenme ve hafıza ile ilgili bölümü olan hipokampus ile etkileşime girip onu geliştirdiği bilinmektedir” dedi.
15.04.2022 Ramazan
Oruç tutmak organları dinlendiriyor
Oruç tutmak organları dinlendiriyor Diyetisyen Merve Sena Nazlı, oruç tutmanın organların dinlenmesini sağlayacağını, sıvı ve elektrolit kaybı dehidrasyon riskini önlemek için iftardan sahura kadar olan süreçte sıvı alımının arttırılması gerektiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı?
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı? Araştırmalara göre, oruç tutmanın vücudu toksinlerden temizleyici etkisi var. Bu da hem sahur hem iftarda tercih edilen beslenme şekliyle desteklenirse sağlıklı bir şekilde hem kilo verebilir hem de vücut direncini arttırabilirsiniz. Ramazan ayında doğru beslenme tarzı ve doğru egzersizler ile metabolizmanın yavaşlamasını engellemenin ve kilo almadan oruç tutabilmenin mümkün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan Ramazan’da beslenme ve egzersiz ile ilgili merak edilenleri anlattı.
4.04.2022 Ramazan
Ramazanda başucu içeceği! Susuzluğu gideriyor, kabızlığı önlüyor!
Ramazanda başucu içeceği! Susuzluğu gideriyor, kabızlığı önlüyor! Sağlıklı yaşam için önemli bir içecek olan maden suyunu Ramazan ayında da hem sahur hem iftarda tüketmek sağlığımızı korumanın en önemli yollarından biri. Maden suyu; susuzluk giderici etkisi, gün içinde ihtiyacımız olan mineralleri içermesi, sindirimi kolaylaştırıcı, hazımsızlığı ve kabızlığı önleyici etkisi nedeniyle Ramazanı sağlıkla geçirmek isteyenlerin başucu içeceği.
3.04.2022 Ramazan
Ramazanda insülin düzeni için maden suyu tüketilebilir!
Ramazanda insülin düzeni için maden suyu tüketilebilir! Ramazanda uzun süren açlık ve azalan öğünler nedeniyle besinler kadar içilen içeceklerin de önemli olduğunu belirten Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şule Aktaç, Maden suyunun karbondioksit içeriği mide salgısını artırarak sindirimi kolaylaştırmaktadır. Magnezyum bakımından zengin olan maden suları öğünler sonrası yükselen kan şekerinin dengelenmesini destekleyici özelliktedir” dedi.
3.04.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Maden Suyu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maden suyu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.