Lozan Antlaşması

Lozan Antlaşması

Son dakika Lozan Antlaşması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lozan Antlaşması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lozan Antlaşması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lozan Antlaşması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lozan antlaşması gelişmeleri de dahil olmak üzere 302 lozan antlaşması haberi bulunmuştur. Tüm lozan antlaşması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun gerileme dönemine rastlayan Uşi Antlaşması Osmanlı'nın kritik bölgelerinin kaybedilmesine tanıklık eden antlaşmalardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık hayatında elinde bulunduran Trablusgarp bölgesini bu antlaşmayla kaybetmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Sevr antlaşması Osmanlı devletine dayatılan sözde barış antlaşması olarak tanımlanabilir. Sevr antlaşması aynı zamanda İstanbul hükümeti tarafından imzalanan ancak askıda kalan bir antlaşma olarak da bilinmektedir. Bu antlaşmaya bakıldığında Anadolu'daki birçok bölge diğer Avrupalı devletler tarafınca paylaşılacaktır. Milli mücadelenin doğmasına neden olarak geçen Sevr antlaşması büyük ölçüde önemli maddeler içeren bir anlaşmadır.
14.09.2023 Eğitim
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte yapılmış olan bazı antlaşmalar halen büyük bir ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bunlardan biriside Mudanya Ateşkes Antlaşması olarak bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve sonrasında TBMM'nin kurulması birçok alanda farklı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. TBMM'nin en önemli amacı ise barış antlaşmaları yaparak ülkeyi savaştan çıkarmak ve sınırları korumaktı. İşte bu doğrultuda Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. 
12.09.2023 Eğitim
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
1926 Ankara Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1926 Ankara Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
1926 Ankara Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1926 Ankara Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı tarihinde gerçekleştirilen pek çok antlaşma bulunur. Fransa ve TBMM arasında imzalanan Ankara antlaşması, yeni kurulacak olan devletin temellerini de atan bir antlaşma olarak bilinir. Ankara antlaşması, önemli maddeleri ve tarihi nedeni ile çok fazla araştırılır. Ankara antlaşması, Türk ve Fransız cephesinde gerçekleştirilen önemli antlaşmalardan birisidir. Ankara antlaşması, son zamanlarda en fazla araştırılan antlaşmalar arasında yer alır.
1.09.2023 Eğitim
Devlet Bahçeli'den Kıbrıs Türk'tür videosu! Körüklü çizmeler ve Zeki Müren şarkısının şifreleri...
Devlet Bahçeli'den Kıbrıs Türk'tür videosu! Körüklü çizmeler ve Zeki Müren şarkısının şifreleri... Kıbrıs'ta yol yapım projesine BM askerlerinin araçlarla engel olmaya çalışması tansiyonu yükseltmiş, tepkileri çekmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yol inşaatına BM Barış Gücü askerlerinin müdahalesine körüklü çizmeyle yürüdüğü bir videoyla tepki göstermişti. Arka fonda çalan Zeki Müren şarkının hikâyesi ise 1963 yılına dayanıyordu.
21.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan Barış Antlaşması' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan Barış Antlaşması' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lozan Antlaşmasıyla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz" dedi.
24.07.2023 Gündem
Devlet Bahçeli: Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlık süreci resmen başlatmıştır
Devlet Bahçeli: Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlık süreci resmen başlatmıştır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Lozan Barış Antlaşması’nı orasından burasından kurcalayanlar, milli hakikatlerden ve tarihi vesikalardan kopuk yorumlayanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni kundaklamaya azmeden sömürge bakiyeleridir. Bu şuursuz ve gayri milli güruhun dayatmalarına müsaade edilmeyecek, Lozan Barış Antlaşması’nın milli mücadeleyle sınırları çizilmiş ilke ve esaslarından taviz verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.
24.07.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan tepkisi Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan’daki asılsız iddialar ile ilgili açıklama geldi. Yazılı açıklamada 'İstiklal Savaşımızın başlangıcını temsil eden bu özel günün, bazı radikal grupların tarihimize yönelik mesnetsiz “Pontus” iddiaları, Türk düşmanlığını körükleyen etkinlikleri ve Yunanistan’daki bazı siyasetçilerin tarihi gerçekleri çarpıtan açıklamaları yoluyla hedef alınmasını beyhude bir çaba olarak görüyoruz' denildi.
19.05.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar?
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar? 28 Ekim’de tatil saat kaçta başlıyor, 29 Ekim tatili saat kaçta başlar? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatil araştırması da başladı. 29 Ekim milli bayram olduğundan tatil olacak. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce ise yarın gün tatil edilecek.
27.10.2022 Gündem
Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nından 'Sakız Adası' provokasyonu
Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nından 'Sakız Adası' provokasyonu Bölgedeki gerginliği her fırsatta yükselten Yunanistan bir provokasyona daha imza attı. Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın yasadışı şekilde silahlandırılan Doğu Ege'deki adalara yaptığı ziyaret sırasında sarf ettiği sözler gündem yarattı.
16.10.2022 Gündem
Şükrü Naili Paşa kimdir? İstanbul işgalini sonlandıran Şükrü Naili Paşa hakkında merak edilenler…
Şükrü Naili Paşa kimdir? İstanbul işgalini sonlandıran Şükrü Naili Paşa hakkında merak edilenler… İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü. 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı. İstanbul’un Kurtuluşu’nun 99. Yılında işgali sonlandıran komutan Şükrü Naili Paşa hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Şükrü Naili Paşa kimdir?
6.10.2022 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a çağrı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a çağrı Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, tarihi olayları yalanlarla çarpıtmaya çalışan Yunanistan’a, Yunan tarihindeki ve bugüne dair kara lekeleri hatırlatmaya ve gerçekleri uluslararası topluma anlatmaya devam edecektir. Yunanistan’ı aklıselime ve gerçekleri tahrifat yoluyla nefreti körüklemekten vazgeçmeye bir kez daha davet ediyoruz." denildi.
16.09.2022 Siyaset
Miçotakis haddini yine aştı! Türkiye'ye mesnetsiz suçlama
Miçotakis haddini yine aştı! Türkiye'ye mesnetsiz suçlama Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis yaptığı yeni açıklama yine Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin Lozan Anlaşması'nı ihlal ettiğini öne süren Yunan Başbakan "Türkiye açık düzenlemeleri baltalayarak egemenlik haklarımıza meydan okuyor" ifadelerini kullandı.
15.09.2022 Dünya
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, "2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur." açıklamasında bulundu. Bahçeli ayrıca, 'Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Bu ülkede yaşayan hiç kimse, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkemizin ötekisi veya hasmı değildir.' ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Siyaset
AK Parti'li Turan: Aynı saygıyı Yunan makamlarından da bekliyoruz
AK Parti'li Turan: Aynı saygıyı Yunan makamlarından da bekliyoruz AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Gökçeada Metropolithanesi'ne yaptığı ziyarette, "Lozan Antlaşması gereği tüm vatandaşlarımızın, Rum vatandaşlarımızın tüm haklarına saygı duyuyoruz ama aynı saygıyı Yunan makamlarından da bekliyoruz. Nasıl ki Rum vatandaşlarımız için Gökçeada'mızda kilisemiz var, okulumuz var. Gönül ister ki Atina'da da camimiz olsun. Bunlar her halkın, her milletin, her dinin talepleridir diye düşünüyorum" dedi.
29.07.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten vatandaşlara koronavirüs uyarısı geldi: Dikkatli olmamız gerekiyor
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten vatandaşlara koronavirüs uyarısı geldi: Dikkatli olmamız gerekiyor AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Tahıl krizinin çözülmesi bakımından İstanbul Anlaşması son derece önemli." dedi. Çelik, Kuzey Irak'taki PKK saldırısıyla ilgili de, "Kuzey Irak'taki saldırılar planlı provokasyondur." dedi. Öte yandan Ömer Çelik, koronavirüs vakalarının arttığını ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
25.07.2022 Siyaset
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
NATO Ege’deki adalarda Türk tezlerine hak vermiş! Yunan gazetesi belgeleri tek tek yazdı...
NATO Ege’deki adalarda Türk tezlerine hak vermiş! Yunan gazetesi belgeleri tek tek yazdı... Ege'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyon yükselirken haftalık Yunan To Vima gazetesi, NATO’nun geçmişte Ege adalarının gayri askeri statüsü ile ilgili Türkiye’nin tezlerini haklı gösteren üç belgesini yayımladı.
27.06.2022 Dünya
Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu!
Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu! Yunanistan'ın, Bodrum Yarımadası'nın 8 kilometre güneybatısındaki Keçi Adası'nı uluslararası hukuka aykırı şekilde silahlandırması ve asker bulundurması kameralar tarafından görüntülendi. Söz konusu gelişmenin ardından Keçi Adası nerede? Keçi Adası kimin, kime ait? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Keçi Adası haritası ve konumu…
22.06.2022 Dünya
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Toplantı devam ederken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Adaların silahsızlandırılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunanistan'ın adaları silahlandırma hamlesiyle ilgili, "Efes Tatbikatı büyük bir katılımla dünyada büyük ses getirdi. Ege adalarının silahlandırılması konusunda Cumhurbaşkanımızın güçlü bir açıklaması oldu. Her zaman şunu söylüyoruz: Yunanistan bizim komşumuz, sorunları masada çözebileceğimize açığız. Ama Yunanistan sürekli olarak üçüncü ülkeleri işe katıyor. Paris Antlaşması, Meis adasının da dahil olarak 14 adanın silahsız olmasını teyit ediyor. Ne zaman hukuka davet etsek maalesef Yunanistan bunu 'Komşumuzun saldırganlığı, Türkiye'nin Yunanistan'ı tehdidi' gibisinden propagandalara çevirmeye çalışıyor." dedi.
14.06.2022 Gündem
Lozan Antlaşması CİMER yanıtı! Lozan Antlaşması’nda gizli madde var mı, Lozan Antlaşması maden maddesi nedir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi açıkladı!
Lozan Antlaşması CİMER yanıtı! Lozan Antlaşması’nda gizli madde var mı, Lozan Antlaşması maden maddesi nedir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi açıkladı! Lozan’ın gizli maddeleri Cimer’e soruldu. Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Lozan Barış Antlaşması'nda gizli madde olup olmadığı yönünde bir vatandaşın sorusuna yanıt verdi. Peki, Lozan Antlaşması’nda gizli madde var mı, Lozan Antlaşması maden maddesi nedir? İşte Lozan Antlaşması CİMER yanıtı…
26.04.2022 Gündem
Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir, maddeleri kaç yıllık ve ne zaman bitecek? Montrö Boğazlar Sözleşmesi önemi ne, ne zaman imzalandı?
Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir, maddeleri kaç yıllık ve ne zaman bitecek? Montrö Boğazlar Sözleşmesi önemi ne, ne zaman imzalandı? Montrö Boğazlar sözleşmesi nedir, ne zaman bitiyor? Batı ile Rusya arasında gerginliğe neden olan Ukrayna krizi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Montrö, Karadeniz’i tüm dünya denizleri içinde ayrıcalıklı bir yere konumlandırıyor. Peki, Montrö Boğazlar sözleşmesi ne zaman imzalandı? Montrö Boğazlar sözleşmesi nedir, maddeleri neler? Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemi ve amacı…
24.02.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: İtibarlarını muhafaza etmeye davet ediyoruz
TBMM Başkanı Şentop: İtibarlarını muhafaza etmeye davet ediyoruz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "BM olmak üzere uluslararası camianın ve insan haklarının tayinini ve denetimini elinde bulundurduğu iddiasındaki diğer kuruluşların insan hakkı ihlallerinin ve İslam düşmanlığına karşı tepki göstermelerinin, paylaştığımız ilkelere sadakatin gereği olduğuna inanıyoruz. Bu kuruluşları beyanatlarının ve aldıkları kararların gereğini yerine getirmeye ve itibarlarını muhafaza etmeye davet ediyoruz" dedi. 
16.02.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Lozan Antlaşması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lozan antlaşması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.