Lokum

Lokum

Son dakika lokum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lokum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lokum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lokum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lokum gelişmeleri de dahil olmak üzere 440 lokum haberi bulunmuştur. Tüm lokum haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak Şişli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak.
20.04.2024 Gündem
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
1 Nisan şakaları nelerdir? Aileye, kolay, 1 Nisan şaka günü önerileri: 1 Nisan şakası nasıl ortaya çıktı?
1 Nisan şakaları nelerdir? Aileye, kolay, 1 Nisan şaka günü önerileri: 1 Nisan şakası nasıl ortaya çıktı? 1 Nisan Şaka Günü geldiğinde, insanlar birbirinden komik espriler araştırıyorlar. Bugün, unutulmaz şakalar yaparak ve 1 Nisan'ı hafızalara kazıyarak eğlenmek için yaratıcı fikirler aranıyor. Her yıl 1 Nisan'da yapılan şakaların ardından "Nisan 1" ifadesini duymamak neredeyse imkansız.
31.03.2024 Gündem
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Kadıköy'de mağaza açılışı indirim için yüzlerce kişi saatlerce bekledi: Sıramı 5 bin TL'ye veririm
Kadıköy'de mağaza açılışı indirim için yüzlerce kişi saatlerce bekledi: Sıramı 5 bin TL'ye veririm Kadıköy'de yeni şubesini açacak olan dünyaca ünlü kozmetik mağazası ilk 500 müşterisine hediye verileceğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren yüzlerce kişi kuyrukta beklemeye başladı.
11.11.2023 Yaşam
Kuzu pirzola bir dokunuşla ağızda dağılıyor! Izgaraya lezzet katmak için bu yöntem işe yarıyor!
Kuzu pirzola bir dokunuşla ağızda dağılıyor! Izgaraya lezzet katmak için bu yöntem işe yarıyor! Izgaraya atılacak en favori etler arasında kuzu pirzola geliyor. Lokum gibi ağızda dağılan et pişirmek için yapmanız gereken tek bir hareket var. Bunu yaptığınızda lezzet şöleni yaşıyorsunuz.
8.08.2023 Gündem
60 yıldır üretiliyor 81 ilden talep yağıyor!
60 yıldır üretiliyor 81 ilden talep yağıyor! Hatay’ın Yayladığı ilçesinde yaklaşık 60 yıldır üretimi yapılan lokum, Türkiye’nin 81 iline gönderiliyor. Yayladağı lokumunun en çarpıcı özelliği ise pişirim şekli, dişlere ve damağa yapışmaması sebebiyle tercih ediliyor.
1.08.2023 Ekonomi
Mısır haşlamanın püf noktası burada! Sert kalmıyor, lokum gibi oluyor!
Mısır haşlamanın püf noktası burada! Sert kalmıyor, lokum gibi oluyor! Mısır haşlarken tek dokunuşa lokum gibi bir lezzet yakalamak istiyorsanız buyurun. Lezzeti yerinde yumuşacık mısır haşlaması yaparken uygulayacağınız bu yöntemle sert kalmasından şikayet etmeyi bırakacaksınız.
13.07.2023 Gündem
Kurban Bayramında et tüketimine dikkat! 24 saat uyarısı geldi
Kurban Bayramında et tüketimine dikkat! 24 saat uyarısı geldi Kurban Bayramı geldi çattı. Kurban Bayramında beslenmemiz değişkenlik gösteriyor ve bayram süresince et tüketimimiz artıyor. Kurban Bayramı'nda; etin tüketim zamanına, pişme süresine, kurbanın kesilmesine kadar birçok dikkat etmemiz gereken unsur var. Peki Kurban eti ne zaman tüketilmeli? Kesilir kesilmez et tüketimi sağlıklı mı? ya da Kurban eti nasıl tüketilmeli? İşte bu soruların yanıtları...
28.06.2023 Gündem
Lokumlar 50, şekerler 100, çikolatalar 300 lira... Tezgahlarda bayram şenliği
Lokumlar 50, şekerler 100, çikolatalar 300 lira... Tezgahlarda bayram şenliği Ramazan Bayramı için hazırlıklar hızlandı, Eminönü’nde şeker ve lokumlar tezgâhları renklendirdi. Eminönü esnafı, ramazandaki durgunluğun bayram yaklaşırken hareket kazandığını söylüyor. Ancak geçen yıla göre iki kattan fazla zamlanan şekerler vatandaşın tadını kaçırıyor. Esnaf Erdal Yusufoğlu, “Ramazanda işlerimiz durmuştu ama şimdi satışlarımız iyi gidiyor” derken vatandaş kilosu 300 TL’ye satılan çikolataya pek yaklaşmıyor. Daha çok kilosu 50 lira olan lokum ve 100 lira olan şeker tercih ediliyor.
18.04.2023 Ekonomi
Deprem bölgesine giden Alara Bozbey en çok duygulandığı olayı anlattı
Deprem bölgesine giden Alara Bozbey en çok duygulandığı olayı anlattı Oyuncu Alara Bozbey, geçtiğimiz gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketiyle ilgili konuşan Alara Bozbey, afet bölgesine gittiğinde en çok duygulandığı olayı paylaştı.
19.03.2023 Magazin
Doktordan rezalet hareket! Ameliyat öncesi görüntülendi: Çikolata sandım
Doktordan rezalet hareket! Ameliyat öncesi görüntülendi: Çikolata sandım Antalya'da ameliyat öncesi ‘bıçak parası’ isteyen Doç. O.C.’nin hastasından aldığı 40 bin lirayı sayıp çekmecesine koyduğu ana ilişkin görüntüler ortaya çıktı. İddiaları reddeden O.C. 'pes dedirten' sözlerle kendini savundu. İşte haberin detayları...
17.03.2023 Gündem
Yeni yıla saatler kala İstiklal Caddesi ve Taksim'e akın ettiler
Yeni yıla saatler kala İstiklal Caddesi ve Taksim'e akın ettiler İstanbul'da yılbaşı yoğunluğu Taksim İstiklal Caddesi’nde oluştu. Polis, İstiklal Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yılbaşı alışverişi denilince akla ilk gelen Eminönü'nde alışverişi son ana bırakanlar büyük yoğunluk oluşturdu. Yılbaşı gecesini evde geçirmek isteyenlerin tercihi ise lokum, kuruyemiş ve sucuk gibi ürünlerden yana oldu.
31.12.2022 Yaşam
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı!
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı! BİM aktüel ürünler kataloğu indirimli ürünler listesi merak ediliyor. 18 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğuna bu salı da birbirinden farklı ürünler raflardaki yerini alacak. BİM indirimli ürünler listesinde Fiskobirlik 800 gr Fındık Kreması, Miskos 240 gr Antep Fıstıklı Çekme Helva, hindi fileto ve temizlenmiş hamsi gibi ürünler yer alıyor. İşte, 18 Ekim Salı haftanın BİM aktüel ürünler kataloğu tam liste...
18.10.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz
Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz ABD’nin New York kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Brigitte Macron Türkevi'nde bir araya geldi. Emine Erdoğan, “Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz.” dedi.
22.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nin teras katında lider eşlerinin de katılığı Türk mutfağının tanıtımının yapıldığı gastronomi programında, "Türk Mutfağı, Anadolu'daki yüzlerce yıllık serüveninde, birçok farklı medeniyetle etkileşime girmiştir. Mutfağımızın kapıları, farklı dinlerin, kültürlerin ve etnik grupların birlikte yaşama deneyimine açılır" dedi. Öte yandan 18 'first lady', Emine Erdoğan'ın liderlik ettiği Sıfır Atık Projesi'ni imzalarıyla destekledi.
21.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, kadın büyükelçi ve büyükelçi eşleriyle buluştu
Emine Erdoğan, kadın büyükelçi ve büyükelçi eşleriyle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde kadın büyükelçi ve büyükelçi eşleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.
9.08.2022 Siyaset
Eminönü'nde bayram yoğunluğu
Eminönü'nde bayram yoğunluğu Bayram tatilini İstanbul'da geçirenler Eminönü'nün yolunu tuttu. Kurban Bayramı'nın ilk günü çarşı ve sahilde yoğunluk yaşandı.
9.07.2022 Yaşam
Baklavacılar isyan etti! Artık üretmeyecekler
Baklavacılar isyan etti! Artık üretmeyecekler Baklava üreticileri fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim. Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Malatya'da namaz sonrası şehitlikte buruk bayram
Malatya'da namaz sonrası şehitlikte buruk bayram Malatya'da çok sayıda vatandaş, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Bayram namazının ardından şehitliğe gidenler uzun süre burada kaldı, duygu dolu anlar yaşandı.
2.05.2022 Yaşam
Fatih’te bir başkadır Ramazan
Fatih’te bir başkadır Ramazan Fatih her yıl olduğu gibi bu yıl da on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferinin yoğun yaşandığı yerlerin başında geldi. Fatih Belediyesi de vatandaşların daha huzurlu bir Ramazan ayı yaşamaları için iftar buluşmalarından sahur programlarına, iftariyelikler ve gıda dağıtımından camilerin yoğun temizliğine ve kültürel programlar çalışmalar gerçekleştirdi.
29.04.2022 Gündem
20 Nisan ŞOK kataloğu 2022! Şok aktüel 20 Nisan 2022 kataloğu ile bu hafta hangi ürünler indirimli? ŞOK kataloğu 2022 Nisan!
20 Nisan ŞOK kataloğu 2022! Şok aktüel 20 Nisan 2022 kataloğu ile bu hafta hangi ürünler indirimli? ŞOK kataloğu 2022 Nisan! ŞOK 20 Nisan 2022 aktüel ürünler kataloğu ile indirimli ürünler belli oldu. ŞOK'ta 'Birlikten Berekete' kampanyası ile Ramazan Bayramı hazırlarına hız verdi ve bayram şekerleri ile çikolataları raflara dizdi. ŞOK'ta bu hafta çocuklar için tekerlekli Scooterdan, plastik banyo ürünlerine, bisikletten terliklere kadar çeşitli ürünler indirimli olarak vatandaşa sunuldu. İşte ŞOK 20 Nisan 2022 aktüel ürünler kataloğu…
19.04.2022 Ekonomi
Tas Kebabı Tarifi: Evde tas kebabı nasıl yapılır?
Tas Kebabı Tarifi: Evde tas kebabı nasıl yapılır? Türk Mutfağı’nın geleneksel ve pek çok kişinin de severek yaptığı yemeklerin başında tas kebabı geliyor. İyi bir tas kebabı malzemeleri ve yapılırken dikkat edilecek küçük ayrıntılara bağlıdır. Harika tadıyla ünlü, doyurucu ve lezzetli aynı zamanda iftar sofrasında sunumuyla dikkat çekecek bir yemek arıyorsanız tas kebabı tam siz göre. Peki, Tas kebabına neler konur? Yumuşak tas kebabı nasıl yapılır? Evde tas kebabı nasıl yapılır? İftara ne yapsam diyor, ana yemek tarifi arıyorsanız işte nefis tas kebabı tarifi ve yapılışı!
16.04.2022 Ramazan
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama...
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama... İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, kötü kolesterol denilen LDL kolesterol seviyesini düşürüyor. Kansere karşı koruyucu, özellikle meme ve over (yumurtalık) kanseri ve akciğer kanseri gelişimini de azaltıyor. İçerisindeki fitokimyasallar ile düzenli tüketim sağlandığında güçlü kemikleri destekliyor, kemik yoğunluğuna katkıda bulunuyor, osteoporoz ve artrit riskini azaltıyor, diyabet riskini azaltıyor. Plak oluşumunu azaltıyor, çürük oluşumuna neden olan bakteri gelişimini kısıtlıyor. Antioksidan alım kapasitenizi arttırıyor, stresi azaltıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, düşük kafein oranı kan akışına yardımcı oluyor ve halsizliği ortadan kaldırıyor. Pek çok kişi çöpe atıyor ama kırmızı eti lokum gibi yapıyor, ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını azaltıyor. Saç beyazlamasının önüne geçiyor, saksı bitkiler için de çok yararlıdır....
7.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Lokum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lokum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.