Lityum

Lityum

Son dakika lityum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lityum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lityum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lityum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lityum gelişmeleri de dahil olmak üzere 350 lityum haberi bulunmuştur. Tüm lityum haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü National Aeronautics and Space Administration (NASA), geçen ay Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida'da eyaletinde bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Yapılan araştırmalarda narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya platformlarına karşı daha faza bir bağımlılık eğilimi görülmüştür. Çünkü narsist kişiler, hayatlarına ilişkin her ayrıntıyı dünya üzerindeki her şeyden daha önemli bulduklarından, bu platformlarda kendileriyle ilgili her anı paylaşmaktadırlar” dedi.
18.03.2024 Sağlık
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham alan şirketler, zorlu geçen 2023 yılına rağmen 100. yılda yeni tesisler açtı. Birçok şehirde faaliyete geçen fabrikalar üretiyor, yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.
29.10.2023 Ekonomi
Enerji Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Dönmez görevi Bayraktar'a devretti
Enerji Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Dönmez görevi Bayraktar'a devretti Enerji Bakanlığı'nda devir teslim töreni düzenlendi. Fatih Dönmez, görevi Alparslan Bayraktar'a devretti. Dönmez ve Bayraktar devir teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
5.06.2023 Gündem
Petrol keşfinin fiyatlara katkısı olacak mı? Bakan Dönmez'den açıklama
Petrol keşfinin fiyatlara katkısı olacak mı? Bakan Dönmez'den açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk canlı yayınında 'Gabar petrolünün fiyatlara katkısı olur mu?' sorusuna cevap verdi.
12.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ülkenin başında yerli milli kararlı bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. Bu CHP'liler, İP, terör örgütü, HDP, Kandil, TCG Anadolu'dan rahatsız. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi verdik mi? Biliyorlar ki eğer Cumhur ittifakı iş başında olursa teröristlere aman almak yok. 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır" dedi. Erdoğan, Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftarı Programı’nda konuştu. Erdoğan burada, "Yatıyorlar kalkıyorlar Selçuk aşağı Selçuk yukarı. Neymiş? Damatmış. Bunların babası bankalardan kuruş kredi almadan çalıştı. Çocukları da böyle devam ediyor." diye konuştu.
18.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açılan Bor Karbür Üretim Tesisi'nin dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacağına dikkat çekerek, "Bu tesis sayesinde Türkiye sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmek ile kalmıyor; aynı zamanda ülkemiz dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde ve satışında önemli bir oyuncu haline gelecek" dedi.
19.03.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Eti Maden rekor kırdı ülkeye bir milyar 300 milyon dolar kazanç sağladı
Bakan Dönmez: Eti Maden rekor kırdı ülkeye bir milyar 300 milyon dolar kazanç sağladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Türkiye Yüzyılı, madenciliğin de yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılı borun ve bor teknolojilerinin de yüzyılı olacak. Uç ürün üretimi ve ticaretine öncelik verdiğimiz bir dönem bizi bekliyor" dedi. Bakan Dönmez ayrıca "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Karadeniz gazı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi, Ferrobor ve Bor Karbür Tesisimiz başta olmak üzere cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerini devreye alacağız" ifadelerini de kullandı.
28.12.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Doğal desteğiyle ilgili konuşan Bakan Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak " dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Togg'un açılışı dünya medyasına damga vurdu! 'Çılgın Türkler geliyor'
Togg'un açılışı dünya medyasına damga vurdu! 'Çılgın Türkler geliyor' Togg ile Türkiye’nin 60 yıllık hayali gerçek oldu. Togg’un Bursa Gemlik’te bulunan ve birçok ilki barındıran fabrikası resmen açıldı. Görkemli açılış dünyaya damga vurdu. Çin ve Rus haber ajanslarının yanı sıra Amerikan yayın organı Bloomberg Türkiye'nin ilk yerli otomobilini sayfalarına taşıdı. Yunan medyası ise Togg'un yanı sıra Tayfun füzesini de öne çıkardı.
30.10.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez 'Bu yılın sonunda devreye alacağız' diyerek duyurdu! Yerli bor karbür kullanılacak
Bakan Dönmez 'Bu yılın sonunda devreye alacağız' diyerek duyurdu! Yerli bor karbür kullanılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerji teknolojilerinde Türkiye'ye özgü bir hikaye yazmak istiyoruz Borda bu hususların başında geliyor. Borun üretimi ve ihracatında dünya lideriyiz. 2018 yılında yeni bor stratejimizi ilan ettik. Bor karbür tesisimizi inşallah bu yılın sonunda devreye alacağız." dedi.
5.10.2022 Ekonomi
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi, ücretsiz oldu
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi, ücretsiz oldu Türkiye'de bir ilk. Toplu ulaşımda ilk kez devreye alındı. Ücretsiz olarak başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan ultra hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüsleri bugün itibarıyla hizmete aldı. Çevre dostu 10 elektrikli otobüs, vatandaşları TEKNOFEST KARADENİZ’in gerçekleştirildiği Çarşamba Havalimanı’na ücretsiz taşıdı. İşte son dakika haberinin detayları...
30.08.2022 Ekonomi
O konuşmanın sahibi anlattı: Bilişim Vadisi ekosisteminin içinde olmak en güzel şey
O konuşmanın sahibi anlattı: Bilişim Vadisi ekosisteminin içinde olmak en güzel şey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Teknoloji ve Sanayinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çeken girişimci Taha Uluhan, Bilişim Vadisi’nin davetiyle Almanya’dan Türkiye’ye gelişini, kendisine sunulan imkanları ve vadide yürüttüğü projeyi anlattı.
10.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi Türkiye'de bir ilk. Toplu ulaşımda ilk kez kullanılmaya başlanıyor. Türkiye’de ilk olan ultra hızlı şarj özelliğine sahip lityum pilli elektrikli otobüsler Samsun caddelerinde boy gösterdi. Hem ekonomik hem de çevre dostu olan elektrikli otobüsler, test sürüşleri tamamlandığında vatandaşlara ulaşım hizmeti verecek. İşte son dakika haberinin detayları...
28.07.2022 Ekonomi
Lityumdan aküye dönüşüyor
Lityumdan aküye dönüşüyor Enerjinin depolanmasını ve motora aktarımı sağladıkları için elektrikli otomobillerin kalbi olarak görülen piller en verimli şekilde enerji akışı sağlamak için farklı modüller halinde gruplandırılmış hücrelerden oluşuyor.
18.07.2022 Otomobil
Toyota'dan 'tehlike' alarmı! Binlerce aracı servislere geri çağırdı
Toyota'dan 'tehlike' alarmı! Binlerce aracı servislere geri çağırdı Toyota, seri üretimdeki ilk tam elektrikli aracını servislere geri çağırma kararı aldı. Araçları geri çağırmasının sebebi ise tekerlerin yerinden çıkmasına neden olabilecek bir tehlike...
24.06.2022 Ekonomi
PEUGEOT yeni 408’in örtüsünü açtı!
PEUGEOT yeni 408’in örtüsünü açtı! Yeni PEUGEOT 408, 2023 başında pazara sunulacak. Model, önce Avrupa pazarı için Fransa'nın Mulhouse kentinde, kısa bir süre sonra da Çin pazarı için Çin'deki Chengdu fabrikasında üretilecek.
23.06.2022 Otomobil
Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisin temeli atılacak! Bakan Dönmez duyurdu
Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisin temeli atılacak! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisimizin de temelini atacağız. Bunlardan biri ferrobor tesisimiz, diğeri nadir toprak elementleri tesisimiz, diğer ikisi de lityum tesisimiz olacak" dedi. 
2.06.2022 Ekonomi
Büyük rezerv! Bir ilin başına talih kuşu kondu
Büyük rezerv! Bir ilin başına talih kuşu kondu Büyük rezerv var. Bir ili ihya edecek! Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yaptıkları görüşmeler sonrası Bigadiç’e Lityum Üretim Tesisi açılacağı müjdesini verdi.
27.05.2022 Ekonomi
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Altın, neodymium, europium, terbium ve germanium! 20 trilyon dolar değerinde inanılmaz rezerv...
Altın, neodymium, europium, terbium ve germanium! 20 trilyon dolar değerinde inanılmaz rezerv... Ukrayna savaşı sonrası Rusya'ya getirilen kısıtlamalar ve Çin'in Tayvan ile gerginlik yaşaması batı için akıllı cihazlarda kullanılan nadir elementleri bulmak için yeni arayışları başlattı. Asteroit madenciliğinin ilk örnekleri yapılırken, Dünya yakınındaki gök cisimleri çok uzun süre ihtiyacı karşılayacak kadar madene sahip.
24.05.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez tarih verdi ve duyurdu! Dördüncü sondaj gemisi geliyor
Bakan Dönmez tarih verdi ve duyurdu! Dördüncü sondaj gemisi geliyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dördüncü sondaj gemimiz inşallah 19 Mayıs günü Türkiye’de olacak. Sondaj hazırlıkları için Mersin Taşucu’nda yaklaşık 2 ay kalacak. Daha sonra gerekli çalışmaların ardından inşallah en kısa sürede ilk sondajına başlayacak" dedi.
16.05.2022 Ekonomi
2024 Opel’in dönüm noktası olacak!
2024 Opel’in dönüm noktası olacak! Bu yıl kuruluşunun 160. yılını kutlayan Alman marka 2024’te önemli hedefleri ortaya koyacak. Opel, 2024 yılına kadar tüm modellerini elektrikli versiyonla sunma kararı aldı.
6.05.2022 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Lityum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lityum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.