Limit

Limit

Son dakika limit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan limit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını limit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Limit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan limit gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.342 limit haberi bulunmuştur. Tüm limit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartında savunma sanayi payı 2025'e ertelendi! Limit karmaşası devam ediyor!
Kredi kartında savunma sanayi payı 2025'e ertelendi! Limit karmaşası devam ediyor!100 bin TL ve üzeri kredi kartlarından alınması planlanan 750 TL’lik savunma sanayii payı için Meclis’te görüşmeler 2025 tarihine ertelendi. Bu süreçte 100 bin TL ve üzeri kredi kartı olanlar limit düşürürken, düzenleme ertelenince vatandaşlar yeniden limitlerini yükseltmek için bankaya başvurdu. Ancak yeniden limitlerini artırmak isteyen vatandaşların bazı zorluklar yaşadığı öne sürüldü.
18.10.2024Ekonomi
Kredi kartı limitini düşürmeyen bankaya ceza! İşte savunma payı hakkında bilinmeyen detaylar...
Kredi kartı limitini düşürmeyen bankaya ceza! İşte savunma payı hakkında bilinmeyen detaylar...Torba yasa teklifine göre, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerine yönelik yıllık 750 liralık savunma payı kesintisinde detaylar netleşti. Peki bu ücret sabit mi kalacak yoksa her yıl artacak mı? Limit düşürmek isteyenler, ek kartı olanlar ne yapacak? İşte merak edilen sorulara yanıtlar...
15.10.2024Ekonomi
Savunma sanayisine katkı payı alınacak! Yeni düzenlemenin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı
Savunma sanayisine katkı payı alınacak! Yeni düzenlemenin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladıSavunma sanayii destekleme fonuna katılma payı alınmasına ilişkin düzenleme yapıldığını söyleyen AK Partili Güler, açıklamalarda bulundu. Sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayiine katkı payı alınacak.
11.10.2024Ekonomi
Kredi kartı limitleri tıkandı! Borcu olanlara güzel haber: Yapılandırma geliyor
Kredi kartı limitleri tıkandı! Borcu olanlara güzel haber: Yapılandırma geliyorBu yılın ilk 6 ayında kredi ve kredi borcu nedeniyle takibe düşen kişi sayısında artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. Geçtiğimiz haftalarda kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenler için 60 aya varan yapılandırma yapılacağı duyurulmuştu. Taşıt, konut ve ihtiyaç kredilerinde ise faizler düşmeye başladı. Peki konut veya araç alacaklar faiz düşüşü için daha da beklemeli mi? Faizler düştükçe vatandaşın borcu azalacak mı? İşte detaylar...
11.10.2024Ekonomi
Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışı
Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışıTicaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıların finansmana kolay ulaşmasına yönelik çalışmaları sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi.
8.10.2024Ekonomi
Bakan Bolat: düzenlemeler ihracatçı sayısını artırmayı amaçlıyor
Bakan Bolat: düzenlemeler ihracatçı sayısını artırmayı amaçlıyorTicaret Bakanı Ömer Bolat, “Haksız ticaret uygulaması olduğuna kanaat getirerek Türkiye'ye e-posta ve hızlı posta yoluyla gelecek bu ürünlerle ilgili barajı 150 avrodan 30 avroya düşürdük. Akademik kitaplar ve ilaç gibi ürünler zaten eski yüksek kategoride kaldı ve orada bir değişiklik yapılmadı” dedi.
14.08.2024Ekonomi
Ev kredilerinde dikkat çeken detay! Büyük düşüş gerçekleşti ama 30 bin TL'yi aşıyor
Ev kredilerinde dikkat çeken detay! Büyük düşüş gerçekleşti ama 30 bin TL'yi aşıyorKonut almak için yeterli parası olmayan ve kredi ile ev alma hayali kuran binlerce kişiyi ilgilendiren kritik veri açıklandı. Temmuz ayında kredili satışlarda sert düşüş yaşandı. Peki şu anda bankalar ne kadar limit veriyor, faiz oranları ne durumda? 120 ay vadede bir kişinin ödeyeceği aylık taksit tutarı ne kadar oldu? Faiz oranları ne zaman düşecek? Konuyla ilgili tüm merak edilenler haberin detayında...
14.08.2024Ekonomi
Üniversitelilerin barınma açmazı: Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında artış yüzde 60'ı geçti
Üniversitelilerin barınma açmazı: Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında artış yüzde 60'ı geçtiYKS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin kayıt heyecanına, ev ve yurt bulma telaşı da eklendi. Gözler İstanbul'daki kiralık evler ve öğrenci yurdu fiyatlarına çevrildi. Özel öğrenci yurtlarında geçen sene 8 bin 500 lirayla 17 bin lira arasında olan fiyatlar, bu yıl ortalama yüzde 60'a varan oranlarda artış gösterdi. Kimi öğrenciler yurtlarda kalmanın kiralık eve oranla daha uygun olduğunu söylüyor. Evde kalmak isteyen öğrenciler ise ev arkadaşı olmadan kiraya çıkmıyor ya da tercihini uygun fiyatlı ilçelerden yana kullanıyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, "Önce şunu söylemeliyim ki; geçen seneki gibi veya bir önceki yıl gibi yoğun bir öğrenci talebi bu ana kadar gelmedi bize.Beşiktaş'ta 2 oda 1 salon ortalama 70-80 metrekare bir evin fiyatı 25 bin lira ile 30 bin lira aralığında değişiyor" dedi. Aşa, "En uygun şu an Avcılar gözüküyor; onda da 10 bin lira ile 20 bin lira aralığında ev bulmak mümkün" diye konuştu. Tüm Yurt İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Baydar yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da özel yurtların fiyatlarının yıllık 100 bin ila 300 bin lira arasında değiştiğini , öğrenciler tarafından tercih edilen ilçelerde fiyatların daha yüksek olduğunu ve özel yurtların geçen yılki doluluk oranlarının yüzde 60-65'te kaldığını belirtti.
13.08.2024Ekonomi
Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında yüzde 60'a varan artış! Öğrenciler isyan etti
Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında yüzde 60'a varan artış! Öğrenciler isyan ettiYKS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin kayıt heyecanına, ev ve yurt bulma telaşı da eklendi. Gözler İstanbul'daki kiralık evler ve öğrenci yurdu fiyatlarına çevrildi.
13.08.2024Ekonomi
Dünya Limit Aşım Günü’ne dikkat çeken proje
Dünya Limit Aşım Günü’ne dikkat çeken projeİkinci el ve e-ticaret platformu sahibinden.com, "Geleceği Sahiplen" yaklaşımı ile yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ve doğal kaynakların korunması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir kampanyaya imza attığını açıkladı. Dünya Limit Aşım Günü'nün bu yıl 1 Ağustos’ta gerçekleşmesi nedeniyle, doğal kaynakları sürdürülebilir şekilde kullanma gerekliliğine dikkat çeken proje, 1 yılda tüketilecek kaynakların 7 ayda tüketildiği gerçeğine odaklanıyor.
2.08.2024Yaşam
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçti
Kamuda tasarruf tedbirleri teklifi Meclis'ten geçtiKamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve kanunlaştı. Yasa, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek.
18.07.2024Ekonomi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
Bakan Göktaş açıkladı: Ulaşım desteğinden şimdiye kadar 132 binden fazla öğrenci faydalandı
Bakan Göktaş açıkladı: Ulaşım desteğinden şimdiye kadar 132 binden fazla öğrenci faydalandıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen 'Ulaşım Desteği'nden bugüne kadar 132 binden fazla öğrencinin yararlandığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
Kredi kartları için flaş limit kararı
Kredi kartları için flaş limit kararıKredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aldığı kararla birlikte 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren temassız ödeme limiti yüzde 100 artırılarak 1500 liraya yükseltilecek.
28.06.2024Ekonomi
Kredi kartı olanlar dikkat! Yeni uygulama başlıyor, tarih belli oldu
Kredi kartı olanlar dikkat! Yeni uygulama başlıyor, tarih belli olduKredi kartı ve banka kartlarında yeni dönem başlıyor. Milyonlarca tüketiciyi doğrudan ilgilendiriyor. 1 Temmuz itibarı ile değişiyor. Bankalar tek tek açıkladı. Kredi ve banka kartlarında milyonları ilgilendiren gelişmenin detayları belli oldu. Temassız işlem limitleri değişti. İşte detaylar...
27.06.2024Ekonomi
BES'i olana avantajlı kredi imkanı! İşte limit ve başvuru koşulları ile ilgili detaylar
BES'i olana avantajlı kredi imkanı! İşte limit ve başvuru koşulları ile ilgili detaylarİhtiyaç kredisi kullanacak BES katılımcılarına güzel haber! Artık Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları birikimlerini bozmandan acil ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Yapılan düzenlemeye göre, BES birikimlerinin teminat olarak gösterilerek bankalardan kredi kullanılması mümkün hale geldi. Peki kredi başvurusu nasıl yapılıyor? Kim ne kadar kredi kullanabilecek? İşte BES avantajları ile ilgili ayrıntılar...
27.06.2024Ekonomi
ATM'den para çekme limiti yükseldi! 15 banka yeni rakamı duyurdu
ATM'den para çekme limiti yükseldi! 15 banka yeni rakamı duyurduPara çekme limiti 15 bankada yükseltildi. Yeni para çekme limiti tutarları açıklandı. Buna göre ATM'den günlük para çekme limiti 20.000 TL'yi buldu. Peki hangi bankanın ne kadar günlük para çekme limiti var?
24.06.2024Ekonomi
Kredi kartı kullananları doğrudan ilgilendiriyor! 'Üç kere üst üste asgari ödeme yapmayanın nakit avansı kapatılıyor'
Kredi kartı kullananları doğrudan ilgilendiriyor! 'Üç kere üst üste asgari ödeme yapmayanın nakit avansı kapatılıyor'Kredi kartı kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri tekrar yükselecek mi? Ekonomi yönetiminin sıkı para politikasına ilişkin attığı adımlar meyvelerini vermeye başladı. Özellikle faiz oranlarının yükseltilmesi ve kredi kartı nakit çekime getirilen sınırlamaların ardından kredi kartı harcamalarında aylık büyüme oranları yavaşladı. Peki şu anda kredi kartı faiz oranları ne kadar oldu? Faizlerde yükseliş sürer mi? Limit ve taksit sınırlaması bekleniyor mu? Konuyla ilgili uzman isim, ‘Kredi kartı ile araba alır hale geldik’ diyerek beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
12.06.2024Ekonomi
Plajlar 500 lahmacun 1000 lira! Turizm cennetinde fiyatlar uçtu
Plajlar 500 lahmacun 1000 lira! Turizm cennetinde fiyatlar uçtuMuğla'nın Bodrum ilçesinde, deniz sezonu başlarken, özel plajlara giriş ücretleri 500 TL'den başlıyor, 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 100 ile 1000 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 450 ile 1000 TL arasında değişiyor.
11.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş göreceğiz, tek haneye inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş göreceğiz, tek haneye inecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlere müjdeli haber vermek istiyorum. İhracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Bu düzenleme Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak" dedi.
8.06.2024Gündem
Kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısı
Kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleriyle uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini belirterek, gelirlerle uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulundu.
1.06.2024Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analizKredi kartı kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı faiz oranlarının bankalar tarafından arttırılıp artırılmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda kredi kartı azami faiz oranları yükseltilirken, nakit avansa uygulanan taksit sayıları ise düşürülmüştü. Peki kredi kartı faizleri daha da artacak mı?
10.05.2024Ekonomi
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024
MEB yeni müfredat > İntegral kalktı mı, okullarda integral müfredattan kalktı mı? Matematik yeni müfredat 2024Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı yayınlandı. Müfredatın yayınlanmasının ardından İntegral kalktı mı? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Peki, İntegral kalktı mı, yeni müfredatta integral kaldırıldı mı? 9, 10, 11, 12. sınıf MEB matematik müfredatı konuları…
27.04.2024Yaşam
Faizsiz kredi fırsatı! Üst limit 800 bin TL
Faizsiz kredi fırsatı! Üst limit 800 bin TLTogg, Nisan ayına özel olarak 800 bin lira krediyi yüzde 0 faiz oranıyla kullandırma imkanı sağlıyor.
6.04.2024Ekonomi
Kredi kartı faizleri daha yükselecek mi? Uzmandan limitlerle ilgili dikkat çeken açıklama
Kredi kartı faizleri daha yükselecek mi? Uzmandan limitlerle ilgili dikkat çeken açıklamaKredi kartları ile ilgili yapılan son düzenlemeler kamuoyunda oldukça dikkat çekmişti. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH faizleri yükselse de vatandaşların KMH hesapları ve kredi kartı harcamaları rekor seviyelere ulaştı. Peki faiz artışına rağmen kart kullanımı neden yükseliyor? Merak edilenler haberin detayında...
6.04.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Limit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki limit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.