Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci

Son dakika Leonardo da Vinci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Leonardo da Vinci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Leonardo da Vinci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Leonardo Da Vinci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan leonardo da vinci gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 leonardo da vinci haberi bulunmuştur. Tüm leonardo da vinci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı  Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Kültür Sanat
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Dünya
Prens Selman kimdir, kaç yaşında, serveti ne, eşi kim? Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti!
Prens Selman kimdir, kaç yaşında, serveti ne, eşi kim? Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti! Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Beştepe'deki görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlandı. Söz konusu görüşmenin ardından Prens Selman kimdir, kaç yaşında, serveti ne, eşi kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
23.06.2022 Gündem
Mona Lisa tablosuna saldırı! Ziyaretçi milyon dolarlık tabloya pasta fırlattı!
Mona Lisa tablosuna saldırı! Ziyaretçi milyon dolarlık tabloya pasta fırlattı! Paris’teki Louvre Müzesi'nde bulunan Leonardo da Vinci'nin en ünlü eseri Mona Lisa tablosu saldırıya uğradı. Görüştüler sosyal medyada anında viral oldu. Ziyaretçinin, müzeye peruk ve tekerlekli sandalye kullanarak yaşlı bir kadın kılığında girdiği belirlendi.
30.05.2022 Dünya
Leonardo Da Vinci eserleri nelerdir? Leonardo Da Vinci eserlerinin özellikleri...
Leonardo Da Vinci eserleri nelerdir? Leonardo Da Vinci eserlerinin özellikleri... 15 Nisan 1452 tarihinde İtalya'nın Anchiano kentinde doğan Leonardo Da Vinci Mona Lisa tablosuyla bilinse de Son Akşam Yemeği, Salvator Mundi, Vitrivius Adamı gibi birbirinden değerli eserlere de imza atmıştır.
25.05.2022 Kültür Sanat
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı...
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı... İngiltere'nin Peterborough şehrinin Welland kasabasındaki evlerinde annesi ve kız kardeşleriyle birlikte yaşayan Rikki Neave ortadan kaybolduğunda henüz 6 yaşındaydı.
4.05.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Roma'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Roma'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30-31 Ekim'de 16'ncısı gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'ya gitti. Özel uçak "TC-TUR" TSİ 00.10'da İtalya'nın başkenti Roma'ya indi.
30.10.2021 Siyaset
Petek Aşkar kimdir? Yeni MEB Bakan yardımcısı Petek Aşkar nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?
Petek Aşkar kimdir? Yeni MEB Bakan yardımcısı Petek Aşkar nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı? Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bakan Ziya Selçuk’un ‘görevden af talebinin kabul edildiği’ bildirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. MEB Bakan yardımcılığına getirilen isimlerden biri de Petek Aşkar oldu? Petek Aşkar kimdir? Yeni MEB Bakan yardımcısı Petek Aşkar nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?
6.08.2021 Gündem
İlk tweeti satın alan iş insanından o soruya yanıt! Mona Lisa benzetmesi yaptı
İlk tweeti satın alan iş insanından o soruya yanıt! Mona Lisa benzetmesi yaptı 2.9 milyon dolar vererek, Twitter'da atılan ilk tweeti satın alan Türk asıllı iş insanı Sina Estavi. Estavi'ye "Bir tweete niye bu kadar verdiniz?" diye soruldu. Türk kökenli iş insanı tweeti ünlü Mona Lisa tablosuna benzetti. "Bundan 50 yıl sonra değerinin ne olacağını kim bilebilir" dedi.
26.03.2021 Yaşam
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...'
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...' Papa Francis'in yolculuğu başladı. Tarihte ilk kez Katolik Kilisesi lideri Irak'a gidiyor, gezinin sloganı ise 'Hepiniz kardeşsiniz'.
5.03.2021 Gündem
İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi ilgiyle takip ediliyor
İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi ilgiyle takip ediliyor Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “360 Kültür Sanat” projesi kapsamında hazırlanan, “Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi”, 5 Mart’a kadar Marmaray Yenikapı İstasyonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.
23.02.2021 Kültür Sanat
Dikkat çeken Antalya ayrıntısı! Leonardo da Vinci'nin günlüğünde...
Dikkat çeken Antalya ayrıntısı! Leonardo da Vinci'nin günlüğünde... Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Nihat Dipova, ressamlığının yanı sıra, iyi bir mühendis ve jeolog da olan Leonardo da Vinci'nin Antalya'ya geldiğinde, burada meydana gelen bir tsunamiyi günlüğüne not ettiğini anlattı. Prof. Dr. Dipova, Da Vinci’nin günlüğünde, Antalya'da büyük bir deprem olduğu ve denizin çekilerek dipteki yarığın görüldüğü, bu işlemin 3 saat kadar sürdüğünü yazdığını aktardı.
7.12.2020 Gündem
Ev fiyatına halı! Duyan inanamadı...
Ev fiyatına halı! Duyan inanamadı... Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Dokuart halı mağazasında satışa sunulan ve 7 milyon düğümü olan halı, 80 bin dolardan satışa sunuldu.
24.09.2020 Ekonomi
'7 büyüklüğünde deprem bekleniyor' dedi ve uyardı!
'7 büyüklüğünde deprem bekleniyor' dedi ve uyardı! Antalya'da Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de meydana gelen deprem fırtınaları nedeniyle Helen Yayı Girit Adası bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini açıkladı. Leonardo da Vinci'nin kaynaklarında da Akdeniz'de büyük bir deprem beklendiğini hatırlatan Yüklü, denizde tsunami etkisi oluşturacağını ve Antalya'da en fazla Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinin etkileneceğini belirterek, 'Deprem Bilim Kurulu' oluşturulmasını talep etti.
9.06.2020 Gündem
Jeofizik Uzmanı Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz
Jeofizik Uzmanı Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski 2'nci Başkanı Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem beklediklerini açıklayarak, "Şu anda bir sıkıştırma söz konusu, yani Afrika levhası Anadolu'ya hareket ediyor. 7 büyüklüğündeki depremin oluşmasından dolayı tsunami de beklenecektir" dedi.
3.05.2020 Gündem
Dünya Sanat Günü kutlanıyor! Evden online olarak katılabileceğiniz sanat etkinlikleri…
Dünya Sanat Günü kutlanıyor! Evden online olarak katılabileceğiniz sanat etkinlikleri… Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, Dünya Sanat Günü olarak kutlanıyor. UNESCO Uluslararası Günleri arasında yer alan “Dünya Sanat Günü” bu yıl corona virüs nedeniyle evlerde kutlanacak. Peki, Dünya Sanat Günü ne zamandan beri kutlanıyor? Büyük sanat dehası Leonardo da Vinci kimdir? İşte Dünya Sanat Günü’nde evden online olarak katılabileceğiniz sanat etkinlikleri…
15.04.2020 Gündem
Korkutan deprem haritası! 'Döngü süresini tamamladı'
Korkutan deprem haritası! 'Döngü süresini tamamladı' Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, tarihsel dönemde depremler yüzünden Antalya'nın çevresindeki antik kentlerde felaketler yaşadığını belirterek, "Şu an bu bölgede hareketlilik bizi endişelendirmektedir. Tarihsel döngü süresini çoktan doldurmuş bulunmaktayız" dedi.
13.02.2020 Gündem
22 Kasım Diş Hekimleri Günü ne zamandan beri kutlanıyor, nasıl başladı?
22 Kasım Diş Hekimleri Günü ne zamandan beri kutlanıyor, nasıl başladı? 22 Kasım Diş Hekimleri Günü kutlanıyor. Ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve iyileştirilmesi için büyük bir özveriyle çalışan diş hekimlerinin bugünü merak edenler konuyu araştırmaya başladı. Peki, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ne zamandan beri kutlanıyor, nasıl başladı? Dişçiliğin tarihi ne zamana dayanıyor. Diş hekimleri günü mesajları nelerdir? İşte detaylar...
22.11.2019 Gündem
Mona Lisa'nın hikayesi VR’a taşınıyor
Mona Lisa'nın hikayesi VR’a taşınıyor Louvre Müzesi’nin ilk sanal gerçeklik deneyimi olacak olan Leonardo da Vinci sergisi, sanal gerçeklikte Mona Lisa'ya ev sahipliği yapacak
19.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Kaya Çilingiroğlu: Hiç kıskanç değilim
Kaya Çilingiroğlu: Hiç kıskanç değilim Kaya Çilingiroğlu, Posta'dan Dilara Doğan'ın konuğu oldu.
25.05.2019 Magazin
Salih Uçan'dan Quaresma itirafı!
Salih Uçan'dan Quaresma itirafı! Türkiye'nin en çok konuştuğu genç yeteneklerden olan Salih Uçan, birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.
14.04.2019 İtalya
Erasmus+'da en çok tercih edilen ülke; Polonya
Erasmus+'da en çok tercih edilen ülke; Polonya "Erasmus+" programında Polonya, Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer aldı.
24.09.2018 Eğitim
Plajda ne dinlenir ne okunur?
Plajda ne dinlenir ne okunur? Keyifli vakit geçirdiğiniz şezlongunuzda yaz ruhunu; dinlediğiniz bir müzik veya sürükleyici bir kitapla doyasıya yaşayabilirsiniz. Yeni çıkan albümler ve kitaplar tatilinizi renklendirecek. İşte eleştirmen ve yazarların tavsiyeleri...
20.07.2018 Arşiv
Da Vinci’nin  ilk portresi bulundu
Da Vinci’nin ilk portresi bulundu İtalyan uzmanlar, Leonardo Da Vinci’nin yaklaşık 600 yıl önce resmettiği ilk portresini bulmuş olabileceklerini duyurdu.
23.06.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Leonardo Da Vinci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki leonardo da vinci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.