Gazete Vatan Logo

Mona Lisa tablosuna saldırı! Ziyaretçi milyon dolarlık tabloya pasta fırlattı!

Paris’teki Louvre Müzesi'nde bulunan Leonardo da Vinci'nin en ünlü eseri Mona Lisa tablosu saldırıya uğradı. Görüştüler sosyal medyada anında viral oldu. Ziyaretçinin, müzeye peruk ve tekerlekli sandalye kullanarak yaşlı bir kadın kılığında girdiği belirlendi.

Mona Lisa tablosuna saldırı! Ziyaretçi milyon dolarlık tabloya pasta fırlattı!

Mona Lisa tablosuna pasta fırlatıldı. Louvre Müzesi'nde cam bir muhafazanın içinde sergilenen tabloya fırlatılan pasta tabloya zarar vermedi. Salgırganın, yaşlı kadın kılınğında müzeye giriş yaptığı öğrenildi. Tablonun görüntüleri sosyal medyada pazar günü viral oldu.

FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İÇİN YARIŞTILAR!

Olaya tanık olanların bildirdiğine göre La Gioconda adıyla da bilinen tabloya yaklaşan kişi aniden tekerlekli sandalyeden kalkarak saldırısını gerçekleştirdi. Güvenlik görevlileri söz konusu kişiyi salondan çıkarırken müzedeki diğer ziyaretçiler tablonun fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

Koyu siyah bir peruk takan ve ruj süren adamın, bir sanatçı ve iklim değişikliği aktivisti olduğu ortaya çıktı. Adam saldırının ardından "Sanatçılar Dünya'yı önemsiyor, bu yüzden bunu yaptım. Gezegeni düşün!" diye bağırdı.

Louvre yetkilileri olayla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, saldırıyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı ise henüz belli değil.

CAM KORUYUCU KURTARDI

Leonardo da Vinci'nin 1503 ve 1519 yılları arasında ürettiği ve sanat tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Mona Lisa, cam bariyer sayesinde herhangi bir zarar görmedi.

Haberin Devamı

Bahsi geçen adamın salondan çıkarılması ve tablonun hızla temizlenmesi sayesinde olay daha fazla büyümedi.

SALDIRININ SEBEBİ ŞAŞKINLIK YARATTI

İddiaya göre saldırı iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Söz konusu kişinin salondan çıkarılırken, “Gezegeni yok etmeye çalışanlar var. Dünya’yı düşünün” diye bağırdığı belirtildi.

TABLOYA YAPILAN İLK SALDIRI DEĞİL

Öte yandan Mona Lisa tablosu ilk kez saldırıya uğramıyor. 2009'da Rus bir kadın da elindeki çayla dolu fincanı tabloya fırlatmıştı. Eser 1974'te Tokyo Ulusal Müzesi'nde sergilenirken tekerlekli sandalyeli bir kadın tabloyu kırmızı sprey boyayla boyamış ve müzenin engelliler için rampalar koymamasını protesto etmişti.

1956'daysa Bolivyalı bir öğrenci tabloya taş fırlatmış ve koruyucu camın kırılmasına ve eserin zarar görmesine neden olmuştu.

Mona Lisa, 1911'de çalınmış ve yaklaşık üç yıl boyunca bulunamamıştı.

Haberin Devamı