Gazete Vatan Logo

Leonardo Da Vinci eserleri nelerdir? Leonardo Da Vinci eserlerinin özellikleri...

15 Nisan 1452 tarihinde İtalya'nın Anchiano kentinde doğan Leonardo Da Vinci Mona Lisa tablosuyla bilinse de Son Akşam Yemeği, Salvator Mundi, Vitrivius Adamı gibi birbirinden değerli eserlere de imza atmıştır.

Leonardo Da Vinci eserleri nelerdir? Leonardo Da Vinci eserlerinin özellikleri...

Leonardo Da Vinci 15 Nisan 1452 tarihinde İtalya'nın Anchiano kentinde doğdu. Resim dışında felsefe, anatomi ve mimari gibi alanlarda da çalışmaları bulunan Leonardo Da Vinci'nin kaleme aldığı kitaplar şunlardır: 

1- Anatomik Çizimler 

2- Tanrısal Oran 

3- Sanat ve Hayat Üzerine Aforizmalar

4- Bilmeceler ve Kehanetler

5- Defterler

Leonardo Da Vinci Eserleri Nelerdir? 

1- Mona Lisa Tablosu 

Leonardo Da Vinci'nin en ünlü eserlerinden biridir. Mona Lisa tablosunun en önemli özelliği portredeki kadının hem mutlu hem de mutsuz bir yüz ifadesine sahip olmasıdır. Birbirine karşıt duyguların tek bir yüzde resmedildiği Mona Lisa tablosu Fransa'daki Louvre Müzesinde sergilenmektedir. 

2- Son Akşam Yemeği 

Hz. İsa'nın havarileriyle birlikte katıldığı son akşam yemeğinin resmedildiği bu tablo da en az Mona Lisa tablosu kadar ünlüdür. Resmin tam ortasında Hz. İsa yer alır. Sağında ve solunda altı havari bulunmaktadır. Son Akşam Yemeği tablosu Santa Maria delle Grazie adlı manastırda sergilenmektedir. 

3- Salvator Mundi 

Haberin Devamı

Salvador Mundi, Leonardo Da Vinci'nin yağlı boya tablolardan biridir. Da Vinci bu resme 1433 yılında başlamış ve 2 yılda bitirmiştir. Toplam 40 milyon dolara satın alınan Salvador Mundi tablosu, gelmiş geçmiş en pahalı tablodur. 

4- Vitrivius Adamı: 

Venedik'te sergilenen Vitrivius Adamı adlı resim, altın oranla çizilmiştir. Bu oradan göre sayılar şu şekilde sıralanmaktadır: 1 - 2 - 3 - 5- 8 - 11 - 19. 

Bir sonraki sayı kendisinden önce gelen iki sayının toplamıdır. Buna da kısaca altın oran denir. 

Leonardo Da Vinci Eserlerinin Özellikleri Nelerdir? 

Leonardo Da Vinci'nin eserlerinin en önemli özelliği orantılı olmasıdır. Resimlerindeki kusursuz bir olan bulunan ressam, birçok eserini Fibonacci Dizisine göre çizmiştir. Fibonacci dizisi matematiksel bir orantıdır ve bu orantı Da Vinci'nin birçok eserinde görülür. 

Da Vinci'nin eserlerinin birçoğunun ana teması dindir. Ressamın en ünlü eserlerinin birçoğu ise portredir. Mona Lisa dışında en ünlü portreleri, Ginevra Bencini ve Vaftizci Yahya portresidir. Da Vinci, resimlerinde siyah, kırmızı, mavi ve lacivert gibi koyu renkleri daha çok kullanmıştır. 

Haberin Devamı