Kur’An

Kur’An

Son dakika Kur’an haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kur’an ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kur’an haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kur’An

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kur’an gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.012 kur’an haberi bulunmuştur. Tüm kur’an haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremde ailesini kaybeden acılı babanın sözleri yürek yaktı! Gözyaşlarına boğuldu
Depremde ailesini kaybeden acılı babanın sözleri yürek yaktı! Gözyaşlarına boğuldu Adana'da depremde bütün ailesini kaybeden Fatih Karaca, “Dünya kadar malım olsa ne yazar, bayramda boynuma sarılan bir evladım kalmadı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
10.04.2024 Adana
Bakan Göktaş, çocuklarla bayram ziyaretine gitti!
Bakan Göktaş, çocuklarla bayram ziyaretine gitti! Ramazan Bayramı nedeniyle devlet desteğindeki çocuklarla birlikte huzurevindeki vatandaşları ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,"Ellerinizi öpüp bayramınızı kutlamak istedik. Sizlerle bir arada olmak, büyüklerimizin duasını almak çok önemli" dedi.
10.04.2024 Gündem
Şehit babasının sözleri yürekleri dağladı: "Ben de şehit olmak isterim”
Şehit babasının sözleri yürekleri dağladı: "Ben de şehit olmak isterim” Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı öncesinde şehitliğe giden şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Hakkari Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin kurduğu hain pusuda şehit düşen Murat Özkozanoğlu’nun babası Hasan Özkozanoğlu, "Keşke bizler de gidip mücadele edip şehit olsak” dedi.
9.04.2024 Adana
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Kadir Suresi kaçıncı sayfada? Arapça Kadir Suresi yazılışı ile Türkçe Kadir Suresi okunuşu! Kadir gecesi duası Kadir Suresi anlamı ile Peygamberimizin kadir gecesi duası
Kadir Suresi kaçıncı sayfada? Arapça Kadir Suresi yazılışı ile Türkçe Kadir Suresi okunuşu! Kadir gecesi duası Kadir Suresi anlamı ile Peygamberimizin kadir gecesi duası Kadir suresi okunuşu ve anlamı, 5 Nisan’ın Kadir Gecesi olması nedeniyle sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Ramazan ayının en anlamlı gecesi olan, bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği gece olarak bilinir. Bu mübarek geceyi ibadetlerle geçirmek isteyen vatandaşlar, Kadir suresi ve Kadir Gecesi duası gibi ibadetleri yapmak için arama motorlarına yöneldi.
5.04.2024 Yaşam
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri Kadir Suresi, mübarek Ramazan ayı içerisinde en fazla araştırılan surelerde biri oldu. Kuran-ı Kerim'de 97. sure olarak yer alır ve içeriğinde Kadir Gecesi'nin önemi ile Kuran'ın bu gece indirilmeye başlandığı vurgulanır. Kadir Suresi, beş ayetten oluşur. İlk ayette, "Gerçekten biz, onu (Kuran'ı), Kadir Gecesi'nde indirdik." ifadesi yer alır. İşte Kadir Suresi'nin Türkçe mealini, Arapça okunuşunu, Diyanet Tefsiri'ni ve faziletini detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz. Pek, Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
5.04.2024 Yaşam
Kadir Gecesi Kadir Suresi kaç kere okunmalı? Kadir Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri! Kadir Suresinden sonra Asr Suresi okunur mu, kadir suresinden sonra gelen sure hangisi, İhlas mı?
Kadir Gecesi Kadir Suresi kaç kere okunmalı? Kadir Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri! Kadir Suresinden sonra Asr Suresi okunur mu, kadir suresinden sonra gelen sure hangisi, İhlas mı? Kadir Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesini içinde barındırdığı için sorgulanıyor. Kadir Gecesi Kadir Suresi okumanın fazileti araştırılıyor. Kadir gecesinin içinde barındıran 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif son cuması idrak edilirken, Kadir Gecesinin faziletinden, Kur’ân-ı Kerîm’in o gecede inzâle(inmeye) başlanmasından ve o gece tüm kâinatı saran selâmet ve esenlikten bahsedilen Kadir Suresi günün en çok arananları arasında girdi. Peki, Kadir Suresinin anlamı nedir, Kadir Gecesi Kadir Suresi kaç kare okunmalı? Kadir suresinde ne anlatılıyor? İşte kadir suresi okunuşu, anlamı, Türkçesi ve Arapçası…
5.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkeş'in kabrine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkeş'in kabrine ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alparslan Türkeş'in vefatının 27. yılında kabrini ziyaret etti.
4.04.2024 Gündem
Dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı kabri başında anıldı! Tören düzenlendi
Dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı kabri başında anıldı! Tören düzenlendi Dünya ve olimpiyat şampiyonu, Türkiye Gazetesi yazarı İsmet Atlı, vefatının 10. yılında Adana'nın Kozan ilçesindeki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
4.04.2024 Adana
2024 yılı Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün idrak edilecek, ayın kaçında 2024? Bin aydan daha hayırlı kadir gecesi bu yıl ne zaman?
2024 yılı Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün idrak edilecek, ayın kaçında 2024? Bin aydan daha hayırlı kadir gecesi bu yıl ne zaman? Ramazan ayı idrak edilirken bin bir aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar da başladı. Mübarek gecenin tarihi için sorgulamalar arttı. Kadir Gecesi hangi gün? 2024 Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? sorularına cevap arıyor. İslam inancında Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gün olarak kabul görmektedir.
3.04.2024 Gündem
Yengesini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu!
Yengesini baltayla öldüren sanığın cezası belli oldu! Kayseri'de yengesi Emine Topçu'yu (73) baltayla öldüren Ali Rıza Topçu'ya (76), tutuklu yargılandığı davada, eylemini, yengesinin elinde bıçak görmesi ve kendisine hakaret etmesi sonucu işlediği gerekçesiyle 'Kadını kasten öldürme' suçundan 'tahrik' indirimiyle verilen 24 yıl hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, yerel mahkemenin uyguladığı tahrik indiriminin kaldırılması talebiyle kararı temyiz edip, dosyayı Yargıtay'a taşıdı.
27.03.2024 Gündem
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri?
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri? Ramazan ayında müslümanların merak ettiği konuların başında tilavet secdesi geliyor. Günahlardan kurtulmak için bir fırsat olarak görülen on bir ayın sultanında herkes Kuran-ı Kerim'i okumaya ve anlamaya gayret eder. Ancak tilavet secdesi hakkında da araştırmalar sürer. Peki tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi nedir?
25.03.2024 Gündem
İBB Başkan Adayı Kurum: 76 bin konutun bir yıl gibi kısa bir sürede anahtarlarını teslim ettik
İBB Başkan Adayı Kurum: 76 bin konutun bir yıl gibi kısa bir sürede anahtarlarını teslim ettik  İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen ‘Kahramanmaraşlılar İle Sahur Sofrası’ programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurum “Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Başka evlatlarımızı, yavrularımızı toprağa vermek istemiyoruz. İstanbul’a hizmet etmek için yola çıktığımız ilk günden itibaren şunu söyledik; 'İstanbul’u depreme hazırlıklı hale getirmek zorundayız'” dedi.
24.03.2024 Gündem
Oğlunu kaybeden baba Özer Aci Cihantimur ile görüşmesini anlattı: 'Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz, çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et' dedim
Oğlunu kaybeden baba Özer Aci Cihantimur ile görüşmesini anlattı: 'Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz, çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et' dedim Eyüpsultan'da 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı kazada oğlunu kaybeden baba Özer Aci, ABD'ye kaçan T.C.’nin babası Bülent Cihantimur ile görüşmesinin detaylarını anlattı. Aci, "Farklı bir noktada görüştük. 5-6 kişi geldiler, hatta kınadım. Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz diye kınadım. Çok kısa bir görüşme oldu. Ona şunu söyledim, "Git çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et, ondan sonra taziyeye mi geleceksin buyur gel" dedim. Baba Aci kan parası iddialarıyla ilgili olarak, "Bana şu İstanbul'u bağışlasalar oğlum geri gelmeyecek. O insanın bir lokması benim boğazımdan geçmeyecektir. Bunu açık açık net bir şekilde söylüyorum " diye konuştu.
20.03.2024 Gündem
18 Mart anması yapıldı! Gözyaşlarına hakim olamadı
18 Mart anması yapıldı! Gözyaşlarına hakim olamadı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Samsun'da şehitlikler ziyaret edildi. Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, gözyaşlarına hakim olamayan 2 şehit annesini teselli etti.
18.03.2024 Gündem
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir?
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir? İslam alimlerine göre ikindi ve akşam vakitleri arasında uyumak mekruh sayılmıştır. Peki, Kerahat vakti neden uyunmaz?
15.03.2024 Dini Bilgiler
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur?
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? Sela ne zaman, saat kaçta okunur? Sorusunun yanıtı bir Cuma günü daha gündem oldu. Cuma namazına katılmak için hazırlıklarını tamamlayan Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmek için heyecanla minarelerden yükselen ezanı bekliyor. Ezanın ardından minarelerden yükselen salavatlar, Hz. Muhammed (sas) ve diğer peygamberler için yapılan dualarla dolu olacak.
15.03.2024 Gündem
Kadir gecesinde görülen rüyalar gerçekleşir mi? Kadir gecesinde görülen rüyalar ne anlama gelir, kadir gecesi görülen rüya çıkar mı?
Kadir gecesinde görülen rüyalar gerçekleşir mi? Kadir gecesinde görülen rüyalar ne anlama gelir, kadir gecesi görülen rüya çıkar mı? Bin bir aydan daha hayırlı Kadir Gecesi mübarek Ramazan ayı içerinde idrak edilecek. Kadir Gecesi, Kur'an'ın insanlığa indirildiği gece olarak kabul edilir ve bu gece boyunca Müslümanlar, manevi atmosfer içinde ibadetlerini yerine getirirler. Allah'ın rahmet ve mağfiretiyle dolu olan Kadir Gecesi görülen rüyaların gerçek olup olmadığı ise Kadir Gecesi gelmeden sorgulanmaya başlandı. Peki, Kadir gecesinde görülen rüyalar gerçekleşir mi?
13.03.2024 Dini Bilgiler
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024 Diyanet TV'de mukabele saat kaçta başlıyor? Mukabele saatleri ve kanalları 2024 ile ilgili aramalar arttı. Ramazan ayıyla Diyanet TV’deki okunan Kur’an-ı Kerim’i kendisi de takip etmek isteyenler Ramazan ayı mukabelesi saatlerini merak ediliyor. Peki, Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? İşte Mukabele saatleri ve kanalları 2024…
13.03.2024 Gündem
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024?
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024? Regaip Kandili, 11 Ocak'ta, Miraç Kandili ise 6 Şubat'ta idrak edildi. Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesiyle birlikte, Ramazan ayının kapıları 11 Mart'ta açıldı. Müslümanlar, bu kutsal zaman dilimlerinde ibadetlerine devam ederken Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geliyor, sorusuna da yanıt arıyor.  Peki, Kadir gecesi hangi gün 2024, Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın kaçıncı günü, kadir gecesi 2024 kaç gün kaldı?
13.03.2024 Ramazan
Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, jürileri değişti mi?
Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, jürileri değişti mi? RT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 yılında da izleyici karşısına çıkıyor. Bu yıl da izleyicilere Kur-an ziyafeti yaşatacak. Peki, Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2024 saat kaçta, hangi kanalda, jüri üyeleri kimler?
10.03.2024 Gündem
Ramazan ayının güzelliği Kanal D’de yaşanıyor
Ramazan ayının güzelliği Kanal D’de yaşanıyor “M.Fatih Çıtlak İle Sahur Vakti” ve “Arda’nın Ramazan Mutfağı”, Ramazan ayı boyunca ekrana gelecek.
8.03.2024 Magazin
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur?
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur? Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman heyecanla oruç ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu mübarek ayın geldiği gün okunacak bazı dua ve sureler yer alıyor. Kuran-ı Kerim'deki bazı sureler her durum ve mekanda okunmayabiliyor. Ancak bir sure var ki Ramazan'ın ilk gün ve gecesi okuması faziletlidir. Allah'ın kişiyi himayesine alacağı müjdesini veren Fetih Suresi de bunlardan birisidir. İşte 11 Mart 2024 Pazartesi Ramazan'ın ilk günü okunacak dua...
7.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kur’An ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kur’an haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.