Küçükbaş Hayvan

Küçükbaş Hayvan

Son dakika küçükbaş hayvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küçükbaş hayvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küçükbaş hayvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küçükbaş Hayvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küçükbaş hayvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 825 küçükbaş hayvan haberi bulunmuştur. Tüm küçükbaş hayvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek?
Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek? Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesine yönelik detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Çiftçi destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar “Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024
19.03.2024 Ekonomi
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde yapımı devam eden Kozan Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemede bulundu. Kökçüoğlu, projenin yapımı tamamlandığında Kozan’ın ve çevre ilçelerin faydalanacağı modern bir hayvan pazar yeri olacağını ifade etti.
23.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Turgut Altınok: Tarımın başkenti Ankara olacak
Turgut Altınok: Tarımın başkenti Ankara olacak AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Başkent, layık olduğu yerde değil. 2 yılda bütün köylerimizin altyapısını, üstyapısını yapacağız. Tarımın başkenti Ankara olacak. Sera şehri bir Ankara olacak. Çiftçilerimize 50 litre mazot desteği vereceğiz. Tohum desteğini 2 ile 5 ton arasına çıkaracağız" dedi.
3.02.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlayan Gelir Koruma Sigortası, artık ülke genelindeki bütün üreticilerimizi kapsayacak. Çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Devletten destek aldı! Varlığı iki katına çıktı
Devletten destek aldı! Varlığı iki katına çıktı Devlet destekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Erzincan'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında destekleme alan kadın girişimci hayvan varlığını 2 katına çıkardı.
10.12.2023 Ekonomi
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş!
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş! Türkiye'de istatistiklere göre 30 yılda at, eşek, katır, deve, domuz, manda, yerli sığır, tiftik keçisi ile ördek sayısı azaldı, kültür ırkı sığır, koyun, keçi ve tavuk sayısı arttı. 1993'te 245 milyon 833 bin 780 olan hayvan sayısı, 2023'te 194 milyon dolayında artışla 440 milyon 56 bin 30 oldu.
21.09.2023 Ekonomi
İstanbul'u terk edip köy hayatı yaşıyordu! Özlem Tekin çiftliğine kilit vurdu
İstanbul'u terk edip köy hayatı yaşıyordu! Özlem Tekin çiftliğine kilit vurdu Yıllar önce müziğe ara verip İstanbul'dan ayrılan Özlem Tekin, Milas’ta köy hayatı sürmeye başlamıştı. Ünlü rock'çı şehirden uzakta köpekleriyle yaşıyor, yetiştirdiği sebze ve meyveleriyle ilgileniyor, küçükbaş hayvan besliyordu. Aylardır evine uğramayan Tekin'in çiftliğinin bakımsız hali dikkat çekti.
26.07.2023 Magazin
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira Hakkari'de aylık 20 bin TL ücret ve yemek masraflarına rağmen yerli çoban bulamayan besiciler, İran'dan hayvanlarına bakması için Ali Ahmedi'yi (37) getirdi. Boybeyi köyünde sürüye bakan Ali Ahmedi, "Çobanlık zor ama ailemin geçimini sağlıyorum" dedi.
3.07.2023 Ekonomi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı'ndan sonra üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.
29.06.2023 Ekonomi
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca'dan kurban kesenlere uyarı
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca'dan kurban kesenlere uyarı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Etlerini götürüp kasaplarda kıyma, parçalama suretiyle işlem yapacaklar. Bunları da yine bakanlığımızdan onaylı kasaplarda ve ya bakanlıktan onaylı işletmelerde yapmaları lazım. Terzide, tekel bayiinde, kıyma çekilir ibaresi olan merdiven altı yerlerde kesinlikle yaptırmamalarını istiyoruz. Eğer buralarda yaptıkları bulaştan sonra gerekli şartları sağlamadan yapılan işlem güvensiz gıda, enfeksiyon olarak kendilerine döner" dedi.
29.06.2023 Gündem
'Kurbanlık alımını son güne bırakmayın' uyarısı
'Kurbanlık alımını son güne bırakmayın' uyarısı Kocaeli'de Kurban Bayramı'na az bir süre kala hayvan pazarlarında hareketlilik arttı. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarlarda satıcılar, vatandaşların kurbanlık alımını son güne bırakmamaları gerektiği uyarısında bulundu.
22.06.2023 Yaşam
Kurban Bayramı yaklaşırken poşet satışında talep patladı
Kurban Bayramı yaklaşırken poşet satışında talep patladı Kurban Bayramı’nda vatandaşların en çok kullandıkları ürünler arasında olan poşetlerin satışında hareketlilik başladı.
19.06.2023 Ekonomi
Kurban Bayramı yaklaşırken poşet satışları da arttı: Adetle satılıyor
Kurban Bayramı yaklaşırken poşet satışları da arttı: Adetle satılıyor Kurban Bayramı’nda vatandaşların en çok kullandıkları ürünler arasında olan poşetlerin satışında hareketlilik başladı.
15.06.2023 Ekonomi
Aksaray'dan 350 bin küçükbaş kurbanlık yola çıktı
Aksaray'dan 350 bin küçükbaş kurbanlık yola çıktı Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mahmut Aktürk, kentin 1 milyon 100 bin küçükbaş hayvan varlığıyla ülkenin önemli merkezlerinden olduğunu belirterek, “Bunun 500 bini kurbanlık olarak üretiliyor. Bu kurbanlıklarımızın yaklaşık 350 bini başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep gibi büyükşehirlere gönderilmeye başlandı'' dedi.
15.06.2023 Gündem
Büyükbaş kurbanlık 84 bin TL'den başlıyor
Büyükbaş kurbanlık 84 bin TL'den başlıyor Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağını söyledi.
4.06.2023 Ekonomi
Depremzede hayvancılara devletten büyük destek!
Depremzede hayvancılara devletten büyük destek! Hatay'ın Hassa ilçesinde depremde hayvanları telef olan vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 212 küçükbaş hayvan dağıtıldı. Depremzede İnayet Çarkıt, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden aradılar, 'Gel koyununu al' dediler. Şok yaşadım, hiç beklemiyordum. Beklemediği bir şeyi görünce insan ne olur, çok mutlu olur” dedi.
26.05.2023 Ekonomi
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı Denizli’de şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde şap hastalığına duyarlı türden hayvan hareketlerine getirilen kısıtlamaların  belirtilen kurallar  çerçevesinde kaldırıldığı açıklandı.   
29.04.2023 Yaşam
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda müjdeleri sıraladı. Özellikle aileleri ve gençleri kalkındıracak özel paketler hazırlandı. Enflasyonun azaltılması ve milli gelirin artması için de yeni programlar uygulanacak.
12.04.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine yem desteği
Deprem bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine yem desteği Afet bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre büyükbaş için 500 TL, küçükbaş için 50 TL yem desteği verilecek.
17.02.2023 Gündem
'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi ile üretici oldu
'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi ile üretici oldu Mersin Büyükşehir Belediyesinin 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi ile 24 dişi 1 erkek olmak üzere, 25 küçükbaş hayvan desteği aldığını belirten Ceren Tengiz, şu anda 85 hayvanı olduğunu ve kendi işinin patronu olduğunu söyledi.
5.02.2023 Yaşam
Antalya'daki sel felaketinin bilançosu açıklandı
Antalya'daki sel felaketinin bilançosu açıklandı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Antalya Finike’de sel felaketinden zarar gören noktaları ziyaret etti. 16 mahalledeki 21 bin dekarlık alandaki 12 bin seranın selden etkilendiğini belirten Bakan Kirişci, “Can kaybının olmaması hepimiz adına mutluluk verici” dedi.
13.12.2022 Gündem
Bakan Kirişci: Tarım ülkesi olma vasfımızı daha ileriye götürmek mecburiyetindeyiz
Bakan Kirişci: Tarım ülkesi olma vasfımızı daha ileriye götürmek mecburiyetindeyiz Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde tarım ülkesi olma vasfımızı daha ileriye götürmek mecburiyetinde olduğumuzun da farkındayız” dedi.
5.12.2022 Siyaset
Kayseri'de 6 mahallede "şap" karantinası
Kayseri'de 6 mahallede "şap" karantinası Kayseri'de şap hastalığı nedeniyle karantinaya alınan 2 ilçedeki 6 mahalleye hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
25.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Küçükbaş Hayvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küçükbaş hayvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.