Kozmonot

Kozmonot

Son dakika kozmonot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kozmonot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kozmonot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kozmonot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kozmonot gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 kozmonot haberi bulunmuştur. Tüm kozmonot haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü.
26.01.2024 Gündem
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa Vatandaşların dün akın ettiği iki önemli adres vardı: Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe ve ebedi istirahatgâhı Anıtkabir. Vatandaşlar, bu önemli günde Ata’ya minnetlerini gösterdi.
30.10.2023 Gündem
Uzaya çıkacak ilk Türk belli oldu! 2 astronot adayı ABD'ye gidecek
Uzaya çıkacak ilk Türk belli oldu! 2 astronot adayı ABD'ye gidecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu isimleri açıklayacağını söylerken, belirlenen asil adayın askeri pilot olduğu öğrenildi. Sona kalan son 2 astronot adayı yakında eğitimleri almak için ABD'ye gidecek.
27.01.2023 Gündem
Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı
Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitri Petelin bakım çalışmaları için uzay yürüyüşüne çıktı. Söz konusu uzay yürüyüşü ISS tarihindeki 255’inci yürüyüş olarak kayıtlara geçti.
17.11.2022 Dünya
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi NASA ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçuşları entegre etmek için bir anlaşma imzaladı.
15.07.2022 Dünya
Ukrayna'daki operasyonlar için Putin'den flaş açıklama!
Ukrayna'daki operasyonlar için Putin'den flaş açıklama! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Putin'den operasyonlarla ilgili yeni açıklama geldi.
12.04.2022 Dünya
Rus kozmonot uzay istasyonunda sarı renkli kıyafeti değiştirdi
Rus kozmonot uzay istasyonunda sarı renkli kıyafeti değiştirdi Dünya basınına ‘Ukrayna Bayrağı renklerinde uzay kıyafeti giydikleri’ için tartışma konusu olan 3 Rus kozmonottan Oleg Artemiev, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) canlı olarak Moskova belediye meclisi toplantısına bağlandı. Bağlantı sırasında Artemiev’in sarı hakim renkli kıyafetini değiştirerek Rus bayrağı hakim koyu mavi kıyafet giydiği görüldü.
23.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
NASA paylaştı! Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı
NASA paylaştı! Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı Cadılar Bayramı yalnızca Dünya’da değil, uzayda da ilginç kutlamalara sahne oluyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) görev alan mürettebat, her yıl 31 Ekim’de Dünya’da düzenlenen kostümlü kutlamalardan eksik kalmıyor.
1.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! ‘Soyuz MS-18' uzayda kayboldu
NASA duyurdu! ‘Soyuz MS-18' uzayda kayboldu NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu astronotlarının uçuşunu gerçekleştirecek Soyuz MS-18 insanlı uzay aracının motorlarını test ederken, istasyonun uzayda yönünü kaybettiğini duyurdu.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Uluslararası toplum uzaya 'kadın eli değsin' istiyor
Uluslararası toplum uzaya 'kadın eli değsin' istiyor İnsanoğlunun onlarca yıl önce başlattığı uzay macerası son yıllarda yeni ivme kazanırken, uluslararası toplum kadınların bu maceradaki yerini genişletmek istiyor.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
ISS’te 6 ay kalan astronot ve kozmonotlar dünyaya döndü
ISS’te 6 ay kalan astronot ve kozmonotlar dünyaya döndü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 6 ay boyunca kalan NASA astronotu Kate Rubins, Rus kozmonotlar Sergey Rıjikov ve Sergey Kud-Svreçkov ile Soyuz MS-17 uzay aracıyla dünyaya döndü.
17.04.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA astronotu ve kozmonotların ISS'e yolculuğu başladı
NASA astronotu ve kozmonotların ISS'e yolculuğu başladı NASA astronotu Mark Vande Hel ile Rus kozmonotlar Oleg Novitskly ve Pyotr Dubrov Soyuz MS-18 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.
9.04.2021 Bilim ve Teknoloji
ISS astronotları, uzay yürüyüşüne çıktı
ISS astronotları, uzay yürüyüşüne çıktı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevli astronotlar, istasyonu haziranda gönderilmesi beklenen ve istasyonun güç kapasitesini yüzde 30 arttıracak güneş panellerinin kurulumuna hazırlamak için uzay yürüyüşüne çıktı.
6.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya'nın Progress kargo mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na demirledi
Rusya'nın Progress kargo mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na demirledi Uluslararası Uzay İstasyonu'na deney ve ikmal malzemeleri taşıyan Rus Progress kargo mekiğinin istasyona ulaştığı bildirildi.
17.02.2021 Bilim ve Teknoloji
'Uzayda olmazsanız köle statüsüne düşersiniz'
'Uzayda olmazsanız köle statüsüne düşersiniz' Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, "Eğer uzay çalışmalarında olmaz ve uzayda yer almazsanız gelecekte, 3-5 sene içinde fakirleşmeyi bir yana bırakın köle statüsüne düşeceksiniz. Bizim bir sloganımız var; 'Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmayacak' diye. Bu çok doğrudur" dedi.
12.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Astronot yerine isim önerileri! Türkiye’de astronot kelimesi yerine hangi isimler önerildi? TDK Başkanı ''Türk astronot isim önerilerini'' açıkladı!
Astronot yerine isim önerileri! Türkiye’de astronot kelimesi yerine hangi isimler önerildi? TDK Başkanı ''Türk astronot isim önerilerini'' açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya gidecek olan Türk vatandaşlarına verilecek isim için vatandaşlar ve dilbilimcilerden öneri istemiş ve akabinde birçok isim astronot kelimesi yerine önerilmişti. TDK Başkanı Gürer Gülsevin TDK’ya gelen isim önerileni açıkladı. Astronot yerine isim önerileri…
11.02.2021 Gündem
Uzaya gidecek kişi nasıl seçilecek? Ay'a gidecek kişi nasıl seçilecek?
Uzaya gidecek kişi nasıl seçilecek? Ay'a gidecek kişi nasıl seçilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Uzay Programı"nın tanıtım toplantısında Ay'a gidiş planlarını anlattı. Uzay alanında 'etkin ve yetkin' insan kaynağının geliştirileceğini belirten Erdoğan, bir Türk vatandaşını uzaya göndermenin de hedefleri arasında olduğunu açıklayarak "Eminim ki birçok kişi bu hayali kurarak büyümüştür. Hatta belki bayanlardan bile ben adayım diyenler vardır. Gerekli niteliklere sahip gönüllüler arasından seçerek gerekli eğitimleri almasını sağlayacak ve uzaya göndereceğiz." dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldığı bir programda uzaya gidecek ilk Türk'ün nasıl seçileceğini anlattı. Pek çok kişi, internette 'Uzaya gitmek istiyorum. Uzaya gitmek için başvuru var mı?" sorularını araştırıyor. Peki, Uzaya gidecek ilk Türk nasıl seçilecek? İşte detaylar...
10.02.2021 Gündem
Bakan Varank: Türkiye'yi uzayda bir üst lige taşımak amacındayız
Bakan Varank: Türkiye'yi uzayda bir üst lige taşımak amacındayız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulunuyor. Uzay alanındaki hedefleri anlatan Bakan Varank, "Türkiye Uzay Ajansı iddialı ama uzay alanında kabiliyetler kazandıracak, mevcut durumun üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi noktasında önemli bir noktaya getirecek program hazırladı" dedi.
10.02.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.
9.02.2021 Gündem
Rus kozmonottan çarpıcı açıklama: Uzayda daha çabuk iyileşiyor
Rus kozmonottan çarpıcı açıklama: Uzayda daha çabuk iyileşiyor Görev yaptığı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) yaralarında dünyaya göre çok daha hızlı iyileştiğini kaydeden Rus kozmonot Sergey Kud-Sverçkov, bunun, bakterilerin az olması ve istasyondaki havanın sürekli temizlenmesinden kaynaklandığını belirtti.
30.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Rus kozmonotlar yeni yıla böyle girdi
Rus kozmonotlar yeni yıla böyle girdi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan Rus kozmonotlar Sergei Ryzhikov ve Sergei Kud-Sverchkov, uzaydan dünyaya yeni yıl mesajı gönderdi.
2.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki insanlı uzay görevi 20. yılını tamamladı
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki insanlı uzay görevi 20. yılını tamamladı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) astronot ve kozmonotların, Dünya yörüngesinde nöbet değişimi içinde kesintisiz yürüttüğü insanlı uzay görevi 20. yılını bitirdi.
3.11.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kozmonot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kozmonot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.