Koronavirüs İlacı

Koronavirüs İlacı

Son dakika Koronavirüs ilacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Koronavirüs ilacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Koronavirüs ilacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koronavirüs İlacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koronavirüs ilacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 koronavirüs ilacı haberi bulunmuştur. Tüm koronavirüs ilacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022 Sağlık
17 Şubat koronavirüs tablosunu açıkladı! Bakan Koca'dan flaş uyarı: Endişeliyiz...
17 Şubat koronavirüs tablosunu açıkladı! Bakan Koca'dan flaş uyarı: Endişeliyiz... Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı 17 Şubat 2022 koronavirüs tablosu ve aşı haritasını açıkladı. Son 24 saatte 465 bin 563 Kovid-19 testi yapıldı, 92 bin 406 kişinin testi pozitif çıktı, 258 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca, “Salgının Omicron döneminde, basit de olsa yeni bir hastalıkla mücadele gücü olmayan risk grubu açısından endişeliyiz” uyarısında bulundu.
17.02.2022 Gündem
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu: Yüzde 62 oranında...
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu: Yüzde 62 oranında... Son dakika haberi... Bilim Kurulu koronavirüs ile mücadele, aşılamada son durum gibi gündem maddeleri ile bir kez daha bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 maddeden oluşan yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Koca, “Yerli aşımız Turkovac’ın tüm illerimize dağıtımı sağlanmış, ilçelere dağıtımına ise başlanmıştır. İki hafta sonra aile hekimliklerine Turkovac aşımızın dağıtımına başlanacaktır. Yerli aşımızın kullanımı tüm vatandaşlarımız için en üst seviyede önerilmektedir” dedi. Omicron varyantı kaynaklı vaka artışının düşüşe geçtiğini duyuran Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımına başlanmıştır. 65 yaş üzeri ve bağışıklığı baskılanmış vatandaşlarımıza Molnupiravir ilacının dağıtımı başlamıştır" bilgisi paylaşıldı.
17.02.2022 Gündem
Vakalar patladı, o kent alarm veriyor! Herkes hastaneye koştu
Vakalar patladı, o kent alarm veriyor! Herkes hastaneye koştu Koronavirüs risk haritasına göre Tokat'ta vaka sayıları patladı. Vaka sayısı 100 binde 390,56'e yükselen ilde alarm verildi. PCR testi yaptırmak isteyenler hastane önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
6.02.2022 Gündem
Vatandaşlar nüfus artışının şaşkınlığını yaşıyor
Vatandaşlar nüfus artışının şaşkınlığını yaşıyor Geçtiğimiz yıl nüfusu en fazla düşen bu yıl da nüfusu en fazla artan şehir olan Gümüşhane’de vatandaşlar bu durumun şaşkınlığını yaşıyor.
6.02.2022 Gündem
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika gelişmesi! Molnupiravir için tüm çalışmalar tamamlandı! Tarih verildi, geliyor! İlk olarak...
Koronavirüs ilacı ile ilgili son dakika gelişmesi! Molnupiravir için tüm çalışmalar tamamlandı! Tarih verildi, geliyor! İlk olarak... Koronavirüs ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde devam ediyor, özellikle Omicron ve alt varyantlara karşı uyarılar art arda geliyor. Yeni mutasyonlarla salgının kontrolden çıkabileceğini belirten yetkililer Omicron’un pandemiyi bitiren varyant da olabileceğine dikkati çekiyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, koronavirüs ilacıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede aşıdan sonra ilk alternatif olan Molnupiravir’in Türkiye’de kullanılamaya başlayacağı tarihi resmen duyurdu. Uzman isimler, koronavirüs ilacı Molnupiravir’in ilk olarak kimlerin kullanabileceği ve ilacın etkinliğini tek tek açıkladı.
6.02.2022 Gündem
Koronavirüs ve Omicron varyantını bitirecek en güçlü silah geliyor! Kritik uyarı yapıldı: Tam tersi etki yapabilir, yüzde 50...
Koronavirüs ve Omicron varyantını bitirecek en güçlü silah geliyor! Kritik uyarı yapıldı: Tam tersi etki yapabilir, yüzde 50... Koronavirüs salgını ile mücadelede tüm dünya tedbirlerini artırırken, Omicron ve alt varyantı olan BA.2 endişe yaratmaya devam ediyor. Yeni varyantlar, Avrupa ve Asya olmak üzere tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Bir araştırma, alt mutasyonların, koronavirüsün orijinal versiyonunu geride bırakabileceğini ortaya çıkardı. Bugün üretilen aşıların hepsinin orijinal virüse göre üretildiğini belirten uzmanlar 6 ay sonra hepsinin etkisiz kalabileceğinden endişe duyduklarını dile getirdi. Aşısızlar için uyarıda bulunan bilim insanlarından Omicron için "doğal bir aşı gibi etki yaratabilir" açıklaması geldi. Aşıyla ilgili art arda gelişmeler yaşanırken Kovid’i hedef alarak çoğalmasına engel olduğu belirlenen Molnupiravir ilacına da onay çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını açıkladı. İşte koronavirüs salgını ile mücadelede son durum...
4.02.2022 Gündem
Koronavirüs ilacı Molnupiravir’in etkinliği yüzde 50'den yüzde 30'a düştü
Koronavirüs ilacı Molnupiravir’in etkinliği yüzde 50'den yüzde 30'a düştü ABD'li ilaç firması Merck, Covid-19'a karşı geliştirdiği hap formundaki ilk ilacı Molnupiravir’in Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 değil yüzde 30 azalttığını duyurdu.
26.11.2021 Dünya
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı Türkiye'nin pandemi döneminde tanıdığı Prof Dr. Derya Unutmaz, ABD'de immünoloji alanında çok önemli çalışmalara imza atıyor. Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi konusunda dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde 'Baş Araştırmacı' olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Unutmaz, ilaç geliştirme süreçlerine hız katacak “üç boyutlu organ” projesinin detaylarını, ilk kez DHA'ya anlattı. Prof. Dr. Unutmaz, koronavirüs tedavisi için en geç sonbaharda çok etkili ilaçların geleceğini müjdeledi.
7.06.2021 Dünya
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek
Kanada'da İsoquercetin'den koronavirüs ilacı üretilecek Kanada'da isoquercetinin koronavirüse karşı klinik denemelerinin birinci fazı başarıyla tamamlandı. İkinci faz çalışmaları Kanada Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye’de de quercetin molekülünden yaklaşık 5 kat daha fazla gelişmiş biyoemilim ve yaklaşık 18 kat daha fazla biyoyararlanıma sahip isoquercetin üretimine başlandığı duyurulmuştu.
28.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı!
Sağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs ilacı kararı! Sağlık Bakanlığı Kovid-19 tedavi rehberini güncelledi. Karara göre, hem hastanede hem de evde tedavi gören koronavirüs hastalarına hidroksiklorokin etken maddeli ilaç verilmeyecek.
8.05.2021 Gündem
Evde koronavirüs geçirenlere kritik uyarı! Öldürebilir
Evde koronavirüs geçirenlere kritik uyarı! Öldürebilir Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, evde koronavirüs geçirenlere çok önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. İlhan, Covid-19 hastalarının bazen verilen ilaçları dozunun yüksekliğinden endişe ederek, kullanmadıklarına şahit olduklarını söyleyerek "Bu durum daha sonra vatandaşların daha ağır komplikasyonlar ile yüzleşmelerine, ağır hasta olmalarına ve daha sonra hayatlarını kaybetmesine neden oluyor" dedi.
4.05.2021 Gündem
Doğuma günler kala koronavirüse yakalandı
Doğuma günler kala koronavirüse yakalandı İstanbul'da yaşayan 35 yaşındaki Selma Yeşilova, 9 ay 5 günlük hamileyken koronavirüse yakalandı. Hastalığının 5'inci gününde doğum sancıları başlayan genç kadın, koronavirüs pozitif halde doğuma alındı. Yoğun önlemlerle gerçekleştirilen doğumda, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getiren Yeşilova, “Herkesin annesi ve kardeşiyle geçirdiği lohusalık sürecini karantinada geçirdim" dedi.
10.04.2021 Sağlık
Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör İbrahim Benter hayatı!
Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör İbrahim Benter hayatı! Koronavirüs ile ilgili dünyanın umutla beklediği haber yine bir Türk profesörden geldi. Aylardır koronavirüse çare aranıyor, aşı çalışmaları, yeni tedaviler ve ilaçlar üzerinde çalışılıyordu. Dünyanın beklediği haberi Prof. Dr. İbrahim Benter'den geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter'in çalışmalarıyla ilk korona ilacı üretildi. Kanal D Haber'e konuşan Prof. Dr. İbrahim Benter "Covid-19'un tedavisi bulunmuştur." açıklamasını yaptı. Peki, Prof. Dr. İbrahim Benter kimdir, kaç yaşında ve nereli? Koronavirüs ilacını bulan İbrahim Benter'in biyografisi
17.12.2020 Gündem
Koronavirüs ilacı bulundu mu? Koronavirüs bitiyor mu? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör konuştu!
Koronavirüs ilacı bulundu mu? Koronavirüs bitiyor mu? Koronavirüs ilacını bulan Türk profesör konuştu! Prof. Dr. İbrahim Benter koronavirüs ilacını bulduğunu açıkladı. Tüm dünya aşıyı bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'yi konuşurken koronavirüs ile ilgili umut veren haber yine bir Türk profesörden geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter, koronavirüs ilacını bulduğunu açıkladı. Prof. Dr. İbrahim Benter Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Kanal D Ana Haber’e konuştu. Peki, Koronavirüs ilacı bulundu mu? Koronavirüs ilacı ne zaman çıkacak? Koronavirüs bitiyor mu? Prof. Dr. İbrahim Benter'in açıklamaları...
17.12.2020 Gündem
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu? Corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu. Mayıs ayında acil durum kullanımı alan ilacın durumu ağır hastalarda kullanılması tavsiye ediliyor. Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ilacı koronavirüs ölümlerini engelliyor mu?
17.11.2020 Gündem
Yerli koronavirüs ilacı Favicovir nedir? Favicovir ile koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir farkı nedir?
Yerli koronavirüs ilacı Favicovir nedir? Favicovir ile koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir farkı nedir? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yerli sentezi olan Favicovir'in tüm Türkiye'de hastalara verildiğini belirterek, "İlaç endüstrisinin savunma sanayisi kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Bu endüstriyi stratejik olarak destekliyoruz." ifadesini kullandı.
13.09.2020 Gündem
Deksametazon nedir? Deksametazon ilacı ne işe yarar? Koronavirüs ilacı deksametazon ölüm oranını azaltıyor!
Deksametazon nedir? Deksametazon ilacı ne işe yarar? Koronavirüs ilacı deksametazon ölüm oranını azaltıyor! ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Türk Doktor Mehmet Öz, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak etkili ilacın bulunduğunu duyurdu. Öz yaptığı açıklamada, “Koronavirüsün ilacı olarak söylenen deksametazon ile ilgili size mükemmel bir haberim var, bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Oxford Üniversitesi uzmanlarının koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu söylediği ilaç ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) açıklama geldi. Bu tedavi özellikle oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama, büyük bir ilerleme” diye konuştu. İlk olarak BBC tarafından duyurulan haberden sonra, Doktor Mehmet Öz’ün yaptığı açıklama sonrası Deksametazon nedir? Deksametazon ilaç ne işe yarar? soruları da arttı.
30.06.2020 Gündem
Ünlü isimler sahte koronavirüs ilacı tanıtmıştı! Üretici firma sahibi konuştu
Ünlü isimler sahte koronavirüs ilacı tanıtmıştı! Üretici firma sahibi konuştu Ünlü isimler ruhsatsız sahte bir vitamin hapının koronavirüse iyi geldiğini söyleyerek reklamını yapmış, şikayetler artınca Bakanlık harekete geçip ürünle ve tanıtımı gerçekleştiren ünlü isimlerle ilgili ilgili soruşturma başlatmıştı. Sözde koronavirüse iyi geldiği iddia edilen ilacın üreticisi iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.
24.03.2020 Haber
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike!
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike! Sahte ilaç iddiaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kutu dahi ilaç girişi olmamıştır, hiçbir hastada kullanılmadı” demişti. Eczane dışı satışlarda sahte ilaç riskinin arttığını belirten uzmanlar ise tüketicileri uyardı ve merdiven altı üretime dikkat çekti.
12.01.2023 Sağlık
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıklayan Bakan Koca, açık havada maske zorunluluğunun kaldırıldığını ifade etti. Kapalı ortamlarda havalandırmanın yeterli olması ve mesafe kuralına uyulması durumunda maske kullanımının şart olmadığını dile getiren Bakan Koca, yeni dönemde HES kodu uygulamasının kaldırıldığını söyledi. İşte Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklanan salgınla mücadelede yeni dönemin detayları...
2.03.2022 Gündem
Maskeler ne zaman çıkacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu?
Maskeler ne zaman çıkacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? 2 yıldan uzun bir süredir tüm dünyada devam eden koronavirüs nedeniyle maske zorunluğu pek çok ülkede devam ediyordu. Son dönemde birçok ülkede maske zorunluluğu kaldırılırken Türkiye’de de maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyordu. Gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına çevrilirken, Bilim Kurulu’nun maske kararı ile ilgili görüşleri bekleniyordu. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısında maskenin ne zaman çıkacağını ele alacaklarını belirtti. Peki, Maskeler ne zaman çıkacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? İşte maske kararı ile ilgili detaylar…
21.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Koronavirüs İlacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koronavirüs ilacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.