Konut Fiyatları

Konut Fiyatları

Son dakika konut fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.911 konut fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm konut fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubat ayı konut fiyatları artış oranını açıkladı.
24.04.2024 Ekonomi
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.
18.03.2024 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 6 aylık seri son buldu
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 6 aylık seri son buldu Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye genelinde konut satışları şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.3 artarak 93 bin 902 oldu. Baz etkisi devreye girerken 6 aydır satışlarda süren düşüş serisi sona erdi.
15.03.2024 Ekonomi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi Konut fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. TÜİK Şubat ayında konut satışlarının yüzde 17 arttığını açıkladı. Gayrimenkul uzmanları konut fiyatlarındaki gerilemenin ev almak isteyenleri bu dönemde harekete geçirdiğini, konut kredi faizlerindeki düşüş ile ev satışlarının artacağını belirtti. Uzmanlar ayrıca kredi faizlerinin düşeceği ve sektörün canlanacağı tarihle ilgili tahminde de bulundu. İşte son dakika haberin detayları...
14.03.2024 Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan anket açıklaması: Ne yapacaklarını şaşırdılar
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan anket açıklaması: Ne yapacaklarını şaşırdılar AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta düzenlenen Üreten İstanbul Büyüten Türkiye programında iş, sanat ve spor camiası ile bir araya geldi.
1.03.2024 Gündem
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek Türkiye’de ev sahipliği oranı son 9 yıldır geriliyor. Oturduğu konuta sahip olanların oranı 2015 ve öncesinde yüzde 60’ı aşmışken, 2023’te yüzde 56.2’ye düştü. Artan fiyatlara ve yüksek faiz oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, “Erişilebilir konut için yeni model şart” diyor. Kamuya ait arsalarda, kamu-özel sektör işbirliği ile konut üretilmesi ve bu yolla fiyatların yüzde 40 düşürülmesi öneriliyor.
2.02.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını yarın açıklayacak.
24.01.2024 Ekonomi
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak”
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak” TCMB, Kasım 2023'e dair Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Endeks, bir önceki aya göre yüzde 1,9 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 82,8 arttı. Metrekare başına ortalama fiyat; Türkiye ortalamasında 30 bin 319 TL olurken, İstanbul'da 44 bin 532 TL oldu. Son yıllarda artan konut fiyatlarında artık düşüşe geçildi. Konut balonu patladı. Ekonomist Hatice Kolçak da emlak balonun sönmeye başladığına dikkat çekerek ev alacaklara “Şu an fırsatı yakalama dönemi” tavsiyesinde bulundu.
24.01.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir Ev ve konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında arttı. 3 büyük ilde konut fiyatlarının son bir yılda en çok arttığı il ise Ankara oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor Satılık konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızlarında yavaşlama başladı. TCMB verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 arttı. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı görüldü. 3 büyük ilde kiralar da eski hızında yükselmiyor. Kiralar İstanbul’da ekim ve kasımda 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. Ankara’da yüzde 21’e kadar yükselen aylık artış 30 ay sonra düşüşe geçti. İzmir’de çift haneli artışlar geride kaldı.
19.12.2023 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var ." ifadelerini kullandı.
5.12.2023 Ekonomi
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var. SPK lisansı olan155 değerleme şirketinin üçte biri için soruşturma yürütüyoruz. Sonuçlanan dosyalara 15 milyon lira ceza kestik. 100’den fazla dosyada inceleme sürüyor. Çok büyük cezalar da yolda." ifadelerini kullandı.
4.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor Deprem sonrası azalan yapı stoku ve yaşanan göç dalgası konut fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde en çok konut satışı yapılan 30 ilde en yüksek fiyat artışı Hatay, Ankara ve Elazığ’da görüldü. Hatay’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 158, Ankara’da yüzde 126, Elazığ’da ise yüzde 124 arttı. Üç büyük ilde en düşük artış ise İstanbul’da gerçekleşti. İkinci el konut fiyatlarında ise indirim rüzgarı esmeye başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
26.09.2023 Ekonomi
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak'
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak' Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisi ile ilgili önerilerde bulundu. Batı, bu vergide de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.
25.09.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları araştırıldı. 10 il arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 TL ile 13 devlet üniversitesi bulunan İstanbul’da. İstanbul’u 16 bin 303 TL ile Antalya, 14 bin 820 TL ile İzmir izledi. Erzurum, Sakarya ve Eskişehir’de ise 10 bin TL’nin altında ortalama kira bedeliyle ev bulunabiliyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı? İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerek.
30.08.2023 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.