Konut Fiyatları

Konut Fiyatları

Son dakika konut fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.888 konut fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm konut fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Biden'ın Putin gafı zirveye damga vurdu! Zelenski de şaşkına döndü
Biden'ın Putin gafı zirveye damga vurdu! Zelenski de şaşkına döndüABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i kürsüye davet ederken yanlışlıkla Putin'in ismini söyledi.
12.07.2024Gündem
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsin
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsinKonut kredi faizlerinin yüksek olması vatandaşın konut satın alma iştahını büyük ölçüde etkiledi. Konut fiyatlarında yapılan son araştırmalarda kira fiyatlarının yüzde 12 düşüş yaşandı. Büyükşehirlerde kira fiyatları da bir süredir yatay seyirde ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan Adana’da da son dönemlerde konut, hem kira hem de satılık oranlarında yatay seyirde ilerliyor.
12.07.2024Adana
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisiPiyasalarda ABD'de bugün açıklanacak büyüme verileri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde gözler Merkez Bankasının (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
27.06.2024Ekonomi
Konut fiyatları neden düşüyor? Ev almak isteyene 2024 için çarpıcı uyarı
Konut fiyatları neden düşüyor? Ev almak isteyene 2024 için çarpıcı uyarı2020’li yıllarda yıllık 1,5 milyon konut satışı ile rekor kıran Türkiye'de, 2023 yılı itibariyle konut satışlarında belirgin bir düşüş yaşandı. 2024’ün ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %4 oranında azalma görülüyor. Peki, bu düşüşün ardında hangi nedenler yatıyor ve yıl sonunda bizi neler bekliyor? Sektör temsilci Emre Bozbey konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
27.06.2024Ekonomi
Konut fiyatları Nisan ayında artış yaşadı
Konut fiyatları Nisan ayında artış yaşadıKonut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 oranında arttı, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.
25.06.2024Gündem
Konut fiyatlarında dikkat çeken değişim! İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durum
Konut fiyatlarında dikkat çeken değişim! İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durumEv fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Enflasyona indirgendiğinde Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan düşüş geçtiğimiz dönemlerde kamuoyunda çok konuşulmuştu. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde artış oranı enflasyonun altında seyretmişti. Ancak bazı illerde bu durum tam tersi yönde gerçekleşti. Bazı şehirlerde konut fiyat artışları İstanbul, Ankara ve İzmir’i solladı. İşte detaylar...
11.06.2024Ekonomi
Konut sektöründe 'alıcı piyasası' oluştu! Ev sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı geldi: Bugünkü fiyatları arıyor olacağız
Konut sektöründe 'alıcı piyasası' oluştu! Ev sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı geldi: Bugünkü fiyatları arıyor olacağızEv alıp satacak herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatları düşüş eğilimi gösterirken sektör temsilcileri konut fiyatlarındaki bu düşüşün kalıcı olmadığını açıkladı. Gayrimenkul sektörünün hareketleneceği tarih de belli oldu.
28.05.2024Ekonomi
İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu! Uzman isim açıkladı: Büyük fırsat var
İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu! Uzman isim açıkladı: Büyük fırsat varKonut fiyatları ve kiralarda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ev sahipleri ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırı kararına odaklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uygulamanın devam etmesi için bir sebep görmediğini açıklamıştı. Zam sınırının kalkmasına kira fiyatları nasıl tepki verir? CNN Türk canlı yayınında gayrimenkul uzmanı Şerif Varlı merak edilenleri yanıtladı. Öte yandan İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu. İşte detaylar...
24.05.2024Ekonomi
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsin
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsinKonut kredi faizlerinin yüksek olması vatandaşın konut satın alma iştahını büyük ölçüde etkiledi. Konut fiyatlarında yapılan son araştırmalarda kira fiyatlarının yüzde 12 düşüş yaşandı. Büyükşehirlerde kira fiyatları da bir süredir yatay seyirde ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan Adana’da da son dönemlerde konut, hem kira hem de satılık oranlarında yatay seyirde ilerliyor.
22.05.2024Adana
Konut piyasasında dikkat çeken gelişme! Yatırım aracı olmaktan çıktı, zararına satıyorlar
Konut piyasasında dikkat çeken gelişme! Yatırım aracı olmaktan çıktı, zararına satıyorlarTürkiye'de konut piyasası son dönemde önemli bir değişim yaşıyor. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren konut fiyatları, enflasyonun gerisinde seyretmeye başladı. Bu durum vatandaşların yatırım için ev alma durumunu durdurdu. Müteahhitler ise ellerindeki evleri satmak için kâr oranlarından fedakarlık yapmak zorunda kaldı. İşte konut piyasasıyla ilgili dikkat çeken detaylar...
16.05.2024Ekonomi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdiTürkiye genelinde konut fiyatları yılda yüzde 12 düşüşle tüm zamanların en fazla oranına ulaştı. Emlak ve konut piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren uzmanlar konut fiyatlarında önümüzdeki 6 aylık sürenin alım için fırsat olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekerken, konut alımlarında son zamanlarda artan takas usulünde dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
10.05.2024Adana
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğizYılın ikinci enflasyon raporu bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanıyor. Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız." dedi. Öte yandan 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak güncellendi.
9.05.2024Ekonomi
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladı
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladıEv sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası kira fiyatlarını sıkı takibe aldı. Son açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde ‘yüzde 25 zam sınırı’na dikkat çekildi’ Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi verisine göre konut fiyatları 4 yıl sonra ilk kez enflasyon karşısında düşüş göstermişti. Peki kira fiyatları da gerileyecek mi? İşte detaylar...
9.05.2024Ekonomi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdiTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubat ayı konut fiyatları artış oranını açıkladı.
24.04.2024Ekonomi
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesindeGayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttı
Konut fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Yüzde 68 arttıKonut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.
18.03.2024Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 6 aylık seri son buldu
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 6 aylık seri son bulduEv fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye genelinde konut satışları şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.3 artarak 93 bin 902 oldu. Baz etkisi devreye girerken 6 aydır satışlarda süren düşüş serisi sona erdi.
15.03.2024Ekonomi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdiKonut fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. TÜİK Şubat ayında konut satışlarının yüzde 17 arttığını açıkladı. Gayrimenkul uzmanları konut fiyatlarındaki gerilemenin ev almak isteyenleri bu dönemde harekete geçirdiğini, konut kredi faizlerindeki düşüş ile ev satışlarının artacağını belirtti. Uzmanlar ayrıca kredi faizlerinin düşeceği ve sektörün canlanacağı tarihle ilgili tahminde de bulundu. İşte son dakika haberin detayları...
14.03.2024Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldiEv sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değilEv almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024Ekonomi
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan anket açıklaması: Ne yapacaklarını şaşırdılar
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan anket açıklaması: Ne yapacaklarını şaşırdılarAK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta düzenlenen Üreten İstanbul Büyüten Türkiye programında iş, sanat ve spor camiası ile bir araya geldi.
1.03.2024Gündem
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladıRusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecekTürkiye’de ev sahipliği oranı son 9 yıldır geriliyor. Oturduğu konuta sahip olanların oranı 2015 ve öncesinde yüzde 60’ı aşmışken, 2023’te yüzde 56.2’ye düştü. Artan fiyatlara ve yüksek faiz oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, “Erişilebilir konut için yeni model şart” diyor. Kamuya ait arsalarda, kamu-özel sektör işbirliği ile konut üretilmesi ve bu yolla fiyatların yüzde 40 düşürülmesi öneriliyor.
2.02.2024Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacakEkonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını yarın açıklayacak.
24.01.2024Ekonomi
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak”
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak”TCMB, Kasım 2023'e dair Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Endeks, bir önceki aya göre yüzde 1,9 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 82,8 arttı. Metrekare başına ortalama fiyat; Türkiye ortalamasında 30 bin 319 TL olurken, İstanbul'da 44 bin 532 TL oldu. Son yıllarda artan konut fiyatlarında artık düşüşe geçildi. Konut balonu patladı. Ekonomist Hatice Kolçak da emlak balonun sönmeye başladığına dikkat çekerek ev alacaklara “Şu an fırsatı yakalama dönemi” tavsiyesinde bulundu.
24.01.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.