Konut Piyasası

Konut Piyasası

Son dakika konut piyasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut piyasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut piyasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Piyasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut piyasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 674 konut piyasası haberi bulunmuştur. Tüm konut piyasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev satışında yeni dönem başladı! Peşinatı olmayan da konut sahibi olabiliyor
Ev satışında yeni dönem başladı! Peşinatı olmayan da konut sahibi olabiliyor Ev almayı ya da satmayı düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı, tamamen değişti. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle konut piyasası durgunluğa girince çözüm ‘takasta’ bulundu. Emlak ilan sitelerine yüzlerce takasa uygun ilanı eklendi.
22.04.2024 Ekonomi
Ev, araba, arsa satışında yeni model! 'Tüketici kendi çözümünü buldu'
Ev, araba, arsa satışında yeni model! 'Tüketici kendi çözümünü buldu' Ev, araba, arsa almayı ya da satmayı düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı, tamamen değişti. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle konut piyasası durgunluğa girince çözüm ‘takasta’ bulundu. Emlak ilan sitelerine yüzlerce takasa uygun ilanı eklendi. Ev sahipleri, araç, arsa ya da başka bir konutla takas yaparak satışı hedefliyor.
21.04.2024 Ekonomi
Ofislerde satılık furyası! Pandemi etkisiyle yüzde 106 arttı
Ofislerde satılık furyası! Pandemi etkisiyle yüzde 106 arttı Pandemi sonrasında birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesi, ofis kullanımını gözle görülür biçimde azalttı. Bunun sonucunda başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde satılık ofis arzı yükselişe geçti. Türkiye genelinde yaklaşık yarım milyon metrekare ofis satılmayı beklerken, 443 milyon metrekare de kiralık arzı bulunuyor. Birçok atıl ofis de konuta dönüşüyor.
16.05.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü hareketlendi! Satılık konut fiyatları yüzde 156 arttı
Gayrimenkul sektörü hareketlendi! Satılık konut fiyatları yüzde 156 arttı Deprem endişesi İstanbul’da satılık konut stokunu da etkiledi. Uzmanlar tarafından daha güvenli olduğu belirtilen bölgelere talebin artması ve pek çok kişinin halihazırda ikamet ettiği konutu değiştirmek istemesi sonucu satılık konut piyasası hareketlendi.
21.03.2023 Ekonomi
Kira fiyatları yüzde 168 arttı! Ev sahiplerinden kefil ve peşin ödeme talebi
Kira fiyatları yüzde 168 arttı! Ev sahiplerinden kefil ve peşin ödeme talebi Kiralık ev fiyatlarındaki artış son bir yılda katlandı. ‘Kiralık Konut Piyasası Görünümü: Aralık 2022’ raporunu yayımladı. Buna göre kasımda Türkiye genelindeki kira fiyatlarındaki yıllık değişim mayıs ve ekim arasındaki düşüşten sonra arttı.
27.12.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Kira fiyatları düşüşe geçti
Kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Kira fiyatları düşüşe geçti Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme. Kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber geldi. Kira fiyatları düşüşe geçti. Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 153, son 4 yılda yüzde 250 artış gösteren kiralar nedeniyle adliyeler kira ve tahliye davaları ile dolarken beklenen düşüş kendini göstermeye başladı. Kiralar nisanda Türkiye genelinde yüzde 18,2’lik aylık değişimle zirve yapmıştı. Ağustos ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satış ve kira fiyatları artış hızı yavaşladı.
12.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fiyatları düşürün' talimatı! Hangi ürünlerde indirim yapılacak? İşte detaylar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fiyatları düşürün' talimatı! Hangi ürünlerde indirim yapılacak? İşte detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerle ilgili talimat verdi. Peki hangi ürünlerde indirim yapılacak? İşte cevabı...
10.08.2022 Ekonomi
Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı sonrası Bakan Nebati'den açıklama! Enflasyon, gıda ürünleri, konut piyasası...
Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı sonrası Bakan Nebati'den açıklama! Enflasyon, gıda ürünleri, konut piyasası... Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6'ncısı gerçekleştirilen Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısında, güncel enflasyon gelişmeleri, gıda arz güvenliği, stratejik ürünler ve konut piyasasına yönelik tedbirlerin ele alındığını açıkladı.
10.08.2022 Ekonomi
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay...
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay... Satılık ve kiralık konutlar ile ilgili açıklama geldi. Son 3 aydır resmen durdu. Konut piyasası ile ilgili son dönemde birçok yeni gelişmeler yaşanıyor. Artan konut ve kira fiyatları sebebiyle yapılacak düzenlemeler dört gözle bekleniyor. Ev sahibi ve kiracıyı mağdur etmeyecek yeni bir çalışmanın yapıldığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bu açıklaması vatandaşın gözünü Kabine'ye çevirdi. Öte yandan konut piyasası ile ilgili fiyatların düşüp düşmeyeceği ile ilgili de değerlendirmeler geliyor. Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutarın 400 bin dolara yükseltilmesi sonucu satılık ev fiyatlarının tepetaklak olabileceği belirtilirken; özellikle son 3 aydır ise konutta alım satımların durduğu ve konut fiyatların düşebileceği açıklaması yapıldı. İşte satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili son açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...
27.05.2022 Ekonomi
Kiralık ev fiyatlarında akılalmaz artış! Böylesi ilk kez oldu! Piyasayı yönlendiriyorlar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de fiyatlar...
Kiralık ev fiyatlarında akılalmaz artış! Böylesi ilk kez oldu! Piyasayı yönlendiriyorlar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de fiyatlar... Kiralık ev fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Fiyatlar fahiş rakamlara ulaştı. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale gelirken, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Kiralık ev yerine kiralık odalara yönelim başladı. Bazı bölgelerde kullanılamaz halde olan konutlar dahi, kiralık olarak vatandaşa sunuluyor. Kiracı adaylarına mülakat bile yapılmaya başlandı. Yatırım amaçlı birden fazla konut sahibi olan kişiler, fiyatları ile piyasayı yönlendirebiliyor. Kiracılar evlerinden çıkmak istemese de fırsatçı ev sahipleri, çeşitli bahanelerle kiracıları evden çıkarıyor. Kiracılar yüzde 30 zamma razı oluyorlar fakat ev sahipleri, yeni kiracıya daha yüksek bir fiyata evi kiralamak istediği için olan kiracıya oluyor. İşte kiralık ev fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
28.04.2022 Ekonomi
Kiralık ev fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama!
Kiralık ev fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Şubat ayında kiralanan konut sayısının toplam kiralık ilan sayısına oranı hem ülke genelinde, hem de İstanbul, İzmir ve Ankara'da arttı. Avrupa Birliği İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verileri, AB’deki 27 ülkede, ortalama 10 kişiden üçünün kirada oturduğunu gösterirken, Türkiye’de kiracıların oranı yüzde 42,1 olarak kaydedildi. Taşınanların sayısı arttıkça, evden eve nakliyat ve depolama çözümlerine talepte de yükseliş görüldü.
31.03.2022 Yaşam
Ev alacaklara kötü haber! Fiyatlar ikiye katlandı! 81 ilde...
Ev alacaklara kötü haber! Fiyatlar ikiye katlandı! 81 ilde... Ev almak isteyen milyonlara kötü haber geldi. Satılık konut metrakare fiyatlarına zam geldi. Geçen yılın Şubat ayına göre Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare cari fiyatı yüzde 119,3 artarak 7 bin 965 TL oldu. Satılık konut ilan metrekare cari fiyatları aynı dönemde İstanbul’da yüzde 137,9, Ankara’da yüzde 105,5 ve İzmir’de yüzde 104,5 artış gösterdi. Ortalama satılık konut metrekare fiyatları İstanbul’da 11 binde 578 TL, Ankara’da 5bin 137 TL, İzmir’de ise 8bin 947 TL oldu.
12.03.2022 Ekonomi
Satılık evler ve kiralık evlerle ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi
Satılık evler ve kiralık evlerle ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi Kiralık ve satılık evlerle ilgili son dakika açıklaması! Kötü haber geldi. İlçe ilçe açıklandı. Pandeminin de etkisiyle tüm dünyada konut krizi yaşanıyor. Türkiye'de ise meydana gelen kira artışları günden güne birçok kişiyi zorluyor. Ev almak, satmak ya da kiralamak isteyenlere uyarıda bulunan uzmanlar, İstanbul'un dikkat çeken fırsat alanlarını sıraladı.
17.12.2021 Ekonomi
Faiz indirimi ile ilgili flaş açıklama! 1.000 TL cepte kalıyor
Faiz indirimi ile ilgili flaş açıklama! 1.000 TL cepte kalıyor Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim kararı aldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi faizlerini 2 puan indirdi. İndirim sonrası kredi kullanarak ev alacak olan vatandaşlar 1.000 TL avantaj sağlıyor. Uzun süredir fiyat artışları ile gündemde olan konut sektörü kredi indirimi sonrası ev fiyatlarındaki artışla da gündeme geldi. Fiyatlar artsa da faiz indiriminden yararlanalar karlı olacak. Örneğin 300 bin TL 10 vadeli olarak kullanıldığında 1.000 liralık ödeme avantajı sağlanıyor.
3.11.2021 Ekonomi
Ev fiyatları düşer mi? Satılık ev fiyatları ve konut kiraları ne zaman düşer?
Ev fiyatları düşer mi? Satılık ev fiyatları ve konut kiraları ne zaman düşer? sahibindex Konut Piyasası Görünümü" raporunun dokuzuncusu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. “sahibindex Konut Piyasası Görünümü" raporuna göre, yıllık kira artış oranı geçen aya göre İstanbul’da 8,4 yüzde puan, Ankara’da 1,8 yüzde puan ve İzmir’de 6,8 yüzde puan yükseldi. Temmuzda yüzde 37,9 olan ilan fiyatındaki yıllık artış oranı ağustosta yüzde 38,9 oldu. Söz konusu raporun yayınlanmasıyla vatandaşları satılık ve kiralık evlere yönelik araştırması da arttı. Peki, Ev fiyatları düşer mi? Satılık ev fiyatları ve konut kiraları ne zaman düşer?
11.09.2021 Gündem
Müstakil konuta ilgi arttı!
Müstakil konuta ilgi arttı! Bina sayıları her geçen gün artıyor. Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 artarak 63 bini aştı. Konut talebinde salgının etkisi de oldukça yüksek. Salgının etkisi ile değişen konut talepleri ruhsatlara da yansıdı. Ocak-haziran döneminde ruhsat verilen müstakil konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 156.6 arttı.
18.08.2021 Gündem
Kira fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi
Kira fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi Kira fiyatları ile ilgili flaş zam açıklaması. Kiralık ev fiyatları yüzde 100'den fazla arttı. Normalde 2 bin TL olan fiyatlar şimdi 5-6 bin TL'ye yükseldi. Ev kiralamak isteyen vatandaşlar fiyat artışı nedeniyle ne yapacağını bilemiyor. Akıllardaki ilk soru ise neden kiralık ev fiyatları hızla artışa geçti? Öte yandan artık kiralık konut bulmak da zorlaştı. Vatandaşlar artık emlakçılara ismini yazdırıp sıraya giriyor. Herkes fiyatlardaki bu artışın ne kadar süre daha devam edeceğini merak ediyor. İşte kiralık evlerle ilgili merak edilenler ve uzmanların yanıtları...
25.06.2021 Ekonomi
Ev kiralamak ve satın almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Faizler ve taksitler...
Ev kiralamak ve satın almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Faizler ve taksitler... Ev kiralayacak ve satın alacak herkesi ilgilendiriyor. Ev kiralamak isteyen vatandaşlar yüksek kira fiyatlar nedeniyle önce 'Acaba ev alıp evimin taksidini mi ödesem' düşüncesine girerken, faiz oranlarının fazla ve taksit ödemelerinin yüksek rakamlara ulaşması sebebiyle bu düşünceden vazgeçiyor. Öte yandan kira fiyatlarındaki artış da göz korkutuyor. Fiyatlar yükseldi, giderek artmaya devam ediyor. İstanbul'da ev kiraları enflasyonun üzerinde artış gösterdi. Yüksek faizler ve döviz kuru nedeniyle satışlar düşerken, kira artış oranındaki yükseliş nedeniyle kiralanan konut sayısı düştü.
9.06.2021 Ekonomi
Satılık ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi, yüzde...
Satılık ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi, yüzde... Satılık konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi. Tek tek açıklandı. Konut fiyatlarında 1 ay içinde artış yaşandı. En çok artış ise o illerde gerçekleşti. Son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Aydın geliyor. Ardından Aydın'ı Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Samsun takip ediyor. Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan 10 il hangisi? Türkiye’nin yükselişe geçen ilçeleri hangileri? Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan ilçeler hangisi oldu? İşte son veriler...
7.05.2021 Ekonomi
Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? Ev fiyatları ne kadar arttı?
Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? Ev fiyatları ne kadar arttı? Şubat 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Verilere göre; son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 15 ile Edirne, yüzde 6 ile Bartın, Afyonkarahisar ve Tekirdağ, yüzde 5 ile Van geldi. Endeks verilerine göre son 1 yıl içerisinde il ve ilçelerdeki satılık konut fiyatlarının yükseliş oranları da gözlerden kaçmadı. Peki, Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? İşte Türkiye'de konut fiyatları ile ilgili son durum...
16.03.2021 Ekonomi
Satılık ev fiyatları arttı mı? Kasım ayı satılık daire fiyatı en çok artan iller ve ilçeler!
Satılık ev fiyatları arttı mı? Kasım ayı satılık daire fiyatı en çok artan iller ve ilçeler! Türkiye’de Kasım 2020 Emlak Endeksi’ni açıklandı! Verilere göre; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Adıyaman, Antalya, Eskişehir ve Sakarya geldi. Emlak fiyatlarında yaşanan hareketliliği gösteren veriler, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Anadolu’da yaşanan hareketlenmenin devam ettiğini de gösterdi.
13.12.2020 Ekonomi
Ev fiyatları düşecek mi? Satılık konut fiyatı en çok artan iller ve ilçeler!
Ev fiyatları düşecek mi? Satılık konut fiyatı en çok artan iller ve ilçeler! Ekim 2020 Emlak Endeksi açıklandı. Verilere göre; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum, ve Sakarya geldi. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde yaşanan hareketlilik de gözlerden kaçmadı. Peki, Ev fiyatları düşecek mi? İşte Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan 5 il...
17.11.2020 Ekonomi
Konut fiyatları yükselir mi? İşte ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği 5 il!
Konut fiyatları yükselir mi? İşte ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği 5 il! Eylül 2020 Emlak Endeksi açıklandı. Endeksten elde edilen verilere göre; geçtiğimiz yıldan bugüne konut satışlarındaki fiyat artışı hız kesmedi. Bir yıllık süre içerisinde en büyük değişim Gaziantep’te gözlemlenirken, Türkiye’nin diğer illerindeki hareketlilik de dikkat çekiyor. Peki, Konut fiyatları yükselir mi? İşte ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği 5 il!
12.10.2020 Ekonomi
Resmen talep patladı! Rekor Esenyurt'ta...
Resmen talep patladı! Rekor Esenyurt'ta... İstanbul'da Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 arttı. En fazla satış ise 3 bin 130 konutla Esenyurt'ta oldu.
22.07.2020 Ekonomi
İş dünyası bankalara çağrıda bulundu: Merkez’in faiz indirimi...
İş dünyası bankalara çağrıda bulundu: Merkez’in faiz indirimi... Merkez Bankası’nın son indirimiyle gösterge faiz yüzde 14’e geriledi. Ama konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredi faizleriyle gösterge arasında makas açık.
30.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Piyasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut piyasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.