Konut Satışı

Konut Satışı

Son dakika konut satışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut satışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut satışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Satışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut satışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.711 konut satışı haberi bulunmuştur. Tüm konut satışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
TOKİ'den 26 ilde konut satışı! 2024 TOKİ başvuruları başladı mı?
TOKİ'den 26 ilde konut satışı! 2024 TOKİ başvuruları başladı mı? TOKİ konutları başvuruları başladı mı? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 26 ilde 123 konut ile 29 ilde 296 iş yerini açık artırma yöntemiyle satacak. "TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru nasıl yapılır?" sorularına çevrildi. İşte açık artırma tarihi...
27.01.2024 Gündem
Ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı uyarı geldi! Fiyatlar artacak
Ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı uyarı geldi! Fiyatlar artacak Yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede attığı adımlar sonrası ipotekli konut satışlarında gerileme sürerken, ekim ayında ipotekli konut satışı 5 bin 577 adet oldu. Öte yandan artan maliyetler nedeniyle konut üreticilerinin maliyeti düşürme imkanı söz konusu değil. Metrekare maliyetlerin 700 doları bulduğu, önümüzdeki dönemde işçi, akaryakıt, enerji maliyeti nedeniyle konut maliyetlerinin artacağını düşünüyoruz.
17.11.2023 Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor Deprem sonrası azalan yapı stoku ve yaşanan göç dalgası konut fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde en çok konut satışı yapılan 30 ilde en yüksek fiyat artışı Hatay, Ankara ve Elazığ’da görüldü. Hatay’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 158, Ankara’da yüzde 126, Elazığ’da ise yüzde 124 arttı. Üç büyük ilde en düşük artış ise İstanbul’da gerçekleşti. İkinci el konut fiyatlarında ise indirim rüzgarı esmeye başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü Yüksek faiz oranları nedeniyle azalan kredili konut satışı, BDDK’nın ikinci evini alacaklar için getirdiği kısıtlama ile dip yaptı. Eylülde ülke genelinde konut satışları yıllık yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, kredili satışın payı yüzde 8.2’de kaldı. Böylece kredili satışta Ocak 2019’dan bu yana en düşük oran görüldü.
17.10.2023 Ekonomi
Konut satışlarında düşüş sona erdi: Yabancıya satış azaldı
Konut satışlarında düşüş sona erdi: Yabancıya satış azaldı Konut satışlarında şubattan bu yana süren düşüş serisi sona erdi. Temmuzda ülke genelinde konut satışı yüzde 16.7 artarak 109 bin 548 oldu.
17.08.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
GYODER’den kiraları düşürecek formül
GYODER’den kiraları düşürecek formül Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
20.07.2023 Ekonomi
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 azalarak 113 bin 276 oldu.
15.06.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere fiyat uyarısı! 'Elinizde paranız varsa alın'
Ev almak isteyenlere fiyat uyarısı! 'Elinizde paranız varsa alın' Yatırım yapmak ya da oturmak için ev almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Seçim döneminin sona ermesi ile birlikte gayrimenkul sektöründeki gelişmeler de yakından takip ediliyor. Seçim öncesinde çok sayıda kişi tereddüt ederek ev almaya yanaşmadı. Satışları, konut kredisi sorunları ve fiyatların yükselmesi de doğrudan etkiledi. Peki önümüzdeki dönemde ev fiyatları artacak mı? Uzman isim sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ev satın almak isteyenler için de tavsiye verdi. İşte detaylar...
9.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kirada fahiş fiyatın önüne geçilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kirada fahiş fiyatın önüne geçilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fahiş kira artışlarına karşı adımların atılacağını söyleyen Erdoğan, "85 milyon insanı bir avuç insanın kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Fahiş fiyata onları asla kurban etmeyeceğiz." dedi.
25.05.2023 Ekonomi
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı Mersin’de konut satışları 2023 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,5, yabancılara ise yüzde 60,3 oranında azaldı. Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, konut satışlarında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizerek, "Bunun nedenini biz artçıları halen devam eden depreme bağlıyoruz. Kırsala, yaylalık bölgelere, müstakil evlere ciddi bir talep var. Vatandaşlar yüksek katlı binalardan oturmaktan korkuyor" dedi.
17.05.2023 Yaşam
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi Türkiye genelinde mart ayında konut satışı geçen yıla göre yüzde 21.4 geriledi ve 105 bin 476 oldu. Depremin etkilediği illerde düşüşler yüzde 90’ı aşarken, beklenen İstanbul depremi de şehirde etkisini gösterdi.
18.04.2023 Ekonomi
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azalıp 105 bin 476 olduğunu açıkladı.
17.04.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede Deprem konut satışlarını da etkiledi. Yaşanan felaket ev satışlarında sert düşüşe yol açtı. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan kampanya 24 Şubat’ta devreye girdi ama geçen ay yapılan satışlara olumlu yansımadı. Kredi faizinin yüzde 0.69’a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı kampanya ile mart satışlarında toparlanma bekleniyor. İşte konut sektöründe son durum...
16.03.2023 Ekonomi
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 azalarak 80 bin 31 oldu.
15.03.2023 Ekonomi
Diyarbakır’da konut satışı ve kiralardaki fahiş artışa soruşturma
Diyarbakır’da konut satışı ve kiralardaki fahiş artışa soruşturma Diyarbakır’da konut satış ve kiralama bedellerinde son günlerde ciddi artışlar yaşandığının tespit edilmesi üzerine başsavcılıkça soruşturma başlattı.
28.02.2023 Gündem
'Yeni Evim' kampanyasında dikkat çeken detay! Bunu yapan ev sahipleri kampanyadan men ediliyor
'Yeni Evim' kampanyasında dikkat çeken detay! Bunu yapan ev sahipleri kampanyadan men ediliyor 'Yeni Evim' kampanyası ile ilgili bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıktı. Fahiş fiyat oyunu yapan müteahhit ve ev sahipleri kampanyadan men edilip cezalarla karşı karşıya kalıyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konuyla ilgili detaylardan bahsederek, "Yeni Evim kampanyası sonrası fahiş fiyat artışı yapan ev sahipleri tespit edilmesi halinde, projeden men ediliyor" ifadelerini kullandı.
24.01.2023 Ekonomi
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nca, orta gelirli vatandaşlara konut için düşük faizli kredi imkanı sağlayan kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda sunum yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Program kapsamında kullanılacak finansman tutarları için; 2 milyon TL'ye kadar 0,69, 2 ila 4 milyon TL aralığı için 0,79, 4 ila 5 milyon TL aralığı için 0,99 faiz oranı öngörülmüştür” dedi.
23.01.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Konut satışlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen değişti
Konut satışlarıyla ilgili flaş gelişme! Resmen değişti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı genelinde konut satışlarının 2021 yılı geneline göre yüzde 0,4 azalırken, 1 milyon 485 bin 622 konutun satıldığını açıkladı.
17.01.2023 Ekonomi
Yeni evim kampanyası başvuru sitesi 2023! Yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri?
Yeni evim kampanyası başvuru sitesi 2023! Yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri? Yeni evim kampanyasına başvurular başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla hayata geçen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyasına başvuruların başlamasıyla kampanya hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Yeni evim kampanyası başvuru sitesi ne, yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri?
17.01.2023 Ekonomi
Orta gelir konut kampanyası hanehalkı geliri ne kadar olmalı, Hane halkı geliri kaç TL?
Orta gelir konut kampanyası hanehalkı geliri ne kadar olmalı, Hane halkı geliri kaç TL? TOKİ Orta Gelir Konut kampanyası detayları netleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Evim Konut Finansman Programı” kampanyasının şartlarını düzenlediği basın toplantısında başvuru tarihi, şartları, kimlerin kampanyadan yararlanacağı açıklandı. Yapılan açıklamada “15 yıl boyunca enflasyon oranı veya gelirdeki değişimler ne olursa olsun, taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek; hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine bile düşecek.” İfadesi hane halkı geliri hakkında araştırma yapılmasına neden oldu. Peki, Hane halkı geliri ne kadar olmalı, orta gelir konut kampanyası hanehalkı geliri kaç TL?
5.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Satışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut satışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.