Konut Satışları

Konut Satışları

Son dakika konut satışları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut satışları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut satışları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Satışları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut satışları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.147 konut satışları haberi bulunmuştur. Tüm konut satışları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu Son açıklanan raporlara göre, Türkiye'deki konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesine düşerken, konut fiyatlarındaki yıllık düşüş %122'ye ulaştı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, sektördeki bu ani düşüşün nedenlerini ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
11.04.2024 Ekonomi
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler Türkiye genelinde konut satışları ile ilgili çarpıcı veriler gelmeye devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre 2023 yılı genelinde İstanbul’da en çok konutun satıldığı ilçe belli oldu. Öte yandan son 1 yıldaki değişim İstanbul genelinin altında, fiyatların son 1 yılda enflasyona göre çok az arttığını söyleyebiliriz. Özellikle satılık konutlarda değişim yüzde 25 civarında oldu. Kiralıkta ise fiyatlar çok daha yüksek arttı. İstanbul ortalamasına göre kira fiyatları Esenyurt’ta düşük, bugün için metrekare olarak 100 TL seviyelerinde alternatifler bulmak mümkün. Son 1 yılda kiralar yüzde 65 seviyelerinde artarken, satışlar ise son 1 yılda yüzde 25 arttı. Peki İzmir ve Ankara’da durum ne? 3 büyükşehirde fiyatlar ne durumda? İşte detaylar...
3.04.2024 Ekonomi
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 6 aylık seri son buldu
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 6 aylık seri son buldu Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye genelinde konut satışları şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.3 artarak 93 bin 902 oldu. Baz etkisi devreye girerken 6 aydır satışlarda süren düşüş serisi sona erdi.
15.03.2024 Ekonomi
Konut satışlarında ibre tersine döndü! Son 11 ayın en düşük seviyesinde
Konut satışlarında ibre tersine döndü! Son 11 ayın en düşük seviyesinde Ev satın alacakları yakından ilgilendiriyor. Konut satışında yeni yıla düşüşle başlandı. Ocak ayında ülke genelinde konut satışları yıllık yüzde 17.8 azalarak 80 bin 308 oldu. Böylece son 11 ayın en düşük satışı gerçekleşti. İşte detaylar...
17.02.2024 Ekonomi
Konutta rüzgar tersine döndü! Satışlar resmen değişti, 1.2 milyon bandına düştü
Konutta rüzgar tersine döndü! Satışlar resmen değişti, 1.2 milyon bandına düştü Konutta 2023 yılı karnesi açıklandı. Geçen yıl konut satışları yıllık yüzde 17.5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 oldu. Böylece son 9 yılın en düşük satışı gerçekleşti. Yüksek faizin etkisiyle banka kredili satışlar tarihin en kötü seviyesine geriledi.
20.01.2024 Ekonomi
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor Satılık konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızlarında yavaşlama başladı. TCMB verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 arttı. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı görüldü. 3 büyük ilde kiralar da eski hızında yükselmiyor. Kiralar İstanbul’da ekim ve kasımda 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. Ankara’da yüzde 21’e kadar yükselen aylık artış 30 ay sonra düşüşe geçti. İzmir’de çift haneli artışlar geride kaldı.
19.12.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü Yüksek faiz oranları nedeniyle azalan kredili konut satışı, BDDK’nın ikinci evini alacaklar için getirdiği kısıtlama ile dip yaptı. Eylülde ülke genelinde konut satışları yıllık yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, kredili satışın payı yüzde 8.2’de kaldı. Böylece kredili satışta Ocak 2019’dan bu yana en düşük oran görüldü.
17.10.2023 Ekonomi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi Sosyal medyada domateslerin kasa kasa çöpe atıldığı görüntüler bir andan gündem oldu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, domateslerin çöpe döküldüğüne dair sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından gerekli inceleme ve denetimleri gerçekleştirdi. Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
18.08.2023 Yaşam
Ticaret Bakanlığı etiket denetimi! Ceza yağdı
Ticaret Bakanlığı etiket denetimi! Ceza yağdı Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi kapsamında yapılan denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 358 milyon 776 bin 876 lira ceza kesildi.
18.08.2023 Gündem
Fiyatlar yüzde 120 arttı! Talep resmen patladı, uzmanlardan kritik uyarı geldi
Fiyatlar yüzde 120 arttı! Talep resmen patladı, uzmanlardan kritik uyarı geldi Satılık konut fiyatlarındaki artış nedeniyle özellikle yatırım amaçlı ev almak isteyenler arsaya yöneldi. Yılın ilk 6 ayında konut satışları yüzde 22 gerileyerek yaklaşık 566 bin olurken, konut dışı gayrimenkul satışı 800 bine yaklaştı. İlginin sürmesini bekleyen uzmanlar, ‘Araştırmadan almayın’ diyor. Arsaya olan talep ise fiyatlara da yansıdı. Fiyatlarda yüzde 120'ye varan artış görüldü.
30.07.2023 Ekonomi
Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor
Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından az hasarlı konutların tercih edilmediğini belirterek, "Ancak konutların hasar durumları netleşti. Ciddi anlamda bir konut sıkıntısı ortaya çıktığı için; az hasarlı bina, kolonlarında bir sıkıntı yoksa iç ve dış tadilatları yapılmaya başlandı. Şu anda hem kiraya veriliyor hem de satışı yapılabiliyor" dedi.
30.06.2023 Yaşam
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı
Türkiye genelinde Mayıs ayı için konut satış rakamları açıklandı Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 azalarak 113 bin 276 oldu.
15.06.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe seçim fırsatçılığı! Ev alacak herkesi ilgilendiriyor
Gayrimenkul sektöründe seçim fırsatçılığı! Ev alacak herkesi ilgilendiriyor Ev sahibi olma hayali kuranları çok yakından ilgilendiriyor. Konut satışları son dönemde geriledi. Evini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ev alacak vatandaşı uyarıyor.
27.05.2023 Ekonomi
Konutta fiyat artışı hız kesti! Oran verildi
Konutta fiyat artışı hız kesti! Oran verildi Konut satışları son aylarda düşüş gösteriyor. Artan fiyatlar nedeniyle alıcı kitlesinin daralması, yatırım amaçlı alımların azalması, deprem felaketi ve seçimler talepteki düşüşte ana etkenler oldu. Düşen taleple konut fiyatları gerilemedi ancak fiyat artış hızında düşüş başladı.
26.05.2023 Ekonomi
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı Mersin’de konut satışları 2023 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,5, yabancılara ise yüzde 60,3 oranında azaldı. Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, konut satışlarında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizerek, "Bunun nedenini biz artçıları halen devam eden depreme bağlıyoruz. Kırsala, yaylalık bölgelere, müstakil evlere ciddi bir talep var. Vatandaşlar yüksek katlı binalardan oturmaktan korkuyor" dedi.
17.05.2023 Yaşam
Kiralık ve satılık daire fiyatları ile ilgili flaş açıklama! 'Gerileme bekliyoruz'
Kiralık ve satılık daire fiyatları ile ilgili flaş açıklama! 'Gerileme bekliyoruz' Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nisanda sert düştü. Ülke genelinde konut satışları nisan ayında yüzde 35.6 azalarak 85 bin 652 oldu. Yabancıya satışta da yüzde 60’lık gerileme ile son 23 ayın en düşük aylık performansı gerçekleşti Peki bu sert düşüş fiyatlara nasıl yansıyacak? Satılık ev fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...
17.05.2023 Ekonomi
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 35 azaldı, işte ev fiyatlarının düştüğü iller
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 35 azaldı, işte ev fiyatlarının düştüğü iller Konut fiyatlarıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeni rakamlar resmen belli oldu. Ev alacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Konut Satış İstatistikleri’ni paylaştı. Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652 oldu. İşte haberin detayları...
16.05.2023 Ekonomi
Ev alacaklara kritik uyarı: 'Fiyatlar artacak, alım fırsatı sürüyor'
Ev alacaklara kritik uyarı: 'Fiyatlar artacak, alım fırsatı sürüyor' Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından konut talebinde tercihler değişti. Depremler sonrasında konut satışları düşüşe geçerken, deprem riski yüksek bölgelerden kaçış isteği istatistiklere de yansıdı. Deprem riski düşük illerde müteahhitler dairelerini daha temel atmadan satıyor. Fiyatlarda ise yüzde 200'e varan artış görülüyor.
30.04.2023 Ekonomi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi Türkiye genelinde mart ayında konut satışı geçen yıla göre yüzde 21.4 geriledi ve 105 bin 476 oldu. Depremin etkilediği illerde düşüşler yüzde 90’ı aşarken, beklenen İstanbul depremi de şehirde etkisini gösterdi.
18.04.2023 Ekonomi
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı
TÜİK: Martta 105 bin 476 konut satıldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azalıp 105 bin 476 olduğunu açıkladı.
17.04.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede Deprem konut satışlarını da etkiledi. Yaşanan felaket ev satışlarında sert düşüşe yol açtı. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan kampanya 24 Şubat’ta devreye girdi ama geçen ay yapılan satışlara olumlu yansımadı. Kredi faizinin yüzde 0.69’a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı kampanya ile mart satışlarında toparlanma bekleniyor. İşte konut sektöründe son durum...
16.03.2023 Ekonomi
Sel felaketini yaşayan Bozkurt yeniden inşa edildi: Yapı stokunun yüzde 50’si yenilendi
Sel felaketini yaşayan Bozkurt yeniden inşa edildi: Yapı stokunun yüzde 50’si yenilendi Batı Karadeniz'de 2021 yılında yaşanan sel felaketinde en ağır hasarı gören Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapı stokunun yaklaşık yüzde 50’si yenilenendi. 649 konut, 123 iş yeri, sanayi sitesi ve altyapısı yeniden inşa edilen Bozkurt'taki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kaymakam Murat Atıcı, "Neredeyse yok olmuş bir ilçeyi yeni baştan, devletin gücüyle, AFAD’ımızla, Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızla inşa ettik" dedi.
15.03.2023 Gündem
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı
Konut satışları Şubat ayında yüzde 18 azaldı Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 azalarak 80 bin 31 oldu.
15.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Satışları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut satışları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.