Konut Fiyatı

Konut Fiyatı

Son dakika Konut fiyatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Konut fiyatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Konut fiyatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Fiyatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut fiyatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.613 konut fiyatı haberi bulunmuştur. Tüm konut fiyatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir Ev ve konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında arttı. 3 büyük ilde konut fiyatlarının son bir yılda en çok arttığı il ise Ankara oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarında ‘acil satılık’ dönemi! İndirime neden oldu
Ev fiyatlarında ‘acil satılık’ dönemi! İndirime neden oldu Piyasalarda seçim öncesi yavaşlayan hareket, satılık konut tarafında da kendini gösteriyor. Fiyatlarda yeni bir yükseliş ya da düşüş yok. Ancak acil satılık ilanlarında yüzde 5’e kadar bir gevşeme fark ediliyor. İşte ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesinin detayları...
26.04.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
TOKİ 2022 başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi ve yatırma!
TOKİ 2022 başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi ve yatırma! Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlar, konut, iş yeri ve arsa sahibi olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başvuruların 14 Eylül’de başlayacağını ve ekim ayı sona kadar sürecini aktardı. 81 ilde 608 bin TL'ye sahip 2+1 fiyatlı konutlara aylık 2 bin 280 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecekken, 3+1 konut fiyatı 850 bin lirada 3 bin 187 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. Peki, TOKİ başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır?
16.09.2022 Ekonomi
Aylık 2280 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı! Detaylar resmen duyuruldu
Aylık 2280 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı! Detaylar resmen duyuruldu Ev sahibi olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi duyuruldu. Çok düşük taksitlerle ev sahibi olunabilecek. Dev konut projesinin 2+1 ve 3+1 seçeneği bulunuyor. Toplam fiyat ve kampanyadan faydalanma şartları belli oldu. Belirlenen toplam konut ücretinin yüzde 10’u peşin olarak alınacak. Taksit ödemeleri ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacak. Başvurular yarın itibarıyla alınacak. İşte detaylar...
13.09.2022 Ekonomi
Konut ve kira fiyatları için flaş hamle! Bakan Kurum duyurdu: 50 bin yeni konut geliyor
Konut ve kira fiyatları için flaş hamle! Bakan Kurum duyurdu: 50 bin yeni konut geliyor Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz! İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüştürülecek. 50 bin yeni konut demek. Yönetmeliğimiz yayımlandı" dedi. Öte yandan Bakan Kurum İstanbul'da sosyal konut projesi kapsamında son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Kurum yeni konut kampanyasının eylül ayında başlayacağını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira desteğinin yüzde 30 artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.
18.08.2022 Ekonomi
Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman başlayacak? Bakan Murat Kurum açıkladı!
Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman başlayacak? Bakan Murat Kurum açıkladı! 2022 yılının başından bu yana artan konut fiyatları ve kiralar nedeniyle vatandaş zorlu bir dönemden geçiyor. Hükümet özellikle kiralamalar ile ilgili düzenleme yaparken önlenemeyen artışlar hükümetin gündeminde yer almaya devam ediyor. Konut fiyatları ve kiraları düşürecek yeni çalışma yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konut açığını kapatmak ve kiraları düşürecek yeni bir konut kampanyası başlatıyor. Kampanyada faiz ve alım desteği gibi ayrıntılar da düşünüldü. Açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptı. Peki, Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman? Emlak Konut konut kampanyasına katılacak firmalar belli oldu mu? Yeni konut kampanyası nasıl olacak, şartlar ne? İşte Bakan Kurum’un yeni konut kampanyası ile ilgili açıklamaları…
17.08.2022 Ekonomi
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zamların ardından değişti, BDDK’nın kredi hamlesi sonrası...
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zamların ardından değişti, BDDK’nın kredi hamlesi sonrası... Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Mayıs ayından bu yanan ilk kez oldu. Vatandaşlar yüzde 200’lere dayanan konut fiyatlarındaki artışın ne zaman geri çekileceğini merak ederken çok kritik veriler ortaya çıktı. Mayıs ayında zirve yapan konut fiyat artış hızının düşüşe geçtiğini belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK’nın kredi hamlesi ile alıcı sayısının azaldığını, yatırımlık konutu olanları ise gelir vergisi korkusu sardığını söyledi. İstanbul’da şu an 17 bin lira olan metrekare fiyatlarının ise yıl sonunda 22 bin liraya çıkabileceği öngörülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
4.08.2022 Ekonomi
Konut ve ev fiyatları uçuşa geçti metrekare fiyatı 50 bin liraya yaklaştı!
Konut ve ev fiyatları uçuşa geçti metrekare fiyatı 50 bin liraya yaklaştı! Konut ve ev fiyatları güncellendi. Yılın ilk altı ayına ilişkin yapılan araştırmaya göre fiyatlar ortalama yüzde 134 artarken, değeri en fazla artan ilçe Beşiktaş il ise Muğla oldu. İşte konutta yatırımcısının yüzünü güldüren il ve ilçeler..
27.07.2022 Ekonomi
Türkiye'nin en değerli ve en gelişmiş ilçeleri belli oldu!
Türkiye'nin en değerli ve en gelişmiş ilçeleri belli oldu! En değerli ve en gelişmiş ilçeler açıklandı. Gelişmişlik sıralamasında listenin ilk 10'unda İstanbul, Ankara ve Bursa'dan ilçeler yer alırken İzmir'den tek bir ilçe bile sıralamaya giremedi. Konut değerleme istatistikleri doğrultusunda yapılan çalışma ile Türkiye’nin en değerli ilçeleri ortaya çıktı.
6.07.2022 Ekonomi
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar...
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar... Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Konut kredileriyle ilgili yeni kararlar alındı. Kredilerde flaş değişiklik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık...
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık... Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili flaş değişlik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90...
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90... Ev sahibi almayı düşünen milyonları ilgilendiren gelişme! Ev kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni yönetmelik ortaya çıktı, tamamen değişti. Şartlar belli oldu, limitler de güncellendi. Yeni dönem başladı, artık bazı konutlarda yüzde 90’a kadar kredi imkanı sağlanıyor. BDDK konut kredilerine yönelik düzenlemeye gitti. Buna göre kredilerde binaların enerji verimliliği de etkili olacak. Peki 2 milyonluk ev A sınıfıysa ne kadar kredi çıkacak? Aylık taksiti ne olacak? İşte BDDK’nın konut kredisi ile ilgili yeni kriterleri...
24.06.2022 Ekonomi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti
Ege’ye konut akını başlıyor! Firmalar harekete geçti Değişen konut talebi ve uzaktan çalışma, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşları tersine göçe yönlendirdi. Talebi gören gayrimenkul firmaları da harekete geçti. Onlarca firma Bodrum, Çeşme ve Urla’da yeni yatırım için kolları sıvadı. Milyarlık yatırımlarla binlerce konut yolda...
22.05.2022 Ekonomi
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı...
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir kiralardaki fahiş artış vatandaşların ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kira bedelleri asgari ücretle yarışır hale geldi. Mülk sahipleri ise yasal kira artış oranlarını yetersiz bularak ya kiracılarından belirlenen oranların üzerinde kira artışı talep ediyor ya da çeşitli gerekçelerle kiracısını çıkarıp konutunu daha yüksek ücretlerle kiraya vermek istiyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken kiralık ev sayısının doğru orantılı olarak artmaması kiralara yapılan fahiş zammın en büyük nedeni. Arz talep arasındaki dengesizliğe, fırsatçı ev sahiplerinin talepleri de eklenince kiralık ev fiyatları katladı. Birçok kiracı şehir merkezine uzak noktalarda ev arayışına girdi. Sadece kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçti. Pandemide uzaktan çalışma modeline geçiş ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Tüketicinin talebi sahil kentlerine kayınca hem kiralık ev hem de satılık konut fiyatları bu kentlerde de hızla yükseldi. Sahillerde ev fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. İstanbul'da ortalama m2 satış fiyatı 12 bin iken, Muğla'da 18 bini geçti. Peki en yüksek kira artışı hangi illerde görüldü? Satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı iller hangileri? İşte ev sahibi ve kiracı herkesi çok yakından ilgilendiren konunun detayları…
10.05.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının... Satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar astronomik seviyelere çıktı, ev almak imkansız hale geldi. Son bir yılda fiyatlar arttı ancak özellikle 4 aydır yaşanan fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatında dört ayda iki katına çıkan artışlar yaşandı. Kur artışından kaynaklı artan maliyetler, pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle ülke genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL'yi, İstanbul'da ise 13 bin TL'yi geçti. Hızla artan maliyetler satılık konut fiyatlarına doğrudan yansıyor. Rekor fiyat artışları kiraları da etkiliyor. Adeta bir kısır döngü içine girildi. Vatandaşlar konut fiyatları düşecek mi yoksa yükselmeye devam mı edecek sorularını araştırıyor. Acilen faiz oranlarının düşürülmesi ve mortgage kredisinin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamalar ve gelişmeler...
25.04.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere kötü haber! Yeni zam dalgası! Görülmemiş gelişme
Ev almak isteyenlere kötü haber! Yeni zam dalgası! Görülmemiş gelişme Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa kötü haber! Yeni zam dalgası. Böylesi tarihte görülmedi. Buna göre 2021 yaz aylarından kasım ayına kadar Türkiye genelinde konut satış fiyatı ortalaması büyükşehirlerin ve sahil şehirlerinin etkisiyle 450 bin lira bandında bulunuyor. Ancak aralık ayında hızlı bir artış görülüyor. Buna göre ülke genelinde ortalama konut satış fiyatı bir anda 680 bin liraya çıkıyor. Mart ayında ise yeni bir dalga geliyor. Buna göre martta Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 998 bin lira ile yeni bir tarihi seviye gösteriyor.
22.04.2022 Ekonomi
Ev alacaklara müjde! Ev fiyatları düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim! Ve belli oldu
Ev alacaklara müjde! Ev fiyatları düşüyor! Ev fiyatlarına büyük indirim! Ve belli oldu Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev fiyatları düşüyor. Ev fiyatlarına büyük indirim geliyor. Büyük KDV indirimi sonrası konutta yeni hesap! Yeni sistemle fiyatlarda ciddi düşüş olacak. Satın alınan konut, nerede olursa olsun metre karesine göre değişen, aynı kademeli KDV uygulamasına tabi olacak. Yani net alanı 150 metre kareyi aşmayan yerlerde KDV oranı %8 olacak. Bu büyüklüğü aşan konutların ilk 150 metre karesi için %8, aşan kısmı için %18 KDV uygulanacak. Bugüne kadar 150 metrekarenin üzerinde olan tüm konutlarda KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanıyordu. Yani 150 metrekarelik bir ev için yüzde 8 KDV ödenirken 151 metrekarede bu oran yüzde 18'e çıkıyordu. Böylece 150 metrekare ve fiyatı 1 milyon lira olan bir konutun KDV'si 80 bin lira iken aynı ev 151 metre kare olduğunda 180 bin liraya çıkıyordu. Yani 1 metrekare için vatandaş 100 bin lira daha fazla KDV ödemiş oluyordu. Yeni sistemde ise metrekare birim fiyatı üzerinden hesaplama yapılacak. Evin fiyatı 1 milyon lira, büyüklüğü ise 155 metrekare. Bu durumda evin bir metrekaresi 6.452 TL'ye geliyor ( 1.000.0007 155). 150 metrekarenin fiyatı ise 967.800 TL'yi buluyor( 150X6.452). Buna göre 150 metrekarenin KDV'si 77.424 TL oluyor ( 967.800 X % 8), Kalan 5 metrekarenin fiyatı ise 32.260 TL oluyor. ( 6.452 X 5), 5 metrekarenin KDV'si ise 5.806 TL olarak hesaplanıyor. ( 32.260 X % 18) Bu durumda vatandaş toplam 83.230 TL'ye çıkıyor. Vatandaş 180 bin lira yerine 83.230 TL ödüyor. Vatandaşın KDV kazancı 96.769 TL'yi buluyor. Ev fiyatlarıyla son dakika tüm gelişmeler...
29.03.2022 Ekonomi
Ev satışlarında yeni dönem! Artık değişiyor, 3 yıl ve KDV...
Ev satışlarında yeni dönem! Artık değişiyor, 3 yıl ve KDV... Ev ve iş yeri alacakları yakından ilgilendiriyor. Satışlarda yeni dönem. 3 yıla çıkacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ‘vergi ve ekonomi paketi’ görüşülecek. Görüşülecek konular arasında dikkat çekici olan ise yabancıların iş yeri ve konut satışlarına ilişkin alınacak karar olacak. Buna göre yabancılara konut veya iş yeri teslimlerinde KDV'den istisna tutulmak için bir yıllık elde tutma şartı 3 yıla çıkarılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
27.03.2022 Ekonomi
Ev alacaklara kötü haber! Fiyatlar ikiye katlandı! 81 ilde...
Ev alacaklara kötü haber! Fiyatlar ikiye katlandı! 81 ilde... Ev almak isteyen milyonlara kötü haber geldi. Satılık konut metrakare fiyatlarına zam geldi. Geçen yılın Şubat ayına göre Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare cari fiyatı yüzde 119,3 artarak 7 bin 965 TL oldu. Satılık konut ilan metrekare cari fiyatları aynı dönemde İstanbul’da yüzde 137,9, Ankara’da yüzde 105,5 ve İzmir’de yüzde 104,5 artış gösterdi. Ortalama satılık konut metrekare fiyatları İstanbul’da 11 binde 578 TL, Ankara’da 5bin 137 TL, İzmir’de ise 8bin 947 TL oldu.
12.03.2022 Ekonomi
TOKİ Sancaktepe başvurusu nasıl yapılır? TOKİ Sancaktepe ev fiyatları belli oldu mu?
TOKİ Sancaktepe başvurusu nasıl yapılır? TOKİ Sancaktepe ev fiyatları belli oldu mu? TOKİ duyurdu! Başvurular 21 Mart’ta başlıyor! 420 konutluk proje için şartlar ve fiyatlar belli oldu. TOKİ’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik projesinde başvuru tarihi açıklandı. Peki, TOKİ Sancaktepe başvurusu nasıl yapılır? TOKİ Sancaktepe ev fiyatları belli oldu mu? TOKİ Sancaktepe projesi nerede? Sancaktepe TOKİ 2022 başvurusu nereden yapılır? İşte TOKi başvuruları için yapmanız gerekenler…
11.03.2022 Ekonomi
TOKİ resmen duyurdu! 21 Mart'ta başlıyor, başvurular e-Devlet üzerinden...
TOKİ resmen duyurdu! 21 Mart'ta başlıyor, başvurular e-Devlet üzerinden... TOKİ duyurdu, 21 Mart tarihinde başlıyor, başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Kura çekilişi ise 31 Mayıs'ta yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara yönelik İstanbul Sancaktepe’de 2+1 ve 3+1 nitelikte yapılacak 420 konutluk proje için 21 Mart’ta başvuruların başlayacağını açıkladı. 2+1 konutlar konutlar ortalama 1 milyon 430 bin olacak, yüzde 30 peşinatla 8 bin 342 lira taksitle 120 aya varan vadelerden, 3+1 konutlar 1 milyon 680 bin, yüzde 30 peşinatla 9 bin 800 lirada taksitle 120 aya varan vade seçenekleriyle satılacak.
10.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Fiyatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut fiyatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.