Gazete Vatan Logo

Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman başlayacak? Bakan Murat Kurum açıkladı!

2022 yılının başından bu yana artan konut fiyatları ve kiralar nedeniyle vatandaş zorlu bir dönemden geçiyor. Hükümet özellikle kiralamalar ile ilgili düzenleme yaparken önlenemeyen artışlar hükümetin gündeminde yer almaya devam ediyor. Konut fiyatları ve kiraları düşürecek yeni çalışma yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konut açığını kapatmak ve kiraları düşürecek yeni bir konut kampanyası başlatıyor. Kampanyada faiz ve alım desteği gibi ayrıntılar da düşünüldü. Açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptı. Peki, Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman? Emlak Konut konut kampanyasına katılacak firmalar belli oldu mu? Yeni konut kampanyası nasıl olacak, şartlar ne? İşte Bakan Kurum’un yeni konut kampanyası ile ilgili açıklamaları…

Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman başlayacak? Bakan Murat Kurum açıkladı!

Konut açığı ve enflasyon nedeniyle artan kira fiyatları 2022 yılı başından bu yana Türkiye’nin gündeminde olmaya devam ediyor. Hükümet özellikle artan kira fiyatları ile ilgili düzenleme ve artış oranı ile ilgili adım atmış vatandaşın sorunu için çözüm yolları için çalışmalara başlamıştı. Hükümet konut ve kiralamaya yönelik yeni çalışma yapıyor. Açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyuran Bakan Kurum, kampanyada sunulan faiz ve alım desteği ile konut fiyatı ve kiraların daha da düşeceğini söyledi. Peki, Konut fiyatları ve kiralar düşecek mi? Konut kampanyası ne zaman? Emlak Konut konut kampanyasına katılacak firmalar belli oldu mu? Yeni konut kampanyası nasıl olacak, şartlar ne? İşte Bakan Kurum’un yeni konut kampanyası ile ilgili açıklamaları…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi teslim töreninde konuştu. Yeni bir konut kampanyasını başlatacaklarını açıklayan Bakan Kurum, çalışma ile ilgili detayları paylaştı.

Haberin Devamı

KONUT FİYATLARI VE KİRALAR DÜŞECEK Mİ?

Bakan Kurum, yeni bir konut kampanyası ile faiz ve alım desteği sağlanacağını bu kampanya ile konut fiyatı ve kiraların daha da düşeceğini söyledi.

KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Projede pek çok firmanın yer alacağını duyuran Bakan Kurum, yeni konut kampanyasının eylül ya da ekim ayında başlatacaklarının müjdesini verdi.

YENİ KONUT KAMPANYASI NASIL OLACAK, ŞARTLAR NE?

Emlak Konut öncülüğünde başlayacak kampanya ile ilgili detayları açıklayan Bakan Kurum, kampanyada faiz ve alım desteği olacağını duyurdu. Kampanyaya katılan firmalar süre boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü verecek. Bu süreçte, bireysel kentsel dönüşümde şu an İstanbul'da bin 150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla bin 500 lira olacak. Bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek.