Köle

Köle

Son dakika köle haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan köle ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını köle haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Köle

haberleri sayfasında son dakika yaşanan köle gelişmeleri de dahil olmak üzere 843 köle haberi bulunmuştur. Tüm köle haberleri aşağıda listelenmiştir.
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir?
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir? Feodalite aynı zamanda derebeylik olarak da bilinmektedir. Tarih kitaplarında ve tarih derslerinde sıklıkla karşılaşılmakta olan feodalite ifadesinin Orta Çağ'da etkili bir sistem olduğu söylenebilir. Tarihin birçok evresinde karşılaşılabilen feodalite ifadesinin ekonomik, toplumsal ve siyasal bir örgütleniş biçimi olduğu bilinmektedir. Feodalite düşüncesinin benimsenmesi feodalizm olarak da ifade edilebilir. Feodalite de yönetim daha çok toprak üretimine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Orta Çağ Avrupa'sında görülmekte olan feodalite rejiminin eşitsizlik terimine dayanan bir yönetim olduğu ifade edilebilir. 
22.04.2024 Gündem
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Eşini 5 kurşunla öldürdü, çocuğunun dilini yaktı, avukatı 'Kötü bir insan değil, kibar, zavallı biri' diyerek savundu
Eşini 5 kurşunla öldürdü, çocuğunun dilini yaktı, avukatı 'Kötü bir insan değil, kibar, zavallı biri' diyerek savundu Bayrampaşa'da 15 yıldır evli olduğu 34 yaşındaki eşi Meryem Çap’ı silahla 5 kurşunla öldüren, çocuğunun da dilini yaktığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Şeyhmus Çap ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında Çap, "Olaydaki silahı eşim bana doğum günü hediyesi olarak almıştı. Çocuğum yalan söylediği için eşim dilini yakmamı söyledi, ben de yaktım. O da kayıt almış, eşimin oyununa geldim. Ben cinayet işlemedim, bana cinayet işlettirdiler" dedi.
3.04.2024 Gündem
İftira İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İftira İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İftira İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İftira İle İlgili Hadisi Şerifleri... İftira, oldukça kötü ve dinimizce yasaklanmış bir olaydır. Ayrıca iftira hem yapan hem de kendisine iftira edilen kişiler için çok rahatsız edici bir tutumdur.
2.02.2024 Dini Bilgiler
Mimar Fergio beyin maskesi düştü! Ortaya 'köle' çıktı, videolar, müstehcen partiler...
Mimar Fergio beyin maskesi düştü! Ortaya 'köle' çıktı, videolar, müstehcen partiler... Fergio House operasyonunda gözaltına alınanlar arasında ‘özel’ partiler organize eden ve “Fergio Bey” takma adını kullanan Ferhat G. de var. Kendisini saygın bir işinsanı olarak tanıtan Ferhat G.’nin mimar olduğu ortaya çıktı. Paylaştığı videolarda maske takan ‘Fergio’, yanındakilere de ‘köle’ diye sesleniyor...
30.12.2023 Gündem
Mimar Fergio beyin maskesi düştü! Ortaya 'köle' çıktı, videolar, müstehcen partiler...
Mimar Fergio beyin maskesi düştü! Ortaya 'köle' çıktı, videolar, müstehcen partiler... Fergio House operasyonunda gözaltına alınanlar arasında ‘özel’ partiler organize eden ve “Fergio Bey” takma adını kullanan Ferhat G. de var. Kendisini saygın bir işinsanı olarak tanıtan Ferhat G.’nin mimar olduğu ortaya çıktı. Paylaştığı videolarda maske takan ‘Fergio’, yanındakilere de ‘köle’ diye sesleniyor...
30.12.2023 Gündem
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı günümüzde popüleritesini koruyan ve hala tercih edilen oldukça başarılı kitaplardan biri olarak karşımıza çıkar. Özellikle, M. Kemal Atatürk'ün de askeri okulların müfredatında görmeyi emrettiği bu kitabın kısa ve uzunluğu özeti de oldukça fazla tercih edilmektedir. 
15.12.2023 Eğitim
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi!
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, 'İkinci dünya savaşındaki gibi Nazilerin yaptığının benzeri Netanyahu tarafından Gazellilere karşı gerçekleştiriliyor." dedi.
27.11.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İslam düşmanlığı yapan ya da Avrupa'nın dünyanın herhangi bir yerinde yabancı düşmanlığı yapan faşistler, ırkçılar onlar sadece bir ideolojinin zehirlediği insanlar olarak değil, aslında kendilerini üstün diğerlerini ise aşağıda köle olarak gördüğü için bu tavırların içine giriyorlar. Bakın İsrail-Filistin arasındaki çatışma zamanında maalesef insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayriinsani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden sorunları çözemeyiz. Adam ne dedi? Hem de koskoca İsrail’in Savunma Bakanı. ‘Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz’ dedi. Çünkü beyler, kendileri üstün seçilmiş millet, dünyanın geri kalanları onlar da insan bile değil, onları hayvan olarak görüyorlar" dedi.
19.10.2023 Gündem
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti... Bugün İsrail olarak bilinen İsrailoğulları ile ilgili Kuran-ı Kerim'de pek çok ayet bulunmaktadır. Yahudiler ile ilgili bu ayetlerde İsrailoğulları ile ilgili mesajlar vardır. İşte Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
13.10.2023 Gündem
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan: O tarihi gecede kimin nerede durduğunu not ettik
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan: O tarihi gecede kimin nerede durduğunu not ettik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz şehitlerin yaşadığına inanan ve şehitleriyle yaşayan bir milletiz. Bu toprakların üstünde olandan daha fazlası toprağın altında yatıyor. Onların canlarına kastedenleri unutmamak bizim görevimizdir. O tarihi gecede kimin nerede durduğunu not ettik." dedi.
15.07.2023 Gündem
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
Antalya'da deniz manzaralı dairenin yıllık kirası 3,5 milyon lira
Antalya'da deniz manzaralı dairenin yıllık kirası 3,5 milyon lira Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde deniz manzaralı lüks daire için aylık 255 bin lira kira, Lara bölgesinde ise aylık 125 bin lira kira isteniyor. Depozito bedeli de dahil edildiğinde; Konyaaltı'nda daire kiralama bedeli yıllık 3,5 milyon lirayı aşarken, bu rakam Lara'da 1,5 milyon lirayı buluyor.
11.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre asla müsamahamız yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre asla müsamahamız yoktur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bu kadim coğrafyada tüm farklılıklarımızla inşallah kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bizim teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle bağı olanın milletimizle bağı olmaz." dedi.
10.05.2023 Gündem
'Üç Kız Kardeş'te Türkan ve Somer boşandı!
'Üç Kız Kardeş'te Türkan ve Somer boşandı! Kanal D’nin, yapımını Süreç Film, yapımcılığını Ali Gündoğdu ve İnci Gündoğdu'nun üstlendiği, İclal Aydın’ın satış rekorları kıran aynı isimli romanından uyarlanan dizisi 'Üç Kız Kardeş', 49'uncu bölümüyle de izleyiciden tam not aldı. Türkan'ın, Somer ile Mine'nin fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunması yeni bölüme damga vurdu. Türkan ve Somer'in kısa süreli evliliği tek celsede bitti.
10.05.2023 Magazin
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Yusuf Suresi genel olarak Hz. Yusuf'un hayatını konu alan Kuran'ın 12'inci suresidir. 111 ayetten oluşan bu surenin ilk 3 ayeti Medine'de ve geri kalanı ise Mekke'de indirilmiştir. Sure adını o zamanlar peygamber olan Yusuf'tan almıştır. Onun hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve bunlara ne denli sabrettiği asıl anlatılmak istenen konu, alınması gereken bir öğüt niteliğindedir. Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki, Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Yusuf Suresi kaç ayet, kaç sayfa? Yusuf Suresi meali nedir? İşte Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Mü'minun Suresi 118 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMü’minûn” kelimesinden almıştır. “el-Mü’minûn”, mü’minler demektir. Müşriklere son uyarı niteliğindeki bu sûrede, mü’minlerin zafere ulaşacakları, kötülerin cezaya çarptırılacağı konu edilmektedir. Peki, Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Müminun Suresi neyi anlatıyor? İşte Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
3.05.2023 Sureler
Bayramda kiralık araba fiyatları ile ilgili açıklama! Güne göre değişiyor
Bayramda kiralık araba fiyatları ile ilgili açıklama! Güne göre değişiyor Eskişehir’de bir oto kiralama firmasının sahibi olan Hasan Köle, Ramazan Bayramı tatilinde otomobil kiralamak isteyen vatandaşların rezervasyon işlemlerini erkenden yapması gerektiğini söylerken, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan bayram zamanında kiralık otomobil fiyatlarına da değinen isim, günlük, haftalık ve aylık olarak fiyatların değişkenlik gösterdiğini belirterek rakamları açıkladı.
4.04.2023 Ekonomi
Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı
Baldızı yerine balkonda çamaşır asan kadını vurmuştu! Karar çıktı İstanbul Bağcılar'da tartıştığı baldızının arkasından ateş eden ve balkonda çamaşır asan kadını başından vurduğu iddia edilen sanık Murat İşçi hakkında karar çıktı. İki ayrı suçtan toplam 6 yıl hapis cezası verilen sanık hakkında tahliye kararı çıktı.
10.03.2023 Yaşam
MHP lideri Bahçeli'den sert sözler:  HDP kapatılmalıdır
MHP lideri Bahçeli'den sert sözler: HDP kapatılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına ilişkin "HDP kapatılmalıdır, hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir" dedi.
24.01.2023 Gündem
Vudu büyüsüyle fuhuş! Rezaleti tek tek itiraf ettiler
Vudu büyüsüyle fuhuş! Rezaleti tek tek itiraf ettiler Rezalet eylemi itiraf etti. Akılalmaz olay KKTC'de yaşandı. Eğitim ve çalışma vaadiyle kandırılan genç kadınlar büyüyle korkutularak zorla cinsel ilişkiye zorlanmış. İşte iğrenç olayın detayları...
13.01.2023 Gündem
Zindan'da kız çocuklarına dehşete düşüren işkence! İğrenç detaylar...
Zindan'da kız çocuklarına dehşete düşüren işkence! İğrenç detaylar... ABD'nin New York eyaletinde korkunç bir olay yaşandı! Syracuse'de kurduğu 'zindan' ile çok sayıda kadına dehşeti yaşatan yaşlı adam ile ilgili kan donduran gerçekler 15 yıl sonra ortaya çıktı. 14 yaşında kızları kaçıran ve akılalmaz işkencelere maruz bırakan 'Syracuse Zindan Efendisi'nin bodrum katındaki yeri polisleri şoke etti.
14.12.2022 Dünya
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve sözleri günün anlam önemine binaen araştırılıyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 74. Yılı tüm dünyada insan hakları günü olarak kutlanıyor. Peki, Dünya İnsan Hakları günü nedir, neden kutlanıyor, ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya İnsan Hakları Günü hakkında merak edilenler ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ile resimli kutlama mesajları
10.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Köle ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki köle haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.