Gazete Vatan Logo

Hz. Yusuf Sözleri Nelerdir? Hz. Yusuf'un Züleyha İle İlgili Sözleri...

Allah tarafından gönderilen peygamberlerden bir tanesi de Hz. Yusuf'tur. Bu peygamberin gönderiliş amacı diğer peygamberler gibi toplumuna Allah'ın dinini yaymak, tanıtmak ve onları tebliğ etmektir. Batıda Hz. Yusuf Joseph, ismiyle bilinmektedir. Aynı zamanda Hz. Yusuf'un ismi Kuran'da diğer adı geçen yirmi beş peygamberden biridir. 

Hz. Yusuf Sözleri Nelerdir? Hz. Yusuf'un Züleyha İle İlgili Sözleri...

Hz. Yusuf Kimdir?

 Hz. Yusuf Yakup'un oğlu olan İbrani din büyüğü ve atasıdır. Tevrat'a göre ise Hz. Yusuf İsrailoğulları'nı meydana getiren on iki boydan birinin başıdır diyebiliriz. Ölüm yeri Antik Mısır'dır. Öldükten sonra İsrail ülkesinde Hz. Yusuf türbesine defnedilmiştir. Hz. Yusuf'un eşinin ismi Asenath'dir. 

 Hz. Yusuf'un Efrayim ve Manaşşe isimli çocukları olmuştur. Benyamin, Yahuda, İssakar, Şimon, Naftali, Dina gibi daha pek çok kardeşleri vardır. Ezer, Machir, Beker, Elead, Sheerah, Jair, Shuthelah ve Tahan isimlerinde torunları olmuştur.

 Hz. Yusuf Ve Züleyha 

 Yusuf ile Züleyha hikayesi tarihte her insan tarafından bilinmektedir. Züleyha Mısır ülkesinin en güzel kızıdır ve Yusuf Züleyha'ya aşıktır. Fakat gördüğü bir rüya üzerine bir başkasıyla evlenmiştir. Züleyha ise rüyasında gördüğü ve gönlündeki güzeli yıllarca aramıştır. Züleyha bu güzelliği Yusuf'ta bulmuştur. Kısaca Züleyha Yusuf'a olan aşkıyla dillere düşmüş bir kadındır. 

 Bu hikayede efsaneye göre Hz. Yusuf ve Züleyha arasında oldukça fazla diyebileceğimiz yaş farkı vardır. Züleyha 90 yaşındayken Hz. Yusuf 75 yaşındadır. Bu yaş aralıkları Hz. Yusuf ve Züleyha'nın ilk karşılaşmalarındaki yaş farkıdır. 

Haberin Devamı

 Hz. Yusuf adaletli bir peygamberdir. Züleyha sonunda onun iktidar alanına girmeyi başarmıştır. Hazine Bakanı Aziz o dönemde vefat etmiştir. Bunun üzerine Züleyha Melik tarafından Yusuf ile evlendirilmiştir. 

 Hz. Yusuf Sözleri Nelerdir?

 Hz. Yusuf fiziksel güzelliğiyle bilinen bir peygamberdir. Hatta bu güzelliği nedeniyle kardeşleri ve etrafındaki yakınları tarafından kıskanılmıştır. Hikayesinde Hz. Yusuf kardeşleri tarafından bu kıskançlık yüzünden kuyuya bile atılmıştır. Kuyudan çıkan Hz. Yusuf bu seferde saraya köle olarak satılmıştır.

 Vezirin eşi ise Hz. Yusuf'a gönlünü kaptırmıştır. Hz. Yusuf vezirin eşine yüz vermemiştir. Bunun üzerine vezirin eşi Hz. Yusuf'a iftiralar atmıştır. Bütün bu olaylar ve daha fazlası Kuranda Yusuf suresinde anlatılmaktadır. İşte Hz. Yusuf'un bazı sözlerini sizler için şöyle sıraladık.

Haberin Devamı

Kendimi sana emanet ediyorum Allah'ım.

Allah her duayı duyar yeter ki dua sesleri yüreğinden gelsin.

Ben asıl olanın sevdasındayım Yusuf suret ben suretten içeri olanım.

 Hz. Yusuf'un Züleyha İle İlgili Sözleri

 Züleyha rüyasında Yusuf'u görmesinin ardından hiçbir erkeği kabul etmeyerek onu bekleyen bir kadındır. Züleyha aslında nazlı büyütülmüştür ve Mağrib hükümdarı Taymus'un kızıdır. Züleyha Mısır azizinden evlenme teklifi alır ve en sonunda kabul eder. Çünkü rüyasında gördüğü kişinin Mısır azizi olduğunu zanneder. Evlendikten sonra Mısır azizini görünce rüyasında gördüğü kişinin o olmadığını ve yanıldığını anlar. İşte Hz. Yusuf'un böyle bir aşk karşısında kayıtsız kalmayarak Züleyha ile ilgili söylediği sözleri şöyledir;

Bakışların sonsuz kuyu gibi baktıkça ben içine düşüyorum.

Züleyha'ya artık dünya dar gelir çünkü baktı Züleyha aşktan öte başka aşk var yar Allah'tan başkası değildir.

Züleyha meşru olarak evlenmemiz senin haram olarak istediğinden daha iyi değil midir?