Kolajen

Kolajen

Son dakika kolajen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolajen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolajen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolajen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolajen gelişmeleri de dahil olmak üzere 272 kolajen haberi bulunmuştur. Tüm kolajen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kolajeni gün boyu yüksek seviyede tutan alışkanlık - Sadece cilt düşmüyor,  10 yıl gençleştiriyor
Kolajeni gün boyu yüksek seviyede tutan alışkanlık - Sadece cilt düşmüyor, 10 yıl gençleştiriyor Maalesef genetik ve içsel yaşlanma kolajen kaybına yol açan hormonlar nedeniyledir. Cilt için destek verici yapısıyla kolajen seviyesi düştüğünde cilt için de beklenen gevşeme ve sarkma yaşanır. Hatta bunların yanısıra belirgin kırışıklıklar da görülmeye başlar. Ancak bazı edineceğiniz küçük alışkanlıklar geç yaşlanmanızı sağlayabilir.
9.04.2024 Yaşam
Kolajeni üretimini iki kat artırıyor! Öğünlere mutlaka ekleyin
Kolajeni üretimini iki kat artırıyor! Öğünlere mutlaka ekleyin Cilt bakımı söz konusu olduğunda kolajene mutlaka rastlamışsınızıdr. Yaşlandıkça azalır ve cilt sarkmaya başlar. Kırışıklığı artırmak için de kolejeni destekleyen besinler alınmalıdır. İşte kolajeni nasıl artıracağınız ile ilgili detaylar...
25.02.2024 Yaşam
Ev yapımı kolajen deposu: Yay gibi gergin, kar gibi ışıltılı bir cilt için 20 dakika yetiyor!
Ev yapımı kolajen deposu: Yay gibi gergin, kar gibi ışıltılı bir cilt için 20 dakika yetiyor! Sımsıkı bir cilt herkesin temennisidir. Ancak yaşla birlikte kolajen ve elastik kaybıyla sarkar. Sarkmakla kalmaz kırışıklık ve donukluk da beraberinde gelir. Ancak çözüm evinizin mutfağında saklıdır.
12.02.2024 Yaşam
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi... Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 
12.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor
Uzmanından cilt lekeleri olanlara uyarı! Cildin gençleşmesi kolajenden geçiyor Makyaj her zaman kurtarıcı olmayabiliyor. Sağlıklı bir cilt dengeli beslenmek kadar, düzenli cilt bakım rutinlerini aksatmamaktan da geçiyor. Temizlik, nemlendirme ve güneş koruması cilt bakımının temelini oluştururken, bol su içmek, vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tüketmek ise cildin genç ve taze kalmasının en önemli rolünü oynuyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da güzelliğin sadece makyajla değil, sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla ve düzenli uygulanan temel cilt bakım adımlarıyla mümkün olduğunu söylüyor ve sizler için makyaja gerek duymadan en iyi halinizde görünebilmeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyor.
30.12.2023 Sağlık
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, mandalina tüketiminin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğunu açıkladı. C vitamini açısından zengin olan mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirirken, içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle mücadele ediyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler, kilo yönetimine katkıda bulunur ve tok hissetmeye yardımcı olur. Potasyum içeriği kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını desteklerken, A vitamini içeren beta-karoten göz sağlığını güçlendirebilir. Şahin, mandalinanın kanserle mücadelede olumlu etkileri olabileceğine dair yapılan bazı çalışmalar olduğunu da ve mandalinanın dengeli bir diyetin önemli bir parçası olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
15.11.2023 Yaşam
Bu yöntemi öğrenen kadınlar dolgu ve botoksu bırakıyor! 10 yaş gençleşme garantisi ile yıllara meydan okuyun
Bu yöntemi öğrenen kadınlar dolgu ve botoksu bırakıyor! 10 yaş gençleşme garantisi ile yıllara meydan okuyun Genç görünmek hem kadınların hayali hem de erkeklerin. Bu neden özellikle estetik müdahalelerden yararlanan kişi sayısı da gün geçtikçe artıyor. Ancak bazı doğal yöntemler cildin daha genç görünmesini sağlıyor. Kemikler için olmazsa olmaz yapı taşı olarak bilinen kolajen, vücutta azalmaya başladığında hem cildin elastikiyetini kaybetmesine ve buna bağlı olarak cildin daha yaşlı görünmesine neden oluyor hem de birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Bu nedenle yaşlanmayla birlikte azalan kolajenin, dışarıdan besin ve takviyeler yoluyla alınması gerekiyor. Piyasada vücuda kolajen takviyesi sağlayan pek çok ürün bulunur. Ancak yüksek bütçeli ürünleri almak yerine doğal yollar ile de vücudun kolajen üretimini desteklemek mümkün. Uzmanlar, kolajen deposu olan besinleri tek tek açıkladı. İşte tükettiğiniz andan itibaren etki eden kolajen deposu o besinler...
12.11.2023 Sağlık
Kırışıklıkları yok ediyor, bir yudumu yaşlanmayı geciktiriyor! Kolejenin içeceği var!
Kırışıklıkları yok ediyor, bir yudumu yaşlanmayı geciktiriyor! Kolejenin içeceği var! Zaman geçtikçe cilt elastikiyetini kaybeder. Daha kırılgan bir hale gelir. Doğal yağ üretimi durduğu için cildin kırışık görünmesine yol açacr. Bir de yaşlanmaya bağlı olarak çatlaklar daha derin olur. Bunun panzehiri ise kolajen içeren besinleri tüketmektir. Haberimizde kolajenli besinleri sıraladık. Yaşlanmayı geciktiren, ciltte kırışıkları dümdüz eden gıdalar hangileri?
5.11.2023 Sağlık
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı Yaş ilerledikçe vücudun kolajen ve elastin seviyeleri azalır, bu da cilt sıkılığının kaybolmasına ve doğrudan yaşlanma belirtileri olan kırışıklığa ve donukluğa neden olur. Önleyici tedbirlerle yaşlanma belirtilerini geciktirmek ise mümkün. Dermatolog Dr. Zahide Eriş de kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak ciltteki sıkılık kaybını önleyebileceğini söyleyerek cilt sağlığı ve gençleşmesi ile ilgili merak edilenleri aktardı.
21.10.2023 Sağlık
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri Yaz mevsimi geride kaldı. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sonbaharla birlikte gün yüzüne çıktı. Bronzlaşan cilt rengini kaybetti, sıcak hava cildi nemsizleştirerek donuklaştırdı. Doğa kendisini yeni mevsime hazırlarken, cilt de kendini yenilemeye hazır hale getirdi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da mevsim geçişlerine uygun, cildi mevsim değişimine hazırlayacak cilt bakım önerilerinde bulunarak önleyici tedbirlerden bahsetti.
30.09.2023 Sağlık
Gençleşmenin anahtarı: Bu besinler tam bir kolajen bombası!
Gençleşmenin anahtarı: Bu besinler tam bir kolajen bombası! Kolajen cildin %75’ini, vücudun ise %35’ini oluşturan eklem ve iç organları bir arada tutan aynı zamanda cilde esneklik ve dayanıklılık sağlayan bütün vücut için ‘kilit’ rol oynayan önemli bir proteindir.
30.08.2023 Sağlık
Orta yaşlı kadınlarda kırışıklık bırakmıyor! Cildiniz hep 20 yaşında gibi kalıyor!
Orta yaşlı kadınlarda kırışıklık bırakmıyor! Cildiniz hep 20 yaşında gibi kalıyor! Kolajenin cilt bakımına olan etkisi biliniyor. 20'li yaşlardan itibaren düşmeye başlayan ve 40'lı yaşlarda hızla düşen kolajen, bilimsel olarak bazı gıdalardan da alınabiliyor. İlerleyen yaşlarda cilt kırışıklığı, kaz ayakları ve cilt elastikiyeti açısından oldukça önemli olan kolajen besinler yoluyla destekleniyor.
28.07.2023 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, kolesterolü dengeliyor, kansere karşı koruyucu! Potasyumun gizli kaynağı...
Kan şekerini düzenliyor, kolesterolü dengeliyor, kansere karşı koruyucu! Potasyumun gizli kaynağı... Potasyumun gizli kaynağı, 1 porsiyonu kemikleri çelik gibi kuvvetlendiriyor! Kan damarlarını destekleyen kolajen üretiminde önemli bir rol oynuyor, iyi bir C vitamini kaynağıdır. Sadece 1/2 fincan önerilen günlük miktarın yaklaşık yüzde 14'ünü sağlıyor. Yaşlanmayı geciktirir, kansere neden olan maddelerin vücuttan atılmasına ve tümör gelişiminin önlenmesine yardımcı oluyor. Kan şekeri düzeylerini yönetmeye yardımcı oluyor ve kolesterolü düzenliyor. Kalp dostudur, mantar önleyicidir. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
15.07.2023 Sağlık
Aynadaki kendinize aşık olacaksınız! Sivilceleri anında yok eden bu besinleri mutlaka tüketin!
Aynadaki kendinize aşık olacaksınız! Sivilceleri anında yok eden bu besinleri mutlaka tüketin! Ciltte gözle görülür değişim sağlamanın tek yolu doğru bakımı yapmaktır. Bol su içmek ve yüz masajı yapmak her ne kadar bu cilde iyi gelse de bu rutini genişletmek gerekmektedir. Cildi güzelleştirmek bir yana sivilceleri de yok etmek gerekir. Peki sivilceleri engelleyen besinler nelerdir?
17.06.2023 Sağlık
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler...
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler... Kolajen'i sanki bir güzellik ürünü gibi düşünüyoruz ama görevi hayati. Vücudumuzda doğal olarak üretilen bir protein olan kolajenin en büyük etkilerini saçımızda ve cildimizde görüyoruz. Son zamanlarda kolajen kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kolajeni sosyal medyada da sürekli duyuyoruz Peki Kolajen nedir? Nasıl kullanılır? Gerçekten gençlik iksiri mi? Doktora başvurmayıp kolajen kullanmak ne kadar doğru? İşte kolajenle ilgili bilinmeyenler...
20.12.2022 Sağlık
Hipertansiyonu dengeliyor, kemik erimesini yavaşlatıyor! Yedikten sonra bir bardak su içenlerde...
Hipertansiyonu dengeliyor, kemik erimesini yavaşlatıyor! Yedikten sonra bir bardak su içenlerde... Kan şekerini düzenliyor, içerdiği yüksek lif sayesinde bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin besin kaynağı oluyor. Sindirim sağlığını iyileştirmeye, kabızlığı azaltmaya, gaz ve şişkinlik gibi şikayetlerin giderilmesine katkı sağlıyor. Damar içi basıncı azaltarak böbreklerdeki süzme hızını artırıyor, bu sayede yüksek tansiyon hastalığı olarak da bilinen hipertansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor. İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve magnezyum bulunduran bu besin, kolajen yıkımını azaltarak cilt yenilenmesini destekliyor. İşte mevsiminde taze ve düzenli tüketildiğinde kemikleri de güçlendirmeye destek veren bu meyvenin faydaları...
18.08.2022 Sağlık
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün
Kırmızı ışıkla ağrısız acısız kilo vermek mümkün Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, kırmızı ışıkla beraber ağrısız acısız, kesi izi olmadan liposuction işlemine gerek olmandan kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.
11.08.2022 Sağlık
Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, diyabet ve kolesterolün bir numaralı düşmanı! Yaşlanmayı geciktiriyor, hücre hasarını engelliyor! 2000 yıl önce Romalıların şifa kaynağıydı...
Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, diyabet ve kolesterolün bir numaralı düşmanı! Yaşlanmayı geciktiriyor, hücre hasarını engelliyor! 2000 yıl önce Romalıların şifa kaynağıydı... Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, kansersavar olarak biliniyor. Romalılar tarafından 2000 yıl önce tüketiliyordu, kanserli hücrelerin de ölmesini sağlıyor. Göz sağlığı için gerekli olan bileşenleri içeriyor, görme ve katarakt gibi yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltıyor. Önemli bir C vitamini kaynağı, tam bir kolajen deposu. Cilt kızarıklığı ve iltihabı azaltmaya yardımcı oluyor, güçlü bir antioksidanlar kaynağı, içerisinde hücre hasarını engelleyen veya nötralize eden moleküller bulunuyor. Diyabet hastalarında kan şekeri kontrolünü sağlıyor, antioksidan açısından zengin olduğu için kan şekerini koruyor. Kalp sağlığını destekliyor, Yüksek "kötü" LDL kolesterolü düşürüyor. Bağırsak fonksiyonunu ve sindirim sağlığını destekleyerek kabızlığa son veriyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Ağız ve diş sağlığı için de etkili olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor....
8.06.2022 Yaşam
Kan basıncını düşürerek kalbi koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, dakikalar içinde...
Kan basıncını düşürerek kalbi koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, dakikalar içinde... Kan basıncınızı düşürerek kalp ve damar sağlığınızı koruyor, tip 2 diyabet riskini azaltmada çok etkili oluyor. Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor, hastalıkların sebep olabileceği semptomları engelliyor. Sindirim sistemini düzenliyor, kabızlığa karşı müshil görevi görüyor. Ciltteki kolajenin zarar görmesini engelliyor, cildin pürüzsüz, daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Flavanoller ve antisitler içeren bu meyvenin mucizevi faydaları...
17.05.2022 Sağlık
Şifa Deposu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi: Tavuk suyuna çorba nasıl yapılır?
Şifa Deposu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi: Tavuk suyuna çorba nasıl yapılır? Herkesin kendi favori tavuk çorbası tarifi vardır. Geleneksel tavuk çorbalarından farklı olarak sebze eklenerek de yapılabilen tavuk suyu çorbasının en çok tercih edileni ise klasik terbiyeli tavuk suyu çorbasıdır. Hasta çorbası olarak da bilinen tavuk çorbası içerdiği kolajen ve vitaminler ile faydalı yemeklerden biridir. İftarda yapılabilecek kolay çorba tarifi arıyorsanız faydaları saymakla bitmeyen tavuk suyu çorbası tarifi tam size göre. Peki, Tavuk suyuna çorba nasıl yapılır? İşte Terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi ve yapılışı!
16.04.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Kolajen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolajen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.