Gazete Vatan Logo

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...

Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...

Kolajen, dokular için esneklik sağlayan ve aynı zamanda dokularla kemiklerin bir arada durmasını sağlayan bir proteindir. Saçta, kemiklerde ve ciltte yer aldığı bilinmektedir. Özelikle cilde ve kemiklere esneklik vermesi bakımından dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. 

Yaşlanma oldukça kolajen seviyesindeki düşüş olduğu da görülmektedir. Bunun yanında stres, düzensiz beslenme, uyku bozukluğu ve daha birçok neden kolajen eksikliğine yol açar. 

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? 

Kolajen içeren besinler içerisinde çok sayıda ürünü saymak mümkündür. Tabi bu besinlerin düzenli olarak alınması gerekir. Her şeyin kararında olması sonuçlar açısından önem arz eder. Kolajen içeren bazı besinler şöyledir;

- İlikli kemik suyu. 

 - Balık. 

 - Tavuk eti. 

 - Çilek. 

 - Kiraz. 

 - Ahududu. 

 - Sığır eti. 

 - Domates. 

 - Pancar.  

- Soğan. 

 - Brokoli. 

 - Kapya biber. 

 - Sarımsak. 

Kolajen için üretimin daha iyi olması adına C vitamini önem arz eder. Bunun için limon, portakal ve greyfurt tüketmek yarar sağlayacaktır. 

En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi

Haberin Devamı

Kolajen içeren gıdalar içerisinde birçok unsur yer alır. Ancak en çok kolajen barındıran gıdaların arasında kemikli etleri saymak mümkündür. Bunun için ilikli kemik suyu, tavuk eti, sığır eti ve hindi eti bu konuda önem arz eder. 

En çok kolajen içeren gıdalar içerisinde balık ve yumurta beyazını saymakta mümkündür. Ayrıca tavuk eti içinde bu konuda olumlu özelliklerin olduğunu söyleyebiliriz. 

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Kolajen için birçok önemli fayda saymak mümkündür. Tabi bunlar içerisinde bazıları daha çok ön plana çıkmaktadır. Kolajenin faydaları şu şekildedir;

- Cildi sıklaştırır ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur. 

- Dolaşım sisteminin iyi şekilde çalışmasını sağlar. 

- Kemikleri kuvvetlendirir. 

- Eklemlerin esnek olmasına yardımcı olur. 

- Saç tellerini daha sağlıklı bir hale getirir. Ayrıca saçları gür ve kalın yapar. 

- Sindirim sistemine olumlu katkılar sunar. 

 - Uyku düzenine olumlu destek sağlar. 

- Kalp sağlığı için yararlıdır. 

Kolajenin faydaları genel olarak yukarıda yer aldığı gibidir. Bunlar dışında benzer birçok faydayı sayma şansıda vardır. Yani vücut için gerekli olan bir unsur olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı