Kız Kulesi

Kız Kulesi

Son dakika kız kulesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kız kulesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kız kulesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kız Kulesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kız kulesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 272 kız kulesi haberi bulunmuştur. Tüm kız kulesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Cumhur ittifakı açık ara birinciliği göğüsleyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Cumhur ittifakı açık ara birinciliği göğüsleyecek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, İstanbul'un 5 yıl daha kaybetmeye takatinin kalmadığını belirterek, yarın yapılacak olan yerel seçimler öncesi 'Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka güne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum.' dedi.
30.03.2024 Gündem
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti Türk sinemasının duayen oyuncusu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında aramızdan ayrıldı. Algan, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak. Algan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.
4.01.2024 Magazin
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın...
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın... Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Çankaya Köşkü’nde en yakın kurmaylarıyla birlikteyken tarihi kararını açıkladı: Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz...
28.10.2023 Gündem
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak. Kız Kulesi'ni basın mensuplarıyla birlikte ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İki yıllık bir restorasyon sürecinden sonra bu akşam Kız Kulesi'ni nihayet tekrar vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Binanın son 20 yıldır, 30 yıldır gözlemlediğimiz görüntüsü, yanlış görüntüsüydü. Aslına özgün haline, bu çalışmayla binamız getirildi. Bu akşam saat 9'dan itibaren ışık ve lazer şovu ile birlikte binamız açılıyor. Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık, motor da ücretsiz olacak" dedi.
11.05.2023 Gündem
Kız Kulesi ilk ve son hali! Kız Kulesi'ni kim yaptı? Ne zaman inşa edildi? İşte yeni Kız Kulesi'nin özellikleri
Kız Kulesi ilk ve son hali! Kız Kulesi'ni kim yaptı? Ne zaman inşa edildi? İşte yeni Kız Kulesi'nin özellikleri Kız Kulesi ilk ve son hali vatandaşların merak konusu oldu. 11 Mayıs 2023 tarihinde yenilenen haliyle açılışı yapılacak olan tarihi Kız Kulesi ilk olarak MÖ 408'DE Atinalı general Alkibiadis inşa etti. Üsküdar'ın sembolü olan kule Fatih Sultan Mehmet döneminde gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Peki Kız Kulesi'nin özellikleri nelerdir?
8.05.2023 Gündem
Kız Kulesi açılış için günler sayıyor! Böyle görüntülendi
Kız Kulesi açılış için günler sayıyor! Böyle görüntülendi Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi, açılış için günler sayılıyor. Çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.
8.05.2023 Gündem
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı İMECE Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten CNN Türk ekranlarında İMECE uydusuna ilişkin detayları anlattı. Mandal "Uydumuzun yüzde 90'ı yerli ve milli. Rasat uydumuzun çözünürlüğü 7,5 metreydi, Göktürk 2'nin 2,5 metreydi çözünürlüğü. Dünyada rekabet etmek için metrenin altına inmeniz lazım. Bu uydumuz metrenin altında" dedi. Şimdiye kadar 4 kez sinyal alındığını belirten Gökten ise "Dünyanın her hangi bir tarafını sınırlama olmadan çekebiliyor" diye konuştu.
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Kız Kulesi’nde sona yaklaşıldı, dron ile havadan görüntülendi
Kız Kulesi’nde sona yaklaşıldı, dron ile havadan görüntülendi 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Kız Kulesi'nde sona yaklaşıldı. Kulenin son hali dron ile görüntülendi. Kız Kulesi'nin Mayıs ayında açılması planlanıyor.
15.04.2023 Yaşam
İstanbul'da sıcak havayı fırsat bilenler sahile akın etti
İstanbul'da sıcak havayı fırsat bilenler sahile akın etti İstanbul'da sıcak havayı fırsat bilenler Üsküdar Sahili'ni doldurdu. Vatandaşlar etrafındaki iskelenin kalkmasıyla tamamen ortaya çıkan Kız Kulesi'ni de seyretti. Kuleyi resmeden 14 yaşındaki Zeynep Demir, “Bizim için gözlere layık bir manzara çıktı. Hafta sonları buraya gelmeyi seviyoruz, havanın da etkisi var" dedi.  
15.04.2023 Yaşam
Deprem raporunda çarpıcı tespit! ‘Buna hiç hazır değiliz’ deyip açıkladı
Deprem raporunda çarpıcı tespit! ‘Buna hiç hazır değiliz’ deyip açıkladı Konya Teknik Üniversitesi, Hatay’daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, “Depremin etkilediği tüm coğrafyada ortalama yüzde 95 oranında 2000 öncesi yapıların yıkıldığını söylemiyorum, göçtüğünü söylüyorum. Binalarla ilgi durum tespitinin bir an önce yapılması gerekiyor. Bile bile mezarımızda oturuyoruz. Yeni depremlerle karşılaşacağız. Daha ciddileriyle de karşılaşacağız. Buna hiç hazır değiliz” dedi.
14.04.2023 Yaşam
Kız Kulesi'nin son hali ortaya çıktı
Kız Kulesi'nin son hali ortaya çıktı Restorasyon çalışmalarına 2021 yılında başlanan, İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nin son hali havadan görüntülendi. Mayıs ayınının ilk haftasında açılması planlanan Kız Kulesi, etrafında bulunan iskelenin kalkmasıyla tamamen ortaya çıktı.
14.04.2023 Gündem
Kız Kulesi'nin çevresindeki iskeleler kaldırıldı
Kız Kulesi'nin çevresindeki iskeleler kaldırıldı Restorasyon çalışmalarında sona gelinen ve Mayıs ayında açılması planlanan Üsküdar'daki Kız Kulesi, çevresindeki iskelenin kaldırılmasıyla tamamen ortaya çıktı.
9.04.2023 Gündem
Kız kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nde restoran ne zaman bitecek? Kız Kulesinin açılış ve ziyaret tarihi ile hikayesi
Kız kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nde restoran ne zaman bitecek? Kız Kulesinin açılış ve ziyaret tarihi ile hikayesi İstanbul Boğazı’nın simgelerinden Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmaları sona ediyor. Kız Kulesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin açılışa hazır hale geleceğini belirterek tarihi verdi. Peki, Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi'nin açılış tarihi ne zaman? Kız Kulesi açıldı mı?
5.04.2023 Gündem
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor
Kız Kulesi Mayıs'ın ilk haftası ziyarete açılıyor İstanbul Boğazı’nın simge yapılarından Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Kız Kulesi Mayısın ilk haftası ziyaretçileriyle buluşacak. Kız Kulesi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin birkaç hafta içinde açılışa hazır hale geleceğini belirterek "Bu çalışmayla yapının sadece üstünün değil alt tarafında, platformun altında, deniz tarafındaki eksiklikleri de fark edildi. Bununla ilgili sağlamlaştırma, güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor. Platformun etrafında bir kazıklama çalışmamız var. Aslında şu anda sürecin iki ay gecikmesindeki ana sebep de bu depreme karşı alınması gereken ekstra önlemler." dedi.
4.04.2023 Kültür Sanat
Kız Kulesi'nde kubbe ortaya çıktı
Kız Kulesi'nde kubbe ortaya çıktı İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nde iskelenin üst kısmının sökülmesiyle kubbe katı ortaya çıktı.
3.04.2023 Gündem
‘Evlilik teklifi’ dolandırıcılığında yeni gelişme! Aldığı cevap karşısında şoke oldu
‘Evlilik teklifi’ dolandırıcılığında yeni gelişme! Aldığı cevap karşısında şoke oldu İstanbul Boğazı’nda bir çift, evlilik teklifi organizasyonu için bir yat ayarlayarak akşam yemeğine çıktı. 2 saat boyunca boğaz turu yapan çiftin gece sonunda yaptığı ise organizasyon sahiplerini şoke etti. Lazer ışığı ile isimlerini köprüye yazdıran ve evlilik teklifinin ardından bir de fotoğraf ve video da çektiren çifte günlerce ulaşılamadı. Yat sahibi ödeme için aradığında ise aldığı cevap karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.
28.03.2023 Yaşam
Acılı anne, '5 milyon liraya mezar almışız' diyerek isyan etmişti! Müteahhit ile ilgili yeni gelişme
Acılı anne, '5 milyon liraya mezar almışız' diyerek isyan etmişti! Müteahhit ile ilgili yeni gelişme Kahramanmaraş merkezli depreme oğlu Ali Armanç ile oturdukları yeni binada yakalanan Alev Demirok, kendisi enkazdan sağ çıkarken oğlunu kaybetmişti. Acılı annenin 'Meğer 5 milyon liraya mezar almışız' diyerek isyan etmesi yürekleri dağlamıştı. Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan binaların müteahhidi Hikmet Günsay hakkında yeni bir gelişme yaşandı.
21.03.2023 Yaşam
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kurulan iskelede çalışmalar devam ederken, kubbe aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı ve kaplama aşamasına geçildi. Kulenin restorasyon yapılmadan önceki fotoğraflarında ise kolon demirlerinin açığa çıktığı, betonunda deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü.
21.03.2023 Gündem
Kız Kulesi restorasyonunda son durum belli oldu
Kız Kulesi restorasyonunda son durum belli oldu İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin süren restorasyon çalışmalarında son durum görüntülendi. Kurulan iskelede çalışmaların sürdüğü görülürken çevresinde de alt yapı çalışması için borular getirilmesi dikkat çekti.
8.03.2023 Gündem
Türk bayrağı göründü! Kız Kulesi'nin son hali ortaya çıktı
Türk bayrağı göründü! Kız Kulesi'nin son hali ortaya çıktı İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi'nde 2021 yılından beri restorasyon çalışmaları yürütülüyor. Devam eden çalışmalarda yapının son durumu havadan görüntülendi. Üst taraftaki iskele söküldü, Türk bayrağının asılı olduğu direk ve âlem ortaya çıktı. Gözler Kız Kulesi'nin "Anıt Eser" olarak açılması beklenen tarihe çevrildi.
24.01.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Turizm geliri 35 milyar doları aştı
Bakan Ersoy: Turizm geliri 35 milyar doları aştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2022 yılı Ocak-Eylül döneminde turizm geliri, 35 milyar doları aştı. Ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısı 40 milyon 25 bin kişi oldu. 2022 sonunda 50 milyondan fazla turist ağırlayıp, 44 milyar dolarlık rekor gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı? 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim Cuma saat 13.00’te başlıyor, 29 Ekim Cumartesi 00.00’da sona erecek. 1 buçuk günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar “Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?” sorularına yanıt aranıyor.
27.10.2022 Gündem
İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu sözleri! Kısa, uzun, anlamlı, duygulu İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili sözler!
İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu sözleri! Kısa, uzun, anlamlı, duygulu İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili sözler! İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve sözleri için yapılan aramalar 6 Ekim’in gelmesiyle arttı. İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümünde sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden paylaşım yapmak isteyenler İstanbul'un Kurtuluşu mesajları ve 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu sözleri için arama motorlarına yöneldi. İşte Kısa, uzun, anlamlı, duygulu İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili sözler ve 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu mesajları…
6.10.2022 Gündem
Kilis'te terör örgütü DEAŞ üyesi tutuklandı
Kilis'te terör örgütü DEAŞ üyesi tutuklandı Kilis'te, jandarmanın düzenlediği operasyonda terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirtilen kişi yakalanıp, tutuklandı.
9.09.2022 Gündem
Kültür Bakanı Ersoy'dan Kız Kulesi'nde inceleme
Kültür Bakanı Ersoy'dan Kız Kulesi'nde inceleme İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyonuyla ilgili incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hedeflerinin 2023 yılı mart ayına kadar Kız Kulesi'ni ziyaretçi ile buluşturmak olduğunu ifade etti. Bakan Ersoy, "Beton ve inşaat demiri kullandığınız zaman yapının yükünü inanılmaz derecede artırıyorsunuz. Müdahale edinilmesi kaçınılmazdı. 80 yıldır kimsenin cesaret etmediği bir şeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmaya karar verdi. Bir kule müze formatı kazandırdık. İstanbulluların uzaktan seyrettiği bir yapıydı şimdi içeriden İstanbul'u seyrettikleri bir yapı haline getirilecek" dedi.
9.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kız Kulesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kız kulesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.