Kivi

Kivi

Son dakika kivi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kivi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kivi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kivi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kivi gelişmeleri de dahil olmak üzere 404 kivi haberi bulunmuştur. Tüm kivi haberleri aşağıda listelenmiştir.
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi...
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi... Triptofan insan vücudu tarafından üretilmeyen ve öncelikle bitki bazlı ya da hayvansal bazlı protein kaynaklarından beslenme yoluyla elde edilen bir amino asittir.
4.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Sağlıklı alternatiflerle de yılbaşı sofrası hazırlamanın mümkün olduğunu ifade eden Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
25.12.2023 Gündem
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu 30 yıl önce hobi olarak başlayan üretim büyük bir gelir kaynağına dönüştü. Türkiye’nin ‘coğrafi işaret belgeli’ ilk kivisi olan Ordu kivisinde hasat devam ediyor. Bu yıl, geçen yıllara göre ciddi oranda rekolte kaybı olan kivide 5 bin tonun üzerinde hasat beklenirken, Ordu iline de 100 milyon TL ekonomik katkı sağlaması hedefleniyor.
13.11.2023 Ekonomi
Rekoltenin yarı yarıya düştüğü Ordu kivisinin fiyatı belirlendi: 90 gram üstü 20 TL
Rekoltenin yarı yarıya düştüğü Ordu kivisinin fiyatı belirlendi: 90 gram üstü 20 TL Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, 2023 yılında kivide ciddi bir rekolte kaybı olduğunu, 90 gram ve üzeri kivinin fiyatının 20 TL olarak belirlendiğini, bunun ideal bir rakam olduğunu söyledi.
9.10.2023 Yaşam
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
İlyas Yalçıntaş: İncir ile başladım, kivi ile final yapacağım
İlyas Yalçıntaş: İncir ile başladım, kivi ile final yapacağım 2014 yılında katıldığı yarışmada seslendirdiği 'İncir' şarkısıyla çıkış yakalayan İlyas Yalçıntaş, 51'inci Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali kapsamında Ürgüp'te sahne aldı. Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü şarkıcı, samimi açıklamalarda bulundu.
9.09.2023 Magazin
Prof. Dr. Canan Karatay 10 yaş gençleştiren besini açıkladı!
Prof. Dr. Canan Karatay 10 yaş gençleştiren besini açıkladı! Beslenme konusundaki önerileri ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay 10 yaş gençleştiren besini açıkladı.
7.09.2023 Sağlık
Canan Karatay açıkladı: Bu meyve metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye yardımcı oluyor
Canan Karatay açıkladı: Bu meyve metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye yardımcı oluyor Prof. Dr. Canan Karatay, cildi gençleştiren, kırışıklıklara ve gözaltı morluklarına iyi gelen, metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye yardımcı olan besini açıkladı.
7.08.2023 Sağlık
Ebru Şallı ekrana dönüş sinyali verdi!
Ebru Şallı ekrana dönüş sinyali verdi! Ünlü model ve sunucu Ebru Şallı, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasına yetişerek emekli olduğunu itiraf etmişti. EYT sonrası oğlu Beren’in haftalığına zam yaptığını esprili bir dille söyleyen Şallı, ekrana dönüş sinyalini de verdi.
19.06.2023 Magazin
31 gün sonra mucize! Enkaz altından bir kedi sağ kurtarıldı
31 gün sonra mucize! Enkaz altından bir kedi sağ kurtarıldı Gaziantep'ten 31 gün sonra mucize kurtuluş haberi geldi. İslahiye ilçesinde 'Kivi' isimli kedi enkazın altından kurtarıldı.
10.03.2023 Yaşam
Yılbaşı menüsü | 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte yılbaşı menüsü örnekleri...
Yılbaşı menüsü | 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte yılbaşı menüsü örnekleri... Başlangıçtan, ana yemeğe, salatadan, tatlıya, mezeye nefis yılbaşı menüsü oluşturmaya hazır mısınız? Yılbaşına evde dışarıda hissettirecek tarifleri derledik. Peki, 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte Yılbaşı menüsü...
31.12.2022 Gündem
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler...
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler... Kolajen'i sanki bir güzellik ürünü gibi düşünüyoruz ama görevi hayati. Vücudumuzda doğal olarak üretilen bir protein olan kolajenin en büyük etkilerini saçımızda ve cildimizde görüyoruz. Son zamanlarda kolajen kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kolajeni sosyal medyada da sürekli duyuyoruz Peki Kolajen nedir? Nasıl kullanılır? Gerçekten gençlik iksiri mi? Doktora başvurmayıp kolajen kullanmak ne kadar doğru? İşte kolajenle ilgili bilinmeyenler...
20.12.2022 Sağlık
Mühendisliği bırakıp bu işe girdi! Talebe yetişemiyor
Mühendisliği bırakıp bu işe girdi! Talebe yetişemiyor Elazığ'da yaklaşık 2 ay önce yöresel köy ürünleri üzerine işletme açarak 15 çeşit meyve kurutmaya başlayan genç girişimci Ahmet Altunyuva, şimdi siparişlere yetişemiyor.
18.12.2022 Gündem
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kivi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kivi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.