Kist

Kist

Son dakika kist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kist gelişmeleri de dahil olmak üzere 373 kist haberi bulunmuştur. Tüm kist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Apar topar ameliyata alınmıştı! Doğuş'tan yeni haber
Apar topar ameliyata alınmıştı! Doğuş'tan yeni haber Böbreğindeki kist nedeniyle geçtiğimiz günlerde ameliyata alınan ve üç farklı operasyon geçiren şarkıcı Doğuş sağlık durumunu paylaştı. Doğuş, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımla hayranlarının yüreğine su serpti.
2.03.2024 Magazin
Doğuş apar topar ameliyata alındı! Sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi
Doğuş apar topar ameliyata alındı! Sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi Şarkıcı Doğuş, geçtiğimiz günlerde böbreğinde 12 santimlik bir kist olduğunu öğrenmişti. Ünlü isim apar topar ameliyata alındı. Azerbaycan'da bıçak altına yatan ve sağlık durumu merak edilen Doğuş, hastane odasından paylaşım yaptı.
29.02.2024 Magazin
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar (44), beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu. Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
Kanser tedavisi için Küba'ya giden Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi
Kanser tedavisi için Küba'ya giden Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlamıştı. Tedavisinin devamı için Küba'ya giden ünlü isim, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla sağlık durumu hakkında takipçilerine bilgi verdi.
16.11.2023 Magazin
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık dünya bugün geldiği noktada hem ekonomik dengesizlikler ve adaletsizlikler hem siyasi dengesizlikler ve hakkaniyetten uzak bir sistemin olması dolayısıyla daha büyük çatışmalara gebe hale gelmiştir. Dolayısıyla biz bu anlamda yeni bir küresel siyasal mimarinin de şart olduğunun altını çizmek durumundayız.” dedi.
11.11.2023 Gündem
13 yılda 23 kez ameliyat olan şarkıcı Fulden Uras sağlığıyla ilgili konuştu!
13 yılda 23 kez ameliyat olan şarkıcı Fulden Uras sağlığıyla ilgili konuştu! Son 13 yılda 22 kez ameliyat olan şarkıcı Fulden Uras, son gireceği ameliyatta sağ memesinin alınacağını, “Acılarım son bulacak” notuyla duyurmuştu. 23'üncü ameliyatına giren sanatçı, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
19.10.2023 Magazin
Tanyeli sağlık durumuyla ilgili takipçilerini bilgilendirdi!
Tanyeli sağlık durumuyla ilgili takipçilerini bilgilendirdi! Pankreas kanseriyle mücadele eden oryantal Tanyeli, son sağlık durumu hakkında takipçilerini bilgilendirdi. Tanyeli, ayrıca yayınladığı gönderilerde yüzüne filtre uyguladığını itiraf etti.
16.07.2023 Magazin
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli  Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Damla Badur’a (28), 60 binde 1 görülen, vücudun birçok yerinde kist ve tümör yapan VHL sendromu teşhisi koyulurken, sağlığına kavuşması için gereken 116 bin euro değerindeki ilacın yurt dışından alınması için valilik onaylı kampanya başlatıldı. Badur, paranın toplanması için çağrı yaparak, “Herkesin desteğine ihtiyacım var, bu ilacı karşılayacak durumum yok” dedi. 
3.03.2023 Yaşam
Otobüs çarptı, kaldırıldığı hastanede karından 7 kilo 800 gram kitle çıkartıldı
Otobüs çarptı, kaldırıldığı hastanede karından 7 kilo 800 gram kitle çıkartıldı Aksaray'da halk otobüsünün çarpması sonucu hafif yaralanıp, hastaneye kaldırılan B.G.nin (17) karnından, ameliyatla 60 santimetre büyüklüğünde, 7 kilo 800 gram ağırlığında kitle çıkartıldı. Ameliyatı yapan Çocuk Cerrahı Dr. Ayşe Betül Öztürk, ''Daha önce 26 santimlik bir kitle görmüştüm. Bu ise ondan daha büyük ve bütün karnını kaplamış şekilde, bütün organları itilmiş ve yer değiştirip küçülmüş ve yetirince gelişmemiş. Şu an da karın içinde ciddi bir boşluk oluştu. Kızımız da 7 kilo vermiş oldu. Durumu da gayet iyi dedi.
7.09.2022 Yaşam
Uzmanı uyardı: Belirti vermeden ilerleyen beyin tümörlerine dikkat
Uzmanı uyardı: Belirti vermeden ilerleyen beyin tümörlerine dikkat   Beyin tümörü, kafatasının içerisinde olmaması gereken yeni bir dokunun oluşması veya burada bulunan bir dokunun kontrolsüz büyümesi anlamına gelir. Bu tümörlerden bazılarının uzun süre belirti vermeden büyüyebildiğini söyleyen Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Aydın, Baş ağrısı, epilepsi (sara) nöbetleri, dalgınlık, kişilik değişiklikleri, konuşma ve anlamada güçlük, uyku düzeni bozuklukları, vücudun bir yarısında güçsüzlük veya his kaybı, yürüme güçlüğü en yaygın görülen belirtilerdir dedi. 
29.08.2022 Sağlık
Herkes onu hamile sanıyordu, gerçeği duyunca inanamadılar
Herkes onu hamile sanıyordu, gerçeği duyunca inanamadılar ABD'de yaşayan 25 yaşındaki ilkokul öğretmeni Raquel Rodriguez, yaklaşık 5 yıldır yaşadığı sağlık sorununu sosyal medyada anlatarak gündem oldu.
9.07.2022 Dünya
6 yaşındaki çocuk, karın ağrısıyla gittiği hastanede gerçeği öğrendi
6 yaşındaki çocuk, karın ağrısıyla gittiği hastanede gerçeği öğrendi Denizli’de karaciğerinde halk arasında köpek kisti olarak bilinen kistik hidatik olduğu tespit edilen 6 yaşındaki çocuk, ciltten girilerek yapılan işlemle sağlığına kavuştu.
30.06.2022 Yaşam
Sivilce karaciğerden mi kaynaklanır
Sivilce karaciğerden mi kaynaklanır Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Şen Dikey, "Sivilce, genetik yatkınlığı olan, yani ailesinde şiddetli sivilce çıkaran bireylerde daha sık görülür. Karaciğerden kaynaklanmaz. Çoğunlukla iç organ kaynaklı değildir" dedi.
17.06.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan Elif paylaşımı: Kardeşleri ile yakında kavuşacak!
Bakan Koca'dan Elif paylaşımı: Kardeşleri ile yakında kavuşacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da ameliyat olan kardeşleri Elif'e (7) sevgi gösterisinde bulunan ve görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gören 4 kardeşin görüntüsünü Twitter hesabından paylaşarak, "Elif ve kardeşleri yakında kavuşacak" dedi.
5.06.2022 Gündem
Karnından 3 kiloluk kitle çıkartıldı
Karnından 3 kiloluk kitle çıkartıldı Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, nefes darlığı nedeniyle devlet hastanesine başvuran Bilsen Sinik'in (57) karnından ameliyatla 20 santim çapında 3 kilo ağırlığında kitle çıkartıldı.
21.05.2022 Yaşam
Çocuklarda koledok kistlerinin belirtileri nelerdir?
Çocuklarda koledok kistlerinin belirtileri nelerdir? Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, çocuklarda koledok kistlerinin belirtileri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı
28.04.2022 Sağlık
Patates kanseri (siğili) nedir, insana zarar verir mi, hangi illerde var? Patates kanseri nasıl ve neden olur, belirtileri nelerdir?
Patates kanseri (siğili) nedir, insana zarar verir mi, hangi illerde var? Patates kanseri nasıl ve neden olur, belirtileri nelerdir? Patates kanseri konusu soru önergesiyle gündeme geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'patates siğili' hastalığının yayılımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye soru önergesi verdi. Kirişçi, patates siğili hastalığının yayılımını doğrulayarak, 2022 yılı itibarıyla 26 ilde karantina tedbirlerinin uygulandığını söyledi. Söz konusu gelişmenin ardından “Patates kanseri nedir, nasıl ve neden olur, hangi illerde var? Patates kanseri insana zarar verir mi, belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
27.04.2022 Gündem
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret...
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret... Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanlar işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Tazminat ödemesi yapılırken çalışanın aylık kazancı üzerinden hesaplama yapılıyor. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir düzenleme gündemde. Milyonları çok yakından ilgilendiren düzenleme ile kıdem hakkı koruma altına alınacak ve ödenecek ücrete beli bir standart getirilecek. Tam zamanlı olarak çalışanlar için kıdem tazminatı hakkı ile ilgili detaylar net. Ancak yarı zamanlı olarak çalışanlar işten çıkarılmaları durumunda çoğunlukla kıdem tazminatı alma konusunda sorun yaşıyor. Öğrenci, küçük çocuğu olan anne, emeklilerin tercih ettiği "kısmi süreli" olarak nitelendirilen yarı zamanlı çalışmada sosyal haklar genişliyor. Kıdem tazminatı hakkı yasal olarak korumaya alınırken bu yıl 4 bin 253 lira olan asgari ücret yarı zamanlı çalışılan süreyle orantılı ödenecek. İşte kısmi süreli (yarı zamanlı) çalışmaya yönelik sosyal haklar, yasal düzenlemelere ilişkin merak edilen soruların yanıtları...
Asgari ücretle ile ilgili flaş gelişme! Vergi istisnası başladı, maaşlar değişti! AGİ, teşvik, indirim ve...
Asgari ücretle ile ilgili flaş gelişme! Vergi istisnası başladı, maaşlar değişti! AGİ, teşvik, indirim ve... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Vergi istisnası başladı. Maaşlar değişti. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Asgari ücretin gelir ve damga vergisi dışında tutulması sonrası tüm detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasına ilişkin esaslar belirlenirken, yapılan düzenleme ile 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılan ücret ödemelerinde asgari geçim indirimi uygulanmayacağı bildirildi. Öte yandan asgari ücretin üzerinde ücret alanların ise asgari ücrete isabet eden ücretlerinden gelir ve damga vergisi alınmayacak.İşte detaylar...
27.01.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücretli, memur, işçi... Milyonları ilgilendiriyor! Resmen bugün açıklandı, AGİ, teşvik, indirim ve...
Asgari ücretli, memur, işçi... Milyonları ilgilendiriyor! Resmen bugün açıklandı, AGİ, teşvik, indirim ve... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmi Gazete’de yayımlandı, istisnalar tek tek açıklandı. Asgari ücretin gelir ve damga vergisi dışında tutulması sonrası tüm detaylar belli oldu. Tebliğde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılan ücret ödemelerinde asgari geçim indirimi uygulanmayacağı bilgisi yer alırken, teşvik uygulamalarında öncelikle istisna uygulanacağı ile yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, eksperlere, spor hakemlerine, sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yararlanacağı ifade edildi.
27.01.2022 Ekonomi
Daha çok kadınlarda görülüyor! Kritik uyarı
Daha çok kadınlarda görülüyor! Kritik uyarı Ganglion kistinin iyi huylu kitleler olup vücudun başka bölgelerine yayılım göstermediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Kadir Uzel, “Ganglion kistleri genellikle ağrısız olmakla birlikte kistin oluştuğu bölgenin yakınında sinire baskı yapan bir durum varsa ağrı ortaya çıkabilir. Kadınlarda, osteoartriti olanlarda, önceden eklem ve tendon yaralanması geçirenlerde ve sürekli el bileğini kullanan meslek gruplarında daha sık görülür” dedi.
25.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.