Kısa Mesafe

Kısa Mesafe

Son dakika kısa mesafe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kısa mesafe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kısa mesafe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısa Mesafe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısa mesafe gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.722 kısa mesafe haberi bulunmuştur. Tüm kısa mesafe haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbulkart tam, öğrenci bilet ne kadar? Aylık mavi kart kaç TL oldu? 8 Ocak 2024 Ulaşım zammı...
İstanbulkart tam, öğrenci bilet ne kadar? Aylık mavi kart kaç TL oldu? 8 Ocak 2024 Ulaşım zammı... İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi. 8 Ocak 2024 İBB ve UKOME toplantısından çıkan zam kararıyla birlikte İstanbulkart tam, İstanbulkart öğrenci fiyatı değişti. Taksi ve servis ücretleri de yüzde 28 zamlandı. Taksilerde indi bindi ne kadar oldu? Son dakika gelen habere göre İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi. Okul servis ücretleri de en kısa mesafe 1665 lira oldu. Peki İstanbulkart tam, öğrenci fiyatı ne kadar oldu?
9.01.2024 Ekonomi
İstanbul’da taksi, servis ve toplu ulaşıma zam geldi!
İstanbul’da taksi, servis ve toplu ulaşıma zam geldi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında İBB bünyesindeki toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam yapılırken taksi, servis ve minibüslere yüzde 28.09 oranında zam yapıldı.
8.01.2024 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Okul yolunda ‘komşu turizm': 2 bin TL nerede 500 TL nerede! Uzmanlardan ceza uyarısı
Okul yolunda ‘komşu turizm': 2 bin TL nerede 500 TL nerede! Uzmanlardan ceza uyarısı Zamlar, okul servis taşımayacağını da etkiledi. Yüksek okul servis ücretlerinden şikayetçi olan ve farklı alternatifler arayan bazı veliler, 'komşu turizm'e yöneldi. Bir komşunun diğer komşuların çocuklarını okula taşıdığı bu yöntem de şimdilerde sorgulanmaya başladı. Bu yöntemi uyguladığını söyleyenler, "Servis 2 bin TL ise arkadaş 500 TL'ye götürüyorsa ona veriyorum yani 2 bin TL nerede 500 TL nerede?" dedi.
26.08.2023 Yaşam
İstanbul'da taksici yolcuyu döverek öldürdü! Kan donduran olay
İstanbul'da taksici yolcuyu döverek öldürdü! Kan donduran olay Beyoğlu'nda evine gitmek için durdurmak istediği taksinin şoförü tarafından kısa mesafe nedeniyle araca alınmayan 57 yaşındaki Fas uyruklu adam, çıkan kavgada taksici tarafından sokak ortasında tekme ve yumruklarla dövüldü. Kavga esnasında yere düşerek başını çarpan adam ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Dehşet anları kameralara yansırken, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polislerinin yakaladığı taksici ev hapsi cezasına çarptırıldı. Beyoğlu'nda tartıştığı Fas uyruklu Jamal Doumane'yi (57) döverek ölümüne neden olan taksi şoförü Doğan G. tutuklandı.
18.08.2023 Yaşam
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor Özel okullardaki veliler, devlettekilerden 2-3 katı daha fazla servis ücreti ödüyor. Servisçiler ve velilerin yaptığı açıklamalara göre okulların, yöneticiler ve personel için araç talep etmeleri rakamları artırıyor. Özel okul yetkilileri ise ‘Hiçbir çıkarımız yok’ diyor.
11.08.2023 Ekonomi
70 liraya yükseldi! Taksiler için taksimetre ayarı, 14 ağustos son gün
70 liraya yükseldi! Taksiler için taksimetre ayarı, 14 ağustos son gün UKOME'nin taksi ücretlerine yaptığı yüzde 51.52'lik zammın ardından taksi şoförleri taksimetrelerini güncellemeye başladı. Zamlı tarife 14 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. 
10.08.2023 Gündem
Marmaray en kısa mesafe ne kadar? Marmaray'da tek basım kaç TL? 2023 Marmaray ücretleri
Marmaray en kısa mesafe ne kadar? Marmaray'da tek basım kaç TL? 2023 Marmaray ücretleri Toplu taşımaya gelen zamlar gündemeki yerini koruyor. 4 yılda toplam yüzde 477 zam gelen ulaşım 8 Ağustos 2023 tarihiyle yeniden fiyatlandırıldı. UKOME toplantısında alınan kararla birlikte Marmaray, Metrobüs, İstanbul Kart ücretlerine yüzde 51 zam geldi. Zam kabul gördü. Aylık akbil 172 TL olurken İstanbul Kart tek basım 15 TL'ye yükseldi. Peki Marmaray en kısa mesafe ne kadar oldu? İşte 2023 Marmaray ücret tarifesi...
8.08.2023 Gündem
İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte yeni ücretler
İstanbul'da toplu taşımaya zam! İşte yeni ücretler İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51.52 zam yapıldı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi.
8.08.2023 Ekonomi
Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası! Talep edilen ücrete dikkat
Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası! Talep edilen ücrete dikkat İstanbul'da bazı taksicilerin kısa mesafe ücreti olarak 75 lira istediği görüntüler vatandaşın da kafasını karıştırdı. Henüz kesinleşmeyen ve 40 lira olarak devam eden indibindi ücretiyle ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "İndibindiye büyükşehir belediyesi yüzde 75 oranında zam teklifi yaptı. Yüzde 75 oranında zam teklifiyle beraber indibindi belediyenin teklifi 70 lira oluyor. Biz de 80 lira teklif ediyoruz" dedi. Vatandaşın birçoğu güncel ücretin 75 lira olduğunu düşünürken, taksiciler de yarın gerçekleşecek UKOME toplantısından umutlu.
26.07.2023 Ekonomi
Türkiye'den Avrupa'ya otobüsle yolculuk dönemi! 100 Euro'dan başlıyor
Türkiye'den Avrupa'ya otobüsle yolculuk dönemi! 100 Euro'dan başlıyor Yurt dışına çıkmak isteyenler son dönemde uçak yerine otobüsleri tercih etmeye başladı. Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki artış ve bagaj rahatlığı için otobüsleri tercih ettiklerini söylerken, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüs var, bunların yaklaşık 140 tanesi yurt dışına kalkıyor. Vize sorunu yaşanmasa bu seyahatler ikiye, üçe katlanacak" dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! ‘Yaptırmadan yola çıkmayın’
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! ‘Yaptırmadan yola çıkmayın’ Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sürücüleri gerekli araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyaran oto tamir ustası Erhan Ulukaya, vatandaşların ucuz malzemeden kaçmaları gerektiğini aksi takdirde daha fazla maliyetle karşı karşıya kalacaklarını ifade etti.
20.05.2023 Otomobil
Yolcu seçmeyi tarihe karıştıran sistem! Bir şehirde taksi sorununu çözdü
Yolcu seçmeyi tarihe karıştıran sistem! Bir şehirde taksi sorununu çözdü Sosyal medyada başta mega kent olan İstanbul, Ankara ve İzmir’deki taksilerle ilgili onlarca şikayet mesajı paylaşılıyor. Yolcuları en fazla çileden çıkaran konu ise kısa mesafe sorunu. Sektör temsilcileri, konuyla ilgili art arda uyarı yaparken, yolcuları bilmedikleri hakları konusunda bilgilendirdi.
16.05.2023 Gündem
Taksiciden genç kız ve sevgilisine beyzbol sopalı dayak! O sözleri duyunca çıldırdı
Taksiciden genç kız ve sevgilisine beyzbol sopalı dayak! O sözleri duyunca çıldırdı İzmir'in Konak ilçesinde Gülsema Kalaycı ile erkek arkadaşı O.İ.'ye 'kısa mesafe' nedeniyle çıkan tartışmada beyzbol sopasıyla saldırdığı iddia edilen taksi şoförü Önder T., her iki kişiye yönelik 'silahla kasten yaralama' suçundan, indirimle 4 ay 29 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, 'silahla tehdit' suçundan ise beraat etti.
11.03.2023 Yaşam
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu yolcu taşımaya başladı
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu yolcu taşımaya başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmet vermeye başladı. Havalimanı metrosu sabah 06.00 itibariyle hizmete başlarken, vatandaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
23.01.2023 Gündem
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu yolcu taşımaya başladı
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu yolcu taşımaya başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmet vermeye başladı. Havalimanı metrosu sabah 06.00 itibariyle hizmete başlarken, vatandaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
23.01.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar? İstanbul Havalimanı M11 metrosu hangi ilçelerden geçiyor?
İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar? İstanbul Havalimanı M11 metrosu hangi ilçelerden geçiyor? İstanbul Havalimanı metrosu açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosu hakkında sorular da peş peşe geldi. Peki İstanbul Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosu hangi ilçelerden geçiyor? Ücreti ne kadar? İşte M11 metrosu hakkında bilgiler
22.01.2023 Gündem
Taksimetre zammıyla plaka fiyatları ile kira bedeli de arttı
Taksimetre zammıyla plaka fiyatları ile kira bedeli de arttı UKOME toplantısında taksimetre ücretlerine gelen zamla taksi plakaları da zamlandı. Yılbaşında 3 milyon 250 bin lira olan taksi plakaları son yükselişin ardından ortalama 6 milyon 350 bin liraya çıkarken kira bedeli ise aylık 16 bin liraya dayandı. 
29.12.2022 Yaşam
Ticari taksi zammı! 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti
Ticari taksi zammı! 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti Taksi ve taksi dolmuş ücretlerinde yüzde 29.10 oranında fiyat artışı gerçekleştirildi. İndi-bindi ve kilometre başına alınan ücretler artırıldı. Peki, 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti hakkında merak edilenler…
27.12.2022 Ekonomi
Metrobüs ücreti ne kadar oldu? İETT metrobüs ücreti 2023: Tam elektronik bilet ücreti ile öğrenci elektronik bilet ücreti kaç TL?
Metrobüs ücreti ne kadar oldu? İETT metrobüs ücreti 2023: Tam elektronik bilet ücreti ile öğrenci elektronik bilet ücreti kaç TL? İstanbul 2023 ulaşım zammı belli oldu.  2023 yılından itibaren metrobüs, otobüs, tramvay, metro gibi toplu ulaşım araçlarına zam geldiği açıklandı. Söz konusu zamlara ilişkin ekonomik ulaşım hizmetinin yarattığı maliyet unsurlarına bağlı olarak finansal yükler, akaryakıt, elektrik, döviz kuru, ithal yedek parça, vb. alanlarda artan maliyetler neden gösterildi. Bu kapsamda toplu ulaşım (elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş,) ücret tarifelerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında (ortalama) ücret artışı düzenlemesi 27.12.2022 Tarih ve 2022/14-1 Sayılı UKOME Kararıyla karar altına alınmıştır. Peki, Metrobüs ücreti ne kadar oldu? İETT metrobüs ücreti 2023: Tam elektronik bilet ücreti ile öğrenci elektronik bilet ücreti kaç TL?
27.12.2022 Ekonomi
İETT zammı ne zamandan itibaren geçerli, hangi tarihte? İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak?
İETT zammı ne zamandan itibaren geçerli, hangi tarihte? İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Artan maliyetler nedeniyle elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam önerildi. Takside indi-bindi ücretine ise yüzde 42 oranında zam teklif edildi. Peki, İETT zammı ne zamandan itibaren geçerli olacak? İşte zammın uygulanacağı tarih ve zamlı İETT tarifeleri…
27.12.2022 Ekonomi
Toplu ulaşım zammı ne kadar oldu? İETT zam geldi mi? Tam ve öğrenci abonman ücreti ne kadar oldu?
Toplu ulaşım zammı ne kadar oldu? İETT zam geldi mi? Tam ve öğrenci abonman ücreti ne kadar oldu? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) UKOME 2023 yılında geçerli olacak toplu taşıma ücretlerinin belirlenmesi için toplantı yaptı. Yapılan zamlara göre ücret tarifeleri de açıklandı. Peki, Toplu ulaşım zammı ne kadar oldu? İETT zam geldi mi? Tam ve öğrenci abonman ücreti ne kadar oldu? Tam, öğrenci, öğretmen bilet ve abonman ücreti ne kadar? Minibüs ve taksi kaç lira? UKOME 2023 yılında geçerli olacak toplu taşıma ücretleri!
27.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kısa Mesafe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısa mesafe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.