Kırım Tatarları

Kırım Tatarları

Son dakika Kırım Tatarları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kırım Tatarları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kırım Tatarları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kırım Tatarları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kırım tatarları gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 kırım tatarları haberi bulunmuştur. Tüm kırım tatarları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor
Dünyanın gözü Türkiye-Ukrayna zirvesinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor. Her zaman ısrarla savunduğum bir hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasındaki anlayış farklılıklarına rağmen barış arayışlarına bir an evvel geri dönülmesi en samimi arzumuzdur. Ukrayna'nın yeniden ayağa kaldırılmasında her türlü desteği vereceğiz" dedi.
7.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘’Büyük Rumeli Buluşması’’ programında açıklamalarda bulundu. New York'ta bulunan Türkevi'ne saldırı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkevi'ne saldırdılar. Hani siz demokrattınız. Saldırmak size ne kazandırır. Buradan ABD yetkililerine hadi bakalım süratle teröristi bulmanız gereğini yapmanız lazım demeyecek miyiz? Benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız. Türkevi orada size emanettir. Bu teröristi bulmanız gerekiyor" dedi.
22.05.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım Tatarları hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım Tatarları hakkında açıklama Dışişleri Bakanlığınca, mahkum edilen Kırım Tatarları hakkında açıklama yapılarak olayın endişeyle karşılandığı bildirildi.
11.01.2023 Gündem
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabbarova: Savaş nedeniyle 6 milyondan fazla insan artık Ukrayna'da yaşamıyor
Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabbarova: Savaş nedeniyle 6 milyondan fazla insan artık Ukrayna'da yaşamıyor Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Cabbarova, Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’nın çok zor durumda olduğunu ifade ederek, "Ukrayna çok zor bir durumda. 6 milyondan fazla insan artık Ukrayna’da yaşamıyor. Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği destek için de teşekkür ederim. Umarım Ukrayna başarılı olacak" dedi.
6.09.2022 Dünya
Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde dünya liderleri Kırım’ın ilhakına karşı çıktı
Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde dünya liderleri Kırım’ın ilhakına karşı çıktı Rusya’nın 2014’de Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna’nın uluslararası kamuoyu oluşturmak için başlattığı Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere dünya liderleri Kırım’ın Ukrayna’ya iadesinden yana tavır koydu.
23.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın tesisi için gayretlerimizi yılmadan sürdürmeye kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışın tesisi için gayretlerimizi yılmadan sürdürmeye kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar soydaşlarımızın güvenlik ve esenliğinin temini de Türkiye’nin öncelikleri arasındadır" dedi.
23.08.2022 Siyaset
Zelenski’den Türkçe Kurban Bayramı mesajı
Zelenski’den Türkçe Kurban Bayramı mesajı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından Türkçe yayınladığı video mesajla Kurban Bayramı'nı kutladı.
9.07.2022 Dünya
İçişleri Sözcüsü Çataklı: 20 bin 550 Ukraynalı Türkiye'ye geldi
İçişleri Sözcüsü Çataklı: 20 bin 550 Ukraynalı Türkiye'ye geldi İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "24 Şubat tarihinden bu yana tüm hudut kapılarımızdan 20 bin 550 Ukrayna vatandaşı ülkemize giriş yapmıştır" dedi.
7.03.2022 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama
AK Parti'li Çelik'ten Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti var olsun. Bu gayreti gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her türlü fitneye ve iftiraya rağmen, hiçbir vatandaşımız yalnız bırakılmadı" dedi.
3.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama! Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Ukrayna ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şu an Avrupa’nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4’te 3’ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." dedi.
4.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'da kritik görüşme sonrası flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'da kritik görüşme sonrası flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Onuncu Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Ukrayna’da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Karadeniz'den komşu olduğu 2 dost ülke arasındaki krizin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır." ifadelerini kullandı. Zelenskiy ise “Savaşı bitirme yolunda Ukrayna ile Rusya arasında arabulucu olma inisiyatifi için Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum” dedi.
3.02.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop, AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı ile görüştü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna Delegasyonu Başkanı Maria Mezentseva ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
8.06.2021 Siyaset
Türkiye ile Ukrayna arasında 20 maddelik ortak bildiri
Türkiye ile Ukrayna arasında 20 maddelik ortak bildiri Türkiye ile Ukrayna arasındaki arasında yüksek düzeyli stratejik konsey dokuzuncu toplantısı sonuçlarına ilişkin ortak bildiri açıklandı.
10.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resmen duyurdu: Tanımıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resmen duyurdu: Tanımıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a gelen Ukrayna lideriyle Huber Köşkü'nde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kırım'ın ilhakını tanımama kararımızı teyit ettik." dedi. Erdoğan, Karadeniz'de gerilim istemediklerini vurgulayarak, "Karadeniz'in bir barış, huzur ve iş birliği denizi olmaya devam etmesi temel hedefimizdir." ifadelerini kullandı. Zelenskiy ise, "Türkiye'nin egemenliğimize desteği önemli" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
10.04.2021 Gündem
Sözcü Aksoy: Kırım Tatar Türkleri ile Kafkas halklarının acılarını paylaşıyoruz
Sözcü Aksoy: Kırım Tatar Türkleri ile Kafkas halklarının acılarını paylaşıyoruz Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Soydaş Kırım Tatar Türkleri ile kardeş Kafkas halklarının acılarını paylaşıyor, ortak hafızamızda silinmez izler bırakan bu trajik olaylarda hayatlarını kaybedenlere rahmet diliyor ve hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.
18.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye, Kırım Tatarlarının yanında
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye, Kırım Tatarlarının yanında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Modern çağın en büyük acılarından biri olan Kırım Tatar sürgünü, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Türkiye, tüm zorluklar karşısında özünü, kimliğini, dilini ve kültürünü muhafaza eden Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edecektir" dedi.
18.05.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Sonuçları olacak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Sonuçları olacak... Ukrayna ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esed rejiminin İdlib'deki saldırısına ilişkin, "Bu, İdlib mutabakatının açık bir ihlalidir. Rejim için tabii ki bunun sonuçları da olacaktır" dedi.
4.02.2020 Siyaset
İdlib'de hain saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki
İdlib'de hain saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya hareketi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan İdlib'de 4 askerin şehit olması ile ilgili, " karşılığını verdik, vermeye devam edeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, "Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır." diye konuştu.
3.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' açıklaması: Adım atıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' açıklaması: Adım atıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, orak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır.' dedi. Erdoğan, ABD ile Güvenli Bölge için varılan mutabakat için ise '(Suriye'de barış koridoru) Amerikalılarla birlikte bir harekat merkezi kurulmasının kararı verildi. (ABD askeri heyetiyle görüşme) Burada aslolan Fırat'ın doğusunda bu adımın atılmasıydı, bu da Amerikalılarla birlikte gerçekleştiriliyor.' dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 'Türk iş dünyasını Ukrayna'ya davet ediyorum. Rahat çalışabilmeniz için size şahsım adına garanti verebilirim' dedi.
7.08.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ukrayna'da
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in göreve başlama törenine katıldı
20.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanımadık, tanımayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanımadık, tanımayacağız Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile İstanbul'da yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada Kırım'ın ilhak edilmesine değinerek: "Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık." diye konuştu.
3.11.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay,  Ukrayna İçişleri Bakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ukrayna İçişleri Bakanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve beraberindeki heyeti kabul etti.
5.09.2018 Siyaset
Ukrayna’ya FETÖ teşekkürü
Ukrayna’ya FETÖ teşekkürü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da temaslarda bulunan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov’la bakanlıkta bir araya geldi.
4.09.2018 Gündem
Kırım Tatar sürgününün 74. yılı
Kırım Tatar sürgününün 74. yılı Stalin'in kararıyla 18 Mayıs 1944'te öz yurtlarından sürgün edilen Kırım Tatarları, bugün hala toprakları için verdiği mücadeleyi sürdürüyor.
17.05.2018 Dünya
Ukrayna’ya ‘kimlikle giriş’ tamam
Ukrayna’ya ‘kimlikle giriş’ tamam Başbakan Binali Yıldırım ile Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında, ortak basın toplantısı düzenledi.
14.03.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kırım Tatarları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kırım tatarları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.