Kireçlenme

Kireçlenme

Son dakika kireçlenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kireçlenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kireçlenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kireçlenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kireçlenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 249 kireçlenme haberi bulunmuştur. Tüm kireçlenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin Gündelik yaşam içinde merdiven inip çıkarken ya da çömeldikten sonra diz önünde ağrı yaşanması çoğu kişinin başına gelebilen yaygın bir durum. Ancak ağrı hastanın hayatını ciddi şekilde etkilemediği için genelde hekime başvurmak için geç kalınabildiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Budak Akman, “Dizin önündeki ağrı birkaç günde düzelmezse, dizi hareket ettirmede zorluk yaşanırsa zaman kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi. Prof. Dr. Akman, özellikle son yıllarda çok daha yaygın olarak kullanılan diz içi enjeksiyonlar ile bu ağrıların kontrol altına alınabileceğine işaret etti.
31.01.2024 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Doktorlar görünce inanamadı! Karnından ve bacağından çıkardılar
Doktorlar görünce inanamadı! Karnından ve bacağından çıkardılar Yıllarca ağrılarından rahatsız olan 74 yaşındaki Ömer Demir, geçirdiği iki kalça protezi operasyonu sonrası doktorların gerekli bulmasına rağmen yeniden ameliyat olmak istemeyince kalçasındaki protez vücudunda hareket etmeye başladı. Baş kısmı karnından diğer parçası bacağından çıkarılan protezle ilgili konuşan Demir, "Neredeyse karnına girecek’ dediler, benim tuhafıma gitti. Protez buradan çıksa gelip karnıma girse farkında olmam mı dedim, ameliyat olmadım. Şu an Allah’a şükür, yürüyorum, ameliyat olduğum bacağımda hiç sorun yok, doktorlarıma güveniyorum” dedi.
19.01.2023 Yaşam
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler...
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler... Fizik tedavi gören hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor, kemik ve kas sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Toksinlerin vücutta atılmasını sağlıyor, pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı oluyor. Ödem atma konusunda destek sağlıyor, kısırlık olmak üzere farklı cinsel rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili. İçenlerde idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiriyor, böbrek taşı ve kum oluşumlarının kısa sürede vücuttan atılabilmesini sağlıyor. Kireçlenme, romatizma ve iltihaplı romatizmal hastalıklarda kısa sürelerde iyileştiriyor, kadın hastalıklarının belli bir kısmının tedavisinde ek destek sağlıyor. İşte mucize suyun saymakla bitmeyen diğer faydaları...
13.08.2022 Sağlık
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı!  Günde bir kez yeterli
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı! Günde bir kez yeterli Sağlığa sayısız faydası bulunuyor. Günde bir kez tüketenler sağlığına sağlık katıyor. Kan şekerini dengeliyor. diz ağrısı çekenler için bire bir. eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenmeden şikayetçi olanların mutlaka menüsüne eklemesi gerekiyor. Doğal şifa kaynağı bamya tohumu, gün içinde hissedilen halsizliğe birebir fayda sağlıyor. Halsizlik ve yorgunluğu anında alan mucizevi besin bamya tohumu aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kronik hastalıklara karşı da vücut direncini artırıyor. İşte halsizliğin çaresi olan bamya tohumunun mucizevi etkileri...
5.04.2022 Sağlık
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir?
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir? Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Hasan Hilmi Muratlı, görülme sıklığı artan diz kireçlenmesi ile ilgili tedavi yöntemlerini ve diğer merak edilenleri sizler için derledi.
29.03.2022 Sağlık
Diz ekleminde kireçlenme olanlar dikkat! İş yapamayacak duruma geldiyseniz…
Diz ekleminde kireçlenme olanlar dikkat! İş yapamayacak duruma geldiyseniz… Diz eklemindeki kireçlenme nedeniyle yüksek seviyede kıkırdak aşınması olan ileri yaştaki hastalar için uzmanlar uyarıyor. Erken evre tedavilerden fayda görmeyen, klinik olarak şikayetleri son raddeye gelmiş hastalara diz protezi ameliyatı öneriliyor. Total diz protezi ameliyatları hakkında, Prof. Dr. Umut Yavuz bilgi verdi. Peki, Diz protezi ameliyatı kaç ayda iyileşir? Diz kapağı protez ameliyatı nasıl yapılır? Diz protezi ameliyatı ne kadar sürer? İşte detaylar…
9.03.2022 Sağlık
Kaliteli uyku için doğru yastık seçimi şart!
Kaliteli uyku için doğru yastık seçimi şart! Kaliteli bir uykuda yastık önemli rol oynuyor. Boynunda kireçlenme ve fıtık gibi problemleri olanlarda yastık seçiminin daha çok önem kazandığını belirten uzmanlar, yastığın boyun yapısını desteklemesi, kasların ve bağların üzerindeki yükü alması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar, kaliteli uyku için boyun çukurunu dolduracak ve boşlukta bırakmayacak kadar yüksek olan orta sertlikte yastıkların kullanılmasını tavsiye ediyor.
7.02.2022 Sağlık
Parmak çıtlatmak ile ilgili önemli uyarı!
Parmak çıtlatmak ile ilgili önemli uyarı! Parmak çıtlatmak kimi zaman stresten kimi zaman can sıkıntısından sık yapılan bir alışkanlıktır. Genel düşüncenin aksine eklemlerde aşınma (kireçlenmeye) neden olmayacağını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, “Parmak çıtlatmak bir tik halini aldığında bağlarda gevşeme nedeniyle elin tutma gücünde azalma meydana gelebilir” dedi.
7.02.2022 Sağlık
Dikkat! En çok spor esnasında meydana geliyor!
Dikkat! En çok spor esnasında meydana geliyor! Dizin sağlamlığından yüksek oranda tek başına sorumlu olan ön çapraz bağ, diz yaralanmalarında en sık hasar gören bağ olarak biliniyor. Ön çapraz bağların daha çok spor yaparken yaralandığını vurgulayan uzmanlar, ilk esnada hastalardan yırtılma ya da kütleme sesinin duyulabildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, ameliyatlarda başarı oranının yüzde 90’larda olduğunu hatırlatarak ileriki zamanlarda kalıcı eklem hastalığı ya da kireçlenme oluşmaması için belirtilerin dikkate alınmasını tavsiye ediyor.
1.02.2022 Sağlık
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor Böbrek yetmezliğine neden oluyor, kireçlenme yaparak su kaybı ile böbreklerde hasara yol açıyor. Yetersiz alınırsa enfeksiyon riskini artırıyor, kemiklerde güçsüzlüğe neden oluyor. Kusma, mide bulantısı, kabızlık ve mide ağrısı gibi sindirim rahatsızlıklarına yol açıyor, yanlış alınırsa yorgunluk, baş dönmesi, halüsinasyonlar ve kafa karışıklığı görülüyor. İştah kaybı, aşırı idrara çıkma, yüksek tansiyon, kalp anormallikler ve susuz kalma en büyük göstergeleri arasında. Yüksek miktarda alınınca ortaya çıkan hiperkalsemi nedeniyle koma gibi hayati bir risk ortaya çıkarabiliyor.
1.02.2022 Sağlık
Fizik tedavi ile başarı oranı yüksek!
Fizik tedavi ile başarı oranı yüksek! Türkiye'de kireçlenmenin en çok görülen türü olan gonartroz (diz ekleminde kireçlenme), binlerce kişinin hayatını kabusa çeviriyor, yaşam kalitesini düşürüyor. Geliştirilen yeni tedaviler, diz kireçlenmesi rahatsızlığının büyük ölçüde kontrol edilmesine yardımcı olurken, uzmanlar ise fizik tedavinin önemine işaret ediyor.
8.01.2022 Sağlık
Dikkat! Tanı ve tedavi gecikirse kireçlenme başlıyor!
Dikkat! Tanı ve tedavi gecikirse kireçlenme başlıyor! Tıp literatüründe omuzda rotator manşet yırtığı olarak adlandırılan omuz kas yırtıkları, akut travmatik ve kronik yırtıklar şeklinde oluşuyor. Omuzda üzerine düşme sonrası hastalar genelde acil servise gitmekte fakat hastalarda kırık çıkık olmadığı söyleniyor ama hastanın ağrısı ve hareket kısıtlığı devam artarak devam ediyor, doğru tanı konulamadığı için zaman kaybedilebiliyor böyle bir durumda ortopedi kliniğine gidilerek detaylı muayene ve tetkik yaptırılması gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, operasyon sonrası omzun eski sağlığına kavuşmasının mümkün olduğuna dikkat çekerken, tanı ve tedavide gecikilmesi durumunda ise yırtığa bağlı kireçlenme başlayacağı için uyarıda bulunuyor.
15.12.2021 Sağlık
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor!
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor! Donuk omuz sendromunun, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile belirti verdiğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Emine Bukan Arıca, “Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir. Omuz eklem kapsülünün daralması, kalınlaşması, iltihaplanması ve eklem içi sıvının azalmasına bağlı olarak eklem hareketinin sınırlanması sonucunda meydana gelir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
Adı yalancı şifası gerçek! İşte yalancı portakalın şifaları: Kireçlenme, böbrek ağrıları, eklem ağrıları...
Adı yalancı şifası gerçek! İşte yalancı portakalın şifaları: Kireçlenme, böbrek ağrıları, eklem ağrıları... Yalancı portakal yüzeyi pütürlü olan oldukça faydalıdır. Kireçlenmeden böbrek ağrılarına kadar bir çok hastalığa şifa olan yalancı portakal, tam bir şifa deposudur. Sizler için merak edilen bu besin hakkında ufak bir araştırma yaptık. Yalancı portakal nedir? Yalancı portakalın faydaları nelerdir?
13.12.2021 Yaşam
Kanser ve diyabetle savaşıyor! Halsizliği anında alan mucize besin
Kanser ve diyabetle savaşıyor! Halsizliği anında alan mucize besin Kanserden diyabete birçok hastalığa karşı şifa, halsizliği anında alıyor. Potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit bakımından oldukça zengin. Uzun süre tokluk hissi veriyor, mideyi koruyarak, kabızlık sorununu tedavi ediyor. Kataraktı önlemeye bile yardımcı olan bu besin, vücudun kan şekeri oranını düzenliyor. Bronşit hastalığı için tam bir ilaç; eklem ağrıları, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme gibi sorunlara da iyi geliyor.
7.12.2021 Sağlık
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır?
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır? Eklem kireçlenmesi tıp dilindeki adıyla osteoartrit halk arasında en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit , kemik uçlarını çevreleyen kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması sonucu ortaya çıkar. Diyetisyen Hülya Çağatay, eklem kireçlenmesi hakkında bilgi verdi.
30.10.2021 Sağlık
Arabası olanlar dikkat, uzmanlar uyarıyor!
Arabası olanlar dikkat, uzmanlar uyarıyor! Kış kapıya dayandı. Uzmanlar uyarıyor. Soğuk ve yağışlarla birlikte yol şartları değişime giriyor. Her türlü aracın kış öncesi bakıma ihtiyacı var.
27.10.2021 Otomobil
Kalp damar hastalıkları kadınlarda daha sessiz ilerliyor
Kalp damar hastalıkları kadınlarda daha sessiz ilerliyor Dünyada ve Türkiye’de kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Kadınlar aslında koroner kalp hastalıkları açısından menopoz dönemine kadar erkeklere göre daha iyi korunur durumdadırlar. Ancak menopozdan sonraki 5-10 yıllık dönemden sonra kadınların riski de erkelerle aynı seviyeye yükselir. Kadınların en büyük dezavantajı, koroner kalp hastalığı belirti ve bulgularının daha farklı olması ve tanı koymanın daha zor olmasıdır” dedi.
29.09.2021 Sağlık
Günümüzün altın tedavisi PRP
Günümüzün altın tedavisi PRP Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erman Çekiç, PRP tedavisi ve kullanım alanlarını tüm detaylarıyla sizler için anlattı.
29.09.2021 Sağlık
Toz haline getirip bacağına sardı! Hayatı karardı
Toz haline getirip bacağına sardı! Hayatı karardı Menisküs ağrıları için alternatif tedavi yöntemlerine başvurup, dizlerine söğüt ağacı kabuğu saran Nalan Karakaya'nın (55) sağ dizinde üçüncü derece yanık oluştu. Tedaviye alınan Karakaya, "Bir defa yandım daha da yanmayacağım inşallah" dedi.
28.09.2021 Yaşam
Masa başı çalışanlarını tehdit eden 6 hastalık
Masa başı çalışanlarını tehdit eden 6 hastalık Bilgisayarın başında saatlerce oturuyoruz. Parmaklarımız, kimi zaman sert dokunuşlarla, adeta özdeşleşiyor klavye tuşlarıyla. Bilgisayar başında olmadığımız zamanlar ise ellerimiz ve parmaklarımız gelen maillere veya mesajlara hızlıca yanıt verebilmek için yine sayısız kez çalışıyor. Kimi zamansa, bazıları ağır olabilen dosyaları taşımamız gerekebiliyor. Bu hareketler, masa başı çalışanlarının her gün rutin olarak ve sayısız kez yaptıkları işlerden bazıları. Ancak dikkat! Her gün seri olarak tekrar edilen bu hareketler; el, kol ile omuz kaslarımızı yıpratıyor ve zamanla günlük hayatımızı olumsuz etkileyen sağlık problemlerine neden olabiliyor.
24.09.2021 Sağlık
Sporcular, kıkırdak nakliyle spora yeniden dönebilir
Sporcular, kıkırdak nakliyle spora yeniden dönebilir Spora bağlı gelişen kıkırdak yaralanmalarının, donörden kıkırdak nakli ile tedavisinin mümkün olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, ‘Kıkırdak hasarı nedeniyle spordan uzaklaşan NBA profesyonel sporcularıyla yapılan bir araştırmada, sporcuların yüzde 80’inin kıkırdak nakli tedavisinin ardından hasarlanma öncesi performansla spor hayatına dönebildikleri gösterildi” dedi.
23.09.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Yüksek miktarda florür kullanımına dikkat
Uzmanı uyardı: Yüksek miktarda florür kullanımına dikkat Florürün sağlığa olan etkileri hakkında açıklamalarda bulunan Dt. Can Gökkurt, florür dişin en dış bölümü olan mine tabakasının güçlenmesini sağlayarak kavitasyon oluşumunu önleyici etki gösterir. Ancak uzun ve yüksek miktarda florür maruziyeti çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir” dedi.
22.09.2021 Sağlık
“Diz protezi hareket kısıtlılığı ve ağrıyı ortadan kaldırıyor”
“Diz protezi hareket kısıtlılığı ve ağrıyı ortadan kaldırıyor” Dizde kireçlenmenin günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nail Akdağcık, tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek, önerilerde bulundu. Op. Dr. Nail Akdağcık, “Diz protezi hareket kısıtlılığı ve ağrıyı ortadan kaldırıyor Burada temel hedefimiz hastaların günlük hareket ihtiyaçlarını bağımsız ve özgür bir şekilde yapabilmeleri. Ancak ameliyattan sonra ideal kilonun korunması, düzenli egzersiz yapılması ve doktor kontrollerinin zamanında yapılması gerekir” dedi.
22.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kireçlenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kireçlenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.