Kiralık Konut

Kiralık Konut

Son dakika kiralık konut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiralık konut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiralık konut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiralık Konut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiralık konut gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 kiralık konut haberi bulunmuştur. Tüm kiralık konut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber!
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber! Ev sahibi - kiracı ilişkileri fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Kiralık ev sayısının yetersiz, kiralık konut arayanlarının sayısının da fazla olması mülk sahiplerinin mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını aramasına neden oluyor. Özellikle astronomik artışların önüne geçilebilmesi için kiralara yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ardından zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Peki kira artış sınırı devam edecek mi? Ev sahibi ve kiracıların en çok merak ettiği sorunun yanıtını Bakan Tunç verdi.
25.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiraları aşağı çekecek 5 hamle ortaya çıktı Merkez Bankası enflasyon raporunda konut kiralarını düşürecek bazı önerilerde bulundu. Öneriler arasında kiralık konut arzının planlanarak artırılması, devlet destekli kiralık sosyal konut sistemi, Sermaye Piyasası Kurulu'na bağlı şirketlerle kurumsal kiralama, hisseli kiracılık uygulaması ve konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi de var.
17.02.2024 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme! Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilecek. Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni modelde son aşamaya gelindi. Kamunun arsa göstermesi halinde harekete geçeceklerini açıklayan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin TL bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.
21.01.2024 Ekonomi
Kiracılara iyi haber! Ev sahipleri o sözü söyleyemeyecek
Kiracılara iyi haber! Ev sahipleri o sözü söyleyemeyecek Kiralık konut arayışı her geçen gün artıyor. Bütçesine uygun evi bulan kiracılar buldukları evi kaçırmamak için ev sahiplerinin tüm taleplerini kabul ediyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli gerekçeler öne sürebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğindeki kararında eşitlik ilkesine uymayan ev sahibi, emlakçı ve kiralık ilanın yayınlandığı internet sitesinin para cezası ödemesine hükmetti.
15.12.2023 Ekonomi
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek Kiralık konut krizinin çözümü için GYODER tarafından geliştirilen yeni konut modelinde ilk örnek proje yolda. Kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Biz arsayı kamudan beklerken özel sektörden geldi. İstanbul’da 10 bin konutluk projede son aşamadayız. Türkiye’de ilk kez uygulanacak kiralık konut modeli tüm sektöre örnek olacak. İnşa edilecek konutlarda riskli evde oturan kiracı ve ev sahiplerine öncelik verip kentsel dönüşüme de destek olacağız” dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Kiralık evde uzun süre sonra bir ilk! Konut sahipleri fiyat politikasını değiştirdi
Kiralık evde uzun süre sonra bir ilk! Konut sahipleri fiyat politikasını değiştirdi Satılık ve kiralık konut fiyatındaki artış alınan önlemlerin ardından durdu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı bazı satılık konutlarda indirim yapılırken kiralık konutlarda da fiyat artışları durdu.
17.10.2023 Ekonomi
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları araştırıldı. 10 il arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 TL ile 13 devlet üniversitesi bulunan İstanbul’da. İstanbul’u 16 bin 303 TL ile Antalya, 14 bin 820 TL ile İzmir izledi. Erzurum, Sakarya ve Eskişehir’de ise 10 bin TL’nin altında ortalama kira bedeliyle ev bulunabiliyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı? İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerek.
30.08.2023 Ekonomi
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Dışarıdan gelen herkes 'depremin 4'te 1'i bizde olsa altından kalkamazdık' dedi
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Dışarıdan gelen herkes 'depremin 4'te 1'i bizde olsa altından kalkamazdık' dedi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,"Dışarıdan gelen herkes muhatap olduğu bizim insanımıza; 'bu depremin 4'te 1'i bizim orada olsa emin olun altından kalkamazdık' dediler. Amerika'da bir kasırga oldu aradan 2 sene geçmiş daha devlet oraya gidememiş. Almanya'da sel felaketi vardı. Millet isyanlarda 2 sene geçmiş Alman devleti oraya daha vatandaşın yarasını saracak bir şey yapmamış. Bizde ise kısa sürede 200 bin konutun temeli atıldı" dedi.
27.08.2023 Ekonomi
Denizlerde av yasağı kalkıyor! Tezgahlar dolup taşacak
Denizlerde av yasağı kalkıyor! Tezgahlar dolup taşacak Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona eriyor. Teknelerini ve ağlarını yeni sezona hazırlayan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor. Rumeli Feneri'ndeki balıkçı barınağında hazırlıklarını sürdüren balıkçılardan İsmail Pekdemir, "Geçen yıllara göre palamut çok var diyemeyiz ama Allah nasip ederse hamsi var, çinekop var, istavrit var, lüfer var yani Allah herkesin rızkını verir. " dedi. Balıkçı Aydoğan Kamburoğlu ise artan maliyetleri gerekçe göstererek, "Zaten şu an da hazırlığımızı yapıyoruz ama denize çıkıp çıkmayacağımız henüz belli değil. Artan maliyetlerden dolayı şu an da eleman dahi almış değilim. " diye konuştu.
27.08.2023 Yaşam
Mehmet Şimşek'ten kiralık konut ve KDV açıklaması!
Mehmet Şimşek'ten kiralık konut ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Kayıtdışılıkla mücadelemiz artarak devam ediyor. Denetimlerde yapay zekayı devreye alıyoruz…" dedi.
27.08.2023 Ekonomi
Kredi notu  düşük olana ev yok! Banka raporu, sicil kaydı ve SGK belgesi istiyorlar
Kredi notu düşük olana ev yok! Banka raporu, sicil kaydı ve SGK belgesi istiyorlar Kiralık konut fiyatlarındaki artışla birlikte kiracılar uygun fiyatlı ev bulmakta zorlanıyor. Ev sahipleri ile kiracılar arasında fiyatlarla ilgili sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Ev sahipleri konutlarının kira bedellerini yıllık olarak talep etmeye başladı. Ayrıca  ev sahiplerinden kredi notu raporumu, SGK belgesi ve sicil kayıt örneği talepleri geliyor. 
16.08.2023 Ekonomi
GYODER’den kiraları düşürecek formül
GYODER’den kiraları düşürecek formül Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
20.07.2023 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Yargıtay son noktayı koydu, ev sahipleri o sözü söyleyemeyecek
Kiracılara güzel haber! Yargıtay son noktayı koydu, ev sahipleri o sözü söyleyemeyecek Kiralık konut arayışı her geçen gün artıyor. Bütçesine uygun evi bulan kiracılar buldukları evi kaçırmamak için ev sahiplerinin tüm taleplerini kabul ediyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli gerekçeler öne sürebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğindeki kararında eşitlik ilkesine uymayan ev sahibi, emlakçı ve kiralık ilanın yayınlandığı internet sitesinin para cezası ödemesine hükmetti.
19.07.2023 Ekonomi
Kiralık konut krizi! ‘Hayalet Ev’ stoku ile ilgili açıklama: 'Boşluk oranı takip edilebilmeli'
Kiralık konut krizi! ‘Hayalet Ev’ stoku ile ilgili açıklama: 'Boşluk oranı takip edilebilmeli' Konutlardaki boşluk oranına değinen Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İstanbul’da toplamda 1 milyon 448 bin 341 yapı bulunuyor. Bu yapılarda ise toplamda 6 milyon 384 bin 524 konut, 1 milyon 176 bin 474 adet de işyeri niteliğinde bağımsız bölümümüz var. Özellikle 2008 sonrası inşa edilmiş binalarda yaklaşık 153 bin 240 adetinin boş olduğu değerlendiriliyor” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda depremin satılık konut ve kiralık piyasasına etkilerini inceledi.
13.06.2023 Ekonomi
Kiralık evde tercihler değişti! Deniz manzaralı lüks konutlar elde kaldı
Kiralık evde tercihler değişti! Deniz manzaralı lüks konutlar elde kaldı Kiralık ve satılık gayrimenkulde artan rakamlarla gündemde olan Antalya'da deprem sonrası tercihler de değişti. Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır ya da birkaç yıllık binalar tercih ediliyor.  
8.06.2023 Ekonomi
İnşaatta öncelikli 5 gündem! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak
İnşaatta öncelikli 5 gündem! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanması ile gözler yeni dönemde atılacak adımlara çevrildi. Vatandaşı en çok ilgilendiren çalışmaları yapacak bakanlıklardan biri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olacak. Deprem bölgesindeki yapılaşmadan, kentsel dönüşüm seferberliğine, kira sorunundan sosyal konut ihtiyacına kadar birçok başlıkta önemli hamleler bekleniyor.
6.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kiralık Konut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiralık konut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.