Kira Artışı

Kira Artışı

Son dakika kira artışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira artışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira artışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Artışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira artışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 791 kira artışı haberi bulunmuştur. Tüm kira artışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kira zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Eylül ayı işaret edildi
Kira zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Eylül ayı işaret edildiEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Özellikle ev sahipleri mülkünü kiraya vermek için Temmuz ayını bekliyordu. Konut kiracılarını korumak için 2 yıldır yüksek enflasyon döneminde uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ kaldırıldı. Kira artışı eskisi gibi 12 aylık TÜFE ortalamasına göre yapılacak. Peki bu sınırın üzerinde artış yapılması mümkün mü? İşte detaylar..
10.07.2024Ekonomi
Kira artışında yeni döneme dikkat! Uzman isim uyardı
Kira artışında yeni döneme dikkat! Uzman isim uyardıGayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, kira artış oranlarındaki yüzde 25 artış sınırının 1 Temmuz itibarıyla ortadan kalkmasının ardından oluşabilecek yanlışlar konusunda uyarılarda bulundu.
3.07.2024Ekonomi
Kira artış oranı Temmuz 2024 hesaplama | Kira artış oranı TEFE TÜFE nasıl hesaplanır, kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE-TÜFE oranı ile temmuz ayı kira artış zammı
Kira artış oranı Temmuz 2024 hesaplama | Kira artış oranı TEFE TÜFE nasıl hesaplanır, kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE-TÜFE oranı ile temmuz ayı kira artış zammıKira artış oranı hesaplama konut ve iş yeri için olmak üzere iki şekilde aranıyor. Yüzde 25 zam sınırının kalmasıyla birlikte kira artış oranı ile ilgili hesaplamalar yoğunluk kazandı. Enflasyonda TEFE-TÜFE rakamlarına göre belirlenen kira zammı ne kadar olacak, kira ve ev sahipleri tarafından merak ediliyor. 3 Temmuz bugün gerçekleşecek TÜİK açıklaması ardından kiracılar ve ev sahipleri yeniden anlaşma yoluna gidecek. Peki, 2024 Temmuz ayı kira artışı açıklandı mı, kira artış oranı nasıl hesaplanır? Temmuz kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde kaç olacak?
3.07.2024Ekonomi
Kira zammında yeni dönem başladı! İşte 6 soru, 6 cevap
Kira zammında yeni dönem başladı! İşte 6 soru, 6 cevapFahiş kira artışlarını önlemek için 2 yıl önce uygulamaya konulan kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Peki yeni dönemde kira artışı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri yasal çerçevenin üzerinde zam yapabilecek mi? Ev sahibi kiracının tahliyesini isteyebilir mi? İşte örnek kira artış hesabı...
2.07.2024Ekonomi
Kira artışında yeni dönem 2 Temmuz'da başlıyor! Zam hesabı nasıl yapılacak? İşte detaylar
Kira artışında yeni dönem 2 Temmuz'da başlıyor! Zam hesabı nasıl yapılacak? İşte detaylarEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Özellikle ev sahipleri mülkünü kiraya vermek için Temmuz ayını bekliyordu. Konut kiracılarını korumak için 2 yıldır yüksek enflasyon döneminde uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ yarın itibarıyla sona eriyor. Kira artışı eskisi gibi 12 aylık TÜFE ortalamasına göre yapılacak. Ev sahibi bu üst sınırı aşamayacak; zam dönemi temmuz öncesi olan kiracılardan yeni bir artış talep edilemeyecek.
30.06.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: En kötüsü geride kaldı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: En kötüsü geride kaldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
3.06.2024Ekonomi
Haziran ayı kira artış oranı 2024 > Kira artış oranı hesaplama nasıl hesaplanır? Haziran ayı tefe tüfe ile kira artışı ne kadar oldu?
Haziran ayı kira artış oranı 2024 > Kira artış oranı hesaplama nasıl hesaplanır? Haziran ayı tefe tüfe ile kira artışı ne kadar oldu?TÜİK tarafından Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Haziran ayı kira artış oranı da netlik kazandı. Temmuz 2024'te devletin koyduğu % 25 kira zam artış oranı bu tarihten itibaren sona ermesi ve tarihin uzatılması beklenmiyor. Peki, Haziran kira artış zam oranı yüzde kaç? İşte 12 aylık TÜFE-TEFE ortalaması…
3.06.2024Ekonomi
Kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı, yüzde 25 kira artışı devam edecek mi? Konutlarda yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek?
Kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı, yüzde 25 kira artışı devam edecek mi? Konutlarda yüzde 25 sınırı ne zaman bitecek?Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artış oranı sınırlamasında merak edileni yanıtladı. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete’de 11 Haziran 2022’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitecek? Yüzde 25 sınırı kalktı mı, devam ediyor mu?
20.05.2024Gündem
Konut fiyatlarındaki durgunluk! Kira getirisi en düşük iller belli oldu
Konut fiyatlarındaki durgunluk! Kira getirisi en düşük iller belli olduKonut fiyatlarındaki durgunluk, yatırımcıları gayrimenkule yöneltmeye başladı. Bu durum, bazı şehirlerde amortisman sürelerini de uzattı. Son yıllarda yatırımcıların gözdesi olan Muğla, en düşük kira getirisi sunan şehir olarak ilk sıraya yerleşti.
11.05.2024Ekonomi
6 ilde Mahzen operasyonu! Bakan Yerlikaya: 46 şüpheli yakalandı
6 ilde Mahzen operasyonu! Bakan Yerlikaya: 46 şüpheli yakalandı6 ilde düzenlenen Mahzen-35 operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda aralarında elebaşlarının da olduğu 46 şüphelinin yakalandığını söyledi.
30.04.2024Gündem
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandıGayrimenkul fiyatlarındaki artış gündemde. Türkiye genelindeki OSB’lerde kira artış oranları yüzde 150’ye yaklaşırken, OSB arazilerin metrekare satış fiyatı ise Boğaz’daki yalıların değerini aştı. Artış hızının en yüksek olduğu bölgelerin başında ise açık ara Marmara geliyor.
25.04.2024Ekonomi
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024Ekonomi
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 kira zam sınırı ile ilgili araştırmalar arttı. Kira artış oranı TÜİK tarafından her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerine göre belli oluyor. 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlenen kira artış oranı 2023 yılında getirilen % 25 kira zammı sınırı ile sınırlandırılmıştı. Peki, Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı? 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde kaç oldu, Kira artış oranı kaç oldu?
2.04.2024Ekonomi
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiasıZonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024Gündem
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiasıZonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024Gündem
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024Gündem
Kira artışı kavgasında kiracısını bacağından vurdu
Kira artışı kavgasında kiracısını bacağından vurduKocaeli'nin Körfez ilçesinde Z.T., kira artışı sebebiyle tartıştığı kiracısı S.Y.'yi tabanca ile bacağından vurdu. S.Y. hastaneye kaldırılırken, kaçan Z.T. bir süre sonra polise teslim oldu.
19.03.2024Gündem
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlarCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Beştepe'deki toplantıda ekonomideki son durum, fahiş fiyat artışı, seçim güvenliği ve terörle mücadele görüşüldü.
4.03.2024Gündem
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024Ekonomi
Ev sahibi kazma - kürekle geldi! 2 bin TL için yaptıkları şoke etti
Ev sahibi kazma - kürekle geldi! 2 bin TL için yaptıkları şoke ettiEv sahibi - kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar fahiş kiralar nedeniyle giderek artıyor. Mülk sahipleri mevcut kiracısını çıkararak evini daha yüksek bedel karşılığı yeniden kiralamak istiyor. Son olarak Antalya'da kira artışı nedeniyle mülk sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık ev sahibi hakkında 3 dava açılması ile sonuçlandı.
26.02.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklamaHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, artışların önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını kaydetti.
12.02.2024Ekonomi
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değil
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değilKira artışı konusunda uzlaşılamaması ya da açılan davalar nedeniyle tahliyeler artarken, depozito iadeleri gündeme geldi. Ev sahipleri ve kiracılar bu konuda da ortak yolu bulmakta zorlanıyor. Evi tahliye eden kiracıya depozitosu ödenen bedelle mi, güncel değerle mi iade edilir?, Hangi durumda ev sahibi ‘vermiyorum’ diyebilir?, Ev satıldıysa ödemeyi kim yapar? İşte tüm yönleriyle depozito iadesi...
10.02.2024Ekonomi
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024Kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belli oluyor. Enflasyon rakamlarına bağlı olarak kira artış oranları belirleniyor. Hane için kira artışına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Peki, Şubat kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde 25 zam sınırlaması devam edecek mi?
3.02.2024Ekonomi
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formülKiracı - ev sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için uygulanmaya başlayan yüzde 25 artış sınırını aşmak isteyen ev sahiplerinin yeni formül arayışı sürüyor. Son iki yılda kira tespit davalarında patlama olduğunu ancak bu davanın beş yıldan eski kiracılara açılabildiğini belirten hukukçular, “Son aylarda uyarlama davasına talep arttı. Çünkü bunda zaman kriteri yok. Ev sahipleri 1-2 yıllık kiracılarına dava açıyor” dedi. Avukatlar ise uyardı: Uyarlama için düşük kira yetmez, öngörülemeyen mağduriyetin ispatı şart.
21.01.2024Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri harekete geçti! Maaş artışı nedeniyle kiralar da mı artacak?
Fırsatçı ev sahipleri harekete geçti! Maaş artışı nedeniyle kiralar da mı artacak? Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Asgari ücrete gelen zamla birlikte fırsatçı ev sahipleri de harekete geçti. Mülk sahipleri zam dönemi dışında kira artışı yapabilir mi? İşte detaylar...
31.12.2023Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Artışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira artışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.