Kira Artışı

Kira Artışı

Son dakika kira artışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira artışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira artışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Artışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira artışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 782 kira artışı haberi bulunmuştur. Tüm kira artışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 kira zam sınırı ile ilgili araştırmalar arttı. Kira artış oranı TÜİK tarafından her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerine göre belli oluyor. 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlenen kira artış oranı 2023 yılında getirilen % 25 kira zammı sınırı ile sınırlandırılmıştı. Peki, Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı? 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde kaç oldu, Kira artış oranı kaç oldu?
2.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Kira artışı kavgasında kiracısını bacağından vurdu
Kira artışı kavgasında kiracısını bacağından vurdu Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Z.T., kira artışı sebebiyle tartıştığı kiracısı S.Y.'yi tabanca ile bacağından vurdu. S.Y. hastaneye kaldırılırken, kaçan Z.T. bir süre sonra polise teslim oldu.
19.03.2024 Gündem
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Beştepe'deki toplantıda ekonomideki son durum, fahiş fiyat artışı, seçim güvenliği ve terörle mücadele görüşüldü.
4.03.2024 Gündem
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi kazma - kürekle geldi! 2 bin TL için yaptıkları şoke etti
Ev sahibi kazma - kürekle geldi! 2 bin TL için yaptıkları şoke etti Ev sahibi - kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar fahiş kiralar nedeniyle giderek artıyor. Mülk sahipleri mevcut kiracısını çıkararak evini daha yüksek bedel karşılığı yeniden kiralamak istiyor. Son olarak Antalya'da kira artışı nedeniyle mülk sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık ev sahibi hakkında 3 dava açılması ile sonuçlandı.
26.02.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, artışların önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını kaydetti.
12.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değil
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değil Kira artışı konusunda uzlaşılamaması ya da açılan davalar nedeniyle tahliyeler artarken, depozito iadeleri gündeme geldi. Ev sahipleri ve kiracılar bu konuda da ortak yolu bulmakta zorlanıyor. Evi tahliye eden kiracıya depozitosu ödenen bedelle mi, güncel değerle mi iade edilir?, Hangi durumda ev sahibi ‘vermiyorum’ diyebilir?, Ev satıldıysa ödemeyi kim yapar? İşte tüm yönleriyle depozito iadesi...
10.02.2024 Ekonomi
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024 Kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belli oluyor. Enflasyon rakamlarına bağlı olarak kira artış oranları belirleniyor. Hane için kira artışına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Peki, Şubat kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde 25 zam sınırlaması devam edecek mi?
3.02.2024 Ekonomi
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül Kiracı - ev sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için uygulanmaya başlayan yüzde 25 artış sınırını aşmak isteyen ev sahiplerinin yeni formül arayışı sürüyor. Son iki yılda kira tespit davalarında patlama olduğunu ancak bu davanın beş yıldan eski kiracılara açılabildiğini belirten hukukçular, “Son aylarda uyarlama davasına talep arttı. Çünkü bunda zaman kriteri yok. Ev sahipleri 1-2 yıllık kiracılarına dava açıyor” dedi. Avukatlar ise uyardı: Uyarlama için düşük kira yetmez, öngörülemeyen mağduriyetin ispatı şart.
21.01.2024 Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri harekete geçti! Maaş artışı nedeniyle kiralar da mı artacak?
Fırsatçı ev sahipleri harekete geçti! Maaş artışı nedeniyle kiralar da mı artacak? Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Asgari ücrete gelen zamla birlikte fırsatçı ev sahipleri de harekete geçti. Mülk sahipleri zam dönemi dışında kira artışı yapabilir mi? İşte detaylar...
31.12.2023 Ekonomi
İstanbul'da kiraların en çok arttığı ilçeler belli oldu! Ev ve konut kiralarında yüzde 850 artış...
İstanbul'da kiraların en çok arttığı ilçeler belli oldu! Ev ve konut kiralarında yüzde 850 artış... Kira artışlarının en çok yaşandığı ilçeler ortaya çıktı. Büyük şehirlerde kira artışları diğer illere göre daha çok hissediliyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde kira fiyatları gün geçtikçe artıyor. Peki en çok hangi ilçelerde kira artışı yaşandı? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da kira artışları en çok hissedilen şehirlerin başında geliyor. Bu kira artışlarına ilişkin bazı ilçeler ön plana çıkabiliyor diyebiliriz. İstanbul’un genelinde bir fiyat artışı var. Şu an için İstanbul’da kiralık ortalaması metrekarede 160 TL seviyelerinde. Yani 100 metrekare bir daire yaklaşık 16 bin TL seviyesinde piyasada ilanlara çıkıyor diyebiliriz. Son 1 yıldaki artış yüzde 75 seviyelerinde oldu.
28.12.2023 Ekonomi
Konutta hava parası dönemi başladı! Kiracıların istediği miktar 4 milyonu buluyor
Konutta hava parası dönemi başladı! Kiracıların istediği miktar 4 milyonu buluyor Ev sahiplerine kötü haber! Fahiş kira artışı ve fırsatçı ev sahipleri uzun süredir gündemdeydi. Şimdi de fırsatçı kiracılar ortaya çıktı. Kiracıların evden çıkmak için istedikleri rakamlar ‘bu kadarına pes’ dedirtiyor. İstanbul’da bir kiracı tahliye için ev sahibinden 4 milyon lira talep etti, üstelik tahliye tarihine göre farklı fiyat teklifleri de sundu. Son bir yılda tahliye ödemelerinin arttığını ancak bugün artık rakamların ev sahiplerini zorlayacak seviyelere geldiğini söyleyen hukukçular ve sektör temsilcileri, “Kiracılar tahliye davalarının üç yıla kadar uzayacağını biliyor. Bu nedenle sınırları zorluyorlar. Taşınmak için istenen rakamlarla farklı bir ilçeden ev satın alınır” dedi.
26.12.2023 Ekonomi
Aralık ayı kira artış oranı 2023 || TEFE TÜFE aralık ayı kira artışı ne kadar, ev sahipleri yüzde kaç zam yapabilecek? Kira artış oranı hesaplama ve aralık kira zam oranı
Aralık ayı kira artış oranı 2023 || TEFE TÜFE aralık ayı kira artışı ne kadar, ev sahipleri yüzde kaç zam yapabilecek? Kira artış oranı hesaplama ve aralık kira zam oranı Kira artış oranı, TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) oranlarına göre hesaplanıyor. Her ayın sonunda olduğu gibi, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla gözler aralık ayı kira artış oranına çevrildi. 2023 aralık ayı için kira artış oranı, mevcut kira bedeli ile TÜFE oranının çarpılması sonucu hesaplanıyor ve ardından bu sonuç 100'e bölünerek artış oranı elde ediliyor. İşte aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? sorusunun yanıtı ve kira zammı hesaplama ile 2023 aralık ayı kira artış oranı…
4.12.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden depozito oyunu! Kira artışı yeterli olmadı sıra geriye dönük ödemelerde
Fırsatçı ev sahiplerinden depozito oyunu! Kira artışı yeterli olmadı sıra geriye dönük ödemelerde Kiracılarının yıllar önce verdiği depozitonun yeni kira bedeline göre artırılmasını talep eden ev sahiplerinin yeni oyunu pes dedirtti. Edirne'de kira bedelinde anlaşan ancak depozito anlaşmasına veremeyen ev sahibi ile kiracı icralık oldu.
15.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşıyor. Hal böyle olunca ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk ofislerinde anlaşmaya çalışıyor. Tarafların anlaşması halinde yüzde 25'lik artış sınırı zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle 1500 TL olan kira bedelinin 20 bin TL'ye çıkabiliyor.
31.10.2023 Ekonomi
Yüzde 25 zam sınırına uymayan ev sahibine kötü haber! Tazminat kararı verildi
Yüzde 25 zam sınırına uymayan ev sahibine kötü haber! Tazminat kararı verildi İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi, kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine hükmetti.
30.10.2023 Ekonomi
Yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibine mahkemeden 'kötü niyet' tazminatı!
Yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibine mahkemeden 'kötü niyet' tazminatı! Kiraya yüzde 55 artış yapan ev sahibi, yasal zam oranında ödeme yapan kiracısını mahkeme verdi. İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi, kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine hükmetti.
30.10.2023 Yaşam
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek'
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek' Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşırken, sektör temsilcileri yeni sistemin kira fiyatlarına olumlu etki yağacağı görüşünde.
26.10.2023 Ekonomi
Ekim ayı kira artış oranı? TEFE TÜFE'ye göre kira zammı yüzde kaç? Eylül ayı enflasyon verilerine göre kira artış oranı hesaplama
Ekim ayı kira artış oranı? TEFE TÜFE'ye göre kira zammı yüzde kaç? Eylül ayı enflasyon verilerine göre kira artış oranı hesaplama Ekim ayı kira artış oranı için eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerin belli olmasıyla ekim ayı kira artış oranları netlik kazandı. TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyonuyla birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE'deki değişim on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşmişti. Peki, ekim ayı kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE oranı ile kira artışı yüzde kaç oldu? İşte Eylül ayı enflasyon verilerine göre kira artış oranı hesaplama ve ekim ayı kira artışı, ekim ayı kira zam oranı
3.10.2023 Ekonomi
EKİM AYI İŞYERİ KİRA ARTIŞ ORANI 2023! Ekim ayı işyeri kira zam oranı yüzde kaç, Ekim 2023 işyeri kira artış oranı ne kadar? İşyeri kira artışı nasıl hesaplanır?
EKİM AYI İŞYERİ KİRA ARTIŞ ORANI 2023! Ekim ayı işyeri kira zam oranı yüzde kaç, Ekim 2023 işyeri kira artış oranı ne kadar? İşyeri kira artışı nasıl hesaplanır? Ekim ayı iş yeri kira artış oranı eylül ayı enflasyon verileriyle belirleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak eylül ayı enflasyon verileriyle işyeri ekim ayı kira artış oranları belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyonuyla birlikte, TÜFE'deki değişim on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşmişti. Peki, ekim ayı işyeri kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE oranı ile işyeri kira artış zammı yüzde kaç oldu? İşte Eylül ayı enflasyon verilerine göre işyeri kira artış oranı hesaplama ve ekim ayı işyeri kira artışı…
3.10.2023 Ekonomi
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi Gaziantep'te bir ev sahibi, mühendis kiracısından yüzde 500 zam istedi. Ev sahibi, kiracının konuyu yargıya taşıyacağını bildirmesinin ardından ise akıl almaz bir oyuna başvurarak annesinin sahte imzasıyla kira sözleşmesi düzenledi. Olayın ortaya çıkması sonrası kiracı konuyu yargıya taşıdı.
24.09.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kira Artışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira artışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.