Kilo Kontrolü

Kilo Kontrolü

Son dakika kilo kontrolü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kilo kontrolü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kilo kontrolü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kilo Kontrolü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kilo kontrolü gelişmeleri de dahil olmak üzere 634 kilo kontrolü haberi bulunmuştur. Tüm kilo kontrolü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Lavaş Kaç Kalori? Lavaş Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Lavaş Kaç Kalori? Lavaş Besin Değerleri Ve Kalorisi... Lavaş, undan yapılan bir ekmek türü olduğundan diyetlerde ekmek yerine tüketilebilir. 100 gram lavaşın toplam kalorisi 284 kaloridir.
18.12.2023 Sağlık
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 
17.12.2023 Sağlık
Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi... Badem Dünya'nın neredeyse her yerinde yetişmektedir. Asya'ya özgü olan bademin tazesine çağla denmektedir. Badem çerez olarak tüketilebilir. Aynı zamanda badem keklerde, kurabiyelerde, tatlılarda da kullanılmaktadır. Badem yaygın olarak Suriye, Lübnan, Ürdün, Türkiye gibi ülkelerde yetişmektedir. 
15.12.2023 Sağlık
Müge Anlı canlı yayında çileden çıktı! Ekip çalışanına mesaj atınca ortalık karıştı
Müge Anlı canlı yayında çileden çıktı! Ekip çalışanına mesaj atınca ortalık karıştı Müge Anlı'nın son bölümünde Nevrigül Alan'ın sır ölümü araştırılırken canlı yayında milyonları şoke eden bir olay yaşandı. Müge Anlı, kız kardeş Nazmiye'nin attığı mesajları açıklayıp isyan etti.
25.10.2023 Yaşam
Kilo kontrolü için mucize besinler! Birkaç tane tüketen tüm gün tok kalıyor
Kilo kontrolü için mucize besinler! Birkaç tane tüketen tüm gün tok kalıyor Doğru kilo aralığında bulunmak, hemen herkes için zorlanılan konulardan biri. Fakat daha sağlıklı ve zayıf bir bedene ulaşabileceğiniz, birkaç tüyo, aslında o kadar da zor olmadığını gösteriyor. Diyetisyen Kelsey Kunik, kilo kaybı için aslında birkaç besinin hem lezzetli hem de yağ yakan özelliği olduğuna vurgu yaptı.
24.10.2023 Sağlık
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor Besin değeri açısından oldukça zengin olan ve düşük kalorisiyle diyet yapanların en çok tercih ettiği meyvelerden biri haline gelen incir, içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa iyi geliyor. Yaş ve kuru olarak tüketilen incirin faydaları saymakla bitmiyor.
2.08.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Kolesterol, diyabet ve kanserin tedavi sürecine katkıda bulunuyor! 'Oruçluyken tok tutuyor'
Kolesterol, diyabet ve kanserin tedavi sürecine katkıda bulunuyor! 'Oruçluyken tok tutuyor' Bağırsak sendromu, hipertansiyon, kronik hastalıkların risklerini, metabolik bozukluklar, kolesterol, maya enfeksiyonları, yara, diyabet, kilo kontrolü ve kanser gibi birçok hastalıklarda tedavi sürecine önemli katkıda bulunuyor. Kefirin günlük beslenmede çok önemli bir süt ürünü olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, "Kefir yüksek besin değeri ve iyi bir protein kaynağı olduğu için ramazanda oruç tutarken uzun süren açlıklarda tok kalmamızı sağlamaktadır” dedi.
30.03.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor Özellikle 40 yaşından sonra vücuttaki kas kitlesinin azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Gün aşırı yapılan spor her yaşta olduğu gibi ileri yaşta da sağlık açısından faydalıdır. Spor yapan yaşlıların kas kitlelerinde kayıp olmadığı için diyabet, kalp damar hastalıkları gibi metabolik hastalıklardan da korunma mümkün. Kişinin yaşına ve durumuna uygun yapılan sporun eklem hastalıklarına hatta Alzheimer’a karşı dahi koruyuculuğu bulunuyor” dedi.
4.07.2022 Sağlık
İştahı bıçak gibi kesiyor! Tatlı krizlerini ortadan kaldırıyor, kalıcı kilo vermek için günde bir kez tüketmek yetiyor, işte altın besinler...
İştahı bıçak gibi kesiyor! Tatlı krizlerini ortadan kaldırıyor, kalıcı kilo vermek için günde bir kez tüketmek yetiyor, işte altın besinler... Yaz geliyor. Birçok kişi kalıcı kilo vermenin yollarını araştırmaya başladı. Hızla kilo verme vaadi ile çokça sağlık problemine yol açan diyet listeleri internette elden ele dolaşıyor Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenler diyet listelerinde yapacakları ufak değişiklikler ile sağlıksız ve aç bırakan diyetlere maruz kalmadan da kilo kontrolü sağlayabilir. Biz ise bu yazıda kalıcı bir şekilde kilo vermenin altın besinlerini sıraladık. İşte yeme düzeninize eklediğinizde sizi hem tok tutacak hem de tatlı isteğini giderecek mucize besinler…
4.05.2022 Sağlık
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları!
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları! Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, Ramazan ayı boyunca sindirim sistemi sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahtınur Yılmaz, “İftardan sonra ağır şerbetli tatlılar yerine, 1-2 saat geçtikten sonra sütlü tatlılar veya meyvelerin tercih edilmesi daha uygun olur. Bu sayede daha hafif bir öğün alınarak kilo kontrolü de sağlanmış olur” dedi.
11.04.2022 Ramazan
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Hande Kaptan: Gaziantep'te kaldığımızda kilo kontrolü zordu
Hande Kaptan: Gaziantep'te kaldığımızda kilo kontrolü zordu Son olarak TRT 1’de ekrana gelen ‘Benim Adım Melek’ dizisinde rol alan Hande Kaptan, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Muhabirlerle sohbet eden güzel oyuncu, dizi çekimleri nedeniyle Gaziantep'te kaldığı süreci anlattı.
4.04.2022 Magazin
Kanserden korunmak mümkün
Kanserden korunmak mümkün Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nail Özhan, alınacak önlemlerle genetik faktörlerden oluşmayan ve çevresel faktörler ile tetiklenen kanser türlerinden korunmanın mümkün olduğunu belirtti.
4.04.2022 Sağlık
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü!
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü! Uzun açlık süreleri nedeniyle Ramazan’da dengeli beslenmek önemli. Ramazan ayını yorgun ve halsiz geçirmemek için kan şekerini dengeleyici sağlıklı sofralar kurmak gerekiyor. Diyetisyen Benan Koç sağlıklı iftar ve sahur menüsü paylaştı. İşte Sahura ne yapsam? İftara ne pişirsem? diyenlere örnek iftar ve sahur menüsü!
1.04.2022 Ramazan
Hipertansiyonun reçetesi fiziksel aktivite ve egzersiz!
Hipertansiyonun reçetesi fiziksel aktivite ve egzersiz! Orta ya da yüksek yoğunlukta egzersiz yapan bireylerde kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranları yüzde 15 daha düşüktür. Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzında hipertansiyon hastalarına en az 30 dk süreyle ve haftada 5-7 gün arasında olacak şekilde yürüme, bisiklete binme, yüzme gibi orta yoğunlukta dinamik aerobik egzersizler öneriliyor. Dr. Ört. Üyesi Mert Sarılar Hipertansiyon hastalarında egzersizin önemini anlattı.
27.03.2022 Sağlık
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır?
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır? Ramazan ayı geldi! Pek çok kişinin aklında “oruç tutarken nasıl beslenmeliyiz?” sorusu yer alıyor. Sahur ve iftar arasındaki ortalama 15-16 saatlik açlık süresi pek çok kişiyi tek öğünde beslenmeye yöneltiyor. Ramazan’da en sık yapılan hataların başında tek öğün beslenme olduğunu dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, Ramazan ayında beslenme ile ilgili merak edilenleri anlattı.
23.03.2022 Ramazanda Sağlık
Riskli kanser oluşma ihtimalini sıfırlıyor, virüs ve bakterileri anında yok ediyor, kan şekerini dengeliyor, antibiyotik etkisi yaratıyor! Günde sadece bir kaşığı yetiyor
Riskli kanser oluşma ihtimalini sıfırlıyor, virüs ve bakterileri anında yok ediyor, kan şekerini dengeliyor, antibiyotik etkisi yaratıyor! Günde sadece bir kaşığı yetiyor Bu karışım mucizevi etki yaratıyor. Kan şekerini dengeleyerek kilo kontrolü sağlıyor. Vücuda giren virüs ve bakterileri etkisiz hale getirerek deforme olmuş hücreleri yeniliyor. Bağırsaklardaki kas sistemini güçlendirdiğinden riskli kanserlerin oluşma ihtimalini sıfırlıyor. Günde sadece bir kaşık tüketen vücudundaki değişime inanamıyor. Her gün düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Sarımsak ve bal karışımı nasıl hazırlanıyor, ne zaman tüketmek gerekiyor?
14.03.2022 Sağlık
Kilo verme sonrası göğüs sarkması birçok kişinin problemi!
Kilo verme sonrası göğüs sarkması birçok kişinin problemi! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, fazla kilo veren kişilerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri olan göğüs sarkmasını ve yapılabilecekleri sizler için anlatıyor.
23.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kilo Kontrolü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kilo kontrolü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.