Gazete Vatan Logo

Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Badem Dünya'nın neredeyse her yerinde yetişmektedir. Asya'ya özgü olan bademin tazesine çağla denmektedir. Badem çerez olarak tüketilebilir. Aynı zamanda badem keklerde, kurabiyelerde, tatlılarda da kullanılmaktadır. Badem yaygın olarak Suriye, Lübnan, Ürdün, Türkiye gibi ülkelerde yetişmektedir. 

Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Badem Kaç Kalori?

Ortalama 100 gram badem 575,5 kaloridir. 10 tane çiğ badem ise 60 kalori içermektedir. 10 adet tuzlu kavrulmuş badem ise ortalama 130 kalori içermektedir. Bir tane badem ortalama 2 gram ve 12 kaloridir. 

Badem Besin Değerleri ve Kalorisi

100 gram bademin kalorisi 575,5’dir. Toplam yağ 49, 1 mg sodyum, 705 mg potasyum, 22 gr karbonhidrat içermektedir. Magnezyum 268 mg ve kalsiyum da 264 mg’dır. 

Badem Kilo Aldırıyor mu?

Badem diyet listelerinde zayıflamaya destek olarak verilmektedir. İçerisinde bulunan maddeler sayesinde uzun süre tokluk sağlamaktadır. Ara öğünlerde ve salatalarda badem rahatlıkla tüketilebilir. İnsülin direnci olanlar, şeker dalgalanmasını yaşayan kişiler özellikle badem tüketmeli. Badem kontrolü bir şekilde yenmelidir.

Aşırıya kaçmak tam tersi bir etkiye neden olabilmektedir. Badem kavrulmuş, çiğ, tuzlu olarak tüketilmektedir. Bademin kalorisi ve yağ oranı yüksektir. Bu yüzden dikkatli bir şekilde tüketilmeli. Kilo kontrolü yapan kişiler ara öğünde az miktarda badem yiyebilir. Aksi takdirde badem kilo alınmasına neden olabilir. 

Haberin Devamı

Badem Yemek Kilo Yapar mı?

Badem en sevilen kuruyemişlerden bir tanesidir. Oldukça lezzetli ve faydalı olan badem ara öğünlerde yenebilir. Badem ile yapılan birçok tatlı, kurabiye ve pasta çeşitleri var. Aynı zamanda badem yapılan sağlıklı atıştırmalıklar da söz konusudur. 

Merak edilen konulardan biri de badem kilo yapar mı konusudur. Badem dengeli bir şekilde tüketildiğinde kilo yapmaz. Diyet listelerinde bademi görmek mümkündür. Çünkü doğru şekilde tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olan bir kuruyemiştir. Badem ara öğünlerde ve salatalarda tercih edilebilir. Az miktarda yendiği zaman tok tutabilen bir kuruyemiştir.

İçerdiği vitaminlerden dolayı da sağlıklıdır. Ancak kalorisi yüksek olduğundan abartıya kaçmamak önemlidir. Badem tüketerek zayıflamak da mümkündür. Önemli olan porsiyon kontrolünü sağlamak ve aşırıya kaçmamaktır. Badem sağlık için çok önemli bir besindir.