Gazete Vatan Logo

Lavaş Kaç Kalori? Lavaş Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Lavaş, undan yapılan bir ekmek türü olduğundan diyetlerde ekmek yerine tüketilebilir. 100 gram lavaşın toplam kalorisi 284 kaloridir.

Lavaş Kaç Kalori? Lavaş Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Lavaş Kaç Kalori?

Lavaş ekmeği ince olması ile dikkat çeken bir ekmektedir. Eğer kilo kontrolü yapıyorsanız ya da kilo vermek istiyorsanız lavaşın kalorisini mutlaka bilmelisiniz. 1 lavaş toplamda 185 kaloriye denk gelir. Bu kalori miktarı lavaşın inceliğine, kalınlığına ya da büyüklük, küçüklüğüne göre farklı olabilir.

50 gram gelen ince bir lavaşın toplam kalorisi de 142 kalori olarak karşımıza çıkar. 100 gram normal undan yapılan lavaş 284 kalori olurken kepekli lavaş da 308 kaloridir. Diyet beslenmesinde lavaşa yer verilecekse ince ya da yarım olarak yer verilmelidir. Diyette ekmek yerine aynı kaloriye sahip lavaş tüketmek mümkündür.

Lavaş Besin Değerleri ve Kalorisi

Genelde beyaz un ile yapılan lavaşın hem kalorisi hem de besin değeri oldukça yüksektir. Karbonhidrat içerikli bir besin olduğundan tüketilen miktara dikkat edilmesi önerilir. 1 adet lavaşın toplam kalorisi toplamda 284 kaloridir ve içinde 37 gram karbonhidrat bulunur. 100 gram lavaşta 4,5 gram protein, 2 gram lif ve 1,5 gram da yağ bulunur. 100 gram lavaşın içinde 378 mg sodyum, 37 mg kalsiyum ve 87 mg potasyum bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Diyette Lavaş Yenir mi?

Diyette olan kişiler lavaş yiyip yiyemeyeceklerini ya da toplam kalorisini araştırırlar. Kilo verme söz konusu olduğunda ekmekle ilgili sorular ortaya çıkabilir. Ekmek, çoğunluğu karbonhidrat olan bir besin olduğundan aşırı tüketilmesi metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilir.

Eğer ölçülü şekilde tüketilirse sağlıklıdır ve vücudun enerji depolamasına yardım eder. Karaciğer yağlanması olan kişilere lavaş tüketmemeleri önerilir. Diyette lavaş tüketmek isterseniz evde tam buğday ya da kepek unundan yapmak daha sağlıklı olur. Ekmek yerine lavaş tüketmek mümkündür. 

Lavaş Nasıl Yapılır?

Lavaş yapmak için 4 su bardağı un, 1,5 su bardağı su, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir kaba alarak karıştırın. Hamur haline gelen karışımı bezelere bölerek açın ve daha sonra tavada kızartın ve hazır hale getirin. Lavaş kolay şekilde yapılan bir ekmek türü olduğundan sıklıkla tüketilir.

Haberin Devamı