Kerç Boğazı

Kerç Boğazı

Son dakika kerç boğazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kerç boğazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kerç boğazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kerç Boğazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kerç boğazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 kerç boğazı haberi bulunmuştur. Tüm kerç boğazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular
Rusya'ya bir şok daha! Bu kez tankeri vurdular Dün Rus donanmasına saldırı düzenleyen Ukrayna Kuvvetleri bugün de insansız hava araçları ile Rusya'ya ait kimyasal bir tankeri vurdu. Rusya tankerde maddi hasar meydana geldiğini duyururken Kırım Köprüsü'nde trafik bir süre durdu.
5.08.2023 Dünya
Kiev nerede, Kiev patlama olayı nedir? Kiev’de neler oluyor, kaç kişi öldü? Ukrayna’da son durum!
Kiev nerede, Kiev patlama olayı nedir? Kiev’de neler oluyor, kaç kişi öldü? Ukrayna’da son durum! Ukrayna'nın başkenti Kiev'de üst üste patlama yaşandı. Patlamaların ardından Kiev'de 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ukrayna, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kırım ilhakının sembolü olarak görülen Kırım Köprüsü'ne bombalı saldırı düzenlemişti. Peki, Kiev nerede, Kiev patlama olayı nedir? Kiev’de neler oluyor, kaç kişi öldü? Ukrayna’da son durum…
10.10.2022 Dünya
Kırım Köprüsü'ne düzenlenen bombalı saldırının failleri tespit edildi
Kırım Köprüsü'ne düzenlenen bombalı saldırının failleri tespit edildi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırının Rusya'nın sivil altyapısını yok etmeye yönelik bir terör saldırısı olduğunu ifade ederken, Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastırkin ise bombalı saldırının faillerinin tespit edildiğini bildirdi.
9.10.2022 Dünya
Putin yarın Güvenlik Konseyi’ni toplayacak
Putin yarın Güvenlik Konseyi’ni toplayacak Rusya’yı Kırım’a bağlayan Kırım Köprüsü’nde dün meydana gelen patlamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın Güvenlik Konseyi’ni toplayacağı bildirildi.
9.10.2022 Dünya
Putin, Kerç Boğazı'nda güvenliğin arttırılmasına yönelik kararname imzaladı
Putin, Kerç Boğazı'nda güvenliğin arttırılmasına yönelik kararname imzaladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nde yaşanan patlamanın ardından Kerç Boğazı'nda önlemlerin arttırılmasına yönelik kararname imzaladı.
8.10.2022 Dünya
Ukrayna'dan dikkat çeken "Kırım" paylaşımları: Şafak söküyor, köprü güzelce yanıyor
Ukrayna'dan dikkat çeken "Kırım" paylaşımları: Şafak söküyor, köprü güzelce yanıyor Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) Telegram hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Kırım Köprüsü'nde meydana gelen patlamanın fotoğrafına yer verilerek, "Şafak söküyor, köprü güzelce yanıyor" notu düşüldü.
8.10.2022 Dünya
Kırım nerede, nereye bağlı? Kırım Rusya'ya mı, Ukrayna’ya mı bağlı?
Kırım nerede, nereye bağlı? Kırım Rusya'ya mı, Ukrayna’ya mı bağlı? Rusya-Ukrayna Savaşı sürerken, bugün erken saatlerde Kırım'da Kerç Köprüsü üzerinde bir patlama meydana geldi. Kırım köprüsünde gerçekleşen patlamanın petrol yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu gerçekleştiği ifade edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Kırım nerede, nereye bağlı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
8.10.2022 Dünya
Kırım köprüsü nerede, kaç km? Kerç Köprüsünün önemi ve özellikleri ne? Kırım köprüsü vuruldu!
Kırım köprüsü nerede, kaç km? Kerç Köprüsünün önemi ve özellikleri ne? Kırım köprüsü vuruldu! Putin'in 8 yıl önce el koyduğu yarımada ile Rusya arasındaki bağlantıyı sağlayan devasa köprü bu sabahki patlamanın ardından çöktü. Peki, Kırım köprüsü nerede, kaç km, özellikleri neler?
8.10.2022 Dünya
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı çerçevesinde, Donbas bölgesindeki kısmi ilerleyişi de sürüyor. Özellikle Rusların, Severodonetsk’te büyük oranda kontrolü sağlaması nedeniyle, Ukrayna güçlerine, bu kentten çıkma emri verildiği ifade ediliyor.
25.06.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Bayraktar TB2'ye karşı yeni füze! Rusya - Ukrayna geriliminde kritik gelişme...
Bayraktar TB2'ye karşı yeni füze! Rusya - Ukrayna geriliminde kritik gelişme... Rusya - Ukrayna geriliminde tansiyon düşmüyor. Putin Kırım ve Kerç Boğazı'na yeni füze sistemi göndermeye hazırlanırken, Izvestia doğrudan Bayraktar TB2 SİHA'dan söz etmese de 'diğer hava hedefleri' ifadesine yer verdi. Financial Times ise, Almanya'nın eski lideri Merkel'in Ukrayna'ya NATO silahlarının sevkini engellediğini yazdı.
13.12.2021 Dünya
Akkuyu NGS’nin 2'nci ünitesi için üretilen buhar jeneratörlerinin sevkine başlandı
Akkuyu NGS’nin 2'nci ünitesi için üretilen buhar jeneratörlerinin sevkine başlandı Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2'nci ünitesi için üretilen buhar jeneratörleri Rusya'dan yola çıktı. Her biri 355 ton ağırlığındaki 4 buhar jeneratörü, 3 bin kilometrelik deniz yolculuğunun ardından inşa sahasına ulaşacak.
2.09.2021 Ekonomi
Karadeniz'de sıcak anlar! Savaş gemileri...
Karadeniz'de sıcak anlar! Savaş gemileri... Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı olan üç bölgesini diğer ülkelerin savaş gemileri dahil olmak üzere ‘ticari olmayan tüm gemilere’ kapatacağını duyurdu.
24.04.2021 Gündem
Rusya boğazı kapattı! NATO harekete geçti, şok tehdit
Rusya boğazı kapattı! NATO harekete geçti, şok tehdit Ukrayna donanmasına ait gemiler Kerç Boğazı'nda Rus gemilerini vurmakla tehdit edince kriz patladı. Rus gemileri çekildi ancak daha sonra Kremlin'in attığı adım karşısında NATO jet hızında bir açıklamayla Rusya'ya çağrıda bulundu. Ukrayna'nın 'nükleer' tehdidi ise şok etkisi yarattı. Son dakika haberlerinin detayları şöyle...
16.04.2021 Dünya
NATO'dan Rusya'ya kritik Karadeniz çağrısı!
NATO'dan Rusya'ya kritik Karadeniz çağrısı! NATO, Rusya'nın Karadeniz'in bazı bölümleriyle Kerç Boğazı'na erişimi kısıtlama planlarıyla ilgili haberlerden endişe duyulduğunu bildirerek, "Bu gayrimeşru ve Rusya'nın istikrarsızlaştırıcı tutumunun örneğini teşkil edecek bir hamle olacaktır. Rusya'ya Azov Denizi'ndeki Ukrayna limanlarına serbest erişimi sağlaması ve serbest seyrüsefere izin vermesi çağrısında bulunuyoruz." açıklamasını yaptı.
16.04.2021 Dünya
Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya büyük şok! Tüm askerlerini geri çekecek...
Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya büyük şok! Tüm askerlerini geri çekecek... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın tüm askeri güçlerini Kırım'dan bir an önce çekmesi ve "Ukrayna topraklarında geçici işgaline gecikmeden son vermesi" çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.
8.12.2020 Dünya
Rusya ile Ukrayna arasında klozet krizi!
Rusya ile Ukrayna arasında klozet krizi! Rusya’nın geçen yıl Kerç Boğazı’nda el koymasının ardından önceki gün iade ettiği Ukrayna ordusuna ait üç hücum bottaki hasar tepki çekti.
22.11.2019 Dünya
Rusya, Kerç Boğazı'nda el koyduğu gemileri Ukrayna'ya teslim etti
Rusya, Kerç Boğazı'nda el koyduğu gemileri Ukrayna'ya teslim etti Rusya, Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında el koyduğu savaş gemilerini Ukrayna'ya teslim etti.
18.11.2019 Dünya
Rusya ve Ukrayna arasında esir değişimi!
Rusya ve Ukrayna arasında esir değişimi! Rusya ve Ukrayna arasında "35’e 35 formülü" ile toplam 70 esir ve tutuklunun değişimi yapıldı.
7.09.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' açıklaması: Adım atıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' açıklaması: Adım atıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, orak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır.' dedi. Erdoğan, ABD ile Güvenli Bölge için varılan mutabakat için ise '(Suriye'de barış koridoru) Amerikalılarla birlikte bir harekat merkezi kurulmasının kararı verildi. (ABD askeri heyetiyle görüşme) Burada aslolan Fırat'ın doğusunda bu adımın atılmasıydı, bu da Amerikalılarla birlikte gerçekleştiriliyor.' dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 'Türk iş dünyasını Ukrayna'ya davet ediyorum. Rahat çalışabilmeniz için size şahsım adına garanti verebilirim' dedi.
7.08.2019 Siyaset
Ukrayna, Rus gemisine ‘resmi olarak’ el koydu
Ukrayna, Rus gemisine ‘resmi olarak’ el koydu Ukrayna Mahkemesi, İzmail Limanı'nda alıkonulan Rus gemisine resmi olarak alıkoyma kararı aldı.
30.07.2019 Dünya
Kriz patlak verdi! Rusya harekete geçiyor
Kriz patlak verdi! Rusya harekete geçiyor Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukraynanın Rus bandıralı tankere el koyması konusunu incelediklerini ve buna tepkilerini göstereceklerini duyurdu.
25.07.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca ile basın açıklamasında bulundu. Venezuela'da yaşananlarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Sandıktan çıkana saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir" ifadelerini kullandı.
24.01.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kerç Boğazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kerç boğazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.