Gazete Vatan Logo

Kiev nerede, Kiev patlama olayı nedir? Kiev’de neler oluyor, kaç kişi öldü? Ukrayna’da son durum!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de üst üste patlama yaşandı. Patlamaların ardından Kiev'de 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ukrayna, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kırım ilhakının sembolü olarak görülen Kırım Köprüsü'ne bombalı saldırı düzenlemişti. Peki, Kiev nerede, Kiev patlama olayı nedir? Kiev’de neler oluyor, kaç kişi öldü? Ukrayna’da son durum…

Kiev nerede, Kiev patlama olayı nedir? Kiev’de neler oluyor, kaç kişi öldü? Ukrayna’da son durum!

Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyon yeniden yükseldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda şiddetli patlama sesleri yükseldi. Görgü tanıklarına göre Kiev'in birçok noktasından dumanlar yükseldiğini aktardı.

KİEV PATLAMA OLAYI NEDİR, KİEV’DE NELER OLUYOR?

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, "Başkentin merkezinde çok sayıda patlama oldu" açıklamasını yaptı.

Ukrayna acil durum servisi yetkilileri, Kiev'deki patlamalarda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. Saldırılarda 8 kişi ölürken, 24 kişi de yaralandı. 

Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisi de bu bölgede bulunuyor. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Belgorod kentinde patlama seslerinin duyulduğu bilgisini geçti. Ukrayna sınırında olan Belgorod Harkiv'in karşısında yer alıyor. 

Haberin Devamı

KIRIM  KÖPRÜSÜ SALDIRISI

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yaptığı Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü, Ukrayna'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti. 

Kiev'e düzenlenen füze saldılar, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı. 

Şubat ayında başlayan savaşın ilk dönemlerinde Kiev çatışmalara ve füze saldırılarına sahne olsa da son haftalarda kentte sessizlik hakimdi. 

KİEV NEREDE?

Kuzeyinde Belarus, doğusunda Rusya ve batısında Polonya’nın olduğu Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, aynı zamanda ülkenin en büyük kentidir. 1500 yıllık bir tarihe sahip olan Kiev, Avrupa’nın da en büyük 7. şehridir. Kiev’in Polyany prensleri Kyi, Shchek, Khoriv ve kız kardeşleri Lybid tarafından kurulmuş olduğuna inanılıyor.