Baykar’ın geliştirdiği KEMANKEŞ ilk atış testini başarıyla tamamladı
Baykar’ın geliştirdiği KEMANKEŞ ilk atış testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi, Keşan’da icra edilen ilk atış testini başarıyla tamamladı.
15.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kemankeş ne demek, kemankeş füzesi nedir? Bayraktar Kemankeş ismi nereden geldi? Kemankeş kelimesinin anlamı…
Kemankeş ne demek, kemankeş füzesi nedir? Bayraktar Kemankeş ismi nereden geldi? Kemankeş kelimesinin anlamı… Türkiye akıllı seyir füzesi Bayraktar Kemankeş ilk kez Teknofest'te sergilenmeye başladı. Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Bayraktar KEMANKEŞ, 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST 2023 kapsamında ilk kez halka açık bir şekilde sergilenen Kemankeş füzesi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Kemankeş ne demek, anlamı ne? İşte Kemankeş hakkında merak edilenler…
27.04.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST başladı! Rekor başvuru, Selçuk Bayraktar: Dünya tarihinde görülmüş şey değil
TEKNOFEST başladı! Rekor başvuru, Selçuk Bayraktar: Dünya tarihinde görülmüş şey değil Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Festivale yağmurlu havaya aldırış etmeden yüzlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Ayrıca havalimanı girişinde de araç trafiği oluştu.Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki atılımları devam ediyor. Hava, kara ve denizde onlarca yeni proje ve ürünü hayata geçiren Türkiye akıllı seyir füzesini de yaptı. TEKNOFEST'te Bayraktar Kemankeş ilk kez sergilenmeye başladı. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN Türk'e açıklamalarda bulundu. Bayraktar TEKNOFEST'e 1 milyon başvuru yapılığının altını çizerek "Bu dünya tarihinde görülmüş şey değil" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bayraktar TB3 ve Kızıl Elma’nın da yer aldığı gemide açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar DİHA’nın da uçuşlarının devam ettiğini, ürün olma aşamasında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık çok geniş bir mühimmat ailesi var. Hafif seyir füzesi Kemankeş dediğimiz sistemi TEKNOFEST’te tanıtacağız. İnşallah ülkemizin uzay yolculuğuna destek olmak için de yola çıktık" dedi.
10.04.2023 Ekonomi