Gazete Vatan Logo

Kızılelma dünya basınında!

TEKNOFEST 2023 kapsamında sergilenen ve Selçuk Bayraktar'ın '2024 yılında seri üretime geçecek' dediği Kızılelma hem Avrupa hem de Arap basınında manşet oldu.

Kızılelma dünya basınında!

TEKNOFEST 2023'ün başlamasıyla birlikte dünya medyasının gözü Türkiye'ye çevrildi. Bu bağlamda sık sık manşetler Bayraktar TB2 ve TEKNOFEST'te yeni tanıtılan Kemankeş'te. Cuma günü Yunan basınında yapılan haberde Kemankeş'in özellikleri ve 'Kıbrıs' detayı dikkat çekmişti.

ARAP BASINI MANŞETTEN GÖRDÜ

Son olarak Al Jazeera'de yer alan haberde, Baykar şirketinin Ukrayna savaşında TB2'ler sayesinde elde ettiği başarılar nedeniyle alanında adından söz ettirdiğini yazdı.

Hatırlanacağı üzere Ukrayna işgalinin başında TB2'ler Rusların kilometrelerce uzayan tank konvoylarına büyük zayiat verdi. Klasik cephe savaşına yeni bir boyut kazandıran TB2'ler o günden beri sık sık ilgi odağı konumunda.

Al Jazeera, önümüzdeki yıl üretimine başlanacak Kızılelma'ya yer verildi ve 'Bir anlamda, savaş havacılığı için yepyeni bir geleceği ifade ediyor' ifadesi kullanıldı.

Haberde, '15 metre uzunluğundaki jet motorlu tasarımına öncülük eden Bayraktar, son derece otonom, insan denetimi altında ve 'havadan havaya' savaş aracı olacak şekilde tasarlandı' denildi.

Haberin Devamı

EURONEWS: KIZILELMA İLGİ ODAĞI

Avrupa'nın en önemli medya kuruluşlarından Euronews, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam eden Teknofest Fuarı'na katıldığını yazdı. Euronews, fuarda Baykar'ın üretimine hazırlandığı Kızılelma'nın ilgi odağı olduğunu belirtti.

'HAVADA OLDUKÇA KIVRAK'

Polonya merkezli TVP World de Türkiye'nin yeni savaş uçağına gelecek yıl başlayacağını okuyucularına ön sıralardan sundu.

Kızılelma'nın ayrıntılı bir tasvirine yer veren gazete, söz konusu araçların havada oldukça 'kıvrak' olduğuna vurgu yaptı.

UZAY YOLCULARI DA GÜNDEMDE

Öte yandan TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'nin ilk uzay yolcuları da dünyada manşet oldu.

Uluslararası Haber ajansı AP 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk astronotunun yıl sonuna kadar Uluslararası Uzay İstasyonu'na gideceğini söyledi' sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Voice of America (VOA) haberinde seçilen astronotların 2023 yılı bitmeden uzay istasyonuna gideceği bilgisine yer verdi.

Ethnos gazetesi ise 'Erdoğan Türkiye'nin ilk astronotunu İstanbul'da düzenlenen Teknofest teknoloji festivalinde sahneye çıkardı' dedi.