Kelle Paça

Kelle Paça

Son dakika Kelle paça haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kelle paça ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kelle paça haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kelle Paça

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kelle paça gelişmeleri de dahil olmak üzere 53 kelle paça haberi bulunmuştur. Tüm kelle paça haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan ayında talep patladı! Adana ve şırdanın yerini aldı yok satıyor
Ramazan ayında talep patladı! Adana ve şırdanın yerini aldı yok satıyor Sakatatın başkenti Adana’da koyun kulağına her geçen gün rağbet artıyor. Kilosu 50 liraya satılan kulak, kelle paça çorbasının içerisinde veya isteyen müşterilere özel olarak pişirilerek servis ediliyor. Koyun kulağı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların iftarlarında yer alıyor.
26.03.2024 Adana
Adanalıların yeni gözdesi: ‘Koyun kulağı’! Yok satıyor
Adanalıların yeni gözdesi: ‘Koyun kulağı’! Yok satıyor Sakatatın başkenti Adana’da koyun kulağına her geçen gün rağbet artıyor. Kilosu 50 liraya satılan kulak, kelle paça çorbasının içerisinde veya isteyen müşterilere özel olarak pişirilerek servis ediliyor.
4.03.2024 Adana
Restoranda cep yakıyor, evde kolayca hazırlanıyor! Kelle paça çorbası için bu tüyo kaçmaz: Lezzetini uçuruyor!
Restoranda cep yakıyor, evde kolayca hazırlanıyor! Kelle paça çorbası için bu tüyo kaçmaz: Lezzetini uçuruyor! Kelle paça çorbası şu sıralar restoranlarda 200 liraya kadar satılmaya başlandı. Hal böyle olunca ev hanımları mutfağa girdi. Lezzetine lezzet katacak baharat tüyosunu da sır gibi saklamaya başladı.
9.01.2024 Yaşam
14 saatte hazırlanıyor, şifa dağıtıyor
14 saatte hazırlanıyor, şifa dağıtıyor Kayseri’de 15 yıldır kelle-paça ustalığı yapan Nihat Yıldırım, kelle-paçanın 13-14 saatte hazırlanan zahmetli bir yemek olduğunu belirterek, “Kelle-paça hastalıklara karşı doğal antibiyotiktir” dedi.
3.12.2022 Haber
14 saatte hazırlanıyor, şifa dağıtıyor
14 saatte hazırlanıyor, şifa dağıtıyor Kayseri’de 15 yıldır kelle-paça ustalığı yapan Nihat Yıldırım, kelle-paçanın 13-14 saatte hazırlanan zahmetli bir yemek olduğunu belirterek, “Kelle-paça hastalıklara karşı doğal antibiyotiktir” dedi.
3.12.2022 Yaşam
Türk-Yunan mutfak savaşları! Ege'de kokoreç gerilimi...
Türk-Yunan mutfak savaşları! Ege'de kokoreç gerilimi... Ege'deki adalar geriliminden sonra Türkiye ile Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç-kokoretsi’ savaşı başladı. Türk medyasında “Yunanlar kokoreçi sahiplendiler” şeklindeki haberler, Atina’da büyük yankı yarattı.
19.07.2022 Dünya
Bu iş yerinde kimse koronaya yakalanmadı! 'Sırrı kelle paça çorbası'
Bu iş yerinde kimse koronaya yakalanmadı! 'Sırrı kelle paça çorbası' Adana’nın Kozan ilçesinde paça salonu işletmecisi Murat Mercan 2 yıldır kendisi ve çalışanlarının korona virüse yakalanmadığını belirterek bu sırrın kelle paça çorbası olduğunu söyledi.
17.02.2022 Yaşam
Uçakla gelip içiyorlar! Bir şehrin milli içeceği
Uçakla gelip içiyorlar! Bir şehrin milli içeceği Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetlerinden olan 'Maraş kelle paçası', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Yemeğin tescilini yaptıran Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Erdal Kanbur, sadece paça içmek için uçakla kente gelenlerin olduğunu belirterek, "Coğrafi işaret tescili ile bu lezzeti tüm dünya tanıyacak" dedi.
6.11.2021 Yaşam
Kanser hastaları nasıl beslenmeli?
Kanser hastaları nasıl beslenmeli? Kanser tedavisinde en önemli hususlardan biri hastanın beslenme düzeni. Doğru beslenme formülleri kanseri tedavi etmez ama bu formüllerle kanserin tedavisine destek verilir, hastanın direncinin yüksek tutulmasına yardımcı olunur.
2.06.2021 Sağlık
Kadınların kolajen çılgınlığına uzmanlardan sahte ürün uyarısı
Kadınların kolajen çılgınlığına uzmanlardan sahte ürün uyarısı Kolajen takviyeleri, Türkiye'de son 5 yıldır özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Cilt, eklem ve kas sağlığına faydalarıyla bilinen bu maddeyi doğal yollarla almak mümkün. Mide asidi nedeniyle doğal yollardan alınan maddenin kalıcı olmayacağını belirten uzmanlar gıda takviyelerini önerirken sahte ürünler konusunda uyarıda bulundu.
30.01.2021 Sağlık
Aşı Kovid-19'dan korunmada en etkili yöntem
Aşı Kovid-19'dan korunmada en etkili yöntem Prof. Dr. Dökmetaş, "Devletin, bakanlığın önerdiği, bilim insanlarının ortak mutabakatıyla çıkan kurallara uymamız gerekir. Bu nedenle hem çocukluk çağında hem de erişkin yaşta aşılanmamız lazım." dedi.
23.12.2020 Sağlık
Canan Hoca'dan corona tavsiyesi
Canan Hoca'dan corona tavsiyesi Şeker ve doymamış yağlara karşı açtığı savaşla tanınan, 'Çaya tereyağ atın' gibi sıra dışı önerilerde bulunan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, salgının başında 'kelle paça' tavsiye etmiş hemen ardından da sessizliğe bürünmüştü.
4.10.2020 Sağlık
'Milyonlarca dikenin üzerinde yatıyor gibiydim'
'Milyonlarca dikenin üzerinde yatıyor gibiydim' Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç, korona virüsü yendi. Kemeç, "Milyonlarca dikenin üstünde yatıyor gibiydim, bu virüsü hafife almak büyük yanılgı olur" dedi.
15.09.2020 Sağlık
Bir öğün yenen ağır yemek bile kalbi zorlamaya yetiyor
Bir öğün yenen ağır yemek bile kalbi zorlamaya yetiyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Regayip Zehir, kalp-damar hastalığı, kalp yetmezliği ya da hipertansiyonu olanların, uyguladıkları diyetlerine Kurban Bayramı süresince de devam etmesi gerektiğini belirterek, "Ağır yemeklerden kaçınmalı ve beslenme kurallarını bozmamalıdır. Çünkü bir öğün ağır yemek bile kalp damar sağlığımıza zararlı olabilir." dedi.
28.07.2020 Sağlık
Ayak ve kelle paça çorbasına ilgi arttı, kasaplar talebe yetişemiyor
Ayak ve kelle paça çorbasına ilgi arttı, kasaplar talebe yetişemiyor Muğla'da virüs ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, kelle paça başta olmak üzere kemik suyuyla yapılan çorbalara büyük ilgi gösteriyor. İlçe merkezi ve 13 kırsal mahallesindeki toplam 15 kasap, vatandaşlara ve lokantalara kemiğin yanı sıra küçük ve büyükbaş hayvan ayağı yetiştirmekte güçlük çekiyor.
5.04.2020 Yaşam
'Dünyada corona virüsten koruyan bir besin yok'
'Dünyada corona virüsten koruyan bir besin yok' Prof. Dr. Murat Baş, bir virüse ya da bakteriye karşı etki gösteren ve onları ortadan kaldıran hiçbir yiyeceğin bulunmadığını ve bu nedenle hiçbir besine corona virüsten korur diye anlam yüklenmemesi gerektiğini belirtti.
25.03.2020 Sağlık
Dikkat çeken corona virüs tespiti! Gargara ve kelle-paça izolasyonu geciktirdi
Dikkat çeken corona virüs tespiti! Gargara ve kelle-paça izolasyonu geciktirdi Tuzlu suyla gargara, ‘Türkler’e az bulaşır’, kelle-paça söylemlerinin izolasyonda gecikmelere neden olduğunu söyleyen Prof. Ceyhan, “Uyarılardan taviz vermezsek hasar almadan atlatabiliriz” dedi.
24.03.2020 Corona Virüsü
Corona virüs vakaları sonrası talep arttı!
Corona virüs vakaları sonrası talep arttı! Adana’da da özellikle içerdiği kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça çorbasına, koronavirüs vakaları sonrası talep arttı.
18.03.2020 Gündem
Prof. Dr. Tayar: Virüslerin yaşayabilmesi için canlı hücrelere ihtiyaç var
Prof. Dr. Tayar: Virüslerin yaşayabilmesi için canlı hücrelere ihtiyaç var Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, koronavirüsün, öksürme, hapşırma gibi yolarla önce ellere, daha sonra da para, cep telefonu gibi nesnelerle kişiden kişiye bulaştığını belirterek, "Bu kişi elini ağzına götürdüyse, bulaştırdıysa, toplu taşıma aracındaysa bu virüsü almamız çok kolay. Virüsün bulaşma yolu, gıdalar veya Çin'den gelen kargolar değil. Virüslerin yaşayabilmesi için canlı hücrelere ihtiyaç var. Konuşulan biyolojik silah söylemlerini dikkate almadan yapacağımız şey; suya ve sabuna dokunmak" dedi.
12.03.2020 Gündem
Çorbacıda kurşun yağdırdı!
Çorbacıda kurşun yağdırdı! İstanbul Bayrampaşa'da gece saatlerinde iddiaya göre kimliği belirsiz iki kişi bir çorbacıda yemek yedikten sonra hesap ödemek istemedi. Garsonlar ile aralarında çıkan sözlü tartışmanın ardından şüphelilerden birisi belinden çıkardığı silah ile önce garsona sonra da etrafa ateş etti. Şans eseri silahtan çıkan merminin başını sıyırıp geçmesiyle hafif yaralanan garson tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası ateş eden şüpheli ise silahı ile birlikte kıskıvrak yakalandı.
5.03.2020 Yaşam
Canan Karatay'ın kelle paçasına karşı Osman hocanın tarhanası...
Canan Karatay'ın kelle paçasına karşı Osman hocanın tarhanası... Prof. Dr. Canan Karatay, koronavirüse karşı ‘kelle paça’ önerisiyle gündeme geldi. Karatay’ın kardiyoloji uzmanı olmasına rağmen beslenme konusunda görüş belirtmesi ‘Tarhana Osman’ı akıllara getirdi. Karatay’dan farklı olarak Doç. Dr. Osman Nuri Koçtürk, 1950’li yıllarda süt tozu ve margarinin sağlığa zararlı olduğunu söylemiş ve iddialarını tek tek ispatlamıştı. "Sağlıklı yaşam için tarhana için” demişti.
26.02.2020 Yaşam
Canan Karatay'dan olay korona virüs açıklaması!
Canan Karatay'dan olay korona virüs açıklaması! Koronavirüs salgını tüm dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. Aralık ayında ortaya çıkan ve 2 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile ilgili Prof. Dr. Canan Karatay'dan dikkat çeken açıklama geldi. Canan Karatay yaptığı açıklamada koronavirüsün yeni bir şey olmadığını senelerdir birlikte yaşadığımızı söyledi.
22.02.2020 Gündem
Canan Karatay'ın 'koronavirüs' önlemi ortalığı karıştırdı
Canan Karatay'ın 'koronavirüs' önlemi ortalığı karıştırdı Prof. Dr. Canan Karatay önceki gün katıldığı bir programda “Koronavirüsü önlemek için sabah akşam kelle paça için” sözleri ortalığı karıştırdı. Uzmanlar gereğinden fazla tüketilmesi halinde kelle paçanın çeşitli hastalıklara neden olacağını belirtti.
7.02.2020 Yaşam
Canan Karatay'dan 'koronavirüs' açıklaması: Gripten farkı yok
Canan Karatay'dan 'koronavirüs' açıklaması: Gripten farkı yok İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, viral bir enfeksiyon olan yeni tip koronavirüsün korkulacak bir şey olmadığını öne sürerek "Vücudumuzun direncini kırmazsak hastalanma olmaz. Bütün mesele budur. Korona ve enfeksiyonlardan korunmak için ev sirkesi, ev yoğurdu, ev turşusu, turşu suyu tüketin. Korona diye çıkardılar ama merak etmeyin gripten farkı yok." görüşünü savundu.
5.02.2020 Sağlık
Canan Karatay'dan beslenme uyarısı: Kilo aldırmaz!
Canan Karatay'dan beslenme uyarısı: Kilo aldırmaz! İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Doğal kırmızı et, yumurta ve kelle paça kolesterolü yükseltmez, karaciğeri yağlandırmaz, kilo aldırmaz. Göbekteki yangını söndürür." dedi.
5.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kelle Paça ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kelle paça haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.