Kazık

Kazık

Son dakika kazık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kazık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kazık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kazık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kazık gelişmeleri de dahil olmak üzere 601 kazık haberi bulunmuştur. Tüm kazık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nda göçük meydana geldi
Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nda göçük meydana geldi Çerkezköy 'de Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nda göçük altında kalan işçilerin cansız bedenine ulaşıldı
21.03.2024 Gündem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan KörfezRay müjdesi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan KörfezRay müjdesi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nı hizmete açtı. Uraloğlu, Kocaeli Kuzey Metrosu’nu 26,8 kilometre uzunluğunda olarak yatırım programına alındığını açıkladı.
17.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kocaeli Şehir Hatanesi Tramvayı yarın hizmete giriyor
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kocaeli Şehir Hatanesi Tramvayı yarın hizmete giriyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete gireceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, yeni hat ile Kocaeli Şehir hatanesi'ne ulaşımın 15 dakikaya düşeceğini bildirdi.
16.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzedeler yeni evlerinde
Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzedeler yeni evlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay için hazırlanan 7 bin 275 konutun bugün kuralarının çekileceğini belirterek, “Zemine üst tarafta yapacağımız inşaatlardan daha fazla önem veriyoruz. Neredeyse 20 metreye yakın zeminde kazık çakarak, zemini sağlamlaştırarak binaları yapıyoruz. Şu anda deprem bölgelerinde çalışan mühendisinden işçi arkadaşlarımıza kadar toplam 110 bin kişi gece gündüz demeden üç vardiya çalışmaya devam ediyorlar. Bizim amacımız evi yıkılan, konteynırda kalan vatandaşlarımız evlerine girinceye, ‘Allah sizden razı olsun’ deyinceye kadar çalışmak.” dedi.
3.02.2024 Ekonomi
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’ İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 21 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Rüşvet operasyonuna konu olan villalarla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. İnşaat alanında şehitlere ait kemiklerin bulunması üzerine Anıtlar Kurulu belediyeye inşaatı durdurun yazısı gönderdi. Olayla ilgili detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı…
31.01.2024 Gündem
TCDD'den Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu açıklaması
TCDD'den Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu açıklaması Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattına kazık çalışması yapılırken verilen zararla ilgili açıklama yaptı.
20.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
'Kolpaçino 4 seyirci ile buluşuyor!  Özgür'ün başı yine belada...
'Kolpaçino 4 seyirci ile buluşuyor! Özgür'ün başı yine belada... Komedi serisi 'Kolpaçino', '4 4'lük' adlı yeni bir filmle 12 Ocak'da seyircisinin karşısına çıkacak. Serinin bahtsız karakteri Özgür'ün (Şafak Sezer) başı beladan kurtulmuyor.
22.12.2023 Magazin
İYİ Parti'de Ümit Dikbayır'ın ihracı istendi
İYİ Parti'de Ümit Dikbayır'ın ihracı istendi İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti’den kesin ihracının talep edildiğini duyurdu.
20.11.2023 Gündem
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi
AFAD İstanbul'da 15 ilçe için alarm verdi! Zemin sıvılaşması tehlikesi İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken uyarı AFAD'dan geldi. AFAD İstanbul'da zemin sıvılaşması olan 15 ilçe hakkında bilgi verdi. Zemin sıvılaşması riskine göre belirlenen ilçeler için Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, "Önceden yer altı su seviyesinin ölçülmesi gerekiyor. Eğer burada 15 metrenin aşağısındaysa risk düşüktür. Bunun yukarısındaysa, 0 ila 10 metrenin arasındaysa yer altı su seviyesi risk oluşturur ve sıvılaşma risk analizinin yapılması gerekir. Boşluk fazla bulunan yerlerde bağlayıcı malzemesi çimento olan malzemeyle doldurulması veya fore kazık dediğimiz kazık yöntemleri kullanılarak ağırlık merkezinin aşağı doğru çekilmesi yapılabilir. Zemin sıvılaşması olan bu 15 ilçede hiçbir şekilde bina yapılmaz diye bir şey söylenemez" dedi. İşte İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken detaylar...
14.09.2023 Gündem
Eminönü-Cibali istasyonu 30 Ağustos'ta açılacak! 3 dakikada 1 araç kalkabilecek
Eminönü-Cibali istasyonu 30 Ağustos'ta açılacak! 3 dakikada 1 araç kalkabilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı’nın Eminönü-Cibali İstasyonu 30 Ağustos'ta hizmete girecek. Hatla birlikte, Eminönü-Alibeyköy arasındaki yolculuk 35 dakika olacak ve yolcu talebine göre 3 dakikada 1 araç kalkabilecek.
28.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatların fay hattına en az 60 metre uzaklıkta olacağını belirterek, “Sert zeminlere inşa edilecek binalar 4 katı geçmeyecek” dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama!
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki kaç bin aileye kira yardımı yaptıklarını açıkladı.
10.08.2023 Gündem
Sarıyer'de yol çöktü! Yol araç ve yaya trafiğine kapandı
Sarıyer'de yol çöktü! Yol araç ve yaya trafiğine kapandı Sarıyer'de inşaat alanının yanındaki yolda sabah saatlerinde çökme meydana geldi. İstinat duvarının bir bölümü inşaat alanına doğru çökmesi nedeniyle çevredeki binalarda büyük korku yaşandı. Deprem oluyor zanneden mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı. Yetkililerin inşaat alanındaki incelemeleri sürüyor. İnşaat alanı ve çöken bölüm havadan görüntülendi.
5.08.2023 Yaşam
Mülk sahipleri ‘bina yapılsın’ dedi, uzmanından ‘zemin’ uyarısı geldi
Mülk sahipleri ‘bina yapılsın’ dedi, uzmanından ‘zemin’ uyarısı geldi Diyarbakır’da 1 bloku, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilkinde yıkılan diğer 3 bloku da kontrollü olarak yıkılan, 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi’nde enkaz kaldırma çalışmaları, savcılığın yapacağı zemin etüdü incelemesi nedeniyle durdurulurken, mülk sahiplerinden Abdulkadir Aydın ve diğer mülk sahipleri aynı yere yeniden bina yapılması için platform kurdu. Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, “Galeria'da zeminsel sorunlar, alüvyal alan vardı. Yer altı suyunun hala temelde bulunması ciddi bir takım temel sorunlar yaratacaktır. Değişik yöntemlerle yerin altında sızıntı şekilde veya su seviyeleri de olsa oradan uzaklaştırılması gerekiyor” diye konuştu.
9.06.2023 Gündem
Burak Yılmaz resmen duyurdu: Kariyerimi sonlandırdım!
Burak Yılmaz resmen duyurdu: Kariyerimi sonlandırdım! Son olarak Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard forması giyen sonrasında takımdan ayrıldığını açıklayan Burak Yılmaz basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli oyuncu futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli ismin Fenerbahçe ve Şenol Güneş ise dikkat çekti.
5.06.2023 Şampiy10
3-0'ın ardından geceye damga vuran sözler: Kötü Zaniolo, 15 milyon euro'luk kazık Zaniolo...
3-0'ın ardından geceye damga vuran sözler: Kötü Zaniolo, 15 milyon euro'luk kazık Zaniolo... NEF Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Zaniolo ve İcardi'nin golleriyle 3-0 yenen Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları devam ederken, derbinin ardından 'Nakavt' programında yaptığı açıklamalarla geceye damga vuran Serdar Ali Çelikler, İtalyan yıldız hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı.
4.06.2023 Galatasaray
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, "Savunma Sanayii sektörünün üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Mesela Adıyaman'da kablo ve konektör üretim tesis kuruyoruz" ifadelerini kullandı.
21.05.2023 Gündem
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Kılıçdaroğlu CHP’ye siyasi kazık atmıştır
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Kılıçdaroğlu CHP’ye siyasi kazık atmıştır AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dağ seçim süreci ile ilgili olarak, 'Biz her kesimden herkesin oyuna talibiz. Kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak. Milletimiz Erdoğan'a güçlü destek verecek.' dedi. Dağ ayrıca 6'lı masaya tepki gösterirken, 'Son kullanma tarihi 28 Mayıs'a kadar uzamış oldu. Kılıçdaroğlu, CHP’ye siyasi kazık atmıştır.' ifadelerini kullandı.
17.05.2023 Gündem
Balıklıgöl artık berrak! Çalışmalarda sona gelindi
Balıklıgöl artık berrak! Çalışmalarda sona gelindi Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl’de deprem ve sel felaketleri sonrası çamur rengini alan suyun rengi normale döndü. Göl ve çevresinde başlayan güçlendirme ile restorasyon çalışmalarında da sona gelindi.
12.05.2023 Gündem
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Nebe Suresi Kuran- ı Kerimde yetmiş sekizinci sure olarak yer almaktadır. İniş sırasına göre bakıldığında ise 80. Sırada yer almaktadır. Nebe kelimesinin anlamı haber vermektir. Mekke’de nazil olan surelerden biridir ve kırk ayetten oluşur. Nebe Suresi aynı zamanda Mu’sırat, Tesaül ve Amme isimleriyle de anılır.
9.05.2023 Sureler
Kız Kulesi'nde kubbe ortaya çıktı
Kız Kulesi'nde kubbe ortaya çıktı İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nde iskelenin üst kısmının sökülmesiyle kubbe katı ortaya çıktı.
3.04.2023 Gündem
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kurulan iskelede çalışmalar devam ederken, kubbe aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı ve kaplama aşamasına geçildi. Kulenin restorasyon yapılmadan önceki fotoğraflarında ise kolon demirlerinin açığa çıktığı, betonunda deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü.
21.03.2023 Gündem
Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Amme (Nebe) Suresi iniş sırasına göre 80'inci ve Mushaftaki sıralamasında 78'inci suredir. Naziat Suresi'nden önce ve Mearic Suresi'nden sonra gelmektedir. Amme Suresi'nin genel olarak ölüm sonrası yaşam, kıyamet günü, hesap için toplanma konuları ele alınmıştır. Yüce Allah'ın varlığını ve birliğini gösteren delillere de sura içerisinde yer verilmiştir.
16.03.2023 Ramazan
Kocaeli'nin kıyı yerleşimlerinde 'zemin sıvılaşması' riski
Kocaeli'nin kıyı yerleşimlerinde 'zemin sıvılaşması' riski Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyesi Dr. Metin Aşcı, Kahramanmaraş depreminde de görülen zemin sıvılaşması konusunda il genelinde analiz yaptıklarını belirterek, "Kocaeli'de kıyı şeridi, denize bakan kısımlar sıvılaşma açısından en riskli alanlar. Dere yataklarının sıfıra yakın eğimde aktığı alanlar sıvılaşma riskinin olduğu alanları oluşturuyor. Burada inşa edilecek yapılarda tedbirlerin alınması gerekir" dedi.
19.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kazık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kazık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.