Kazı

Kazı

Son dakika kazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.986 kazı haberi bulunmuştur. Tüm kazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da korkunç ölüm! 5 yaşındaki çocuk parktaki su birikintisinde can verdi
İstanbul'da korkunç ölüm! 5 yaşındaki çocuk parktaki su birikintisinde can verdi Küçükçekmece'de bulunan bir parkta yapılan kazı çalışmaları sırasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
27.04.2024 Gündem
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
19.04.2024 Vitrin
Define kazısında jeneratör gazından zehirlendiler!
Define kazısında jeneratör gazından zehirlendiler! Bursa’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Tevfik Özdemir, Tevfik Özdemir ve İbrahim Ergün hayatını kaybettiler.
18.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Gündem
Kilis'te izinsiz kazı yapan 13 kişiye gözaltı!
Kilis'te izinsiz kazı yapan 13 kişiye gözaltı! Kilis'te, izinsiz kazı yaptığı belirlenen 13 şüpheli jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.
3.04.2024 Gündem
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
5 bin lira için arkadaşlarını öldürüp gömen 2 sanık için mahkeme kararını verdi
5 bin lira için arkadaşlarını öldürüp gömen 2 sanık için mahkeme kararını verdi Erzurum'da kaybolduktan 16 yıl sonra, para meselesi yüzünden öldürülüp Kop Dağı'nın eteklerine gömüldüğü ortaya çıkan Recep Akpınar (27) cinayetine ilişkin tutuklu yargılanan Mehmet Göktürk (53) ve Necmi Acar'a (52) verilen müebbet hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.
21.03.2024 Gündem
Tarihi Kozan Kalesi restorasyon ile eski ihtişamına yeniden kavuşacak
Tarihi Kozan Kalesi restorasyon ile eski ihtişamına yeniden kavuşacak Tarihi Kozan Kalesi, Kozan Belediyesi ve Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu tarafından restore edilecek.
21.03.2024 Adana
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı Denizli’de define bulma hayali ile kaçak kazı yapan define avcıları 30 metre derinliğinde kazdıkları kuyuda suçüstü yakalandılar.
25.02.2024 Gündem
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü Ümraniye'de çalışma yapılan metro hattında meydana gelen kısmi çökme nedeniyle biri dört diğeri üç katlı iki bina çöktü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, muhtemel bir çökme riskine karşı bölgede önlem alındı. Çökme anı ise kameraya saniye saniye yansıdı.
18.01.2024 Gündem
NYC Bina Dairesi, kaçak tünel bulunan sinagogla ilgili rapor yayınladı
NYC Bina Dairesi, kaçak tünel bulunan sinagogla ilgili rapor yayınladı New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı. Polis, tünelin kapatılmasına engel olan kişileri gözaltına aldı, Hasidik Yahudi topluluğu Chabad ise polise teşekkür ederek olay çıkartan topluluk üyelerini kınadı.
11.01.2024 Dünya
Bakırköy'de şerit değiştirmek isterken trafik polisine çarptı
Bakırköy'de şerit değiştirmek isterken trafik polisine çarptı Bakırköy'de ani dönüş yapan otomobil sürücüsü, motosikletli trafik polisine çarptı. Kazada yaralanan polis memuru, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
10.01.2024 Gündem
Arkeolojik sit alanında kaçak kazıya 4 tutuklama
Arkeolojik sit alanında kaçak kazıya 4 tutuklama Eskişehir Alpu ilçesindeki birinci derece arkeolojik sit alanı olan Aktepe höyüğünde, kaçak kazı yapıp define ararken suçüstü yakalanan 6 şüpheliden 4’ü, tutuklandı.
5.01.2024 Gündem
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023 Gündem
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı Zonguldak’ta kaçak maden ocağında göçük altında kaldıktan sonra arkadaşlarının çıkarttığı ve süreç boyunca işvereninin kendisini aramadığını öne süren kalçasında ve ayaklarında kırıklar bulunan madenci Kemal Dadandı (53), “Kendim ufacık, daracık bir alana sıkıştım. Bacaklarım kaldı. Sadece konuşabiliyordum. Konuşarak bağırarak yerimi, arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarımın 4 saat çalışması sonucu beni oradan çıkarttılar. İşveren gelmedi. Apar topar bir arabaya bindirip hastanenin önüne attılar ve bırakıp gittiler” dedi. ‘Taksirle 1 kişiyi yaralama’ suçundan ifadeye çağrılan ocak sahibi Kadir A. ve arazi sahibi Erdoğan Ç., Dadandı’nın iskeleden düştüğünü söyledi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
21.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: 8 dakika 40 saniyede seyahat edilebilecek
Bakan Uraloğlu duyurdu: 8 dakika 40 saniyede seyahat edilebilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. 2025 yılında açılması planlanan Altunizade - Bosna Bulvarı metro hattıyla ilgili de konuşan Bakan Uraloğlu, "Projemizi tamamladığımızda, saatte 8 bin 100 yolcumuz, Altunizade-Bosna bulvarı arasında 8 dakika 40 saniye gibi kısa bir sürede seyahat edebilecektir. "dedi. Bakan Uraloğlu, "Bugüne kadar İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130.2 kilometredir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 338.8 kilometreden 394.5 kilometreye yükselecek. Böylece İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını bakanlığımız inşa etmiş olacak." dedi.
15.12.2023 Gündem
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Bozcaada Kalesi’ndeki arkeolojik kazılarda, kültürel katmanlaşmayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Kalenin ilk yapımı öncesi Bizans ve Roma dönemlerinde de iskan gördüğü ve hatta Geç Tunç Çağı sırasında da yerleşildiğine dair bulgular ortaya çıktığı bildirildi.
25.11.2023 Gündem
Eyüpsultan'da toprak kaydı, 2 bina mühürlendi
Eyüpsultan'da toprak kaydı, 2 bina mühürlendi  Eyüpsultan'da inşaatın temel atma çalışmaları için yapılan kazılar sırasında toprak kaydı. Çevredeki 2 bina tedbir amaçlı tahliye edildi.
23.11.2023 Gündem
Tam 2 bin 600 yıllık! Din tarihini derinden sarsacak keşif
Tam 2 bin 600 yıllık! Din tarihini derinden sarsacak keşif Amasya’daki Oluz Höyük kazılarında Med Krallığı dönemine ait olduğu belirlenen yaklaşık 2 bin 600 yıllık sunak keşfedildi. Geç Frig dönemine ait Kubaba sunağını daha önce aynı alanda bulduklarını hatırlatan Kazı Başkanı Prof. Dr. Şevket Dönmez, "Hem Med, hem de Pers döneminde ateş kültüne ait sunak ve tapınakların ortaya çıkması Ön Asya din tarihi ve din arkeolojisini derinden sarsacak gibi görünüyor” dedi.
21.11.2023 Kültür Sanat
Mersin'de heyecanlandıran keşif! Başı, kolları eksik kadın heykeli bulundu
Mersin'de heyecanlandıran keşif! Başı, kolları eksik kadın heykeli bulundu Mersin'de yer alan Anemurium Antik Kenti'nde kazı çalışmalarını her yıl düzenli olarak aralıksız bir şekilde sürdüren ekipler, Liman Hamamı olarak adlandırılan yapının hemen yanındaki bölümde yaptıkları kazı çalışmalarında 1800 yıl öncesine (MS 2. YY) ait olduğu değerlendirilen ve önemli birini temsil ettiği düşünülen kadın heykeli buldu. Anemurium Antik Kenti'nde 1500 yıl önce yaşanan büyük bir depremle yıkılarak toprak altına kaldığı değerlendirilen heykelin çıkarılması tüm ekip başta olmak üzere ilçedeki herkesi heyecanlandırdı.
11.11.2023 Yaşam
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmalarında sezon sonuna gelindi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, "Binaya baktığınız zaman taban mozaiklerinin gerçekten işçilik olarak çok kaliteli ve nitelikli olması, buranın döneminde çok önemli bir villa olarak kullanıldığını düşündürüyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 1600 yıl öncesine ait...
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 1600 yıl öncesine ait...  Karabük’ün eskipazar ilçesinde Hadrianopolis Antik Kenti'nde 20 yıldır süren kazı çalışmaları kapsamında bir yapı içerisindeki mutfak bölümü ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede mutfakta 1600 yıl öncesine ait olduğu düşünülen tohumlar bulundu.
10.11.2023 Yaşam
Kars kazının çöpe atılan hiçbir parçası yok! Tanesi 1200 TL’den satılıyor
Kars kazının çöpe atılan hiçbir parçası yok! Tanesi 1200 TL’den satılıyor Kars kazı yerel mutfağın vazgeçilmez lezzeti. Kazların tanesi 1000- 1200 TL'den, tüyleri ise kilosu 400- 500 TL’den satılıyor. Akyaka ilçesinde kaz yetiştiren Sarıgül Kaçan (70), “Kazın çöpe atılan hiçbir organı yok. Tüyü, ayağı, boynu, kafası, kanadı, ciğerini de değerlendiriyoruz” dedi.
8.11.2023 Yaşam
Süper Loto İzmir Karşıyaka'da 52 milyon 287 bin 766 TL kazandırdı
Süper Loto İzmir Karşıyaka'da 52 milyon 287 bin 766 TL kazandırdı Süper Loto'nun 19 Ekim'de gerçekleştirilen çekilişinde, İzmir Karşıyaka'dan oynayarak 6 bilen bir kişi, 52 milyon 287 bin 766 TL ikramiye kazandı. Büyük ikramiye; 2, 9, 11, 15, 35, 51 sayılarına isabet etti.
3.11.2023 Yaşam
Adana'da 63 yaşındaki fırıncı yanında çalışan kız çocuğunu taciz etti
Adana'da 63 yaşındaki fırıncı yanında çalışan kız çocuğunu taciz etti Adana’da 63 yaşındaki fırıncı, annesi ve babası ayrı olduğu için dedesinin yanında yaşayan ve okul harçlığını çıkarmak için fırında çalışmaya başlayan 16 yaşındaki kız çocuğuna “cinsel organın” göstererek taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Kız çocuğu o anlar cep telefonuyla görüntüledi.
31.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.