Kayıt İşlemleri

Kayıt İşlemleri

Son dakika kayıt işlemleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kayıt işlemleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kayıt işlemleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kayıt İşlemleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kayıt işlemleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.212 kayıt işlemleri haberi bulunmuştur. Tüm kayıt işlemleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özkan Uğur’un ismi müzik stüdyosunda yaşatılacak
Özkan Uğur’un ismi müzik stüdyosunda yaşatılacak Geçtiğimiz sene temmuz ayında hayatını kaybeden Özkan Uğur’un adını taşıyan müzik stüdyosu Büyük İstanbul Otogarı’nda açıldı.
13.01.2024 Magazin
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazlarının kullanım sürelerine ilişkin düzenleme yapıldığını belirterek,"120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek" dedi.
27.12.2023 Ekonomi
Hac kesin kayıt tarihi 6-24 Kasım'da! Hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır? e-devlet adım adım hac başvurusu
Hac kesin kayıt tarihi 6-24 Kasım'da! Hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır? e-devlet adım adım hac başvurusu Hac kesin kayıt işlemleri için adayların araştırması devam ediyor. 2 Kasım 2023'te Diyanet İşleri Başkanlığ tarafından hac kuraları çekildi. Hacı adayları için meraklı bekleyiş de başladı. 2024 hac kura sonuçlarının hemen ardından kesin kayıt tarihleri de güncellendi. Başkan Erbaşi kesin kayıt tarihi olarak 6-24 Kasım tarihlerini işaret etti. Kurada ismi çıkan adaylar kesin kayıt işlemlerini e-devlet'ten yapıyor. Peki Hac kesin kayıt nasıl yapılır? İşte adım adım e-devlet hac kayıt başvurusu...
2.11.2023 Gündem
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?
AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı? AUZEF 2023 – 2024 başvuru ve kayıt işlemleri tarihleri de belli oldu. Buna göre Sınavsız İkinci Üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 7 Ağustos - 7 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Ayrıca kayıt yenileme sistemi 27 Eylül - 04 Ekim 2023 saat 23.59’a kadar aktif edilmiştir. Kayıt yenileyen öğrenciler, ders ekle sil ve üstten ders alma işlemini 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Söz konusu kayıt işlemleri devam ederken AUZEF muafiyet başvurusu sürecine dair de araştırmalar yoğunlaştı. Peki, AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman?
29.09.2023 Eğitim
Ek tercih kayıtları ne zaman başlıyor 2023? ÖSYM 2. ek yerleştirme sonuçları 2023 açıklandı: YKS ek yerleştirme kayıt tarihi
Ek tercih kayıtları ne zaman başlıyor 2023? ÖSYM 2. ek yerleştirme sonuçları 2023 açıklandı: YKS ek yerleştirme kayıt tarihi YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden ilan edilince, Ek tercih kayıtları ne zaman başlıyor 2023? Sorusuna yanıt aranmaya başlandı. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. İşte YKS ek yerleştirme kayıt tarihi…
25.09.2023 Eğitim
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı Merakla beklenen YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili ÖSYM'den son dakika duyurusu geldi.
25.09.2023 Eğitim
KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt ücreti ne kadar?
KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt ücreti ne kadar? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını GSB'nin sonuç açıklama sitesinde görebilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada “Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda olmak üzere yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler" ifadelerini kullandı. Başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından “KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır? KYK yurt kayıt ücreti nasıl ödenir, KYK kayıt belgeleri ne zaman verilecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte KYK kayıt tarihi ve işlemleri ile KYK yurt kayıt parası yatırma…
15.09.2023 Eğitim
Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları açıklandı! YSK Milli Sporcu yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı
Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları açıklandı! YSK Milli Sporcu yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı YKS milli sporcu yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından 13 Eylül Çarşamba günü açıklandı. 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yapılan yerleştirme işlemleri https://sonuc.osym.gov.tr sayfasından öğrenilebiliyor.
13.09.2023 Eğitim
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula
DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (Ösym.gov.tr)! T.C. kimlik no ile DGS yerleştirme sonucu sorgula DGS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların erişime açılmasıyla ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranını yoğunluk kazandı. Üniversite eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik/ YU numarası ve aday şifresi ile görüntülenebilecek. İşte DGS tercih sonuçları sorgulama…
11.09.2023 Eğitim
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı ÖSYM Başkanlığınca 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan DGS yerleştirme sonuçları açıklandı.
11.09.2023 Eğitim
Ek tercihler ne zaman 2023? EK TERCİH KILAVUZU 2023: YKS ek tercih ne zaman başlıyor ve bitiyor, ek tercih kimler yapabilir, ek tercihler nasıl yapılır?
Ek tercihler ne zaman 2023? EK TERCİH KILAVUZU 2023: YKS ek tercih ne zaman başlıyor ve bitiyor, ek tercih kimler yapabilir, ek tercihler nasıl yapılır? YKS ek tercih tarihleri ve kılavuzu için gözler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak duyuruya çevrildi. 2023 YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 tarihinde ilan edildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023 YKS) tercih sonuçlarına göre üniversite kayıtları yapmaya başlandı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri 30 Ağustos, bireysel kayıtları ise 1 Eylül tarihinde sona erecek. Kayıtların sona ermesiyle ek tercih kılavuzu ile üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanlarına göre 2. Tercih süreci başlayacak. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı, Ek tercihler ne zaman?Üniversite YKS ek tercih (2. yerleştirme) kılavuzu ile ek tercihler ne zaman başlıyor? YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak 2023?
1.09.2023 Eğitim
E-Devlet’ten üniversite kaydına dev ilgi
E-Devlet’ten üniversite kaydına dev ilgi Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, üniversite kayıtlarının yüzde 53,7'sinin e-Devlet kapısı üzerinden yapıldığını açıkladı.
28.08.2023 Gündem
Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu? 2023 üniversite kaydı için lise diplaması şart mı?
Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu? 2023 üniversite kaydı için lise diplaması şart mı? Üniversite kayıtları başlıyor. YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrencileri kayıt telaşı sardı. Milyonlarca öğrenci, "Lise diploması olmadan üniversite kaydı olur mu?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Lise diplomasını henüz almayan ya da kaybedenler için kayıt işlemleri nasıl oluyor? Bazı öğrencilerin kabusu haline gelen konuyla ilgili detayları araştırdık. 2023 üniversite kaydı için lise diploması şart mı?
25.08.2023 Gündem
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar internet üzerinden erişime açıldı. Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları duyurusu geldi. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. Ayrıca üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre tercih sonucuna göre bir üniversite ve programa yerleşen öğrenciler 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih maratonu başlayacak. YKS tercih sonuçları ekranında adaylar yerleştikleri üniversitenin adı, bölüm, tercih sırası, yerleştirilme sırası ve puan türünü görüntüleyebilirler. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar hızlı sorgulama yapmak istiyor. Sistemde zaman zaman yoğunluk yaşanırken adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını mobil uygulama ile daha kolay öğrenebilirler.
19.08.2023 Eğitim
Kıbrıs'ta yol projesi gerginliği! Pile-Yiğitler yolundaki arbedede 8 KKTC polisi yaralandı
Kıbrıs'ta yol projesi gerginliği! Pile-Yiğitler yolundaki arbedede 8 KKTC polisi yaralandı Birleşmiş Barış Gücü askerlerinin yol yapımına engel olması Kıbrıs'a gerilime neden oldu. KKTC tarafına araçlarıyla barikat kurup tel örgü çekmek isteyen BM askerleri olayların çıkmasına neden olmuştu.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Polis Genel Müdürlüğü, dün Pile-Yiğitler yolu yapımı sırasında Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerleri ile yaşanan arbedede 8 polisin yaralandığını duyurdu.
19.08.2023 Dünya
Tescil ve kayıt işlemleri için rüşvet alırken suçüstü yakalanan liman başkanı tutuklandı
Tescil ve kayıt işlemleri için rüşvet alırken suçüstü yakalanan liman başkanı tutuklandı Antalya'da bir tekne sahibinden deniz araçlarının tescil ve kayıt işlemleri için 3 bin euro rüşvet alırken jandarma tarafından suçüstü yakalanan Manavgat Liman Başkanı İ.E.B., adliyeye sevk edildi. Liman başkanı İlhan Emre Baş, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutulandı.
19.08.2023 Gündem
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?
YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı 2023, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecini atlatan öğrenciler şimdi hayalindeki üniversiteye kavuşmak için gün sayıyor. Sınavın ardından aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapan adaylar, heyecanla ÖSYM'den gelecek tercih sonuçları açıklandı, duyurusunu bekliyor. Peki, 2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları neden açıklanmadı?
19.08.2023 Eğitim
2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklandı? Geçen sene YKS tercih sonuçları hangi tarihte açıklandı, 2022 YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklandı?
2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklandı? Geçen sene YKS tercih sonuçları hangi tarihte açıklandı, 2022 YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklandı? 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklandı, YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanmıştı? 17-18 Haziran'da düzenlenen 2023-YKS'ye 3 milyon 527 bin 443 aday başvurdu. Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 995 bin 638 aday, Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) 1 milyon 980 bin 534 aday, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) 173 bin 3 aday girdi. Tercih sonuçları sorgulanırken, geçen yılın sonuç açıklama tarihi araştırılıyor. Peki, YKS 2022 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklandı?
16.08.2023 Eğitim
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023?
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuç tarihi adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gözler YKS tercih sonuçları için ÖSYM duyurular sayfasına çevrildi. ÖSYM takvimi doğrultusunda tercihler sona eriyor. Değerlendirmelerin tamamlanmasıyla YKS tercih sonuçları açıklanacak. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, üniversite tercih sonuçları saat kaçta açıklanır, ne zaman açıklanacak?
16.08.2023 Eğitim
M Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?
M Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir? Araç kullanırken ehliyete ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ehliyetlerin çeşitleri ise oldukça fazladır. Özellikle de M ehliyet almak için sürücü kursuna gitmek ve sınavlara girmek gerekmektedir. 
1.06.2023 Gündem
Türkiye güzeli Sarıbaş milletvekilliği kaydını yaptırdı
Türkiye güzeli Sarıbaş milletvekilliği kaydını yaptırdı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. AK Parti Aydın Milletvekili ve 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram kayıtlarını yaptırdı.
1.06.2023 Gündem
Milletvekili genel seçimlerinin kesin sonucu ikinci turdan sonra ilan edilecek
Milletvekili genel seçimlerinin kesin sonucu ikinci turdan sonra ilan edilecek 14 Mayıs’taki milletvekili genel seçimlerinin kesin sonucunun bugün cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından ilan edilmesi bekleniyor. Olağanüstü itiraz sürecinin tamamlanmasından sonra YSK’nın kesin sonuçları ilan edeceği belirtiliyor.
28.05.2023 Gündem
TBMM yeni vekilleri bekliyor
TBMM yeni vekilleri bekliyor Türkiye Büyük Millet Meclis’i 28. Dönem’de seçilecek milletvekillerini bekliyor.
13.05.2023 Gündem
Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları ne zaman 2023, 2. dönem AÖL sınavları online mı olacak?
Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları ne zaman 2023, 2. dönem AÖL sınavları online mı olacak? Açık Lise 2. dönem sınavları online mı olacak 2023, Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları ne zaman 2023? AÖL sınavları için yapılan araştırmalar hızlandı. AÖL kayıt işlemleri sona erince Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruldu. MEB tarafından yapılan duyurunun ardından öğrenciler "AÖL sınavları ne zaman ve online mı olacak?" sorularına yanıt aramaya başlandı. İşte açıklanan MEB takvimi ile 2023 2. dönem Açık Lise (AÖL) sınav tarihleri ile online olup olmadığına dair bilgiler…
7.04.2023 Eğitim
Devlet Bahçeli ile yeni bir denklem! Formül arayışı başladı, hedef İYİ Parti seçmeni
Devlet Bahçeli ile yeni bir denklem! Formül arayışı başladı, hedef İYİ Parti seçmeni Akşener’in ‘Altılı Masa’ya yönelik çıkışıyla tereddüt yaşayan İYİ Parti seçmenini Cumhur İttifakı’na çekmek isteyen AK Parti’de, bu amaçla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması formülü üzerinde duruluyor.
15.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kayıt İşlemleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kayıt işlemleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.