Kayalık

Kayalık

Son dakika kayalık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kayalık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kayalık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kayalık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kayalık gelişmeleri de dahil olmak üzere 667 kayalık haberi bulunmuştur. Tüm kayalık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınında mahsur kalan 4 turist kurtarıldı
Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınında mahsur kalan 4 turist kurtarıldı Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde mahsur kalan 4 turist ise ekipler tarafından kurtarıldı.
11.04.2024 Gündem
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı?
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı? Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde duyulan ve sosyal medyanın gündemine oturan esrarengiz sesin kaynağı 36 saattir çözülemedi. Sesi işitenler, “boğuk bir patlama”, “gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses” diyerek tarif edebildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sesi duydukları anlarda evlerinin kapı ve pencerelerinde küçük çaplı “titreme” olarak tabir ettikleri bir sarsıntı da hissettiklerini ifade etti. Peki, Karadeniz'de gizemli ses nedir?
12.02.2024 Gündem
Antalya'da kayıp Rus turist ölü bulundu
Antalya'da kayıp Rus turist ölü bulundu Antalya’nın Kemer ilçesine tatile gelen ve çıktığı doğa yürüyüşünden dönmeyen Rus kadın bugün sabah saatlerinde ölü olarak bulundu. Dün Çalış Tepesi'nde yapılan aramada turiste ait cep telefonu bulununca, aramalar da bu bölgede yoğunlaştırılmıştı.
12.01.2024 Gündem
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları... Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023 Eğitim
Türkiye'nin 30. büyük şehri olan ilimizin yüzölçümü genişledi
Türkiye'nin 30. büyük şehri olan ilimizin yüzölçümü genişledi Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçen yıl yapımına başlanan Fener Adası’nın açılışı gerçekleşti. 6 bin 1 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin 30’uncu büyük şehri olan kentin yüzölçümü, hayata geçirilen ada ile birlikte 4 bin metrekare daha büyüdü.
11.09.2023 Gündem
Zaferin simgesi haline gelen fotoğraf: 'Geceler süren yorgunluğuna rağmen ayaktaydı'
Zaferin simgesi haline gelen fotoğraf: 'Geceler süren yorgunluğuna rağmen ayaktaydı' Etem Tem, Afyon Kocatepe'de yarattığı "Anıt Fotoğrafı" nasıl çektiğini, ülkenin kaderini belirleyen o sabahı ve ardından gelen günlerde neler yaşandığını Fikret Otyam ile 1960 yılında yaptığı söyleşide anlatıyor...
30.08.2023 Gündem
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem!
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem! Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Bakan Yerlikaya, "AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Öte yandan CNN TÜRK'te konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Normal şartlarda hasar beklemiyorum. Vatandaşın balkondan atlaması gibi durumlarda maalesef insanlar kendi kendine zarar verebiliyor. Bundan kaçınmak gerekiyor." dedi.
22.08.2023 Gündem
5 ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
5 ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor Bolu'nun Göynük ilçesinde, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Antalya'nın Akseki ilçesinde ve Eskişehir'in Alpu ilçesinde orman yangını çıktı. Bingöl'ün Genç ilçesinde ise dün çıkan orman yangını kontrol altına alınmak üzereyken rüzgarın etkisiyle büyüdü. Orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Öte yandan Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınının, büyüme eğiliminde olduğu bildirildi.
15.08.2023 Gündem
Bakan Yumaklı: Kemer'deki  orman yangını kontrol altın alındı
Bakan Yumaklı: Kemer'deki orman yangını kontrol altın alındı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya Kemer'deki orman yangınının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altın alındığını duyurdu.
28.07.2023 Gündem
Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde! Tiryaki: Yerleşim yerleri tehlike altında değil
Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde! Tiryaki: Yerleşim yerleri tehlike altında değil Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları 4'üncü günde de devam ediyor. Alevlerin yükseldiği Beydağı Sahil Milli Parkı'nın sarp ve kayalık olması ve orman yolunun bulunmaması, çalışmaları zorlaştırıyor. Tarım ve orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki Antalya Kemer'deki orman yangınındaki son durumu açıkladı.
27.07.2023 Gündem
Antalya ve Manisa'da orman yangını! Devlet hastanesi ile yerleşim yerleri tahliye edildi
Antalya ve Manisa'da orman yangını! Devlet hastanesi ile yerleşim yerleri tahliye edildi Antalya’nın turistik ilçesi Kemer'de akşam saatlerinde çıkan orman yangını hızla büyüdü. Çok sayıda ekip söndürme çalışmalarına katılırken, Kemer Devlet Hastanesi ile çevredeki yerleşim yerleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yangının batıya doğru 3,5 kilometre yayıldığını belirterek, "10 haneyi tedbir amaçlı tahliye diyoruz. Kemer Devlet Hastanesi’nde 15 hastadan 13’ü evine gitti, 2 hastamız diğer hastanelere nakledildi" dedi. Yangına, sabahın ilk ışıklarıyla 10 uçak ve 22 helikopterin katılımıyla havadan müdahale başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangınla ilgili son gelişmeleri aktardı. Manisa, Saruhanlı orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.
25.07.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı. Bakan Özhaseki paylaşımında, “Güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın, dedik. Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle, 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturduk.” dedi.
4.07.2023 Gündem
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor?
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor? TRAPPIST güneş sisteminin kayalık dünyaları bilim insanlarını çok etkiliyor. Bilim insanları, Webb teleskobunu TRAPPIST-1 c gezegeni üzerinde çalıştırdı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Deprem korkusu deniz manzaralı evleri gölgede bıraktı
Deprem korkusu deniz manzaralı evleri gölgede bıraktı Kiralık ve satılık gayrimenkulde artan rakamlarla gündemde olan Antalya'da deprem sonrası tercihler de değişti. Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır ya da birkaç yıllık binalar tercih ediliyor.
8.06.2023 Gündem
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu? Atmosferi var ve Dünya gibi: 'Aranan' gezegen keşfedildi mi?
5.05.2023 Bilim ve Teknoloji
ABD'li dergiden dikkat çeken analiz! Yunan gazeteden skandal manşet
ABD'li dergiden dikkat çeken analiz! Yunan gazeteden skandal manşet Dünyanın dört bir yanından pek çok gazete ve televizyon bu süreçte gözünü Türkiye'ye çevirmiş durumda. Seçim için geri sayım sürerken ABD merkezli NPR'den dikkat çeken bir analiz geldi. Yunan basını ise skandal bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı.
25.04.2023 Dünya
İstilacı dikenli zehirli deniz kestanesi popülasyonunda toplu ölümler yaşanıyor
İstilacı dikenli zehirli deniz kestanesi popülasyonunda toplu ölümler yaşanıyor Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, kayalık alanlarda turizm sezonunda ciddi yaralanmalara neden olan istilacı dikenli zehirli deniz kestanelerinin popülasyonunda ciddi azalma olduğunu bildirdi. Gökoğlu, daha önce koloni olarak görüntüledikleri bölgelerde kestanelerin olmadığını ve toplu ölümlerin yaşandığına dikkat çekti.
13.04.2023 Ekonomi
Çektiği video ile erkek arkadaşına 'Seni aldatmadım' diyen Bahar, kayalıklardan atladı
Çektiği video ile erkek arkadaşına 'Seni aldatmadım' diyen Bahar, kayalıklardan atladı Muğla'da erkek arkadaşı ile tartıştıktan sonra 'Seni hiçbir zaman aldatmadım' diyerek video çeken Bahar C. (21), Asar Dağı'ndaki kayalıklardan atladı.
7.04.2023 Gündem
Deprem riski az olan Edirne'ye göç başladı! Kiralık daireler neredeyse tükendi
Deprem riski az olan Edirne'ye göç başladı! Kiralık daireler neredeyse tükendi Deprem riski az olan Edirne’ye göçün artmasıyla birlikte kiralık daireler kısa sürede tükendi. Konut fiyatlarında da artışın yaşandığı kentte, emlakçılar genellikle İstanbul'dan olmak üzere gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.
29.03.2023 Gündem
Adıyaman'da, ağır hasarlı 4 katlı bina çöktü
Adıyaman'da, ağır hasarlı 4 katlı bina çöktü  Adıyaman'da, ağır hasarlı olduğu için kimsenin yaşamadığı 4 katlı bina, büyük bir gürültüyle kendiliğinden çöktü.
26.03.2023 Yaşam
Adıyaman'da, ağır hasarlı 4 katlı bina çöktü
Adıyaman'da, ağır hasarlı 4 katlı bina çöktü Adıyaman'da, ağır hasarlı olduğu için kimsenin yaşamadığı 4 katlı bina, büyük bir gürültüyle kendiliğinden çöktü.
25.03.2023 Gündem
'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin
'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremleri 3 gün öncesinden tesadüfen bilen Hollandalı Frank Hoogerbeets'den yeni deprem tahminleri verdi.
15.03.2023 Dünya
Depremden sonra harekete geçildi! Alüvyon ve kayalık bölgeler belirlenecek
Depremden sonra harekete geçildi! Alüvyon ve kayalık bölgeler belirlenecek Kuzey Anadolu Fay zonuna yakınlığıyla bilinen Edirne ve ilçelerinde mikrobölgeleme araştırmasıyla yer altının tomografisi, ultrasonu çekilecek.
15.03.2023 Gündem
Amonas Dağları'na kurulu tarihi kent Belen'in evlerinde hasar yok
Amonas Dağları'na kurulu tarihi kent Belen'in evlerinde hasar yok Hatay’ın tarihi kenti Belen’de asırlık yapılarda hasar oluşmaması dikkatlerden kaçmadı. Kayalık zemine kurulu kentte deprem sonrasında vatandaşlar gayrimenkul arayışına girdi.
3.03.2023 Gündem
TOKİ Başkanı Bulut: Bütün illerimizde potansiyel rezerv konut alanları belirlenmiş durumda
TOKİ Başkanı Bulut: Bütün illerimizde potansiyel rezerv konut alanları belirlenmiş durumda TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde açıklamalarda bulundu. Bulut, "Yer seçiminde bizi daha güvenli alanlara yönelten işlemden başladık. Bu alanda 10-11 ili etkileyen alanda 133 bin konutumuz vardı. Konutumuzda herhangi bir yıkılma meydana gelmedi, hasar alan binalarımız oldu can ve mal kaybı olmadı." dedi.
22.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kayalık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kayalık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.