Katkı Payı

Katkı Payı

Son dakika katkı payı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan katkı payı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını katkı payı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Katkı Payı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan katkı payı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.605 katkı payı haberi bulunmuştur. Tüm katkı payı haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BES’ten çıkmadan nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan ve 26 Mart’ta başlaması planlanan “kısmi nakit çekme” uygulaması 1 Temmuz’a ertelendi.
26.03.2024 Ekonomi
BES'te devlet katkısı 72 bin TL’ye çıktı! Altın, borsa ve mevduat gibi getiri sağlıyor!
BES'te devlet katkısı 72 bin TL’ye çıktı! Altın, borsa ve mevduat gibi getiri sağlıyor! BES’te devlet katkısı arttı. Yıllık toplam 240.030 TL katkı payı yatırılması halinde devlet desteği 72.009 TL oldu. Son dönemde faiz oranlarının yükselmesi ile birlikte mevduat cazibesini artırmıştı. Geçtiğimiz yıl altın, borsa ve mevduat yatırımcılara yüksek getiri sunmuştu. Peki şu anda BES’e yatırım yapmak mantıklı mı? İşte cevabı...
12.01.2024 Emekli
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı İstanbul, ünlü kozmetik şirketi L'Oréal'in dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasında yer aldı.
11.01.2024 Vitrin
Bakanlıktan poşet fiyatı kararı! Resmen değişti
Bakanlıktan poşet fiyatı kararı! Resmen değişti Marketlerin alışveriş poşeti için devlete ödeyeceği tutar, 60 kuruşa yükseldi. Müşteriler ise poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
İlave ücret ve katılım payı talep edilemez! Yapılan ödemeler iade ediliyor
İlave ücret ve katılım payı talep edilemez! Yapılan ödemeler iade ediliyor Hastanelerin sunduğu acil sağlık hizmetlerinden katılım payı, ilave ücret alınamaz. Geliri düşük olan vatandaşlardan kesilen katılım payları da iade ediliyor. Hastanede mağduriyet yaşamamak için bilmeniz gerekenler...
28.08.2023 Ekonomi
1. Öğretim harç öder mi? 2. Öğretim harç yatırıyor mu? 2023-2024 üniversite harç ücretleri belli oldu: harç ücretleri ne kadar oldu?
1. Öğretim harç öder mi? 2. Öğretim harç yatırıyor mu? 2023-2024 üniversite harç ücretleri belli oldu: harç ücretleri ne kadar oldu? 2023-2024 dönemi üniversite harç ücretleri belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeni harçlar duyuruldu. Karar’da yer alan 1. maddenin 3. fıkrasına göre, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanacak. Söz konusu gelişmenin ardından harçlar ne kadar oldu sorusuna yanıt aranırken, 1. Öğretim harç öder mi? 1. Öğretim harç yatırıyor mu? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. İşte 2023-2024 üniversite harç ücretleri…
15.07.2023 Eğitim
Emekliye seyyanen zam var mı, seyyanen zam tüm emeklilere verilecek mi? 2023 emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı?
Emekliye seyyanen zam var mı, seyyanen zam tüm emeklilere verilecek mi? 2023 emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı? MHP Lideri Devlet Bahçeli'den emekliye yeni zam teklifi talebi geldi. Bahçeli yaptığı açıklamada "Emeklilerimize yapılan yüzde 25'lik zam makul ve yeterli bulunmamıştır. Zamma ilave olarak memura verilen 8.077 lira seyyanen zam bütün emeklilerimize de verilmelidir." İfadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından emekli vatandaşlar “Emekliye seyyanen zam var mı, Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı, seyyanen zam tüm emeklilere verilecek mi?” sorusuna yanıt arıyor. İşte seyyanen zam ile ilgili son durum…
11.07.2023 Emekli
Yükseköğretim Kurulu'ndan “azami süre” kararı
Yükseköğretim Kurulu'ndan “azami süre” kararı Azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de sınav hakkından yararlanabilecek.
7.07.2023 Eğitim
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
5 OHAL kararnamesi Meclis'e sunuldu
5 OHAL kararnamesi Meclis'e sunuldu Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 5 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.
7.03.2023 Gündem
YÖK açıkladı! Depremzede üniversiteliler harç ödemeyecek
YÖK açıkladı! Depremzede üniversiteliler harç ödemeyecek YÖK Başkanı Özvar: Depremden etkilenen öğrencilerimizden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak.
3.03.2023 Eğitim
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki depremin ardından tüm ülke destek için seferber oldu. Devletin tüm kurum ve kuruluşları yardım için harekete geçerken, SGK da depremzedeler için bir genelde yayımladı. Bu kapsamda afet bölgesindeki vatandaşlara pek çok alanda kolaylık tanındı.
12.02.2023 Gündem
Ülkeyi karıştıran itiraf! Mahkemede kararları hakimin yerine yapay zeka verdi
Ülkeyi karıştıran itiraf! Mahkemede kararları hakimin yerine yapay zeka verdi Kolombiya'da bir hakimin itirafları tartışmalara neden oldu. Şaşırtıcı açıklamalarda bulunan hakim, bir çocuğun sağlık hakları ile ilgili bir davada yapay zeka motoru ChatGPT'yi kullandığını açıklayarak son günlerdeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
3.02.2023 Dünya
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki İzmir'de bir özel okul, iddiaya göre gelecek yıl için kayıt yaptırmak isteyen velilerden sözleşmede yer almayan ve velinin tercihine bırakılan yemek ücreti ve genel gider katkı payını zorunlu tuttu. İstenilen ücretin kanun dışı olduğunu belirten veliler hukuki yollara başvururken, "Yaklaşık 50 bin TL olan yıllık okul ücreti, yasal olmayan ilave ücretlerle 100 bin liraları buluyor, bu parayı ödemezsek kayıtların yenilenmeyeceği söyleniyor. Öğrencinin öğlen yemeği için yaklaşık 200 lira ücret isteniyor" diyerek duruma tepki gösterdi.
31.01.2023 Eğitim
Ev alacak ve satacaklar dikkat! Resmen değişti, ağır para cezası uygulanacak
Ev alacak ve satacaklar dikkat! Resmen değişti, ağır para cezası uygulanacak Konut alacak ve satacakları yakından ilgilendiriyor. Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin düzenleme Meclis'ten geçti ve yasalaştı. Yasaya göre yanlış beyanda bulunanlara ağır cezalar geliyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başaracağız. Yarın Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'da inşallah sinyalimizi vereceğiz. " dedi.
20.01.2023 Gündem
Plastik poşet fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 75 kuruş talebi
Plastik poşet fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 75 kuruş talebi Marketçiler, alışveriş poşetlerine zam yapmaya hazırlanıyor. Halen, her poşet için kasada 25 kuruş ücret tahsil eden marketçiler poşet fiyatının 75 kuruş olmasını talep ediyor.
2.12.2022 Ekonomi
2022 AÖF kayıt yenileme uzatıldı mı? AÖF kayıt yenileme ne zaman son?  AÖF kayıt yenileme 2022 nasıl yapılır?
2022 AÖF kayıt yenileme uzatıldı mı? AÖF kayıt yenileme ne zaman son? AÖF kayıt yenileme 2022 nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi duyurdu! Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2022-2023 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme işlemlerinin süresinin uzatıldığını duyurdu. Peki, AÖF kayıt yenileme 2022 nasıl yapılır? İşte kayıt yenileme işlemleri, öğrenci kılavuzu ve Anadolu Üniversitesi AÖF giriş ekranı!
18.10.2022 Eğitim
AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme tarihleri!
AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme tarihleri! Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) duyurdu! AÖF 2022-2023 yılı kayıt yenileme işlemleri için tarih belli oldu. AÖF kayıt yenileme işlemi yapacak öğrenciler tarihleri araştırıyor. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF katkı payı ödemeleri ne kadar, hangi bankadan yapılacak? AÖF kayıt yenileme tarihleri!
19.09.2022 Eğitim
Bes'te yeni dönem! 200 lira ek katkı! Tarih verildi
Bes'te yeni dönem! 200 lira ek katkı! Tarih verildi Bes ile ilgili son dakika açıklaması! Bes'te yeni dönem. Garanti BBVA Emeklilik 1-31 Ağustos tarihleri arasında 0-2 yaş bebekler için yaptırılan BES sözleşmelerine 200 TL hediye ediyor. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler, minimum 185 TLlik aylık katkı payı ödeme taahhüttü ile bir kereye mahsus olarak 200 TLlik ek katkıdan ve hiçbir yatırım aracında bulunmayan devlet katkısı avantajından da yararlanıyorlar.
26.08.2022 Ekonomi
Üniversiteye elektronik kayıt yeterli mi, e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
Üniversiteye elektronik kayıt yeterli mi, e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı? Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite kayıtlarına çevrildi. Üniversite öğrencilerinin kayıtlarla ilgili aramaları devam ediyor. Peki, internet üzerinden üniversiteye kayıt yeterli mi? e kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
22.08.2022 Eğitim
Üniversite harç ücretleri ne kadar oldu? Hangi fakültenin harcı ne kadar?
Üniversite harç ücretleri ne kadar oldu? Hangi fakültenin harcı ne kadar? 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uygulanacak üniversite harçlarına zam geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ile öğrenim ücretleri değişti. Peki, Üniversite harç ücretleri ne kadar oldu? Hangi fakültenin harcı ne kadar? İşte detaylar…
28.07.2022 Eğitim
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama! Özel sektör maaşları...
Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama! Özel sektör maaşları... Asgari ücret zammı sonrası özel sektör maaşlarıyla ilgili flaş açıklama. Asgari ücretin artması işletme maliyetlerinde de artışa neden olacak. İşyerinde 1 – 2 yıl kıdemi olan işçiler ile işe yeni girenler arasında ücret makası da daralacak. Öte yandan ikinci altı ay için asgari ücret belirlenirken, “asgari ücret desteği” de tekrar yürürlüğe girdi. Ocak ayında asgari ücret desteği kaldırılmıştı. Tekrar devreye sokularak devlet de yeni asgari ücret seviyesini belirlerken fedakarlık yapmış oldu. İşte asgari ücret zammı ile ilgili önemli detaylar...
4.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Katkı Payı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki katkı payı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.