Kart Borcu

Kart Borcu

Son dakika kart borcu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kart borcu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kart borcu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kart Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kart borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 374 kart borcu haberi bulunmuştur. Tüm kart borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartı kullananlara faiz uyarısı! Asgari ödeme sarmalının maliyeti arttı
Kredi kartı kullananlara faiz uyarısı! Asgari ödeme sarmalının maliyeti arttı Kredi kartı harcamalarını frenlemek için peş peşe düzenlemeler geliyor. Mart başında nakit avans limiti 12’den 3’e indirilmiş, ardından nakit avans kullanımı ile kredili mevduat hesabından (KMH) para çekiminde aylık yüzde 4.42 olan faiz yüzde 5’e yükseltilmişti. Öte yandan kredi kartı kullanan pek çok tüketici kredi kartlarının asgari ödeme tutarını ödeyerek kalan borcu bir sonraki aya bırakıyor. Bu durum ise asgari ödeme sarmalına dönüşüyor ve banka müşterisi için içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor.
7.04.2024 Ekonomi
Eski sevgilisini öldürmeden önce oğluna tehdit mesajı göndermiş
Eski sevgilisini öldürmeden önce oğluna tehdit mesajı göndermiş Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, evinin balkonunda 2 çocuk annesi Hasret Çakır'ı (41) av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan eski sevgilisi Murat Bozkurt'un (48) savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde, savcının, Hasret Çakır'ın, oğlu A.A.'ya attığı 'Gerekirse can gidecek üçünüzden biri. Sonra söylemedin deme' mesajını sorması üzerine Bozkurt, "Mesajı kavga etmemiz nedeniyle yazmıştım" dedi.
1.06.2023 Yaşam
Kredi kartı borcu olan ve kart kullanan herkesi kapsıyor! Büyük avantaj sağlıyor
Kredi kartı borcu olan ve kart kullanan herkesi kapsıyor! Büyük avantaj sağlıyor Kredi kartı borcu olan, kredi kartı kullanan ya da kart kullanmayı düşünen herkesi yakından ilgilendiriyor. Zorda kalındığında ya da gelirlerin yeterli olmadığı durumda çoğu kişinin imdadına kredi kartı yetişiyor. Kartlar çoğu zaman kişilere büyük ölçüde kolaylık sağlasa da, yönetme kısmında problem yaşandığı takdirde, ileride taksitler adeta bir borç dağına dönebiliyor. Vatandaşlar kara kara borcunu kapatmanın yollarını arıyor. Peki kredi kartı borcunu kapatmak için kredi çekmek doğru mu? Karttaki borcu kapatmak için, başka bir karttan nakit avans çekmek mantıklı mı? Kredi kartı borcunun devamlı olarak asgari tutarını ödeyerek borcun tamamından kurtulmak mümkün olur mu? Uzman isim kart borçlarına ilişkin çok kritik detaylara yer verdi...
25.10.2022 Ekonomi
Kredi kartı borçları silinecek mi, yeni düzenleme nasıl olacak? Kredi kartı ve kredi borcu yapılandırma ve erteleme var mı?
Kredi kartı borçları silinecek mi, yeni düzenleme nasıl olacak? Kredi kartı ve kredi borcu yapılandırma ve erteleme var mı? Kabine Toplantısı sona erdi. Kredi kartı ve kredi borçları düzenlemesi ile ilgili alınacak yeni karar merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili detayları açıklaması bekleniyor. Peki, Kredi kartı borçları ertelenecek mi, yeni düzenleme nasıl olacak, kimler erteleme başvurusu yapabilecek?
1.08.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu yapılandırma gelecek mi?
Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu yapılandırma gelecek mi? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Gözler Kabine toplantısı sonrasında alınacak kararlara çevirilirken kritik toplantıda kredi kartı borçları nedeniyle takibe düşenlere yönelik düzenleme değerlendirilecek. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takipte olanların sayısı 4,1 milyonun üzerinde bulunuyor. Bu borçlar için yeni bir düzenleme yapılacak. Peki, Kredi ve kredi kartı düzenlemesi çıkacak mı? Kredi kartı borçlularına düzenleme mi geliyor? Kredi kartı borcu olanlara yapılandırma gelecek mi? İşte detaylar…
1.08.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Üç formül masada...
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Üç formül masada... Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor. Takibe düşmüş ve icralık olmuş kişiler ile ilgili harekete geçiliyor. Gözler dar gelirlilerin kredi kartı ve icralık borçlarına yönelik çalışmada. Çalışmanın kabine toplantısına gelmesi bekleniyor. Takibe düşen kart borcu için 3 formül konuşuluyor.
31.07.2022 Siyaset
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Üç formül masada, takibe düşen ve icralık olan...
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Üç formül masada, takibe düşen ve icralık olan... Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor. Takibe düşmüş ve icralık olmuş kişiler ile ilgili harekete geçiliyor. Gözler dar gelirlilerin kredi kartı ve icralık borçlarına yönelik çalışmada. Çalışmanın kabine toplantısına gelmesi bekleniyor. Takibe düşen kart borcu için 3 formül konuşuluyor.
31.07.2022 Siyaset
Kredi ve kredi kart borcu olanlara iyi haber! Resmen harekete geçildi ve...
Kredi ve kredi kart borcu olanlara iyi haber! Resmen harekete geçildi ve... Kredi ve kradi kartı borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. İki bakanlık harekete geçti.Dar gelirli ve takibe düşmüş borçlulara çözüm olacak düzenleme için çalışmalar devam ediyor. Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının, yeniden yapılandırma dahil çeşitli formülleri tartışarak son şeklini verdi. Kredi ve kart borçlusunun beklediği müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurması bekleniyor. Geciken borçlar, yasal süre içinde kapatılmayan kredi ve kart taksitleri sonucunda alacaklı kişi ve kurumlar icra ve haciz gibi yasal süreci işletiyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı? Haklar neler? Nelere itiraz edilebilir? Süre sınırı var mı? İşte yanıtları...
29.07.2022 Ekonomi
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Flaş detay, Yüzde 25...
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Flaş detay, Yüzde 25... Kredi, kredi karı borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev, araba, teknolojik ürün alacaklar ya da daha küçük miktarlı harcama yapmayı planlayanlar için kritik uyarılar geldi. Borcu olanlar ve para biriktirmede zorlananlar ile borcu olmasa da para artırıp yatırım yapamayanların küçük adımlarla para biriktirerek yatırım yapması mümkün. Günümüz şartlarında neredeyse herkesin borcu bulunuyor. Kredi, kredi kartı borçları ve banka dışı borçlar arttıkça kişinin yatırım yapma imkanı ortadan kalkıyor. Ancak doğru stratejiler ile yatırım yapılabiliyor. Öncelikle kişinin içerisinde bulunduğu durumu analiz etmesi gerekiyor. Birçok kişi artık ev, araba almanın hayal olduğunu düşünüyor. Peki maaşlı olarak çalışan kişilerin öncelikle borçlarını kaptım ev ya da araba sahibi olması gerçekten mümkün değil mi? Örneğin 500 bin liralık bir ev almak istiyorsunuz o zaman 100 bin lira peşinatı biriktirmek için her ay düzenli olarak birikim yapmaya başlamalı ve bu şekilde peşinatı hangi tarihte tamamlayacağınızı hesaplamanız gerekiyor. Yaptığınız plana sadık kalarak ev hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartı borcundan kurtulmak istiyorsanız: “Maaşımın yüzde 25’ini bu borcu kapatmak için ayıracağım. Kıyafet harcamalarımı yarıya indireceğim ve borcumu dört ayda kapatacağım” gibi hedefler belirleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
17.03.2022 Uzmana Sor
Kredi borcu olan ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yüzde 147 arttı, ödemelerde...
Kredi borcu olan ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yüzde 147 arttı, ödemelerde... Kredi kartı kullanan, kredi ve kart borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 147 arttı. Türkiye Bankalar Birliği tarafından 2021'de yasal takibe giren kişi sayısı açıklandı. Kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısının son 12 yılın en yüksek seviyesinde olduğu ifade edildi; yüzde 147 artışla 1 milyon 704 bin kişiye çıktı.
21.02.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Flaş faiz açıklaması, 805 lira...
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Flaş faiz açıklaması, 805 lira... Kredi kartı kullanan ve kart borcu olanlar için flaş açıklama! 805 lira ödersiniz. Faiz işliyor. Sakın bu hataya düşmeyin. Detaylarıyla bir bir açıklandı. Kart borcu olan milyonlarca kişi borçlarını asgarisini ödeyerek veya hiç ödemeyip borç üstüne borç yapıyor. Bu da ileride daha büyük maddi sorunları beraberinde getiriyor. Kredi kartlarının doğru kullanımı bu noktada büyük önem taşıyor. Üst üste ödenmezse kartların nakit kullanımı durduruluyor. 3 kez asgari ödemesi yapılmazsa kart tamamen kapatılıyor. Öte yandan nakit avans çektiğinizde faiz işliyor. Faizi ise 1.98 olarak işletiliyor. 12 ay vadeli 5 bin lira çekerseniz, vade sonunda 5 bin 805 lira ödersiniz. Peki kredi kartını nasıl doğru yönetebiliriz? Kredi kartı borcu olanlar neler yapmalı?
10.09.2021 Ekonomi
Banka borcu olanlar dikkat! Acele edin, yarın son gün
Banka borcu olanlar dikkat! Acele edin, yarın son gün Kredi ve kredi kartı olan kişileri ilgilendiriyor. Borçlar öteleniyor. Bireysel ya da ticari kredi fark etmiyor. Kredi kartı ve artı para borçları da kampanyaya dahil edildi. Akbank'tan yapılan açıklamada borç ertelemesi ile ilgili detaylar paylaşıldı.
30.07.2021 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Temmuz...
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Temmuz... Kredi ve kredi borcu olanlara iyi haber. Açıklama yapıldı. Başvuru için son tarih 31 Temmuz olarak belirlendi. Borçlar öteleniyor. Borç yapılandırması için başvuruda bulunmak gerekiyor. Dev bankadan yapılan açıklamada borç ertelemesi ile ilgili detaylar paylaşıldı. İşte Akbank kredi ve kredi kartı borç ertelemesi ile ilgili detaylar...
26.07.2021 Ekonomi
Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları! Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın...
Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları! Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın... Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı, kredi borcu ya da fatura ödeyecekler, tarihi geçirmemek için otomatik ödeme talimatı veriyor. Ancak hesapta para yoksa, kredili mevduat hesabından ödeme alınıyor. Bu da aylık yüzde 1.98 faiz işlenmesine yol açıyor. Ayrıca avans hesap yoksa ve ödemeler de gecikirse bu durumda aylık yüzde 2.28 gecikme faizi devreye giriyor. Kredi kartının böyle olasılıklar için dikkatli kullanılması ve fatura günlerinin kaçırılmaması büyük önem taşıyor.
23.07.2021 Ekonomi
Kredi çeken ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Faizler...
Kredi çeken ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Faizler... Kredi çeken ve kredi kartı borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Kolaylık sağlandı. Tüm bankalarda uygulanıyor. Tek tek açıklandı. Düşük faiz ve yüksek faizli kullanılan krediler her halükarda hesapları değiştirdi. Pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntılar başladı, yüz binlerce kişi kredi ve kredi kartlarına sarıldı. Kredilerin taksitlerinin yüksek olması da borçların ödenememesine yol açtı. Kredi ve kredi kartı taksitlerini aksatmadan bankayla iletişime geçilmesi önemli. Kredi ve kredi kartı borcu olanlar için iki fırsat sunuldu. Biri yapılandırma, diğeri de borç transferi. Elinize toplu para geçtiyse ve borçlarınızı kapatmak istiyorsanız bir kere daha düşünün faiz oranı yüksek olacak. Borcunuzu 90 gün ödemezseniz yasal takipten önce size bankanız yapılandırma fırsatı da sunabilir. İşte kredi ve kredi kartı borçlarını ödemekte zorlananlar için taktikler...
12.02.2021 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor!
Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Nakit ihtiyacı olan herkesin aklına öncelikle kredi ve kredi kullanımı geliyor. Hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Özellikle pandemi sürecinde kredi kartı kullanımı bir hayli arttı. Salgının ekonomik olarak vatandaşları olumsuz etkilemesi de kredi ve kredi kartı kullanımını arttırdı. Bankalara olan borcu aylık ödeyebileceğinin üzerinde olan vatandaşlar ise kredi ve kredi kartı borçlarını nasıl kapatabileceklerini araştırıyor. Bankalar bu noktada borçlu vatandaşa ödeme kolaylığı sağlıyor. Birikmiş borçlar için vadelendirme ya da tek hesapta yapılandırma imkanı sunuluyor. Birikmiş kredi kartı borçlarından kurtulmak isteyen ve en azından zaman kazanmak isteyen vatandaşlar bankaların kendilerine tanıdıkları kredi kartı yapılandırma hakkı mevzusunda araştırma yapmaya başladılar. Hangi bankada, hangi olanaklarla kredi kartı yapılandırması yapılıyor? Hangi banka kredi kartı borçlarını taksite bölerek ödeme ihtimali sağlıyor?
14.12.2020 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjde! 6 ay ödemesiz...
Kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjde! 6 ay ödemesiz... Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar resmen açıklandı. İhtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredilerde ödemesiz süre 6 ay uzatıldı. BDDK, mart ayında 31 Aralık’a kadar bir kolaylık sağlamış, takip süresi 90 günden 180 güne çıkarılmış, kredi kartı için de ödemesiz dönem tanımlanmıştı. Şimdi bu desteğin süresi 6 ay daha uzatıldı.
9.12.2020 Ekonomi
Milyonları ilgilendiren haber! Para cezası artıyor!
Milyonları ilgilendiren haber! Para cezası artıyor! Finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlemler olarak kabul edilen işlem ve uygulamalara, idari para cezası uygulanacak. Azami akdi ve gecikme faiz oranlarını açıklanma periyodunu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası belirleyecek Faktoring şirketlerinin kuruluşunda nakden ödenecek sermaye tutarı, 20 milyon liradan 50 milyon liraya çıkarılacak Bankacılık Kanunu, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda yer alan idari para cezaları güncellenecek
6.02.2020 Ekonomi
Borcu olanlara iyi haber! ‘Kara listeden’ çıkabilirsiniz
Borcu olanlara iyi haber! ‘Kara listeden’ çıkabilirsiniz Kredi ve kart borcu 2-3 yıl ödenmediği için varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Bu borcu kapatmak isteyene şirketler, kişinin ve borcun durumuna göre uygun ve esnek ödeme planları yapıyor. Borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabiliyor.
2.12.2019 Ekonomi
Kredi kartına dikkat! Habersiz gelen kart borcu başına iş açtı
Kredi kartına dikkat! Habersiz gelen kart borcu başına iş açtı Herhangi bir müracaatı ve sözleşmesi bulunmamasına rağmen kimlik bilgileri kullanılarak adına kredi kartı çıkartılan tüketici, hakkında başlatılan icra takibiyle sarsıldı. Tazminat talebi Tüketici Mahkemesi'nce kabul görmeyen mağdur tüketiciye müjdeli haber tam 10 sene sonra Yargıtay'dan geldi.
14.10.2019 Ekonomi
Kredi kartı faizleri düştü! İşte tüm merak edilenler
Kredi kartı faizleri düştü! İşte tüm merak edilenler Merkez Bankası’nın temmuz ve ağustos aylarında yaptığı toplam 750 puanlık faiz indirimiyle konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri ucuzlamıştı. Şimdi de kredi kartı faizinde büyük bir indirim yapıldı. Nakit çekmenin ve gecikmeli ödemenin maliyeti düştü. İşte merak edilen son gelişmeler...
29.09.2019 Ekonomi
Cepteki 'kart'a dikkat!
Cepteki 'kart'a dikkat! Hayatımızı önemli ölçüde kolaylaştıran ve ekonomide çarkların dönmesine katkı sağlayan kredi kartı, bazen vatandaşın korkulu rüyası haline gelebiliyor. O yüzden işi baştan sıkı tutmakta ve bu haberde yazan bilgileri bir yere not etmekte fayda var. İşte kredi kartı kullanma ve kart borcundan kurtulma rehberi...
12.09.2019 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Düşük faizli...
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Düşük faizli... Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını çok yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı borcundan dolayı hacizlik olanlar, mutlaka yüksek faize itiraz etmeli. Peki kredi kartı borcundan kurtulmak mümkün mü?
11.05.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kart Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kart borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.