Gazete Vatan Logo

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! Üç formül masada, takibe düşen ve icralık olan...

Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor. Takibe düşmüş ve icralık olmuş kişiler ile ilgili harekete geçiliyor. Gözler dar gelirlilerin kredi kartı ve icralık borçlarına yönelik çalışmada. Çalışmanın kabine toplantısına gelmesi bekleniyor. Takibe düşen kart borcu için 3 formül konuşuluyor.

Gözler bir kez daha kabine toplantına çevrildi. Çünkü dar gelirlilerin takibe düşmüş, icra aşamasına gelmiş, kredi ve kart borçlularına yönelik çalışmanın detaylarını kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşması bekleniyor. Çalışma dar gelirlileri kapsıyor. Maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü için formüller taslakta yer alıyor. Takibe düşmüş ve icralık olmuş borçlar, Kredi ve kredi kartı borçları taslaktaki temel başlıklar.

TAKİBE DÜŞEN KART BORCU İÇİN 3 FORMÜL

Takibe düşen kart borcu için ise konuşulan 3 formül şöyle: Borç öteleme, yapılandırma, takip süresini uzatma

Detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Bu nedenle çalışmanın şimdilik genel çerçevesi belli. Ama bu borçlara yönelik borç öteleme, yeniden yapılandırma veya takip süresinin uzatılması gibi adımlar olacak mı? merak ediliyor.

KABİNE GÜNDEMİ YOĞUN

Yarın Beştepe'de toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündemi yoğun. Dar gelirli vatandaşlar için Hazine ve Maliye ile Adalet Bakanlıklarının bir araya gelerek yürüttükleri çalışmanın son durumu ele alınacak.

Haberin Devamı

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş'in aktardığına göre; 81 ilde 150 bin sosyal konut inşasına yönelik çalışma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı 'hazine arsalarının ev yapma şartıyla dar gelirli vatandaşlara uygun fiyat ve kredi imkânı ile sunulması' da toplantıda ele alınacak.